ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η Ουάσινγκτον θα πιέσει για να υπάρξει συμφωνία στο μεσανατολικό

· Κατοχικά Νέα

Η Ουάσινγκτον θα πιέσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους ηγέτες να συμβιβαστούν όσον αφορά τα ζητήματα που εμποδίζουν την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας δήλωσε χθες η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ενώ τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να κινηθούν προς τα εμπρός, και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση.

Σε ομιλία της, ανέφερε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα είναι ένας παθητικός συμμετέχων. Θα πιέσουμε τις πλευρές να διαμορφώσουν τις θέσεις τους για τα ζητήματα κλειδιά χωρίς καθυστέρηση, με καλή πίστη, και με αληθινή σαφήνεια. Θα εργαστούμε για να γεφυρώσουμε τα χάσματα, θέτοντας σκληρές ερωτήσεις και αναμένοντας ουσιώδεις απαντήσεις.
Η ομιλία της Κλίντον στο Saban Forum του Brookings Institution αποτέλεσε την πρώτη της εκτεταμένη αναφορά στο Μεσανατολικό μετά την εγκατάλειψη των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να πείσει το Ισραήλ να αναστείλει την ανέγερση νέων εποικισμών, βήμα που οι Παλαιστίνιοι θεωρούν απαραίτητο για την επανέναρξη των άμεσων διαπραγματεύσεων που εκτροχιάστηκαν λίγο μετά την έναρξή τους το Σεπτέμβριο.

Τα κεντρικά ζητήματα είναι τα σύνορα, η ασφάλεια, οι εποικισμοί, το νερό, οι πρόσφυγες και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ που το Ισραήλ θεωρεί πρωτεύουσά του αλλά και οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν ότι θα αποτελέσει την πρωτεύουσα του κράτους που θα ιδρύσουν στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα πάντα με την Κλίντον, και οι δύο πλευρές έχουν κίνητρα για να επιδιώξουν μια ειρηνευτική συμφωνία το συντομότερο, οι Ισραηλινοί διότι τα δημογραφικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι μπορεί να καταστούν μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα και οι Παλαιστίνιοι για να δοθεί τέλος στην έλλειψη ειρήνης και στην κατοχή που άρχισε το 1967.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου: Η MI5 προειδοποιεί ότι το επόμενο μεγάλο σοκ ίσως ήδη σχεδιάζεται

ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι κατέλαβαν τη Μόκα – Σαουδαραβικά πλήγματα και νέα απειλή για το Bab el-Mandeb

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 91 δολάρια το Brent μετά την κλιμάκωση ΗΠΑ–ΙράνΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο πάνω από 100 δολάρια: Νέο κύμα ακρίβειας απειλεί την Ευρώπη και την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *