Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:38 - 01/08/2019

Οι Μνήμες του Παρελθόντος στο Παρόν και το Μέλλον μας …

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Από: Μαρία Πέππα

Όταν αφιερώνουμε λίγο από τον χρόνο και την προσοχή μας σε αυτά που μας συμβαίνουν, διαπιστώνουμε ότι, ΕΜΕΙΣ έλκουμε την κάθε κατάσταση/συνθήκη, την κάθε εμπειρία, τον κάθε άνθρωπο στην ζωή μας. Αυτά που έλκουμε, καθορίζονται και προκύπτουν από τις ενέργειες, τις συμπεριφορές, τις πεποιθήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Οι σκέψεις μας παίζουν τον καθοριστικότερο ρόλο διότι επηρεάζουν τα συναισθήματά μας, τα οποία με την σειρά τους επηρεάζουν τις ενέργειες και τις συμπεριφορές μας.

Εάν υποθέσουμε για παράδειγμα πως η εταιρία στην οποία εργάζεστε ανακοινώνει μια θέση εργασίας καλύτερη από αυτή την οποία ήδη κατέχετε και σκέφτεστε να την διεκδικήσετε διότι διαθέτετε όλα τα απαιτούμενα προσόντα, όμως, παρόλα αυτά αισθάνεστε ανασφαλείς για να υποβάλετε το αίτημα στον προϊσταμενό σας, τότε, ίσως να μην το κάνετε διότι μπορεί να επαναλαμβάνετε συνεχώς μέσα σας την εξής ή μια αντίστοιχη σκέψη: ¨αποκλείεται να με επιλέξουν για αυτή την θέση¨.

Αυτή η σκέψη εξουδετερώνει κάθε πιθανή δράση που θα σας οδηγούσε στην πιθανότητα ανάληψης αυτής της θέσης, με αποτέλεσμα να χάσετε μια ευκαιρία σημαντική που δεν εμφανίζεται και πολύ συχνά στην εταιρία που εργάζεστε.

Από πού προέρχεται αυτό το συναίσθημα της ανασφάλειας θα αναρωτιέστε. Προέρχεται από μια τραυματική εμπειρία που δημιούργησε μια εσφαλμένη πεποίθηση για τον εαυτό και τις ικανότητές σας και βρίσκεται καταχωνιασμένη στον ασυνείδητο κόσμο σας.

Για όλα τα παραπάνω ίσως θεωρητικά να έχετε διαβάσει, ακούσει ή και συζητήσει με την παρέα σας πίνοντας το ποτό ή το καφεδάκι σας, δυσκολεύεστε όμως να κατανοήσετε πως ακριβώς συμβαίνουν.

Υπάρχει μια φυσική θέση στο νου όλων των ανθρώπων όπου με διάφορους τρόπους αποθηκεύονται οι αναμνήσεις μας. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι γνωστός ως Gestalt. Μπορείτε να φανταστείτε πως μοιάζει με τον τρόπο τον οποίο οργανώνετε τα αρχεία σας στον υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας, σας δίνει την δυνατότητα να έχετε πολλούς φακέλους για να οργανώσετε το περιεχόμενό σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε έναν ειδικό φάκελο για να καταχωρήσετε τους λογαριασμούς που τρέχουν, άλλο φάκελο με το προσωπικό σας περιεχόμενο και έναν διαφορετικό με το επαγγελματικό περιεχόμενο.

Ο νους αποθηκεύει τις διάφορες μνήμες με έναν παρόμοιο τρόπο. Δημιουργεί και αποθηκεύει ένα φάκελο για τον θυμό, άλλο για τον φόβο, άλλο για την θλίψη ή για οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα. Ο φάκελος με τον θυμό δημιουργείται την πρώτη-πρώτη φορά που νιώσατε ¨θυμό¨. Την επόμενη φορά που θα ξανανιώσετε θυμό, η εμπειρία καταχωρείται και αποθηκεύεται στον ίδιο φάκελο θυμού. Έτσι λοιπόν, για κάθε φορά που ζήσατε μια παρόμοια εμπειρία, ο νους αρχειοθετεί αυτές τις μνήμες/συναισθήματα στον αντίστοιχο φάκελο.

Όταν με διάφορες τεχνικές που μας φέρνουν σε επαφή με τον υποσυνείδητο κόσμο μας, καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην ¨ριζική αιτία¨ δηλαδή στην πρώτη φορά που δημιουργήθηκε ο φάκελος θυμού, τότε μπορούμε να ¨θεραπεύσουμε¨ αυτή την εμπειρία/γεγονός, συμπαρασύροντας και θεραπεύοντας αυτόματα και όλα τα παρόμοια συμβάντα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν το φάκελο.

Ουσιαστικά, είναι σαν να σβήνουμε όλες τις εμπειρίες του θυμού από εκείνο το σημείο πίσω στον χρόνο και προς τα εμπρός. Είναι σαν να πηγαίνουμε στο φάκελο ¨θυμού¨ στον υπολογιστή μας και να πατούμε το ¨delete¨. Ο φάκελος του ¨θυμού¨ εξαφανίζεται μαζί με όλο του το περιεχόμενο.

Θα εξακολουθείτε να έχετε τις μνήμες, αυτές δεν εξαφανίζονται, τα συναισθήματα όμως που σχετίζονται με αυτές τις μνήμες και κυρίως οι επιπτώσεις που έχουν στη ζωή σας, δεν θα είναι πια οι ίδιες. Δεν θα μπλοκάρουν πλέον την καθημερινή σας πραγματικότητα ούτε θα στέκονται σαν εμπόδια στο μέλλον σας.

Όταν ταξιδεύετε πίσω στον χρόνο, μπορεί να ανακαλύψετε την ριζική αιτία ενός προβλήματος που χρειάζεται επίλυση στο σήμερα, πριν από την ηλικία των 5 ετών. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μπορεί αυτή η μνήμη να αναφέρετε σε ένα γεγονός που σήμερα ούτε καν θυμάστε.

Μπορεί να ταξιδέψετε στην στιγμή που πήρατε την 1η σας ανάσα ζωής, δηλαδή την στιγμή της γέννησή σας. Ίσως και να ταξιδέψετε στην μήτρα της μητέρας σας και να ανακαλύψετε εκεί την ριζική αιτία του προβλήματός σας ή και ακόμη πιο πίσω στον χρόνο πριν από την γέννησή σας, σε μια από τις προηγούμενες ή παράλληλες ζωές σας. Είναι πιθανό να έχουμε ζήσει άλλες ζωές στο παρελθόν και το κάρμα της κάθε ζωής να περνάει στην επόμενη, ποιος μπορεί με βεβαιότητα να ξέρει. Κάποιοι άλλοι συνδέουν την ριζική αιτία/μνήμη με την καταγωγή της μητέρας, του πατέρα ή των παππούδων τους.

Δεδομένου ότι ο γενετικός μας κώδικας μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά, συμπεριλαμβανομένης και της μνήμης μας, είναι πιθανό ότι συναισθήματα όπως ο θυμός και άλλα, να μεταφέρονται και να παραμένουν καταγεγραμμένα μέσα μας έως ότου να τα ανασύρουμε από την γενετική μνήμη μας. Σίγουρα γνωρίζετε κάποιον άνθρωπο που όταν αναφέρεστε σε αυτόν λέτε πως είναι ¨ακριβώς όπως ο πατέρας του ή η μητέρα του¨ αποδίδοντας κάποια από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά το σε κληρονομούμενα χαρακτηριστικά.

Ή είναι πιθανόν αυτές οι ιστορίες να είναι απλώς δημιουργίες του νου, ¨ιστορίες μεταφορικές¨ που ο ασυνείδητος νους δημιουργεί και φέρνει στην επιφάνεια για να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε τα τραύματα του παρελθόντος μας. Στον ασυνείδητο νου αρέσουν πολύ οι συμβολισμοί και οι μεταφορές.

Δεν έχει όρια ο νους. Το μέρος που θα ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το σύστημα των πεποιθήσεών μας και από το πόσο είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ενδεχόμενο.

Παράγει θεραπευτικό αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία? Ναι παράγει πέρα από κάθε αμφιβολία, άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την κλινική βιβλιογραφία.

Θεραπεύοντας το παρελθόν, αλλάζουμε το παρόν και δίνουμε νέες δυνατότητες στο μέλλον. Μια εσωτερική εμπειρία τόσο μαγική, για όσους τολμούν να ξεδιπλώσουν με αυτό τον τρόπο το νήμα της ζωής τους.

Μαρία Πέππα
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια – Stress Coach
hypnotherapy4u.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με maria peppa
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*