in ,

Μας κρύβουν κάτι; Σχέδιο προστασίας της Γης από αστεροειδείς αποκάλυψε η NASA

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Το σχέδιό της για την προστασία της Γης από αστεροειδείς που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ολόκληρες ηπείρους αποκάλυψε χθες η NASA.

Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα σε συνεργασία με το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθούν καλύτεροι τρόποι εντοπισμού των αστεροειδών. Όπως εκτιμάται θα χρειαστούν χρόνια μέχρις ότου κατασκευαστεί το διαστημόπλοιο που οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα μπορεί να απομακρύνει τους αστεροειδείς από την πορεία τους προς τη Γη, αλλά αν γνωρίζουμε πότε πλησιάζει ένα τέτοιο ουράνιο σώμα τον πλανήτη μας, τουλάχιστον οι κάτοικοι θα έχουν τον χρόνο να απομακρυνθούν από την απειλούμενη περιοχή.

Μολονότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αστεροειδείς, που να βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, η έκθεση των 18 σελίδων συνιστά ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πιθανότητας μελλοντικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκατομμύρια αστεροειδείς βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά έως τώρα έχουν ανακαλυφθεί περίπου 15.000, ενώ κάθε εβδομάδα ανακαλύπτονται κατά μέσο όρο 30 νέοι, που μοιάζουν με μικρούς πλανήτες ή μεγάλους βράχους αναλόγως του μεγέθους τους.

Γράφημα NASA/OSTP Γράφημα NASA/OSTP

Οι στρατηγικοί στόχοι της ΝΑΣΑ

To σχέδιο με την επωνυμία «Εθνική Στρατηγική Ετοιμότητας και Σχέδιο Δράσης για αντικείμενα κοντά στη Γη» καθορίζει πέντε γενικούς στρατηγικούς στόχους για την αντιμετώπιση του κινδύνου και των επιπτώσεων από πρόσκρουση αστεροειδούς: ‘

Βελτίωση των δυνατοτήτων ανίχνευσης των αστεροειδών, εντοπισμού και ταυτοποίησής τους.
Ακριβέστερη μοντελοποίηση των αντικειμένων και πρόβλεψη της διαδρομής τους.
Στο επόμενο στάδιο οι αρμόδιες Αρχές αναλαμβάνουν δράση, είτε με εκτροπή είτε με διατάραξη της πορείας του αστεροειδούς.
Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των διάφορων οργανισμών σε όλα τα κράτη που διαθέτουν πληροφορίες για αστεροειδείς
Ενίσχυση των διαδικασιών και πρωτοκόλλων για την αξιολόγηση των απειλών.

Στο σχέδιο αναφέρεται ως παράδειγμα πόση έκταση στη Νέα Υορκη θα κατέστρεφε η πτώση αστεροειδούς διαμέτρου περίπου 70 μέτρωνΣτο σχέδιο αναφέρεται ως παράδειγμα πόση έκταση στη Νέα Υορκη θα κατέστρεφε η πτώση αστεροειδούς διαμέτρου περίπου 70 μέτρων

Η σημερινή ικανότητα της ανθρωπότητας για ανίχνευση αστεροειδών 100-300 μέτρων είναι χαμηλή. Οι επιστήμονες βρήκαν μόλις το 5% αστεροειδών 100-300 μέτρων, το 50% των 500-1000 μέτρων ενώ σε μεγέθη 1000+ μέτρα γνωρίζουν πέραν του 90%.

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι στις 13 Απριλίου 2029 ο αστεροειδής Απόφις, διαμέτρου 200 μέτρων, θα περάσει σε απόσταση μόλις 31,200 χιλιομέτρων από τη Γης μέσα από την τροχιά των γεωστατικών δορυφόρων επικοινωνίας.

Η ΕΕ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διαθέσει μισό δισ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων συνιστωσών ασφάλειας στο διάστημα, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με το διάστημα και συνδέονται με δραστηριότητες του ήλιου ή με αστεροειδείς και κομήτες που απειλούν υποδομές ζωτικής σημασίας.

pentapostagma.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. ….ειναι θεοι και θα ”’βαλουν”’ το χερακι τους ….στα κωλομερια τους για να μην χεστουν…

 2. ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΛΟΣΦΙΞΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ!!!
  ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ!!!
  ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΓΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ!!!
  ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ(ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΛΑΩΝ),ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΘΕΟ ΕΠΙ ΓΗΣ!!!ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΛΑ!!!
  ΚΑΛΟΝ ΙΟΥΛΙΟΝ ΣΚΑΤΟΛΑΜΟΓΙΑ!!!ΒΡΩΜΜΟΥΣΕΣ!!!!
  ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΘΕΟΙ.

 3. Μια πυρινικη κεφαλή που θα βαπτιστεί μετεωρίτης ή αστεροειδής μπορεί να τελειώσει οποιαδήποτε περιοχή αυτοί θέλουν σε δευτερόλεπτα, αλά Δίδυμοι Πύργοι σκηνοθεσία…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Τσίπρας: Μου φαίνεται δεν θα τη γλιτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα