ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Συνελήφθη στην Αυστρία ο Κροάτης πρώην πρωθυπουργός Ίβο Σαναντέρ

· Κατοχικά Νέα

Ο Κροάτης πρώην πρωθυπουργός Ίβο Σαναντέρ συνελήφθη την Παρασκευή στην Αυστρία, μία ημέρα μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει τη χώρα εν μέσω έρευνας για υπόθεση σκανδάλου. Την Πέμπτη είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, μετά την απόφαση του Κοινοβουλίου της χώρας να προχωρήσει σε άρση της ασυλίας του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κροατικής αστυνομίας, αυστριακοί αστυνομικοί συνέλαβαν στις 16:30 το μεσημέρι τον Ίβο Σαναντέρ στην περιοχή του Ζάλτσμπουργκ.

Εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας δήλωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας θα βρεθεί ενώπιον τοπικού δικαστηρίου στο Ζαλτσμπουργκ και οι Αρχές θα αποφασίσουν για την τύχη του μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ίβο Σαναντέρ που παραιτήθηκε πριν από 17 μήνες, εγκατέλειψε την Πέμπτη την Κροατία μετά από την κατάθεση στην κροατική Βουλή, αιτήματος από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα να αρθεί η ασυλία του, ως ανεξάρτητου μέλους του Κοινοβουλίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Βουλή της Κροατίας έκανε δεκτό αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού.

Τα ΜΜΕ στην Κροατία μεταδίδουν ότι ο Σαναντέρ θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση εξουσίας στο σκάνδαλο Fimi Media.

Το όνομα του Ίβο Σαναντέρ, εδώ και μήνες αναφέρεται σε αρκετά σκάνδαλα, και σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, μάρτυρες και ύποπτοι που κατέθεσαν στην υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς (USKOK) τον υπέδειξαν ως εμπλεκόμενο σε τρεις υποθέσεις, στην εκταμίευση χρημάτων από δημόσιες επιχειρήσεις μέσω της εταιρίας Fimi, στη σύναψη συμφωνίας για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλότερη τιμή στην εταιρία TLM στο Μόσταρ της Βοσνίας και στην εκταμίευση χρημάτων από τη Κροατική Υπηρεσία Ηλεκτρισμού (HEP).

Το σκάνδαλο Fimi έφερε στη δημοσιότητα το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου ασφαλειών Croatia osiguranja, Νταμίρ Μιχάνοβιτς, ο οποίος είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, σε συσκέψεις της κυβέρνησης το 2007 συνέστησε σε επικεφαλής 20 δημόσιων οργανισμών να προχωρήσουν σε συμφωνίες με την εταιρία Fimi Media.

Η διευθύντρια της εταιρίας, Νέβενκα Γιούρακ, έπειτα από μήνες στη φυλακή ομολόγησε στους ανακριτές της USKOK ότι έπαιρνε χρήματα, τα οποία στη συνέχεια έδινε στο φίλο της και επικεφαλής των τελωνειακών υπηρεσιών, Μλάντεν Μπάρισιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η MI5 προειδοποιεί ότι το επόμενο μεγάλο σοκ ίσως ήδη σχεδιάζεται

ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι κατέλαβαν τη Μόκα – Σαουδαραβικά πλήγματα και νέα απειλή για το Bab el-Mandeb

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 91 δολάρια το Brent μετά την κλιμάκωση ΗΠΑ–ΙράνΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια: Νέο κύμα ακρίβειας απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά