«Παλαιοί Θεοί»: Ευλογία ή Κατάρα για την Ανθρωπότητα;

gods-_2«Παλαιοί Θεοί»: Ευλογία ή Κατάρα για την Ανθρωπότητα;

Αν ψάξουμε στην μυθολογία των αρχαίων λαών, θα συναντήσουμε παντού ιστορίες για τους Θεούς που ήρθαν από τα άστρα και οι περισσότεροι εξ΄αυτών ζητούσαν αίμα ζώων ή ανθρώπων στις θυσίες τους, από τους Βαβυλωνίους και Σουμεριακούς Θεούς, έως τους Ανουνάκι των Μάγιας και τους Ολύμπιους. Σε όλες τις μυθολογίες έχουμε αναφορές για αίμα στις θυσίες. Αν οι Θεοί δεν έπαιρναν ενέργεια από τις αιματοβαμμένες θυσίες τότε θύμωναν και προκαλούσαν καταστροφές και κατακλυσμούς. Ο Πλάτωνας στον Κριτία μας λέει σχετικά για μια εισβολή στο παρελθόν, ενοχοποιώντας τους θεούς: «Όταν το θεϊκό αποδυναμώθηκε από το θνητό, τότε οι θεοί υπέπεσαν στην ασχημοσύνη. Ο Ζευς συγκέντρωσε όλους τους θεούς στην πιο ευγενική τους κατοικία, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος και έχει θέα σε ότι συμμετέχει στο γίγνεσθαι. Και έχοντας συγκεντρώσει αυτούς, είπε…» δεν θα μάθουμε πότε αυτό που ο Πλάτωνας ήθελε να κάνει τον Κριτία να πει. Το κείμενο σταματά εδώ. Θα έπρεπε να αντιμετώπιζαν κάποια σοβαρή κατάσταση οι Θεοί για να μαζευτούν εκεί που κατασκευάζονται τα γίγνεσθαι (πιθανά μέλλοντα). Το αποτέλεσμα είναι ότι μια μεγάλη καταστροφή στο παρελθόν αφάνισε το 97% των θηλαστικών του πλανήτη.

Κατά τον Λαβκραφτ, οι Παλαιοί Θεοί ή αλλιώς Αρχαίοι Θεοί ήταν μια φυλή στο εξώτερο διάστημα, που αποτελείται από φρικτά όντα μιας αλλοπρόσαλλης βιολογίας. Τα όντα αυτά, που ονομάζονται Μεγάλοι Παλαιοί, αποίκησαν πολλούς πλανήτες, έναν από τους οποίους ήταν και η Γη. Ήρθαν ως εδώ, εκατομμύρια χρόνια πριν την εμφάνιση του ανθρώπου, πετώντας με τις τεράστιες φτερούγες τους και έχτισαν πολιτείες τιτανικές στην Ανταρκτική και στα βάθη της θάλασσας. Μερικοί από τους Μεγάλους Παλαιούς λατρεύτηκαν ως Θεότητες, τόσο στη Γη όσο και σε άλλους πλανήτες, όπου περιμένουν υπομονετικά να έρθουν τα Άστρα στη σωστή τους θέση, για να ανοίξουν οι πύλες της φυλακής τους και να γυρίσουν ξανά.

Να σας θυμίσω επίσης το συγγραφέα των βιβλίων της γνωστής τηλεοπτικής σειράς, Game of Thrones, George Raymond Richard Martin ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού όπου και εκεί γίνεται αναφορά στους Παλαιούς Θεούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Πλάτωνα κάποτε οι Θεοί μοίρασαν όλη τη Γη και διοίκησαν ο καθένας τους δικούς του Λαούς. Αυτό αποδεικνύεται και από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που συνεχώς βρίσκουμε στοιχεία ότι αυτοί οι Θεοί υπήρξαν και λατρεύτηκαν από τους ανθρώπους.

Οι Παλαιοί Θεοί έρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και «επισκέπτονται» τη γη. Η επίσκεψή τους δεν γίνεται σύμφωνα με τα δικά τους θέλω, αλλά σύμφωνα με τις «κλειδαριές» του σύμπαντος που «ξεκλειδώνουν» μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι οι Παλαιοί Θεοί έρχονται για να μας βοηθήσουν δίδοντάς μας γνώση, αν κάθε φορά η αποχώρησή τους δεν συνοδευόταν από μια καταστροφή, η οποία γυρνούσε την ανθρωπότητα στη λίθινη εποχή.

Είναι πλέον φανερό ότι οι Παλαιοί Θεοί δεν θέλουν την εξέλιξη του ανθρώπου, για να μπορούν να έρχονται κάθε φορά σαν σωτήρες μιας και έσβησαν την Αλήθεια του παρελθόντος μέσα από τις καταστροφές που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Σήμερα λοιπόν, φαίνεται πως πλησιάζουμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές, καθώς ο ενιαυτός βρίσκεται προς το τέλος του και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα επόμενα έτη θα δούμε πάλι όντα να έρχονται από τον ουρανό, σαν σωτήρες για να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι ίδιοι.

Σε όλες τις φυλές τους λαούς και τις παραδόσεις ΟΛΟΙ περιμένουν την ΕΛΕΥΣΗ εκ των ουρανών.

Ο κάθε λαός βέβαια, φυσικό είναι να πιστεύει πως οι δικοί του Παλαιοί Θεοί είναι οι αληθινοί και η μυθολογία του η πιο σωστή.

Για να αγγίξουμε όμως την Αλήθεια σχετικά με τους Παλαιούς Θεούς θα πρέπει ν αποκτήσουμε σφαιρική και αντικειμενική αντίληψη και να καταλάβουμε ότι Αρχαίοι Θεοί, Παλαιοί Θεοί, Εξωγήινοι κ.α. είναι ΈΝΑ και το αυτό.

Σαν Αρχαία Όντα εκατομμυρίων ετών και έχοντας πλανέψει πολλούς πολιτισμούς στο παρελθόν, τους είναι πολύ εύκολο να το κάνουν και τώρα. Tα “channeling”, οι επικοινωνίες εξ άνωθεν και παρόμοια «Θεϊκά» μηνύματα, αποτελούν ένα μικρό μέρος της προπαγάνδας των όντων αυτών, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για την ΈΛΕΥΣΗ τους.

Έχουν τη δυνατότητα να εμφυτεύσουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων, που πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τα Αρχαία Όντα, ψευδής Μνήμες, Εικόνες και Όνειρα-Οράματα πιστεύοντας (οι άνθρωποι) με βεβαιότητα ότι αυτές αποτελούν πραγματικό κομμάτι του παρελθόντος ή του μέλλοντος τους, ενώ στην ουσία πρόκειται για προϊόν εξαπάτησης.

Ο «παρασιτισμός» που δέχονται οι άνθρωποι αυτοί, είναι τόσο αληθοφανής που αδυνατούν να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε πλάνη, πιστεύοντας με βεβαιότητα πως οι ίδιοι είναι μέρος του Θεϊκού σχεδίου.

Η Διαδικασία Αφύπνισης της Συνείδησης του Ανθρώπου είναι η μεγαλύτερη και ιερότερη πράξη που μπορεί να τελέσει μια ψυχή εν σάρκα. Μπορεί όμως να έχει και τελείως λανθασμένα αποτελέσματα για την εξέλιξή της.

Η Αληθινή Αφύπνιση, από την ¨Δήθεν Αφύπνιση¨ δεν διαφέρει και πολύ. Μοιάζει σαν τους ορειβάτες που τους έχει πλακώσει χιονοστιβάδα και ενώ είναι απροσανατόλιστοι στο σκοτάδι και ο χρόνος κυλά εις βάρος τους, άλλοι σκάβουν προς τα πάνω για να σωθούν και άλλοι προς τα κάτω.

Όλοι είναι πεπεισμένοι ότι ακολουθούν τον σωστό δρόμο.

Στο ¨τέλος¨ όμως, όλοι μαθαίνουν ποιά είναι η αλήθεια!

Υ.Γ. : Σκοπός αυτής της ανάρτησης δεν είναι η προσβολή των προσωπικών και θρησκευτικών «πιστεύω», παρά να προβληματιστεί ο καθένας με αυτό που θεωρεί βέβαιο και σίγουρο. Ενώπιον της αλλαγής του Ενιαυτού που συμβαίνει κάθε 26.000 χρόνια περίπου και βρίσκεται προ των πυλών, καλούμαστε να εστιάσουμε στην Αλήθεια κάνοντας σωστές επιλογές αποφεύγοντας τα λάθη των προηγούμενων πολιτισμών που θα ΄ταν ικανά να μας εγκλωβίσουν για άλλον έναν πολυχιλιετή Ενιαυτό, εξαιτίας των Αρχαίων Θεών, στη Λήθη.

ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

http://diogeneis.blogspot.gr/

Loading...

11 thoughts on “«Παλαιοί Θεοί»: Ευλογία ή Κατάρα για την Ανθρωπότητα;

 1. ANIXNEYTHS says:

  καλη προσπαθια αποδομισης αλλα ανιχνευσιμη.
  προσπαθισε περισοτερο.
  ειναι το δευτερο αρθρο αποδομισης που πεφτει στην αντιληψη μου το τελευταιο 2ημερο.
  εμπεδοστετο χασατε

 2. ΑΩ says:

  Πολύ καλή ανάρτηση. Επίτελους ασ μιλήσει κάποιος για για αυτο το θέμα, μας έπρηξαν με τα αρχαια υποόντα….είναι μεγάλη πλάνη η θεοι…..εκπεσώντες είναι και αυτοί….

 3. Ανώνυμος says:

  ουτοι εν αρμασι και ουτοι εν ιπποις .ημεις δε εν ονοματι θεου ημων μεγαλυνθησομεθα.ευχαριστουμε σοι κυριε ο θεος ημων οτι εξηγαγες ημας εκ σκοτους και σκιας θανατου.

 4. ΚΑΝΕΝΑΣ says:

  Ηδονιζονται οι οπαδοι των συγχρονων θεων οταν τα βλεπουν αυτα, απ οτι μπορω να καταλαβω απο τα σχολια. Δεν μας αναφερει ομως ο γηγενης ελλην που ακριβως θυσιαστηκε ανθρωπινο αιμα με αιτημα των ολυμπίων; Τα εκανε ολα ενα αχταρμα για να περασει η προπαγανδα. Ποτε προκαλεσαν μαζικες καταστροφες οι ολυμπιοι; Ας μας παραπεμψει σε καποια πηγη…
  Οσο για το ποιοι ειναι παλιοι και ποιοι συγχρονοι απκ την στιγμη πιυ υπαρχει μονο το παρων , ας το ξανασκεφτουμε…

  • ΑΩ says:

   ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΚΑΙ ΙΑΜΒΛΙΧΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΥΗΜΕΝΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΠΟΜΥΖΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΞΥΠΝΑ….

   • ΚΑΝΕΝΑΣ says:

    Ανοητε ανθρωπακο, οι τοτε ελληνες γνωριζαν πολυ καλα για την υπαρξη του ενός και μοναδικου θεου. Το οτι συνεχιζετε καποιοι σας εσκεμμενα να διαιωνιζεται την διαστρεβλωση της πραγματικοτητας δεν κανει εμενα κοιμισμενο, αλλά εσενα ψυχικα ασθενη…

 5. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Ενα περίεργο πράγμα ομως βρε παιδι μου.
  Με αυτους τους αρχαίους Θεούς, εμεις οι Ελληνες μεγαλουργήσαμε, κτισαμε Παρθενωνες, και είχαμε έναν πολιτισμό που τον θαυμάζουν και τον ζηλεύουν μέχρι σήμερα. Με τους καινούργιους Θεούς η μάλλον Θεό, μας πήρε η κατω βόλτα και σταματημό δεν έχει η κατρακύλα μας.
  Δεν ειναι παράξενο;;;;;;;

  • Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας says:

   Δεν είναι καθόλου παράξενο Ηλέκτρα… αν σκεφτείς τη διαφορά μεταξύ του να φιλοσοφείς τα πάντα με το «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»… και σήμερα μετά από τόσους αιώνες αλεπάλληλων «περασμάτων» των Ελλήνων κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου δεν ήμαστε μόνο πτωχοί το πνεύματι….

 6. ανωνυμος says:

  Το να υποτιμουν οι ξενοι τις ριζες, τη καταγωγη, την ιστορια των Ελληνων, ειναι κατι που το περιμενεις, δε σε εκπλησει πια. Αλλα να γινεται αυτο απο τους ιδιους τους Ελληνες, και μαλιστα για τον Θεο /Θεους, που πιστευουν, ειναι απο θλιβερο εως και ανησυχητικο…. Μια ματια να ριξεις στην Αρχαια Ελλαδα, και μια ματια στη Συγχρονη, αρκει για να καταλαβεις τον ξεπεσμο μας, φιλε συντακτη του αρθρου. Τι δεν καταλαβαινεις? Κι οσο για το παραδειγμα της χιονοστοιβαδας, αρκει να αφησεις λιγο σαλιο η δακρυ να κυλησει, και καταλαβαινεις αμεσως που ειναι το πανω και που ειναι το κατω ωστε να σκαψεις αναλογα. Μυαλο θελει? Ατυχες το παραδειγμα…

 7. filarianna says:

  Μία παρέμβαση αν μου επιτρέπεται
  «ακμήν και υμείς ασύνετοί εστε;» (Ματθ. 15, 16)
  «ούπω νοείτε, ουδέ μνημονεύετε;» (Ματθ. 16, 9)
  «Ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία» (Λουκ. 24, 25)
  Σε ποια από τα παραπάνω λεγόμενα, ο Χριστός φέρεται να αρέσκεται στο βραδυκίνητο νου, στους αργόστροφους ;
  Τι ακριβώς σημαίνει όμως; «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» (Ματθ.5, 3).
  Τα «χαρτία του Σωκράτους». Τον ρώτησαν κάποτε: «Γιατί δεν γράφεις αυτά τα σοφά που λες;», και εκείνος απάντησε: «Θεωρώ ότι τα χαρτιά είναι πιο ακριβά, πιο πολύτιμα από τα λόγια που θα έγραφα»! (Στο πρωτότυπο: Σωκράτης ερωτηθείς διά τι ου συγγράφει είπεν, ότι ορώ τα χαρτία πολύ των γραφησομένων τιμιώτερα).
  Ο απόστολος Παύλος, κατεβαίνοντας τα τρία σκαλοπάτια της ταπεινώσεως, στην αρχή έλεγε: «Είμαι ο έσχατος των Αποστόλων» (Α’ Κορ. 15, 7-9). Όταν πέρασαν κάποια χρόνια, έλεγε: «Είμαι ο έσχατος των ανθρώπων» (Εφεσ. 3, 8). Και όταν πέρασαν πάλι μερικά χρόνια, έλεγε: «Είμαι ο έσχατος των αμαρτωλών» (Α’ Τιμ. 1, 15).
  ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  Η ταπείνωση θα λέγαμε ότι έχει τρεις πτυχές
  Η πρώτη είναι η ηθική αυτογνωσία, το να γνωρίζεις ποιος είσαι, να δεις την αμαρτωλή σου κατάσταση. «και εκ των κρυφίων μου καθάρισόν με» (Ψαλμ. 18, 13)
  Η δεύτερη πτυχή της ταπεινώσεως είναι η διανοητική αυτογνωσία, , εκείνη που αναφέρεται στην ακριβή γνώση των διανοητικών προσόντων. «Μη υπερφρονείν παρ’ ο δει φρονείν, αλλά φρονείν εις το σωφρονείν» (Ρωμ. 12, 3)
  Και τέλος έχουμε τη σωματική ή την υλική, αυτογνωσία.
  Μακάριοι εκείνοι που είναι φτωχοί με τη δική τους προαίρεση, επειδή οι ίδιοι το θέλουν να είναι φτωχοί. Ο ιερός Χρυσόστομος λέει: «Πνεύμα γαρ ενταύθα την ψυχήν και την προαίρεσιν είρηκεν» (Άγ. Ιωάννης Χρυσόστομος, Εις το Κατά Ματθαίον, MPG 57, 224, 15-16). Διότι εδώ ο Κύριος είπε πνεύμα την ψυχήν και την προαίρεση.
  Κι όπως λέει ο Ζιγαβηνός, «διότι ουδέν των απροαιρέτων μακαριστόν· πάσα γαρ αρετή τω εκουσίω χαρακτηρίζεται». Τίποτε δεν μακαρίζεται χωρίς προαίρεση· γιατί η αρετή λογίζεται σ’ αυτόν που τη θέλει. Δηλαδή: μένω φτωχός –από χρήματα- γιατί θέλω να μένω φτωχός. Όχι γιατί δεν έχω την ικανότητα να γίνω πλούσιος…..

 8. Σιμωνιδης says:

  Περί ΟΛΥΜΠΙΩΝ από μια σοβαρή γυναίκα.(αν και εγώ πιστεύω ότι υπήρξαν και οντότητες από τον Σείριο που συνχονευτηκαν με τις έννοιες ,οι Τιτάνες,ενώ οι Θεοί γεννήθηκαν εδώ στην Γη στην Αρκαδία+Κρήτη….και όπως λεέι και ο κανένας γνώριζαν για τον ΣΥΝ+ΠΑΝτα οργανισμό.)

  https://www.youtube.com/watch?v=HGe-oBHlroM&feature=share

  «Έλληνα» αρθρογράφε,οι Ανουνακι είναι Σουμεριοι.Οι Θεοί των Μαγιας(Ατλάντιοι-Μινωίτες) ήρθαν με πλοία από την θάλασσα και ήταν 13 στον αριθμό,ήταν λευκοί με γενιάδες(μυθολογία μάγιας και όχι χίστορι τσαννελ)….και κατά διαβολική σύμπτωση η γέννηση του 1 πολιτισμού της Αμερικής,αυτή των Ολμέκων συμπίπτει με την καταστροφή του Ατλαντικού πολιτισμού της Σαντορίνης…το 1500 π.χ. ,άρα μιλάμε για προσφυγές ιερείς που γνώριζαν την Γη πολύ καλά….πράμα που μα το μαρτυρά και το ίδιο το ιερατείο των Δελφών(απόγονοι Κρητικών μυστηρίων)..αφού μπορούσε στοχευμένα να στέλνει αποικούς σε μακρινές αποστάσεις….αλλά και ο Πλούταρχος για τις γνώσεις του για το Κρόνιο πέλαγος(Ατλαντικός ωκεανός),Γη των μακάριων-ΥπερΒορέα και Εσπερία!

  ξέρουμε ότι οι Ολμέκοι είναι Μινωίτες διότι οι Μινωίτες έπερναν από την Αμερική κασσήτερο ,Χαλκό από τον Καναδά και Γιουκαταν.Ο πολιτισμός των Ολμέκων απλά φύτρωσε,χωρίς να προυπάρχει βαθμιδοτή εξέλιξη,προηγούμενου προιστορικού>προ λιθινου>λίθινου>χαλκού>σιδηρού πολιτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *