in

ΑΓΑΠΗ…Η ΦΟΒΟΣ?

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΑΓΑΠΗ – ΦΟΒΟΣ…

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΠΟΛΟΙ…
ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΛΗ ΜΑΣ Η ΖΩΗ……ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ/ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ….ΤΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ……

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΣΤΙΓΜΗ…..ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΟ ΒΡΙΣΚΕΣΕ?

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ….ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…..Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Report

What do you think?

Written by PanIko

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ……Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ!!!

---------------------------------------------------------
«ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ Ν' ΑΦΥΠΝΊΣΕΙΣ ΌΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ, ΤΌΤΕ ΑΦΎΠΝΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ... ΕΆΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΛΕΊΨΕΙΣ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΊΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΣΟΥ, ΕΞΆΛΕΙΨΕ ΠΡΏΤΑ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΌ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ... ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΑΠΆΣ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΌΠΩΣ ΛΕΣ... ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΔΏΡΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΌΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΏΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ»

Comments

Leave a Reply
 1. ΞΕΡΩ….Βαριόσουν ασύστολα κι έπρεπε κάτι να γράψεις….

 2. Και πλαστά και ούτε καν αντίθετα… σε γενικές γραμμές, συνήθως το αντίθετο της αγάπης είναι το μίσος, ενώ το αντίθετο του φόβου, είναι το θάρρος. Επί το πλείστον στην ελληνική π.Χ. γραμματεία, δεν απαντάται η λέξη “αγάπη” και αυτό δεν είναι κάτι που έτυχε, μιας και η λέξη αγάπη είναι πολύπλευρη και εκλαμβάνεται από πολλούς σύμφωνα με το συμφέρον τους, και για αυτό τον λόγο η λέξη αγάπη χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον μ.Χ. από θρησκευτικό ιερατείο, που ενώ ομολογούσε την αγάπη, συνήθως δεν έπραττε τα της αγάπης, μιας και λέξη εμπεριέχει πολλές πτυχές, (πάνω από 2) που μπορεί ο καθένας να της εκλάβει κατά το προσωπικό του δοκούν! Συνήθως στην αρχαία ελληνική γραμματεία οι λέξης “φιλία” και “έρωτας” ήταν αυτές που χρησιμοποιούνταν, μιας και ήταν ποιο ακριβείς στον προσδιορισμό τους και στην εννοιολογία τους. Η επίσημη ένωση την οποία πρόσφατα (τα τελευταία 7 μνημονιακά χρόνια) θέλετε πολλοί… εύχομαι να την επιτύχετε, αλλά θα ήταν καλό για εσάς αυτή η ένωση σας, να γίνει κάτω από ιδανικά, αξίες, ιδέες, και οράματα που δεν έχουν σχέση με την άψυχη ύλη, που άτυπα ενωμένοι είχατε έχετε συσσωρεύσει πριν την οικονομική κρίση… διότι στο τέλος θα αλληλοφαγωθείτε. Για να μην αλληλοφαγωθείτε θα σας βοηθήσει η ελληνική ιστορία και η π.Χ. και η μ.Χ. Αυτά.

  • Το μῖσος, ἀνώνυμε, εἷναι παράγωγο του φόβου!
   Ἡ δειλία εἷναι το ἀντίθετο του θάρρους!
   Ἔχεις κάπως μπερδέψει της ἔννοιες! Παράτα τὴν κριτική καὶ τις συμβουλές καὶ μελέτησε λίγο, θὰ ὠφεληθεῖς τὰ μάλα!
   Μάθε πῶς ὁ Ἔρωτας, ἡ Ἀγάπη καὶ ἡ Φιλία εἷναι ἀλληλένδετα,ἀλληλοεξαρτόμενα καὶ ἀδιαίρετα!!!

  • η αγάπη μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες , βάσει των ανθρώπων που την γεύτηκαν και την παρομοίασαν βάσει των γεγονότων που τους έλαχε. Υπάρχει άραγε αγάπη που οι άνθρωποι δεν γνώρισαν αλλά ούτε κατανόησαν την πραγματική της έννοια και ταύτισής της με την πολύδιαστατη της μορφή της ;
   Ο έρωτας όπως λες ναι είναι ισχυρός αλλά στην ουσία των πραγμάτων και στην παραδειγματική του διάσταση των ανθρώπων , δεν κρατά πολύ.. Έχει τίτλους τέλους..
   Ίσως αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν σε μια εποχή που έχουν ξεχάσει οι άνθρωποι να τις υποδέχονται αλλά και να τις ακτινοβολούν στο περίγυρό τους.
   Θα μας πεις ονειροπόλους , αλλά σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε είναι ζωντανός και αληθινός.
   Καλημέρα σου , αν και καλησπέρα λένε τώρα , αυτήν την ώρα..

   • Πάρα πολύ σπάνια θὰ δεῖ κανείς τὴν λέξη “ἀγάπη” στὰ ἀρχαῖα κείμενα διότι οἱ ἕλληνες μίλαγαν καὶ ἔγραφαν μὲ ἀγάπη καὶ ὄχι γι᾽ αὐτήν.
    Λέτε νὰ ἤξεραν πῶς το μόνο ποῦ δύναται νὰ πεῖ ὁ ἄνθρωπος τῆς Γῆς γιὰ τὴν ἀγάπη με βεβαιότητα πὼς δὲν θὰ εἷναι ὕβρις εἷναι ἡ λέξη “εἷναι”;

    ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ!!!

    • τελικά δεν υπάρχει ή είναι ..Βλέπεις την εικόνα , ο τίτλος είναι διαφορετικός . όταν φεύγει η αγάπη το μίσος έρχεται και όταν φεύγει το μίσος ξανά η αγάπη έρχεται..
     την αγάπη την βλέπεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι , ανάμεσα σε δύο φίλους , ανάμεσα στους ανθρώπους. Πόσο σε ένα κείμενο που περιγράφει μια ιστορία αγάπης. Νομίζω δεν είναι σπάνιο , απλά οι λεπτομέρειες πάντα ξεφεύγουν από το είναι…….

    • Χάρηκα πολύ που διάβασα τα σχόλια σου!

     Λίγα λόγια – γεμάτα ουσία.

     Να σαι καλά.

     Χάρηκα επίσης που τα κατοχικά ”κρατάνε” ανθρώπους σαν εσένα στα σχόλια τους.

     sketo original

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ψυχοπαθείς εκτός ελέγχου!

Πόσο έτοιμος είσαι για αυτό;