Αποκαλύπτουμε… ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ Η NASA! ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ…

 

Η NASA προετοιμάζεται για έναν ακόμη γύρο αμυντικών δοκιμών, καθώς ένας αστεροειδής είναι πιθανό να έρθει πολύ κοντά στη Γη τον Οκτώβριο. Ο διαστημικός… βράχος ονομάζεται αστεροειδής 2012 TC4 και σύμφωνα με τις συντεταγμένες της NASA έχει πλάτος μεταξύ δέκα και τριάντα μέτρων.

Η NASA αναφέρει ότι δεν μπορεί, αυτή τη στιγμή, να προβλέψει πόσο κοντά θα έρθει στη Γη, ωστόσο οι ερευνητές πιστεύουν ότι δεν θα έρθει πλησιέστερα από 4.200 μίλια από την επιφάνεια του πλανήτη μας, κάτι που σύμφωνα με ορισμένους αποτελεί μία πολύ «στενή» συνάντηση.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα χρησιμοποιήσει τον αστεροειδή ως εκστρατεία παρατήρησης για να ελέγξει τα αμυντικά συστήματα του οργανισμού.

Στο παρελθόν, η NASA χρησιμοποίησε υποθετικά κρουστικά αντικείμενα για να ελέγξει τις διάφορες πτυχές του αντίκτυπου ενός αστεροειδούς, όπως εκτροπή, αξιολόγηση και επιδιόρθωση από καταστροφές.

Ποτέ πριν ο διαστημικός οργανισμός δεν χρησιμοποίησε έναν πραγματικό αστεροειδή για να ελέγξει τους αμυντικούς του μηχανισμούς σε όλη τους την έκταση.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Dr. Vishnu Reddy του Σεληνιακού και Πλανητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, πρότεινε αυτή τη μέθοδο με την ελπίδα ότι θα παρέχει ένα ελαφρώς πιο ρεαλιστικό σενάριο. «Το ερώτημα είναι: Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για την επόμενη κοσμική απειλή;» Προτείναμε λοιπόν μια εκστρατεία παρατήρησης για την άσκηση του δικτύου για να δοκιμάσουμε πόσο έτοιμοι είμαστε για πιθανή σύγκρουση ενός επικίνδυνου αστεροειδούς.

Το ίδιο το πείραμα συντονίζεται από το Γραφείο Συντονισμού της Πλανητικής Άμυνας (PDCO) της NASA.

Ο γενικός στόχος της άσκησης είναι να «ανακτήσει, να εντοπίσει και να χαρακτηρίσει το 2012 TC4» ως πιθανό κρουστικό παράγοντα σε μια προσπάθεια να ασκήσει ολόκληρο το σύστημα από «παρατηρήσεις, μοντελοποίηση, πρόβλεψη και επικοινωνία».

Η NASA δεν είναι ο μόνος διαστημικός οργανισμός με σχέδια για τη διακοπή των επιθέσεων με αστεροειδή, η Ρωσία και η Ευρώπη συνεργάζονται για το έργο με την ονομασία NEOShield. Η ομάδα διερευνά τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης αντικειμένων που στρέφονται προς τη Γη.

Σκοπός του σχεδίου είναι να εντοπιστούν τα απειλητικά πετρώματα και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα για να τα εκτρέψουν προτού καταλήξουν στη Γη.

Ιδέα για παράδειγμα αποτελεί ένα «κινητικό κρουστικό εκκρεμές», το οποίο θα πυροδότησε ένα τεράστιο διαστημικό σκάφος σε έναν αστεροειδή, προκειμένου να αλλάξει την πορεία του.

Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ένας «ελκυστήρας βαρύτητας» ο οποίος θα αφορούσε τη στάθμευση ενός διαστημικού σκάφους κοντά σε ένα αντικείμενο και τη χρήση προωθητών για να τον οδηγήσει μακριά χρησιμοποιώντας την ασθενή βαρυτική δύναμη ως ένα «κοσμικό σχοινί έλξης».

Η Κίνα φαίνεται να έχει ωστόσο μία διαφορετική προσέγγιση…

Η κινεζική κυβέρνηση έχει σχέδια να βρει και να προσγειωθεί σε έναν αστεροειδή με την ελπίδα ότι θα είναι σε θέση να εξορύξει το διαστημικό πέτρωμα και να αξιοποιήσει μερικούς από τους πολύτιμους πόρους που βρέθηκαν σε αυτό. Σχεδιάζουν μάλιστα να το κάνουν ξεκινώντας από το 2020, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τέλος, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναπτύξει τη δική τους στρατηγική για την καταπολέμηση των αστεροειδών και έχουν προτείνει τη σύσταση ενός Διεθνούς Δικτύου Προειδοποίησης Αστεροειδών, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης μια συμβουλευτική ομάδα που θα χειρίζεται απειλές και θα ανταποκρίνεται σε οποιοδήποτε είδους καταστροφή.

Υπάρχει μια τεράστια ομάδα που εργάζεται για το 2012 TC4, αφού όλοι προσπαθούν να επεξεργαστούν την τροχιά του αστεροειδή, καθώς και το μέγεθός του.

Σήμερα λέγεται ότι οι μετρήσεις είναι ίδιες με το σώμα που χτύπησε τη ρωσική πόλη Chelyabinsk το 2013.

hellasforce.com

Loading...

4 thoughts on “Αποκαλύπτουμε… ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ Η NASA! ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ…

  1. ΕΙΡΗΝΗ says:

    ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2030 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!! ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ??? ΜΠΟΡΕΙ… ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΟΥΣΣΑ (ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΝΑΣΑ),ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΕΡΤΖΙΜΕΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ)….. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ… ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ…

  2. ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ says:

    ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ…..! ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΝΑΣΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΕΑ Κ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΟΚΕΙΚ!!!!!!!!!ΑΡΑΧΤΕ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ!!!!!!! ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ 4ο ΓΡΑΦΕΙΟ Κ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝΝ Κ ΠΕΡΙΠΛΑΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΒΡΑΧΩΝ!!!!!!!!ΒΑΛΤΕ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΑΣΑ!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *