830 εκατομμύρια δολάρια σε “ελλείποντα” ελικόπτερα, 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε “μυστηριώδη στοιχεία” με το που ξεκινήσε ο έλεγχος DoD

Μετά από πολλές δεκαετίες εθνικής οικοδόμησης και τρισεκατομμυρίων δολαρίων που αγνοούνται ή έχουν καταγραφεί ως ακατάλληλα, ο πολυαναμενόμενος έλεγχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) άρχισε τελικά. Την Τετάρτη, ο Διευθυντής του Τμήματος Άμυνας David Norquist δήλωσε στους νομοθέτες της Ουάσινγκτον ότι ο πρώτος έλεγχος του Τμήματος του DoD θα κοστίσει περίπου 367 εκατομμύρια δολάρια το 2018 και επιπλέον 551 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Norquist, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων του Σώματος, δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας James N. Mattis και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Άμυνας Patrick M. Shanahan υποστηρίζουν πλήρως τον έλεγχο. Πίσω στον Μάιο του 2017, ο Πρόεδρος Trump διόρισε τον Norquist να επαναφέρει τελικά το οικονομικό σπίτι του στρατού μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει οριστεί ως ο μεγαλύτερος εργοδότης στον κόσμο με περίπου 3,2 εκατομμύρια μέλη στην μισθοδοσία του και 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία αλλά ποτέ δεν έχει συμβει ένας πλήρης έλεγχος.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που το τμήμα θα υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο οικονομικών καταστάσεων”. “Ένας έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων είναι πλήρης και παρουσιάζεται σε ετήσια βάση και καλύπτει περισσότερα από τη δημοσιονομική διαχείριση”, εξηγεί ο Norquist στους νομοθέτες.

Ο σκοπός του ελέγχου θα τεκμηριώνει τον στρατιωτικό εξοπλισμό και την ακίνητη περιουσία μαζί με την κατάσταση και την τοποθεσία. “Δοκιμάζει την ευπάθεια των συστημάτων ασφαλείας μας και επικυρώνει την ακρίβεια των αρχείων και των ενεργειών του προσωπικού”, ανέφερε ο Norquist.

Η DoD News αναφέρει ότι 1.200 ελεγκτές εργάζονται επί του παρόντος στο έργο για την αξιολόγηση των βιβλίων.

ο Norquist αναφερε τα εξης … Το τμήμα θα έχει 1.200 οικονομικούς ελεγκτές που θα αξιολογήσουν τα βιβλία και τα αρχεία για να αναπτύξουν έναν πραγματικό απολογισμό της κατάστασης του τμήματος. Θα χρειαστεί χρόνος για να περάσετε όλες τις αλλαγές διαδικασιών και συστημάτων που απαιτούνται για να περάσετε τον έλεγχο και να αποκτήσετε μια λεγόμενη «καθαρή γνώμη». Σημείωσε ότι χρειάστηκε το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας – μια πολύ μικρότερη και νεότερη υπηρεσία – 10 χρόνια για να πάρει έναν καθαρό έλεγχο.

“Αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα οφέλη μιας καθαρής άποψης”, ανέφερε ο Norquist. “Ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων βοηθάει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την τυποποίηση των επιχειρηματικών μας πρακτικών και να βελτιώσουν την ποιότητα των δεδομένων μας”.

Το DoD News έκανε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο έλεγχος θα παρέχει «πληροφορίες και λογοδοσία στον αμερικανικό λαό». Γιατί τώρα; Πώς ξαφνικά το DoD θέλει να γίνει διαφανές για τον αμερικανικό λαό; Ίσως, οφείλεται στις δύο δεκαετίες της αποτυχημένης εθνικής οικοδόμησης της Ουάσιγκτον σε σχεση με ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, αν και είναι απίθανο.

Ο Norquist δήλωσε ότι “οι φορολογούμενοι αξίζουν το ίδιο επίπεδο εμπιστοσύνης με τους μετόχους” αυτη η οικονομική ερευνα παρουσιαζει της DoD παρουσιάζει μια πραγματική και ακριβή εικόνα της οικονομικής κατάστασης και των λειτουργιών της. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η μεταρρύθμιση των επιχειρηματικών διαδικασιών είναι μερικά από τα οφέλη ενός ελέγχου των δημοσιονομικών καταστάσεων. ”

Και σε μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να έρθει, ο Norquist δήλωσε στην Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών του Σώματος ότι ένας αρχικός έλεγχος του Στρατού έδειξε ότι 39 ελικόπτερα UH-60 Black Hawk (830.700.000 δολάρια) δεν καταγράφηκαν επαρκώς στο σύστημα ιδιοκτησίας. “Η Πολεμική Αεροπορία εντόπισε 478 κατασκευές και κτίρια σε 12 εγκαταστάσεις που δεν βρίσκονταν στο δικό της σύστημα ακινήτων”, . Με άλλα λόγια αυτά τα ελικόπτερα ήταν απλά “αγνωστα” στα βιβλία.

Δυστυχώς, η κακή διαχείριση δεν σταματά εκεί: σε πρόσφατη έκθεση, ο στρατός των ΗΠΑ έχασε περίπου 44.000 στρατεύματα σε ολόκληρη την υδρόγειο σε μια τοποθεσία χώρας με την ετικέτα “Άγνωστο”.!!!!!

Ο Mark Skidmore, καθηγητής Οικονομικών στο MSU που ειδικεύεται στα δημόσια οικονομικά, διαπίστωσε ότι το Τμήμα Άμυνας, Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης μπορεί να έχει δαπανήσει μέχρι και 21 τρισεκατομμύρια δολάρια για μυστηριώδη αντικείμενα μεταξύ 1998 και 2015.

“Αυτό είναι ελλιπές και εξωφρενικο, αλλά βρήκαμε 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμογές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι για το Στρατό. Ήμασταν σε θέση να βρούμε 13 από τα 17 χρόνια και βρήκαμε περίπου 11,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το στρατό “, δήλωσε ο Skidmore.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σημερινές ήδη γνωστές τεχνικες σφαλμάτων λογιστικής στο Υπουργείο Άμυνας δεν είναι καθόλου απλο θέμα, αναρωτιόμαστε τι θα βρουν οι 1.200 ελεγκτές όταν πραγματοποιησουν την πρώτη κατάδυση κάτω από την τρύπα του λαγου των δεκαετιών με αποτυχημενους πολέμους, των αλλαγών του καθεστώτος και των ρευστοποιήσιμων κεφαλαίων ?


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

One thought on “830 εκατομμύρια δολάρια σε “ελλείποντα” ελικόπτερα, 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε “μυστηριώδη στοιχεία” με το που ξεκινήσε ο έλεγχος DoD

  1. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

    21 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ (ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΑΙΖΟΝΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΣ) ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, 44 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ, ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΕΛΗΝΗ ΑΡΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *