Φόρος και στον Ήλιο – Μένει ο αέρας μόνο

-ΣΤΗΛΗΦόρος και στον Ήλιο – Μένει ο αέρας μόνο

Μια νέα εθνική νομοθεσία για την ιδιοκατανάλωση ενέργειας που φορολογεί δυσανάλογα τις ηλιακές εγκαταστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με νέο νόμο στην Ισπανία, η πλειοψηφία των ιδιοκαταναλωτών θα πληρώνουν έναν νέο φόρο για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν οι ίδιοι και καταναλώνουν στο χώρο τους, μέσω των δικών τους φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Το κύριο πρόβλημα με τον νέο νόμο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ηλιακής ενέργειας, είναι ότι φορολογεί τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ακόμη και για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται για ιδία χρήση και δε συνδέεται στο δίκτυο.

Ο νέος νόμος απαιτεί οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων να πληρώνουν τα ίδια τέλη δικτύου που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία, και επιπροσθέτως το λεγόμενο «φόρο ήλιου», για εγκαταστάσεις μεγαλύτερες από 10 κιλοβάτ.
Ο νέος νόμος απαγορεύει επίσης την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα έως και 100 κιλοβάτ. Αντ’ αυτού, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να δωρίζουν την πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.

Επίσης, η κοινοτική ιδιοκτησία απαγορεύεται για φωτοβολταϊκά συστήματα κάθε μεγέθους.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλος, ο νόμος θα έχει αναδρομική ισχύ με συνέπεια όλες οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις ιδιοκατανάλωσης να πρέπει να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς αλλιώς να αντιμετωπίσουν υπερβολικά υψηλά πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από το πρόστιμο που έχει οριστεί για τη διαρροή ραδιενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια.

Η κυβέρνηση λέει ότι ο νόμος εξασφαλίζει αμοιβές ως συνεισφορά στο συνολικό κόστος του συστήματος. Στην πράξη, οι εγκαταστάσεις ιδιοκατανάλωσης χρησιμοποιούν το δίκτυο ως μπαταρία και είναι λογικό ότι θα πρέπει να πληρώσουν ένα μικρό ποσό για αυτό.

Ωστόσο στην ισπανική περίπτωση το ποσό είναι μεγάλο και συμπεριλαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται για ιδία χρήση, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες χώρες.

naftemporiki.gr

Loading...

4 thoughts on “Φόρος και στον Ήλιο – Μένει ο αέρας μόνο

 1. ps1 says:

  Δεν τους αρέσουν τα φωτοβολταϊκά πως θα πουλάνε πετρέλαια την ίδια στιγμή που κάνουν διαδήλωσης για το κλήμα και λέι ο Ομπάμιας θα κάνουμε κάτη για το κλήμα αντί να τους δώσουν κίνητρο να αγοράσουν φωτοβολταϊκά αυτή τα φορολογούν οποίος κοιμάται ακόμα ήρθε ώρα να ξυπνήσει λίγος καιρός του έμεινε έρχεται οι κάρτα του πολίτη και τα τσιπ και μετά δεν θα μπορεί να ξυπνήσει

 2. Ανώνυμος says:

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜ. ΧΑΣΟΥΡΑΣ…
  ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
  ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΕΣΚΟΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ…ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΟΝΟΝ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 3. Ακέλας says:

  Χμμμ!-Είσθε βέβαιοι;….Και όμως ο αέρας φορολογείται ήδη, μα το φόρο ρύπανσης των ,αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας,ρυπογόνων βιομηχανιών,κλπ.κλπ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *