11:35 - 14/10/2018

Πλανήτης Αντίχθων: H ”δεύτερη Γη” που έψαχναν οι αρχαίοι Έλληνες στο ηλιακό σύστημα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο Αντίχθων είναι σώμα του ηλιακού συστήματος με μάζα ίση με αυτή της Γης, την ύπαρξη του οποίου υπέθεσε ο Έλληνας φιλόσοφος Φιλόλαος στο μη γεωκεντρικό κοσμολογικό του μοντέλο, στο οποίο όλα τα σώματα στο Σύμπαν περιστρέφονται γύρω από ένα Κεντρικόν Πυρ.

Σύμφωνα με τον Φιλόλαο και τους Πυθαγόρειους, εφόσον οι πλανήτες αποτελούνταν από αιθέρια ύλη με ελάχιστη ή καθόλου πυκνότητα, η Αντίχθων, αυτή η αντί-γη, η οποία αποτελούνταν από τα ίδια υλικά με τον πλανήτη Γη, εξισορροπούσε το κέντρο ισορροπίας του σύμπαντος.

Ο Φιλόλαος ο Κροτωνιάτης (470 π.Χ. – 385 π.Χ.) με καταγωγή από τον Κρότωνα ή τον Τάραντα της Κάτω Ιταλίας, ήταν σύγχρονος του Σωκράτη και θεωρείται ο ιδρυτής της θεωρίας “περί των αριθμών” των Πυθαγορείων φιλοσόφων. Ο Πυθαγόρειος Φιλόλαος υπήρξε μετέπειτα Διδάσκαλος και συνεχιστής της Πυθαγορείου αδελφότητος.

Σύμφωνα με τον Αέτιο, ο Φιλόλαος υποστήριξε ότι η Γη δεν βρίσκεται στο κέντρο του (σφαιρικού) Κόσμου, όπου και τοποθετούσε, όπως όλοι οι Πυθαγόρειοι, το “Κεντρικό Πυρ”. Γύρω από αυτό περιφέρονταν κατά σειρά η Αντίχθων, η Γη, η Σελήνη, ο Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος και η σφαίρα των απλανών αστέρων ή, κατά τον Φιλόλαο, ο Όλυμπος. Ο Όλυμπος συνόρευε με το “εξωτερικό” ή “υπέρτατο πυρ”, που έφτανε μέχρι τα όρια του Σύμπαντος.

Οι απόψεις του Φιλολάου αμφισβητήθηκαν από τους αντιπάλους του λόγω της αδυναμίας να παρατηρήσει κανείς το κεντρικό πυρ. Από το σύστημά του βλέπουμε να απαλείφονται τα στοιχεία εκείνα (κεντρικό πυρ, Αντίχθων) των οποίων η ύπαρξη αποδίδεται σε γενικές μεταφυσικές δοξασίες ενώ δεν απορρίπτεται τελείως η ιδέα της κινούμενης ή/και περιστρεφόμενης γης (μερικά μέλη της Σχολής των Πυθαγορείων εξακολουθούσαν να υποστηρίζουν κοσμικά συστήματα με βάση την ιδέα της κινούμενης / περιστρεφόμενης γης, θεωρώντας πως ένα ορισμένο είδος κίνησης της γης ήταν αρκετό για να ερμηνεύσει -τουλάχιστον ποιοτικά- τα βασικά ουράνια φαινόμενα).

Σταδιακά δημιουργείται η ανάγκη αναζήτησης νέων γεωμετρικών μοντέλων -που θα προκύψουν με μαθηματικούς υπολογισμούς και όχι με απλές παρατηρήσεις- τα οποία όχι μόνο θα μπορούν να αναπαράγουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των φαινόμενων τροχιών των πλανητών αλλά επιπλέον θα είναι ικανά να χρησιμεύσουν και για τον υπολογισμό της θέσης ενός πλανήτη σε μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Στην ελληνική αρχαιότητα οι πυθαγόρειοι φιλόσοφοι και ιδίως ο Φιλόλαος, όπως αναφέρει ο Αριστοτέλης στο “περί ουρανού” βιβλίο του, πίστευαν ότι ο Ήλιος, η Σελήνη, και οι πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Ζευς και Κρόνος, μέσα στη σφαίρα των απλανών κινούνταν γύρω από ένα κεντρικό σημείο πυρός, που το καλούσαν Κεντρικόν Πυρ ή Εστία του Σύμπαντος και το οποίο όμως δεν ήταν ορατό.

Έτσι στο σύνολο φαίνονταν 9 κινήσεις ουρανίων σωμάτων. Επειδή όμως οι αριθμοί ήταν συγχρόνως και οι μόνες αληθείς πραγματικότητες, για τους πυθαγόρειους, εικόνες αριθμών αποτελούσαν και διάφορα σώματα, αλλά και επειδή ο αριθμός 10 ήταν ιερός αριθμός, για εκείνους, ως άθροισμα των πρώτων τεσσάρων αριθμών (1+2+3+4) εξ αυτού πίστευαν ότι και οι περί την Εστίαν κινούμενοι θα πρέπει να είναι 10.

Δηλαδή ότι υπάρχει και άλλος πλανήτης, όμοιος με τη Γη, ο οποίος διαγράφει την δέκατη τροχιά. Τον πλανήτη αυτόν ονόμασαν Αντίχθονα (Αντίχθων) και οι πυθαγόρειοι φιλόσοφοι πίστευαν ότι βρίσκεται σε θέση αντίθετη από τη Γη ως προς την Εστία του Σύμπαντος με αποτέλεσμα να μην είναι ορατός. Οι μαθητές όμως του Φιλόλαου, ο Ικήτας και Έκφαντος απέρριψαν τις ιδέες αυτές περί Αντίχθονα. Αντίχθονα όμως ονόμαζαν οι αρχαίοι και το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη μας, περίπου δηλαδή με την σημερινή έννοια του “αντίποδα” (τα άκρα της γήινης διαμέτρου).

Εμείς σήμερα γνωρίζουμε εννέα πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, εκ των οποίων οι τρεις Ουρανός, Ποσειδών και Πλούτων είναι αόρατοι δια γυμνού οφθαλμού. Οι Πυθαγόρειοι όμως μιλούσαν για δέκα: Ζευς, Άρης, Ερμής, Γη, Αφροδίτη, Κρόνος, Πλούτων Ουρανός, Ποσειδών και Αντίχθων.

Ο Αντίχθων περιγράφεται ως ένας πλανήτης ο οποίος κινείται στην ίδια τροχιά με την Γη με την ίδια ταχύτητα, αλλά εις το άλλο άκρο της διαμέτρου Γη-Ήλιος και γι’ αυτό δεν φαίνεται ποτέ, είναι πάντα πίσω από τον Ήλιο. Αντί-χθων, Αντί-Γη, διότι χθων=Γη!

Στις 7/7/2013 η Νάσα εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση.

Πριν από 2 μέρες πήραμε φωτογραφίες από το διαστημόπλοιο Rts-445-8 που απεικονίζουν έναν Εξωπλανήτη (πλανήτη που δεν έχει ανακαλυφθεί και μπορεί να φιλοξενεί ζωή) πίσω από το Ηλιακό στεφάνι.

Μετά από αναλύσεις των φασμάτων που εκπέμπει ο πλανήτης αυτός (ονομάστηκε Πλανήτης Χ), διαπιστώσαμε ότι αποτελείται ακριβώς από τα ΙΔΙΑ στοιχεία που αποτελείται και η Γη! Η απόσταση του από τον Ήλιο μετρήθηκε στα 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ΑΚΡΙΒΩΣ όσο και η απόσταση γης και ήλιου με αποτέλεσμα να έχει ακριβώς ίδια τροχιά με την γη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν καταφέραμε να τον δούμε μέχρι σήμερα. Πρόκειται για έναν ΔΙΔΥΜΟ ΠΛΑΝΗΤΗ της γης! Στο βίντεο που λάβαμε από το διαστημόπλοιο Rts-445-8 φαίνεται ξεκάθαρα μια μηχανική κατασκευή στον νότιο πλανητικό πόλο η οποία συνδέει μέσω ακτίνων λέιζερ τον Πλανήτη Χ με τον Ήλιο! Οι εικασίες μας είναι ότι έτσι τον τροφοδοτεί με ενέργεια! Αυτό αν αποδειχθεί, αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Υπάρχει εξωγήινη ζωή πολύ πιο κοντά μας απ’ ότι πιστεύαμε..

πηγές:
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Αντίχθωνας
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Φιλόλαος
http://stema10.blogspot.gr/2017/01/blog-post_17.html
https://greekhistoryandprehistory.blogspot.com/

omadaorfeas

thesecretrealtruth

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. Πριν από 2 μέρες πήραμε φωτογραφίες από το διαστημόπλοιο Rts-445-8 που απεικονίζουν έναν Εξωπλανήτη (πλανήτη που δεν έχει ανακαλυφθεί και μπορεί να φιλοξενεί ζωή) πίσω από το Ηλιακό στεφάνι.

  KAI ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ; ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 2. 1611=9
  ΗΛΙΟΣ
  REGULUS
  ΆΡΗΣ
  ΗRΑ
  811=10
  811=Ω ΓΗ
  =
  =
  =
  =
  =
  ,,,

 3. ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
  ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ;

  KAI ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ; ΑΠΟ ΤΗΝ NASA ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝASA; ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ;

  ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 4. Ο Φιλόλαος ήταν ο πρώτος που πρότεινε ότι η Γη βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο και όχι το αντίθετο.Ο Φιλόλαος ονομάζει τον Θεόν «αρχή πάντων» και περιγράφει, κατά τον Ξενοφάνη, τον Θεό έναν, αεί όντα, μόνιμον, ακίνητον, αυτόν εαυτώ όμοιον, άρχοντα.
  Ειναι φανερή περί Θεού η επίδραση Του Φιλόλαου στον Αριστοτέλη
  Ο Φιλόλαος κατηγορήθηκε για αθεία στην εποχή του όπως και ο Αρίσταρχος αργότερα που ήταν και ο πρώτος που τόλµησε να µιλήσει ανοιχτά γιά την ηλιοκεντρική θεωρία .Ο Κλεάνθης, ο ηγέτης τών Στωικών φιλοσόφων στην Αθήνα, ζήτησε τη θανάτωση ή εξορία του Αρίσταρχου επειδή τον θεώρησε “άθεο” .

 5. Χωρίς να είμαι φανατικός οπαδός του, για άλλη μιά φορά ο Λιακό είναι έτη φωτός μπροστά. Εδώ και χρόνια έχει γράψει για αυτόν τον πλανήτη (όχι Νουμπίρου κλπ άλλα) στον οποίον όμως οι άνθρωποι (ναι έχει ΚΑΙ ανθρώπους) είναι κυριολεκτικά σαν τα μοσχάρια, γουρούνια, κότες και ότι άλλο τρώγεται για τους εκεί επικυρίαρχους. Αυτοί (οι επικυρίαρχοι – ΝΕΦΕΛΙΜ ή όπως αλλιώς θέλετε) εκεί ζουν στην επιφάνεια και κυριολεκτικά εκτρέφονται απο τους ανθρώπους. Εδώ, προς το παρόν, είναι υπο-χθόνιοι, αλλά όχι για πολύ ακόμα!!!! Για περισσότερα διαβάστε ΛΙΑΚΟ. Μοιάζει σαν ένα φανταστικό παραμύθι , είναι όμως;;;;;

  • Κσλησπέρα,ο Κος .Λιακόπουλος,διαβάζει αυτά που γνωρίζει ότι δεν
   διαβαζουμε πολλοί.Ισως προσθέτει πικάντικη σάλτσα και τα μοσχοπουλάει για
   να βγάλει το ψωμί του..

 6. Βρε Αθανάσιε βλαξ ηλιθιε βλαμμένο αδιστεροφαστομουτρο… Δεν έχεις καταλάβει ότι όλοι σε εχουμε συνδεμένο με τα απαυτα μας εδώ και καιρό… Αντε τραβά στους όμοιους σου…

 7. Μπραβο Αθανασιε καλα τα λες για τους λερες του Δια και του Σωρρα και του Γιαχωβα. Συνεχισε τον αγωνα εναντια στον Μαμμωνα.

 8. Δεν εχουμε ταξιδεψει ποτε σε αλλο πλανητη και η γη ειναι flat. Εισαστε ζωα και δεν ξερετε την αληθεια για τον θεο του Ιωαννη.

 9. Ο Αβαρις αναφέρει πως : o αντιχθωνας πλανήτης δεν είναι το ίδιο μέγεθος με αυτό της γης αλλά λίγο ποιο μικρός από τον αρη, επίσης έχει 3 δορυφόρους και είναι ένας καταπράσινος δασώδης πλανήτης , δεν έχει ωκεανούς παρά μόνο μερικές λίμνες και πολλά ποτάμια.

 10. Πολυ καλο το βιντεο που ποσταρε ο Δημητρης.

  Ο Αριστοτελης λοιπον η εστω ο μαθητης του φαινεται να υιοθετει τις “Βαβυλωνιακες δοξασιες” του Πλατωνα περι πλανητων θεων και ουρανιας ταξης και συμπτωματικα αυτο συμπιπτει με αυτο που εγραψα σημερα για την ουρανια ταξη και τον Θεο και δηλαδη τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

  Να ενοχλήσουμε λιγο την σκέψη σας ;…

  Θα πρεπει βασικα να αποφυγουμε την Ιουδαικη ειδωλολατρια των παπαδων οταν μιλαμε για τους αρχαιους φιλοσοφους και επι του προκειμενου απλα να σας αναφερω κατι κουλο που διαβασα αναφορικα και με τον Αλεξανδρο και τον Αριστοτελη οτι και καλα ηταν “μονοθειστες” και ετσι μαλιστα οπως αυτοι το οριζουν κατι που ασφαλως ειναι εντελως γελοιο και ανυποστατο, καθως ειναι θεμα ερμηνειας των αρχαιων μυστηριων που και στις δυο περιπτωσεις βασιζονται στην Βαβυλωνιακη αστροθεολογια και στην αρχετυπικη δηλαδη μνημη δηλαδη της ανθρωποτητας και απλα βασικα μας προμοταρουν το Ιουδαικο συστημα εξουσιας και οχι καποιο συστημα που θα μπορουσε να μας βοηθησει να κατανοησουμε το ολο θεμα επι της ουσιας του και σε οτι αφορα τους Ελληνες φιλοσοφους και τον πολυθεισμο τους οπως και τον πανθεισμο του Σπινοζα κλπ.

  Μας πουλανε το καψιμο του Νου ως την μεθοδο προσεγγισης του Κοσμικου Νου που οριζει την Κοσμικη Ταξη κατι που ειναι εντελως γελοιο και καμια σχεση δεν εχει ασφαλως με την Ελληνικη σκεψη η οποια βασιζεται στην τυπικη και την επαγωγικη λογικη και οχι αποκλειστικα μαλιστα στις πεποιθησεις συμφωνα με αυτο που οριζει ενα κεντρο εξουσιας. Αυτο μαλιστα το πνευμα που προσαθει να προσεγγισει την αναλογικη σχεση του πανω με το κατω και να προσεγγισει με τον Νου την κοσμικη ταξη το ονομασαν “Εωσφορο”!

  Αρα βασικα οταν μιλαμε για τον Πλατωνα και τον μαθητη του τον Αριστοτελη και τον μαθητη του τον Αλεξανδρο (που τωρα καταλαβαινουμε καλυτερα και την αντιληψη του για την Βαβυλωνιακη παραδοση) μιλαμε για το πνευμα αυτου που εχουν ορισει ως τον εχθρο τους. Αρα πως θα γινει?

  Ασχετα δηλαδη με τις κοινωνικες δομες και με την καταφαναστατη αλλωστε κοινωνικη και ηθικη παρακμη του παγανιστικου κοσμου ειναι εντελως γελοιο καποιος να θεωρει οτι οι αρχαιοι φιλοσοφοι πιστευαν στον θεο των Εβραιων και σε αυτο το συστημα δηλαδη αντιληψης και κατανοησης της ουρανιας ταξης.

  Ο Λιακοπουλος ειναι ενα νεοελληνικο παραγωγο της ελληνορθοδοξιας που η ονομασια της και μονο συνιστα ενα παραδοξο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*