Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:32 - 16/12/2010

Εμπλοκή στη δημοσιοποίηση των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Θα αποφασίσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα αποφασίσει για το εάν θα δημοσιευθούν ή όχι τα στοιχεία των οφειλετών με… ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γγ Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των ονομάτων των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης.

Όπως δήλωσε, τα ονόματα των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, θα δημοσιευθούν μόνον εάν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γνωμοδοτήσει θετικά στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, προσέθεσε πως το ίδιο θα ισχύσει για την περίπτωση της δημοσιοποίησης των εισοδημάτων των φορολογουμένων μέσω του TaxisNet.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών αποσύροντας προχθές την διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε την διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 23,9 δισ. ευρώ προανήγγειλε πως η διάταξη θα επανεισαχθεί σε άλλο νομοσχέδιο αφού προηγουμένως έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γεωργακόπουλο για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος αποκάλυψε πως στους χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη ανεπίδεκτα είσπραξης δεσπόζει εταιρεία που μέχρι πρόσφατα δραστηριοποιόταν στις υπηρεσίες οδικής εξυπηρέτησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκ των 32 δισ. ευρώ των βεβαιωμένων οφειλών μόνο 8 με 10 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα από το υπουργείο Οικονομικών.

Περιγράφοντας τις πλέον συνηθισμένες περιπτώσεις ανείσπρακτων χρεών αναφέρθηκε στις οφειλές φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει, εταιρειών που έχουν πτωχεύσει, φορέων του Δημοσίου που έχουν καταργηθεί, αλλά και σε παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, σε πλαστά εικονικά – στοιχεία, κ.α.

Ο κ. Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε πως στην λίστα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου περιλαμβάνονται υπηρεσίες του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες σε λειτουργία, μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει γίνει ρύθμιση των οφειλών και τα χρέη αποπληρώνονται.
IN.GR

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*