Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:45 - 20/12/2019

Κάποιες από τις Ιστορίες μας είναι μόνο Θεωρίες & Υποθέσεις …

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Από: Μαρία Πέππα –

Τι είναι οι ιστορίες μας αν όχι μια αλληλουχία σκέψεων όπου έχουμε πείσει τον εαυτό μας πως είναι αληθινές.

Μια ιστορία μας μπορεί να αφορά:

• Το παρελθόν
• Το παρόν
• Το μέλλον μας

Μπορεί να αφορά τα πράγματα που κάναμε, που πρέπει να κάνουμε, πως θα μπορούσαμε να τα κάνουμε, τις συνέπειες που έχουν ή θα έχουν στην ζωή μας κλπ.

Πολλές από τις ιστορίες μας δεν έχουν δοκιμαστεί, δεν έχουν εξερευνηθεί, απλά είναι θεωρίες και υποθέσεις που μας δίνουν κάποιες ιδέες. Το πρόβλημα είναι πως δεν φαίνεται να το συνειδητοποιούμε. Σπάνια δε σκεφτόμαστε να αποδώσουμε το ουσιαστικά αναίτιο άγχος που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, στην προσκόλλησή μας στις αναληθής σκέψεις ή τις ιστορίες της ζωής μας.

Αντί να κατανοήσουμε την αρχική αιτία της δημιουργίας τους, προσπαθούμε να αλλάξουμε τα αγχωτικά μας συναισθήματα κοιτάζοντας έξω από τον εαυτό μας. Τόσο εύκολα παρασυρόμαστε από αυτά.

Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι κάθε αγχωτικό συναίσθημα είναι αγγελιοφόρος ενός πολύ σημαντικού μηνύματος και που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως ¨έχουμε κολλήσει στην αφήγηση της ιστορία μας¨.

Η κατάθλιψη, ο πόνος, ο φόβος, η αμφιβολία και η ανησυχία είναι δώρα που μας ζητούν να ¨εξερευνήσουμε, να στρέψουμε με προσοχή το βλέμμα μας σε αυτό που σκεφτόμαστε στο εδώ και τώρα μας¨ και ότι η ανατροφοδότηση της ιστορίας μας, αυτό που ζούμε ίσως είναι ένα όνειρο, μια ψευδαίσθηση που προσπαθούμε να τροποποιήσουμε ή να χειραγωγήσουμε σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Η διερεύνηση των σκέψεων όταν διαπιστώνουμε πως είναι αναληθείς, πάντα μας οδηγούν στην εσωτερική πληρότητα και την αυθεντικότητα του εαυτού.

Αν από λάθος τοποθετήσουμε το χέρι μας στην φωτιά, δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας πει να το μετακινήσουμε. Το τραβάμε αυτόματα για να μην καούμε. Με τον ίδιο τρόπο, μόλις κατανοήσουμε μετά από την διερεύνηση οποιασδήποτε σκέψης ή ιστορίας μας ότι είναι αναληθής θα κινηθούμε μακριά της έτσι ώστε να πάψουμε να υποφέρουμε αναίτια εξαιτίας της.

Η εσωτερική ενδοσκόπηση και η αυτογνωσία είναι το κλειδί για να απελευθερωθούμε από τα δεινά μας. Πριν από την σκέψη δεν υποφέραμε. Η σκέψη μας κάνει να υποφέρουμε. Όταν αναγνωρίζουμε ότι μια συγκεκριμένη σκέψη είναι αναληθής, αυτομάτως επιστρέφουμε στην γαλήνη και την ηρεμία μας.

Όλες οι απαντήσεις και οι λύσεις των προβλημάτων μας βρίσκονται μέσα μας και πάντοτε στην διάθεσή μας να τις ανασύρουμε εάν είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε τις ιστορίες που κάποτε υπηρέτησαν τον σκοπό τους ωστόσο έχουν πάψει πλέον να μας εξυπηρετούν …

Σχετικά Άρθρα:
Βάσανα και Πόνος, μια Παρενέργεια της Άγνοιας …

Πώς να Καλλιεργήσετε τον Παρατηρητή Μέσα σας …

Μαρία Πέππα
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια – Anti-Stress Coach

www.hypnotherapy4u.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με maria peppa
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*