ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Για εγκλήματα πολέμου και εμπόριο οργάνων κατηγορείται ο Χασίμ Θάτσι

· Κατοχικά Νέα

Έκθεση-σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης
Έκθεση-σοκ του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα «δείχνει» τον πρόσφατα εκλεγέντα πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ως επικεφαλής …εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων.

Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από πηγές του FBI και άλλων υπηρεσιών, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας δύο ημέρες μετά την εκλογή Θάτσι και την ίδια μέρα που σε δικαστήριο της Πρίστινας εκδικάζεται η υπόθεση εμπορίας οργάνων στην κλινική Medicus.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Χασίμ Θάτσι εμπλέκεται σε υπόθεση εμπορίας οργάνων από αιχμαλώτους πολέμου, όταν ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου (UCK) μαχόταν με τις σερβικές δυνάμεις για τον έλεγχο του εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο Θάτσι και άλλα τέσσερα μέλη της αντάρτικης φράξιας του UCK της Ντρένιτσα συμμετείχαν σε δολοφονίες, Σέρβων, Ρομά και Αλβανών, οι οποίοι «συνεργάζονταν με τον εχθρό». Μάλιστα, η ομάδα του Θάτσι μετέφερε στην Αλβανία Σέρβους αιχμαλώτους, όπου τους δολοφονούσαν και τους έπαιρναν τα όργανα.

«Πολλά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όργανα αφαιρέθηκαν από κάποιους φυλακισμένους και μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για να χρησιμοποιηθούν για μεταμοσχεύσεις», αναφέρεται στην έκθεση.

Το γραφείο του νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού αρνείται να σχολιάσει τα στοιχεία της έκθεσης.

Η έκθεση αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη, σε διπλωμάτες των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Ντικ Μάρτι, ο οποίος και την συνέταξε και θα συζητηθεί τον Ιανουάριο από τα μέλη του Συμβουλίου.
in.gr

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κίεβο Ουκρανία - εικόνα αρχείου από την περιοχή του Κιέβου. Φωτογραφία: Levi Kyiv / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό έξω από το Κίεβο: 27 νεκροί μετά από ρωσικό χτύπημα και έκρηξη σε αποθήκη

Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης – διεθνείς αγορές και επενδυτικός κίνδυνοςBusiness

Οι αγορές μπαίνουν σε «καυτό» Σεπτέμβριο – Επιτόκια, χρέος, Ιράν και AI συγκλίνουν σε ένα επικίνδυνο σημείο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξη ΤύπουΔΙΕΘΝΗ

Μυστικές επαφές στη Μόσχα: Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τον Ζελένσκι – Στο τραπέζι πιθανή ρωσική κίνηση κατά χώρας του ΝΑΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά