Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο]

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 μ.μ. της Δευτέρας, στην περιοχή Καλύβια Θορικού. Η πυρκαγιά λίγο πριν τις 22:00 έφτασε σχεδόν στην παραλία, στα σύνορα Σαρωνίδας- Λαγονησίου, και πλέον απειλεί σπίτια.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά η κατεύθυνση των ανέμων «στέλνει» τη φωτιά προς κατοικημένη περιοχή. Ολη τη νύχτα θα επιχειρούν στην περιοχή 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα. Μεχρι το τελευταίο φως της ημέρας 6 ελικόπτερα έκαναν ρίψεις νερού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και από υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

«Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, και το ανάγλυφο του εδάφους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να οριοθετηθεί η περίμετρος της πυρκαγιάς και να περιοριστούν τα επικίνδυνα ενεργά μέτωπα, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην κάνουν άσκοπές μετακινήσεις, με τις οποίες μπορεί να δυσχεράνουν το έργο των πυροσβεστών.

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 17:00 της Δευτέρας από τα Καλύβια Θορικού και γρήγορα εξαπλώθηκε προς νότο, βοηθούμενη από τους δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους.

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα1

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 19:00 το μέγεθος της αρχικής εστίας της πυρκαγιάς είχε περιοριστεί ωστόσο υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε πολλά σημεία στο λόφο μεταξύ Καλυβίων και Σαρωνίδας.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα2

Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος, ενώ ο κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν η πυρκαγιά μέχρι να νυχτώσει, γιατί μετά δεν θα υπάρχει η αρωγή των εναέριων μέσων. Σημειώνεται επίσης, ότι η κατεύθυνση της φωτιάς είναι τώρα προς τη Σαρωνίδα.

«Είναι τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν σε κοντινή απόσταση διάσπαρτα σπίτια τα οποία απειλούνται.

Φόβους ότι αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι θα υπάρξει πρόβλημα στην κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης.

Για μεγάλη φωτιά έκανε λόγο ο Γιώργος Σωφρόνης, δήμαρχος Σαρωνικού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 18:00 το απόγευμα το μέτωπο κινείται προς το νότο, έχει περάσει τη Λεωφόρο Αναβύσσου και πλησιάζει την παραλιακή.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάτοικο που έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα, παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα3Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

1/2 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην πυρκαγιά στα Καλύβια Θορικού στην Αττική : …

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 31 Ιουλίου 2017

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα4

2/2 …50 πυροσβέστες με 20 οχήματα 7 εθελοντικά οχήματα, 12 OTA, 20 άτομα πεζοπόρο, 5 Ε/Π & 1 Ε/Π συντονιστικό.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 31 Ιουλίου 2017

Η φωτιά κατευθύνεται νότια προς Λαγονήσι, Σαρωνίδα ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο δήμαρχος Σαρωνίδας εξέφρασε φόβους ότι απειλούνται σπίτια, ενώ οι όμοροι δήμοι, έχουν σπεύσει σε βοήθεια στη μάχη της πυρόσβεσης, όπως τόνισε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Κορωπίου Γρ. Κωνσταντέλλος.

Οι δήμαρχοι των περιοχών απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με τα ιδιωτικά οχήματά τους τα οχήματα της Πυροσβεστικής που καταφθάνουν διαρκώς.

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα5Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα6Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα7Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα8Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα9Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα10Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα11Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα12

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλύβια Θορικού στην Αττική. Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 31 Ιουλίου 2017

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα13Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα14Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα15Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα16Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα17Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα18Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα19

Φωτογραφία: Twitter

Λαγονήσι: Εφτασε στην παραλία η μεγάλη φωτιά -Απειλούνται σπίτια [αποκλειστικές εικόνες & βίντεο] - Εικόνα20

30 Share Tweet Share Share Mail Σχετικά άρθρα Σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Τρίτη [χάρτης] Καιρός: Μέχρι και τα 8 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι την Τρίτη
iefimerida.gr

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *