Ανακαλύφθηκε πλανήτης τόσο μεγάλος που μπορεί να μην είναι καν πλανήτης

Το ηλιακό μας σύστημα διαθέτει πλανήτες σε διάφορα μεγέθη, με τη Γη, τον Άρη και τον Ερμή να είναι από τους μικρότερους σε μέγεθος και μάζα και τους Δία και Κρόνο από τους μεγαλύτερους. Το νέο εύρημα των αστρονόμων είναι πολύ μεγαλύτερο και από τον Δία και προβληματίζει.

Ο νέος πλανήτης που ανακάλυψαν αστρονόμοι με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer της NASA, έχει το “άβολο” όνομα OGLE-2016-BLG-1190Lb και υπολογίζεται ότι έχει 13 φορές τη μάζα του Δία, ενώ βρίσκεται αρκετά μακριά μας, περίπου 22.000 έτη φωτός.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του πλανήτη που ανακάλυψαν οι αστρονόμοι θα σημειώσουμε ότι ο Δίας, ο οποίος και είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος έχει περίπου 2,5 φορές τη μάζα όλων μαζί των υπόλοιπων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος.

Φανταστείτε ότι συγκριτικά με τη Γη μας και αν τους βάλουμε δίπλα – δίπλα σε μια φωτογραφία θα χρειαστούμε περισσότερες από 11 φορές τη Γη για να καλύψουμε την επιφάνεια του. Από πλευράς όγκου η κατάσταση ξεφεύγει αφού θα χρειαστούμε περίπου 1.321 φορές τον όγκο της Γης για να τον γεμίσουμε, ενώ το εμβαδό της επιφάνειας του Δία είναι σχεδόν 122 φορές αυτό της Γης.

Ο λόγος τώρα που οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για πλανήτη είναι η μάζα του μιας και έχουν υπολογίσει ότι ουράνια αντικείμενα με μάζα 13 έως 14 φορές εκείνη του Δία είναι κάτι μεταξύ ενός πλανήτη και ενός καφέ νάνου.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πλανήτης είναι πιθανόν να είναι μια αποτυχημένη δημιουργία ενός άστρου και σχεδιάζουν επιπλέον έρευνα για να εξακριβώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *