Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
«Στο τέλος του 2012 θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα μας». Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στον REALFM.
Όπως δεσμεύτηκε, οι έρευνες στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας…

(Κατάκολο, Κέρκυρα, Πατραϊκός Κόλπος) το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012 θα δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα οπότε θα μπορούμε να υπολογίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το τι κρύβεται στο ελληνικό υπέδαφος.
Θα έχει προηγηθεί στις αρχές του 2012 μία ανοιχτή δημόσια πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης προς όλες τις ξένες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξόρυξη πετρελαίου στην χώρα μας.


Ο κ. Μανιάτης, πρόσθεσε ότι μετά τη Δυτική Ελλάδα, σειρά έχει η Κρήτη και οι έρευνες για φυσικό αέριο ενώ όπως αποκάλυψε « είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης, αφού όλα δείχνουν ότι τα ερύματα θα είναι καλύτερα από τις προβλέψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα».


Αυτό που απομένει είναι να δούμε πώς θα εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό κέρδος για τους έλληνες πολίτες από την εκμετάλλευση ενός πλούτου που επί χρόνια παρέμενε στο σκοτάδι. Γιατί μόνο τότε θα αξίζει ο θόρυβος που γίνεται γύρω από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας: αν επιτέλους αξιοποιηθούν προς όφελος των Ελλήνων!

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *