Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:45 - 23/01/2019

Πονά η ψυχή μας ΠΡΟΔΟΤΕΣ !! Ιδού η Ιστορική αλήθεια για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ , διαβάστε την πριν πατήσετε την σκανδάλη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ . Κάθε τι Μακεδονικό είναι στοιχείο της Ελληνικής συνείδησης , της Ελληνικής ψυχής

Το παρόν κείμενο – που απευθύνεται σε κάθε ανιστόρητο και μπερδεμένο – εκθέτει τις απαρχές του προβλήματος, εντελώς άγνωστες πτυχές και τις πολύ περιεπλεγμένες καταστάσεις της Βαλκανικής που έφεραν το Μακεδονικό Ζήτημα στην τωρινή μορφή του καταδεικνύοντας το ιστορικό έγκλημα που υλοποιείται σήμερα.

Ιδιοκτήτες του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι στους αιώνες οι Έλληνες ,ένα όνομα τόσο ενσωματωμένο στην ταυτότητά τους που για να μην ξεθωριάσει κανείς την ιερότητά της , έχουν το καθήκον να το υπερασπίζονται αφού , χωρίς αυτό , δεν θα υπάρξουν .

1.Από πόσο παλιά χρονολογείται το ζήτημα του Μακεδονικού;

Η Μακεδονία ήταν αδιαμφισβήτητα αρχαίο ελληνικό βασίλειο ( 808πχ – 167πχ ) της Αρχαίας Ελλάδας ( στα βορειότερα σύνορα ) και αργότερα το κυρίαρχο κράτος της Ελληνιστικής Ελλάδας .Η απαρχή των προβλημάτων αρχίζει με την κατάρρευση των Πτολεμαϊκών βασίλειων, την υπαγωγή τους στο ρωμαϊκό καθεστώς κι έπειτα στο βυζαντινό θρόνο ο οποίος λόγω γραφειοκρατικής και διοικητικής επιπολαιότητας, βαφτίζει Μακεδονία ακόμη και τη Θράκη. Το πρόβλημα οριστικοποιείται στις βάσεις του με την επιδρομή των Σλάβων κατά τον 6ο-7ο αιώνα μΧ όπου ο ντόπιος πληθυσμός αποσταθεροποιείται. Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες, μη δυνάμενοι να αποκρούσουν με επιτυχία τις συνεχείς καταβάσεις των Σλάβων, τους παραχωρούν προνομιακά δικαιώματα για ειρηνική διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας περιορίζοντας έτσι τις επιθετικές τους ορέξεις. Ταυτόχρονα όμως, οι επιδρομές των Γότθων, αρκετές από τις οποίες, όπως του Αλάριχου, ήταν κάτω από τις «εντολές» βυζαντινών αυτοκρατόρων με αποτέλεσμα νέες αποσταθεροποιήσεις της περιοχής να συσκοτίζουν πλέον την πληθυσμιακή κατανομή της περιοχής.

2. Πόσο ευρύτερη γεωγραφικά είναι η Μακεδονία;

Πολύ δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα αυτό με ακριβή ιστορικά κριτήρια. Άλλα ήταν τα όρια της επί Φιλίππου Β’, άλλα επί Μεγάλου Αλεξάνδρου, άλλα επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, άλλα επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και άλλα πριν τη λήξη των Βαλκανικών πολέμων. Άρα εδώ αυτό που πρέπει να αναζητηθεί είναι για το ποια Μακεδονία μιλάμε ως ιστορική βάση δεδομένων και αναλόγως την ιστορική εποχή που επικαλούμαστε. Αλλά κι έτσι, τα γεωγραφικά τεκμήρια για κάθε εποχή είναι συχνά δυσδιάκριτα λόγω του προσωρινού χαρακτήρα των συνόρων, ειδικά στην περίπτωση της ευμετάβλητης Μακεδονίας. Έτσι , όλες αυτές οι γεωγραφικές αναφορές συνθέτουν τελικά το «Μακεδονικό χώρο » που έχει γεωπολιτική σημασία πλέον , μια σημασία που τη διεκδικούν πολλοί.

3. Αν ιστορικά και γεωγραφικά είναι δύσκολο να οριστεί η Μακεδονία, πολιτισμικά τι γίνεται;

Αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο της ελληνικής πλευράς. Η Μακεδονία είναι έννοια είδους διότι καλύπτεται κάτω από τον όρο Έλλην που είναι γένος (σύμφωνα με την αριστοτελική διάκριση). Εδώ λοιπόν δεν μπορεί να αμφιβάλλει κανείς πως οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Η Μακεδονία όμως ως γεωγραφικός προσδιορισμός; Στην ουσία, αυτός είναι ο σύγχρονος προβληματισμός διότι πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτω από ποια ιστορικά δεδομένα θα μπορούσε να επιλυθεί γεωγραφικά ο όρος Μακεδονία. Ωστόσο , μια βάση ιστορικών δεδομένων παραμένει ξεκάθαρη , ποια;

Η ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ. Ιστορικά και δικαιωματικά συνεπώς ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες .

4. Ποιοι πρωτοχρησιμοποίησαν από «καπηλεία» τον όρο Μακεδονία για τη σημερινή ευρύτερη περιοχή πλην της ελληνικής;

Σίγουρα όχι ο Τίτο όπως είναι εσφαλμένα διαδεδομένο για τους δικούς μας μικροπολιτικούς λόγους παραπληροφόρησης. Μέχρι τους Βαλκανικούς πολέμους, δεν νοούνταν ελληνική, σέρβικη ή βουλγάρικη Μακεδονία. Οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί και οι Οθωμανοί όριζαν ενιαία την ευρύτερη περιοχή ως Μακεδονία λόγω διοικητικής κατανομής κι όχι από εθνολογική διαφοροποίηση. Δηλαδή, γι αυτούς δεν νοείται εθνότητα μέσα σε αυτοκρατορία αλλά μόνο διοικητικές περιφέρειες εντός αυτής.

Το σύγχρονο πρόβλημα ουσιαστικά ξεκινάει από τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων το 1913 με τη δημιουργία ανεξάρτητων κρατών από τα απομεινάρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1913 βρέθηκαν οι βαλκανικές εθνότητες, από την οθωμανική διοικητική διαίρεση της περιοχής να οικειοποιείται η καθεμιά την περιοχή της ως εθνικός προσδιορισμός. Έτσι έχουμε Μακεδονία των Σκοπίων (που στην ουσία ήταν σέρβικο έδαφος), Μακεδονία του Πιρίν (Βουλγαρικό έδαφος) και την ελληνική Μακεδονία. Το κομμάτι της Μακεδονίας που πέρασε στους Σέρβους το 1913 είχε την ονομασία ʼνω Μακεδονία και οι Έλληνες πολιτικοί δεν διαμαρτυρήθηκαν διότι απλούστατα στη σέρβικη πλευρά ζούσαν χιλιάδες Έλληνες κι αυτό γεννούσε ελπίδες για μια μελλοντική προσάρτηση της περιοχής στην Ελλάδα διαμέσου του αλυτρωτισμού. Είναι ακριβώς το ευθέως ανάλογο της Βορείας Ηπείρου στην Αλβανία.

Όμως, τελικά αποφασίστηκε διαφορετικά, έγινε ανταλλαγή των πληθυσμών που όμως ΔΕΝ έφερε και αλλαγή της ονομασίας. Όμως, μεγάλο μερίδιο της ευθύνης έχουν οι Βούλγαροι με τη δημιουργία, το 1877, της βουλγαρικής ηγεμονίας από το Δούναβη έως το Αιγαίο. Ο εκβουλγαρισμός των σλαβοφώνων δημιουργεί έντονες τριβές με τους Σέρβους και αργότερα το 1885, καταδιώκουν τον ελληνικό πληθυσμό κι επινοούν τον όρο Μακεδονία του Πιρίν έπειτα από τον χαμένο ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.

5. Τελικά, ποιος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας αποσταθεροποίησης στην περίπτωση της Μακεδονίας; Οι Σκοπιανοί (Σέρβοι), οι Αλβανοί, οι Βούλγαροι ή οι Τούρκοι;

Σε αντίθεση με τα όσα προσάπτει η επικαιρότητα, οι Βούλγαροι είναι ο φάντης μπαστούνι στην μακεδονική ιστορία. Στις αρχές του 20ου αιώνα, η εκκλησιαστική Εξαρχία της Βουλγαρίας που είχε το πάνω χέρι στην πολιτική σκηνή μαζί με το φιλοβασιλικό κομιτάτο, επινοούν ένα εξαιρετικά ιδιοφυές σχέδιο για να υφαρπάξουν την Μακεδονία. (σ.σ. Το κομιτάτο, είναι ένας πολιτικός σχηματισμός τεκτονικού χαρακτήρα, όπως η δική μας Φιλική Εταιρεία).

Λόγω της επικείμενης κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Βουλγαρία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κράτος με πρόσβαση στο Αιγαίο και εκπονεί το σχέδιο που θα επικαλείται την θρησκευτική ομοδοξία των ελλήνων και των βουλγάρων ενάντια στον μουσουλμανισμό με την αμέριστη βοήθεια της επίσης ομόδοξης τσαρικής Ρωσίας, που ως κοντινός συγγενής της θέλει να αυξήσει την επιρροή στο Αιγαίο. Έτσι, Βούλγαροι ιεραπόστολοι αλωνίζουν τα ελληνικά χωριά και πείθουν τους Έλληνες να αγωνιστούν μαζί τους για να διώξουν τους Τούρκους αφού η ελληνική κυβέρνηση, ηττημένη και ταπεινωμένη από τις περιπέτειες του 1897, ήταν πλήρως αποδυναμωμένη πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά για να αναλάβει πρωτοβουλίες στην περιοχή. Ο στόχος ήταν προφανής: αφού δεν μπορούσαν να τα βάλουν με δύο αντιπάλους ταυτόχρονα, πρώτα επιδιώκουν να πάρουν με το μέρος τους Έλληνες για να διώξουν τους Τούρκους κι έπειτα να διώξουν τους πρόσκαιρους συμμάχους τους. Αλλά η Οθωμανική Πύλη κατάλαβε νωρίς το σχέδιο και ενεργεί πολύ γρήγορα με εξαιρετική πονηριά. Η Εξαρχία ήταν κάτω από την καθοδήγηση του Φαναριού (που είχε αποκλειστικά διοικητικά προνόμια στην περιοχή, παραχωρημένης από την Πύλη το 1453) και λαμβάνει απροσδόκητα παραχώρηση από την Πύλη της εκκλησιαστικής αυτονομίας της! Η διάσπαση στο μέτωπο των Βούλγαρων δεν αργεί. Πολλοί ορθόδοξοι Βούλγαροι θα παραμείνουν πιστοί στο Φανάρι βλέποντας το πολιτικό παιχνίδι που παίζουν οι Τούρκοι αλλά και το φιλοβασιλικό κομιτάτο. Σημειωτέον, εκείνη την εποχή ήταν δύο τα κομιτάτα της Βουλγαρίας, το φιλοβασιλικό και το αυτονομιστικό, το καθένα εργαζόταν με διαφορετικούς τρόπους για την επίτευξη του βουλγαρικού κράτους. Κι αρχίζει τότε το 1903 ο Μακεδονικός Αγώνας.

6. Τι ήταν ακριβώς αυτός ο Μακεδονικός Αγώνας; Αφορούσε μόνο τους Έλληνες;

Κι όμως, δεν αφορούσε μόνο τους Έλληνες! Όπως είδαμε προηγουμένως, πολλοί Βούλγαροι δυσαρεστήθηκαν με την εξαγορά της Εξαρχίας από την Πύλη και όπως στην επανάσταση του 1821 Αρβανίτες πολέμησαν μαζί με τους Έλληνες, το 1903 βρέθηκαν Βούλγαροι να πολεμούν στο πλευρό των Ελλήνων! Και ποιος ήταν ο εχθρός σε αυτή την περίπτωση; Όχι οι Τούρκοι, αλλά ο βουλγάρικος εθνικισμός της Εξαρχίας και του φιλοβασιλικού κομιτάτου! Έλληνες και Βούλγαροι εναντίον Βουλγάρων!

Τον Σεπτέμβριο του 1904 τα πρώτα ελληνικά ένοπλα τμήματα έκαναν την εμφάνισή τους στη Μακεδονία, με αρχηγό τον Παύλο Μελά. Ακολούθησε ο Μακεδονικός Αγώνας, ένας αιματηρός, ανορθόδοξος και σκληρός ανταρτοπόλεμος που αποσκοπούσε στη διατήρηση του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων της Μακεδονίας, ο οποίος έληξε το 1908. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος στην συνέχεια , σήμαναν το διαμελισμό της Μακεδονίας, τα εδάφη της οποίας με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 και του Νεϊγί το 1919 δόθηκαν: 51,56% στην Ελλάδα, 38,32% στη Σερβία και 10,12% στη Βουλγαρία , μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο τα Ιστορικά δεδομένα.

Λανθασμένα όμως λέγεται πως ο Παύλος Μελάς ήταν ο μοναδικός αρχηγός του Μακεδονικού Αγώνα, στην πραγματικότητα ο Ίωνας Δραγούμης ήταν ο άτυπος αρχηγός του Αγώνα -που σημειωτέον, πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε ήταν ο άτολμος Κωλλέτης- που μαζί με τον Αργύρη Ζάχο, Θεόδωρο Μόδη, Θεόδ. Καπετανόπουλο, Δημ. Καλαποθάκη, Στέφανο Δραγούμη και ο Παύλος Μελάς ανάμεσά τους, χρηματοδότησαν τον Αγώνα ιδιωτικά, χωρίς καμία στήριξη από το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος. Μήπως η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα ;

Εξάλλου, ο Ίωνας Δραγούμης ήταν σφόδρα αντίθετος στον καταστροφικό βυζαντινό μεγαλοϊδεατισμό του Κωλλέτη, η Μεγάλη Ιδέα γι αυτόν είχε ρίζες στην αρχαία Ελλάδα, όχι στο Βυζάντιο. Γι αυτόν ακριβώς τον ιδεαλισμό που δεν ταίριαζε με το σωβινισμό του Κωλλέτη, ο Δραγούμης δολοφονήθηκε το 1920. Ο Αγώνας εκφυλίζεται μέχρι το 1908 όταν ο Σουλτάνος είδε και αποείδε τα προβλήματα της περιοχής και παραχωρεί ένα βραχύβιο Σύνταγμα στους Τούρκους και τους υπόδουλους λαούς που κατοχυρώνει νομικά την ύπαρξή τους. Σίγουρα όμως, το θετικό σημείο σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως οι Σύμμαχοι πείστηκαν πως στη Μακεδονία υπάρχει όντως ισχυρότατο ελληνικό στοιχείο πράγμα που οδήγησε στο 1913 με τη λήξη του νικηφόρου Β’ Βαλκανικού Πολέμου, όπου Έλληνες και Σέρβοι πολέμησαν εναντίον συνολικά των Βουλγάρων, στην αναγνώριση της Μακεδονίας, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο τότε στην πρωθυπουργία.

7. Τι γίνεται στην Μακεδονία μετά το 1913;

Τα πράγματα περιπλέκουν πολύ επικίνδυνα. Στη Βουλγαρία, ο Σαντάσκι του αυτονομιστικού κομιτάτου που ενεργούσε με ανταρτοπόλεμο σκοτώνοντας εξίσου Έλληνες και Σλάβους, δολοφονείται από τον Αλεξαντρώφ του φιλοβασιλικού κομιτάτου το οποίο παίρνει επίσημη στήριξη από το βασιλιά το 1919 για τη δημιουργία μιας αυτόνομης Μακεδονίας από Βουλγάρους! Το 1921 ιδρύεται τρίτο κομιτάτο, η Φεντεραλιστική Μακεδονική Οργάνωση του Γιουκούρωφ με καθαρά κομμουνιστικές αρχές όπου το ζήτημα της Μακεδονίας αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά ίδρυσης αυτόνομου κράτους που θα υπάγεται άμεσα σε Ομοσπονδία Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών. Τότε αρχίζει ένας εμφύλιος βουλγάρικος πόλεμος από τον οποίο βγαίνει νικητής ο Αλεξαντρώφ ο οποίος, τι ειρωνία, το 1924 προσχωρεί στην Γ’ Διεθνή! Και γίνεται χαμός και με τους Έλληνες κομμουνιστές που μπερδεύτηκαν από τις πολιτικές ίντριγκες. Ο Αλεξαντρώφ την κοπανάει τελικά από την Γ’ Διεθνή, αλλά αργότερα δολοφονείται από τον συνεργάτη του τον Προτογέρωφ ο οποίος με τη σειρά του δολοφονείται κι αυτός από τους εθνικιστές. Το 1935 ο βασιλιάς Μπόρις κυρήσσει δικτατορία για να χαλιναγωγήσει τον βουλγάρικο εμφύλιο και το 1945 η αναταραχή παίρνει οριστικά τέλος με την εγκαθίδρυση των κομμουνιστών στη Βουλγαρία που αντιμετωπίζουν πλέον το ζήτημα της Μακεδονίας σε πολιτική λύση με υπαγωγή στην Ομοσπονδία ΣΣΔ. Στη Σερβία, η πολιτικοστρατιωτική κατάσταση είναι εξαιρετικά ανασφαλής.

Το 1913, η Αυτροουγγαρία προσαρτά πραξικοπηματικά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ενώ είχε ήδη και την Κροατία και οι Σέρβοι δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν και τα βόρεια εδάφη της Μακεδονίας. Είχαν και τους Κροάτες δίπλα που κάτω από τη στενή επίβλεψη των Αψβούργων, έσφιγγαν την εδαφική μεγγένη και το 1914, η δολοφονία του διαδόχου του αυστροουγγρικού θρόνου στο Σεράγεβο ξεκινά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάτω από όλες αυτές τις πιέσεις, το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας θα γίνει από τότε αναπόσπαστο μέρος του νεοσύστατου κράτους της Γιουγκοσλαβίας το 1918. Και τα πράγματα από την πλευρά των ελληνικών κυβερνήσεων θα παραμείνουν στάσιμα από διπλωματικό καιροσκοπισμό μέχρι την ταραχώδη εμφάνιση του στρατηγού Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

8. Ποιος είναι ο βαθμός συμμετοχής του Τίτο στην υπόθεση της Μακεδονίας;

Πρέπει να θυμηθούμε εδώ το περίφημο χαρτάκι στη Συμφωνίας της Γιάλτας με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου, όπου η Ευρώπη μοιράστηκε σε ζώνες επιρροής ανάμεσα στη Δύση και την ΕΣΣΔ εκφρασμένης σε ποσοστιαίες μονάδες. Η επιρροή της Δύσης και της ΕΣΣΔ στην Ελλάδα εκφράστηκε με την αναλογία 90% – 10% αντίστοιχα. Για την Γιουγκοσλαβία του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο ήταν 50% – 50%. Κι αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση της πολιτικής του Τίτο στα Βαλκάνια. Το 1935, το ελληνικό ΚΚΕ αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική της ενιαίας κι αδιαίρετης Μακεδονίας που υποστήριζε πριν και να προβάλλει την ισοτιμία των μειονοτήτων που ζούσαν στην Ελλάδα. Η κομμουνιστική Διεθνής διαφώνησε έντονα με τους Έλληνες και παρόλο που είχε αποδείξεις για το έντονο ελληνικό στοιχείο στην Μακεδονία, το βαλκανικό γραφείο της Διεθνούς στην Γιουγκοσλαβία προτίμησε να ακολουθήσει την πεπατημένη: χρειάζεται ανεξάρτητη Μακεδονία.

Ο Τίτο αργότερα έρχεται να επιδιώξει τη δημιουργία ομόσπονδου μακεδονικού κράτους, γιουγκοσλάβικου, βουλγάρικου κι ελληνικού αλλά με τη βοήθεια των αγγλοαμερικανών. Και ξεκίνησε μια προπαγάνδα στους σλαβομακεδόνες της Ελλάδας υπέρ της αυτονόμησης πράγμα που έφερε εκνευρισμό στο ελληνικό ΚΚΕ, αλλά τα κοιμισμένα ανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς ήταν κατεσταλμένα από τον Τσώρτσιλ που έβλεπε με καλό μάτι και προωθούσε έντονα τη συνεργασία του με τον Τίτο, θα παρέμεναν για αρκετό καιρό σε αυτή την κατάσταση. Όταν το 1948 ξεσπάσει η διαμάχη Τίτο-Στάλιν, ο τότε γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης κατηγορεί δημοσίως τον Τίτο ότι κατά τις συγκρούσεις των αγγλο-υποκίνητων Δεκεμβριανών, συμφώνησε με τον Τσώτσιλ να καταλάβει την ελληνική Μακεδονία. Το 1949, ο Τίτο κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα κι αποσκιρτά από το σοβιετικό μπλοκ. Μόνο από το 1954 τα πράγματα θα χαλαρώσουν με την επίσκεψη του Τίτο στην Ελλάδα με τον Παπάγο, και την επανέναρξη των σχέσεών του με την ΕΣΣΔ μετά το θάνατο του Στάλιν. Θα συναντηθεί και με τον Καραμανλή στη Ρόδο το 1959 και το 1975 στο Βελιγράδι και με τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1978. Η Μακεδονία σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, θα παραμείνει νεκρό γράμμα, μια σιωπηρή αποδοχή μεταξύ των δύο χωρών πως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Και δεν θα λυνόταν ποτέ μεταξύ τους χωρίς την άδεια και τη συμμετοχή των ξένων δυνάμεων όσο και να επεδίωκαν πλέον το αντίθετο, μια ρεαλιστική ειρηνική διευθέτηση.

9. Ποια είναι η σημερινή πολιτική πραγματικότητα στο ζήτημα των Σκοπίων;

Είναι αδύνατον να πείσει κανείς μια χώρα πως δεν της αξίζει το όνομα που «καπηλεύεται» εδώ και αιώνες χάρη στις εξωφρενικές πολιτικές των αυτοκρατοριών και των ξένων δυνάμεων. Οι Σκοπιανοί έχουν μάθει πως η χώρα τους λέγεται Μακεδονία, όχι από το 1991, ούτε από το 1945 αλλά από παιδιόθεν. Και δεν αλλάζουν οι ονομασίες από τη μια μέρα στην άλλη με διατάγματα και συντάγματα. Σίγουρα, η σημερινή αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία αποτελεί ένα πολιτικό αντάλλαγμα για την αποστολή στρατευμάτων τους στο Ιράκ αλλά είναι επιπόλαιο να το αποδώσουμε σε αυτό μόνο καθώς λειτουργεί βραχυπρόθεσμα όσο και αποτελεί ένα πολύ μικρό τμήμα αυτής της πολιτικής. Οι αγγλοαμερικάνοι ακολουθούν μια προσέγγιση βήμα-βήμα κάθε φορά για να προεκτείνουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα Σκόπια.

Στην Κατοχή, με την κατάληψη της Μακεδονίας το 1941 από τα ναζιστικά στρατεύματα και την παραχώρηση της Ελληνικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους Βουλγάρους, το Μακεδονικό Ζήτημα φούντωσε πάλι. Η Βουλγαρική προπαγάνδα επιδόθηκε σε τρομοκρατία και προέβη σε αγριότητες στην βάση των όσων προαναφέρθηκαν για τη δημιουργία μιας αυτόνομης Μακεδονίας από Βουλγάρους

Μέχρι το 1944 που ο Τίτο, κατόπιν πίεσης του Στάλιν, της άλλαξε το όνομα, η περιοχή λεγόταν «VardarskaBanovina» ή χάριν συντομίας «Vardarska». Άλλωστε υπάρχουν χάρτες και γραμματόσημα εποχής, που δείχνουν την μέχρι το 1944 αυτήν την ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Στις 2 Αυγούστου του 1944 η γιουγκοσλαβική Μακεδονία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος στο πλαίσιο της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας και αμέσως έγινε δεκτή από την ηγεσία του Βελιγραδίου, με το όνομα «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας».Ο πυρήνας για μελλοντική προσάρτηση των εδαφών της ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας είχε δημιουργηθεί από τον Τίτο και ακολούθησε το δύσκολο έργο της καλλιέργειας μακεδονικής συνείδησης στους βουλγαρίζοντες κατοίκους της περιοχής.

Η Αλβανία προωθεί την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας με τα μισά εδάφη των Σκοπίων και η Βουλγαρία από την αντίθετη πλευρά με τα άλλα μισά εδάφη των Σκοπίων. Οπότε, η αναγνώριση αυτή εξυπηρετεί ένα βασικό στόχο: τη διασφάλιση αυτής της περιοχής από τις αντίπλευρες χώρες άρα και την αποφυγή συγκρούσεων. Ο βομβαρδισμός της Σερβίας πραγματοποιήθηκε ακριβώς για να περισταλεί η μοναδική στη μεταγιουγκοσλαβική εποχή ενεργή επεκτατική πολιτική του Μιλόσεβιτς που θα ξεκινούσε ενδεχομένως ένα νέο Βαλκανικό πόλεμο και να σταθεροποιηθούν οι Κροάτες και το Μαυροβούνιο που το εποφθαλμιά επίσης η Αλβανία. Από την άλλη, η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί και δεν δικαιούται λόγω ακριβώς αυτού του ευρωπαϊκού συνασπισμού, να αξιώσει νέα πολιτικά δεδομένα και να δικαιωθεί.

Μερικά από τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι:

1) Οι Μακεδόνες ήταν πανάρχαια ελληνική φυλή όπως οι Δωριείς, οι Ίωνες και οι Αιολείς. Μιλούσαν ελληνικά, σε διάλεκτο που συγγένευε ιδιαίτερα με τη δωρική και την αιολική.

2) Το όνομα Μακεδόνες και Μακεδονία, είναι λέξεις ελληνικές και παράγονται από την αρχαία λέξη μάκος, Μακεδνός που σημαίνει μακρύς, ψηλός και είναι δωρικός τύπος της λέξης μήκος.

3) Η θρησκεία των αρχαίων Μακεδόνων ήταν ίδια και απαράλαχτη με τη θρησκεία των υπόλοιπων Ελλήνων. Πίστευαν στους ίδιους 12 θεούς και θεωρούσαν ότι το δωδεκάθεό τους κατοικούσε στο μεγαλύτερο Μακεδονικό βουνό, τον Όλυμπο.

4) Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει ολοκάθαρα ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες (Ηροδότου Ιστορία Α’ 56, Η’ 43).

5) Η πιο σπουδαία είναι η μαρτυρία του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα με τη λακωνική φράση: «έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία»

6) Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν τη δυνατότητα να γίνουν μέλη της Αμφικτυονίας των Δελφών, προνόμιο αποκλειστικά και μόνο για τους Έλληνες.

7) Οι αρχαίοι Μακεδόνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνον Έλληνες.

8) Στην αρχαία Μακεδονία υπήρχαν ελληνικά θέατρα στα οποία παίζονταν ελληνικές τραγωδίες. Δεν θα μπορούσαν οι Μακεδόνες να παρακολουθήσουν ελληνικές τραγωδίες, αν δεν ήταν Έλληνες.

9) Ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του ως αρχιστράτηγος όχι των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Κορίνθου το 335 π.Χ. όλοι οι Έλληνες, πλην των Λακεδαιμονίων, του παραχώρησαν την εξουσία.

10) Οι διάδοχοί του σε όλα τα βασίλεια, ενήργησαν αποκλειστικά ως Έλληνες. Διέδωσαν την ελληνική γλώσσα από τη Μεσόγειο έως τον Ινδό ποταμό.

11) Η περίοδος εκείνη των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ονομάστηκε Μακεδονική, αλλά Ελληνιστική περίοδος.

12) Άλλη μαρτυρία αποτελεί η γλώσσα τους. Κύρια ονόματα, τοπωνύμια, ονόματα μηνών, ονόματα εποχών, ονόματα εορτών, είχαν ετοιμολογία ελληνική. Επίσης τα φωνητικά πάθη, οι κλίσεις και οι καταλήξεις, ήταν όλα ελληνικά.

13) Τα αρχαία ελληνικά ευρήματα στο Διόν, στην Πέλλα, στην Σίνδο, στην Αιανή, είναι όλα ελληνικά. Αρχιτεκτονική, γλυπτική, διακοσμητικά, ρυθμοί, πολεοδομία κ.λπ. είναι όλα ελληνικά.

14) Όλες οι επιγραφές που βρέθηκαν στη Μακεδονία, ήταν ελληνικές. Καμιάς άλλης γλώσσας επιγραφή δεν βρέθηκε στην αρχαία Μακεδονία, εκτός της λατινικής στη Ρωμαιοκρατίας.

15) Τέλος, στα αρχαία μακεδονικά νομίσματα, όλες οι παραστάσεις είναι από το θεματολόγιο της αρχαίας ελληνικής τέχνης και στην ελληνικής γλώσσας.

Υγ Ευχαριστούμε τους : Βαγγέλη Δαρδαντάκη και Αθανάσιο Μπουρούνη

Εν Αθήναι 23/1/2019

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Πρ. Τομέα Γεωπολιτικής Στρατηγικής )



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

  1. Δημήτρης 01/23/2019 @ 3:20 ΜΜ

    αφύπνιση συντονισμός …

  2. Ο Συνταγματολογος τα γνωριζει ολα αυτα; και αν τα γνωριζει θα επικυρωσει το ξεπουλημα; Ιδου το σοβαρο ερωτημα για τους Ελληνας.

  3. Ο Συνταγματολογος τα γνωριζει ολα αυτα; και αν τα γνωριζει θα επικυρωσει το ξεπουλημα; Ιδου το σοβαρο ερωτημα για τους Ελληνας.Εαν βεβαι περαση απο τους εντεταλμενους της Βουλης και οχι του Ελληνικου Λαου μια και η γνωμη του ειναι η τελευταια

  4. Βασιλειος ο Μακεδων 01/23/2019 @ 3:40 ΜΜ

    Ανιστορητο κειμενο, που αναπαραγει την προπαγανδα των Συριζαιων. Αυτα τα ποσοστα δεν υπαρχουν πουθενα, σε καμια ιστορικη πηγη. Η Μακεδονια γεωγραφικα και ιστορικα ηταν εκει που ηταν η κοιτιδα των αρχαιων Μακεδονων δηλαδη περιοχες του Αλιακμονα, της Βεροιας, της Εδεσσας και της Καστοριας. Δεν ειναι γεωγραφικος προσδιορισμος, διοτι απλουστα πηρε απο τους κατοικους της, τους Μακεδνους ή Δωριεις οπως εγιναν γνωστοι στο νοτο. Η σημερινη περιοχη των Σκοπιων περιελαμβανε την Πελαγονια, την Παιονια και την Δαρδανια. Καμια σχεση με Μακεδονια. Η σημερινη Βουλγαρια ηταν η χωρα πολλων Θρακικων φυλων, Μαιδοι, Τρυβαλλοι, Οδρυσσες νοτιοτερα. Καμια σχεση με την Μακεδονια. Η επεκταση της Μακεδονιας κατα την εποχη του Φιλιππου και του Αλεξανδρου δεν σημαινει οτι οι κατεκτημενες περιοχες θα πρεπει να θεωρουνται Μακεδονια, διαφορετικα και η Ινδια θα πρεπει να θεωρειται Μακεδονια. Επι Ρωμαικων χρονων, η περιοχη των Σκοπιων και της Βουλγαριας ανηκε στην επαρχια της Δακιας, καμια σχεση με Μακεδονια παλι. Στο Βυζαντιο το θεμα της Μακεδονιας περιελαμβανε μερος της σημερινης Θρακης, αλλα οχι τα Σκοπια και την Βουλγαρια, που ανηκαν στο Ιλλυρικο και Θρακικο Θεμα αντιστοιχα. Μαλιστα με την καθοδο των Βουλγαρων τα Σκοπια εγιναν πρωτευουσα του μεσαιωνικου βουλγαρικου βασιλειου, του τσαρου Σαμουηλ, τον οποιο πολεμησε ο Αυτοκρατορας της Μακεδονικης Δυναστειας Βασιλειος ο Β’. Στην Οθωμανοκρατια, δεν υπαρχει πουθενα “γεωγραφικη Μακεδονια” παρα μονο τα βιλαετια. Τα Σκοπια ανηκαν στο βιλαετι του Κοσσοβου. Κατα τον Μακεδονικο Αγωνα δεν πολεμησαν Βουλγαροι μαζι με τους υπολοιπους Μακεδονομαχους, εναντια σε Βουλγαρους κομιτατζηδες, αλλα σλαυοφωνοι γραικομανοι, οι οποιοι ειχαν Ρωμαιικη, δηλαδη Ελληνικη συνειδηση. Και βεβαια οι Αρβανιτες του 1821, δεν ειναι ξεχωριστοι απο τους υπολοιπους Ελληνες, αλλα ηταν και αυτοι μερος της Ρωμιοσυνης και του Ελληνισμου. Ο Μαρκος Μποτσαρης ελεγε το Ρωμαιικον να ξαναφτιαξουμε. Για να μην ξεχναμε την χιλιοχρονη αυτοκρατορια μας.

  5. Ειναι η Μακεδονια Ελλαδα και ο Μεγας Αλεξανδρος Ελληνας ;
    ………………………………………………………

    Είναι απορίας άξιο οτι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί και δεν έχει ακουστεί η πιο τρανή απόδειξη ότι η Μακεδονια ειναι Ελλαδα και ο Μεγας Αλεξανδρος Ελληνας .

    Τουλάχιστον οι κληρικοί μας θα έπρεπε να εγείρουν φωνή, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά , και να βρωντοφωναξουν προς απαντες τους κωφευοντας και στους μη γνωρίζοντας ότι η απόδειξη που ζητάμε για να αποκαλύψουμε την απάτη και την προπαγάνδα των Ψευτομακεδονων Σκοπιανών βρίσκεται στην Αγία Γραφή, στην Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο του προφήτη Δανιήλ το οποίο εγραφη 500 και πλέον χρόνια π.Χ.

    Ιδού τι μας λέει ο προφήτης :

    Δανιήλ Κεφάλαιο : 8

    1 ΚΑΤΑ τον τρίτο χρόνο τής βασιλείας τού βασιλιά Βαλτάσαρ, φάνηκε σε μένα όραση, σε μένα, τον Δανιήλ, ύστερα από εκείνη που φάνηκε σε μένα πρωτύτερα.
    2 Και είδα στην όραση· και όταν είδα, ήμουν στα Σούσα, τη βασιλική πόλη, που είναι στην επαρχία τού Ελάμ· και είδα στην όραση, και εγώ ήμουν κοντά στον ποταμό Ουλαϊ.

    4 Είδα το κριάρι να κερατίζει προς τη δύση, και προς τον βορρά, και προς τον νότο· και κανένα θηρίο δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά του, και δεν υπήρχε κάποιος που να ελευθερώνει από το χέρι του· αλλά, έκανε σύμφωνα με τη θέλησή του, και μεγαλύνθηκε
    5 Κι ενώ εγώ σκεπτόμουν, ξάφνου, ένας τράγος ερχόταν από τη δύση επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της γης, και δεν άγγιζε το έδαφος· και ο τράγος είχε ένα κέρας περίβλεπτο ανάμεσα στα μάτια του.
    6 Και ήρθε μέχρι το κριάρι, που είχε τα δύο κέρατα, που είχα δει να στέκεται μπροστά στον ποταμό, και έτρεξε προς αυτό με την ορμή τής δύναμής του.
    7 Και τον είδα ότι πλησίασε στο κριάρι, και εξαγριώθηκε εναντίον του, και χτύπησε το κριάρι, και σύντριψε τα δύο του κέρατα· και δεν υπήρχε δύναμη στο κριάρι να σηκωθεί μπροστά του, αλλά το έρριξε καταγής, και το καταπάτησε· και δεν υπήρχε κάποιος να ελευθερώσει το κριάρι από το χέρι του.
    8 Γι’ αυτό, ο τράγος μεγαλύνθηκε υπερβολικά· και όταν δυνάμωσε, συντρίφτηκε το μεγάλο του κέρας· και αντ’ αυτού ανέβηκαν άλλα τέσσερα περίβλεπτα κέρατα προς τους τέσσερις ανέμους τού ουρανού.

    15 Και όταν εγώ ο Δανιήλ είδα την όραση, και ζητούσα την έννοια, τότε, ξάφνου, στάθηκε μπροστά μου σαν θέα ανθρώπου·
    16 και άκουσα φωνή ανθρώπου στο μέσον τού Ουλαϊ, που έκραξε και είπε: Γαβριήλ, κάνε αυτό τον άνθρωπο να εννοήσει την όραση.

    19 Και είπε: Δες, εγώ θα σε κάνω να γνωρίσεις τι θα συμβεί στους έσχατους καιρούς τής οργής· επειδή, στον ορισμένο καιρό θα είναι το τέλος.

    20 Το κριάρι που είδες, που έχει δύο κέρατα, είναι οι βασιλιάδες τής Μηδίας και της Περσίας.
    21 Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλιάς τής Ελλάδας· και το μεγάλο κέρας, που είναι ανάμεσα στα μάτια του, αυτός είναι ο πρώτος βασιλιάς.
    22 Το ότι συντρίφτηκε, και ανέβηκαν τέσσερις αντ’ αυτού, σημαίνει ότι τέσσερα βασίλεια θα σηκωθούν από το έθνος αυτό· όμως, όχι σύμφωνα με τη δική του δύναμη.

    ……………………………..

    α ) Ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλιάς τής Ελλάδας·

    β ) και το μεγάλο κέρας είναι ο Μεγας Αλεξανδρος

    γ ) Το κριάρι που έχει δύο κέρατα είναι οι βασιλιάδες τής Μηδίας και της Περσίας.

    δ ) Τα τέσσερα περίβλεπτα κέρατα ειναι τα τέσσερα βασίλεια μετα το θανατο το Μ. Αλεξανδρου :
    το βασίλειο της Αιγύπτου με τον Πτολεμαίο, της Συρίας με το Σέλευκο, της Μακεδονίας με τον Κάσσανδρο και της Θράκης με το Λυσίμαχο .

    ……………………………………..

    • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 01/23/2019 @ 5:54 ΜΜ

      http://orthopraxiaa.blogspot.com/2014/12/blog-post_29.html +++«Ἄξιον ἐστίν ὡς ἀληθῶς μακαρίζειν σέ τήν Θεοτόκον, τήν ἀειμακάριστον καί παναμώμητον καί μητέρα τοῦ Θεού ἠμῶν. Τὴν τιμιωτέραν τῶν Χερουβίμ, καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφίμ, τὴν ἀδιαφθόρως Θεὸν Λόγον τεκοῦσαν, τὴν ὄντως Θεοτόκον, Σὲ μεγαλύνομεν».

  6. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 01/23/2019 @ 6:07 ΜΜ

    Αρθρογραφεί Εκεί που λες για το ΚΚΕ και τον Ζαχαριάδη μήπως τα έχεις λίγο μπερδεμένα γιατί συμφωνα με έγγραφα και εφημερίδες της εποχής το ΚΚΕ και ο Ζαχαριάδης θελαν την αναγνώριση της σλαβομακεδονιας

  7. Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ 01/23/2019 @ 6:36 ΜΜ

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ.

  8. …..Η περιοχη της σημερινης FYROM ηταν στις παρυφες της Μακεδονιας των Αρχαιων αλλα και των Ελληνιστικων χρονων που ειναι οι ιστορικες βασεις της γεωγραφικης της ταυτοποιησης.Ηταν ενα μικρο κομματι της Μακεδονιας του Φιλιππου και του Αλεξανδρου.Επι Ρωμαιων υπηρχε κατα καιρους διοικητικο θεμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ενω δεν υπηρχε παντα επι Βυζαντιου.Η περιοχη καλυπτονταν απο τα διοικητικα θεματα του Στρυμωνα και της Θεσσαλονικης.Πολλες φορες ως Μακεδονια σε χαρτες απεικονιζονταν εδαφη της σημερινης Βουλγαριας ενω τα παραλια του βορειου Αιγαιου οπως προειπαμε ειχαν αλλα ονοματα(Στρυμωνας,Θεσσαλονικη).Επι Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ομως υπηρχε βιλαετι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που περιελαμβανε μεγαλα κομματια της σημερινης Ελληνικης Μακεδονιας και κομματια της FUROM, της νοτιοδυτικης Βουλγαριαςκαι ολα αυτα με εδρα το Μοναστηρι(Μπιτολα) η την Θεσσαλονικη.Οι προμνησθεισες αυτοκρατοριες ετεμναν και διεχωριζαν διοικητικα την γεωγραφικη τους επικρατεια κατα τροπο που ευννοουσε την ασφαλη και απροσκοπτη διακυβερνηση τους και ελαχιστα ενδιαφερονταν για τις αστοχιες των ονοματων,τους γεωγραφικους εθνικους προσδιορισμους κλπ.Κατι αντιστοιχο που εκαναν οι αποικιοκρατες Ευρωπαιοι στην Αφρικη στην Ασια και αλλου που χωριζαν τις διοικητικες περιοχες ακομα και με ολοισιες ευθειες γραμμες(Αιγυπτος-Λιβυη-Τυνησια-Μαροκο κλπ).Ομως για καποιους αιωνες μετα την μαχη της Πυδνας και την απωλεια της Μακεδονικης-Ελληνικης κυριαρχιας, εστω και κατα διαστηματα, η περιοχη αυτη ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ λεγονταν Μακεδονια!!.Η Μακεδονια ΕΠΑΝΕΚΤΗΣΕ την αρχικη(ιδρυτικη της) κυριαρχια ομως μολις το 1912 με τους βαλκανικους πολεμους κατα των Τουρκων αρχικα, και κατα των διεκδικητων Βουλγαρων(δεν ειναι τυχαιο) μεταγενεστερα.Οι πληθυσμοι που αυτοαποκαλουνταν Μακεδονες περαν των Ελληνογεννων ηταν και πληθυσμοι Βουλγαρικης-Σλαβικης εθνικης κατωγης που ονομαζονταν ετσι λογω της παλαιοτερης οπως προειπαμε ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ του Μακεδονικου-Ελληνικου κρατους.Η γεωγραφια και οχι η εθνολογια καθοριζε το ονομα τους!!Η ΧΡΟΝΙΑ ομως και αδιαλειπτη χρηση αρχισε να χρωματιζει και εθνολογικα πλεον το ονομα τους ενω ταυτοχρονα ειχαν απολυτη συνειδηση της καταγωγης τους ως ΣΛΑΒΟΙ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ(βλ. και συνεντευξη Γκληγορωφ). Περαν αυτων υπηρχαν οπως προειπαμε και οι Ελληνικοι- Μακεδονικοι πληθυσμοι που αισθανονταν Ελληνες-Μακεδονες που ενσωματωθηκαν με αυτη την ταυτοτητα στο ευρυτερο Ελληνικο κρατος που τους απελευθερωσε.Η παλινορθωση της Μακεδονικης-Ελληνικης κυριαρχιας φαινεται δεν αρεσε στους γεωγραφικα αυτοαποκαλουμενους Μακεδονες εξου και η αμεσως μετα προσκτηση διεκδικητικων και αλυτρωτικων επιχειρηματων.Συμπερασματικα το θεμα με την ονομασια Μακεδονια της περιοχης των Σκοπιων(FYROM) προεκυψε ως αντιδραση σε μια εθνικη Ελληνικη-Μακεδονικη επιτυχια και ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ της απωλεσθεισας εθνικης κυριαρχιας.Ταυτοχρονα χρησιμοποιηθηκε το αλλοθι της ονομασιας της περιοχης ως Μακεδονια κατα τα ιστορικα διαστηματα που ειναι αληθες μεν αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ για τον αυτοπροσδιορισμο που επικαλουνται.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ!!Γιατι εκλιπουν ολοι οι λοιποι παραγοντες που συνιστουν εθνικο προσδιορισμο.Κυριοτερα εκλιπει η γλωσσα η ελληνικη κουλτουρα και τα ιστορικα προταγματα.Στο συλλογικο ασυνειδητο και θυμικο των Σκοπιανων χορευουν οι ιστορικες μορφες του τσαρου Σαμουηλ, του Κρουμου,του Κοτσε Ντελτσεφ(εχθρου των Ελληνων-Μακεδονων) του Αγιου Κλημεντος και γενικα ολο το ηρωικο πανθεον σχεδον της Βουλγαριας.Δεν υπαρχει επισης καν καποιας μορφης εθνογεννεση.

  9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ 01/23/2019 @ 8:33 ΜΜ

    -Ο πρωτος που μιλησε για “Μακεδονες μη ελληνες” ηταν το ΚΚΕ του εβραιου μπεναρογια
    -Το ΚΚΕ στο συμμοριτοπολεμο πολεμουσαν μαζυ με τους σκοπιανους κατα του Ελληνικου στρατου για αυτονομη Μακεδονια. Δεν ειναι τυχαιο που παλι κομμουνιστες καθαρματα παραδιδουν τη ιστορια μας στους γυφτους. Εκει στις πρεσπες τα κουμουνια υπεγραψαν , εκει που οι προγονοι τους κομμουνιστοσυμοριτες φονευτηκαν απο τους ελληνες πατριωτες. Τα αλλα ειναι του κωλου που λεει το αρθρο. Η τελευταια παραγραφος για αποδειξη της Ελληνικοτητας της μακεδονιας σωστα, που ειναι αποκλειστικα δικαιωμα ελληνων να χρησιμοποιουν τον ορο Μακεδονια και κανενος αλλουνου γυφτου στα βαλκανια.
    Να καταρασθε τα κουμουνια, σε ολα τα κρατη εχουν καταργηθει εως παρανομο κομμα , ενω στην Ελλαδα το διατηρουν ακομα οι Αμερικανοι για να τους βοηθαν στην καταστροφη του ελληνικου εθνους.

    • κολπατζης 01/24/2019 @ 9:34 ΠΜ

      ελληνες πατριωτες ε? οι κομμουνιστες του δημοκρατικου στρατου που πολεμησαν και σκοτωσαν γερμανους για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας δεν ηταν αραγε ελληνες πατριωτες? η ΟΠΛΑ ειχε ελληνες πατριωτες ή οχι? μονο ο εθνικος στρατος ηταν πατριωτες ελληνες? οσοι απο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με συμβολο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ πολεμησαν επανω στα βουνα κατα των εισβολεων δεν ηταν πατριωτες? μηπως εισα λιιιιγο ανιστορητος?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*