Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:54 - 08/10/2015

Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Angela Merkel; Ρε πάτε καλα;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Νέλσον Μαντέλα. Μαλάλα Γιουσαφζάι. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ είναι μόνο μερικά απο τα μεγάλα ονόματα του σύγχρονου πολιτισμού τα οποία έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Νομπελ Ειρήνης. Αυτη την Παρασκευή θα δοθει απο το Ινστιτούτο Νόμπελ το φετινό βραβείο.

Τα κριτήρια για την κατάκτηση του Βραβείου Νόμπελ  Ειρήνης έρχονται τεθεί κατευθείαν απο τον ευεργέτη του, Άλφρεντ Νόμπελ. Τα μέλη της επιτροπής Νόμπελ πρέπει να ψάξουν για ένα πρόσωπο ή μια οργάνωση που «πρέπει να έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος ή την καλύτερη δουλειά για την αδελφότητα μεταξύ των εθνών, για την κατάργηση ή τη μείωση των μόνιμων στρατών και για την εκμετάλλευση και την προώθηση της ειρήνης.” Στον νικητή ή οι στους νικητές απονέμεται ένα μετάλλιο, δίπλωμα και χρήματα.

Στην λίστα αυτή πρώτο όνομα είναι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι Angela Merkel  για την προσπάθεια της στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι ο πιο θερμός υποστηρίκτης  για μια πιο συνεκτική ευρωπαϊκή στρατηγική και άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας σε όσους αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Γερμανία ανέστειλε την εκτέλεση του κανονισμού του Δουβλίνου, αφού το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επέτρεπε σε  άνθρωποους  να υποβάλλουν αίτηση για άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ. Η αλλαγή αυτή επιτρέπει σε οποιοδήποτε πρόσφυγα και κάθε Σύριο ο οποίος  φθάνει στη Γερμανία να εφαρμόσει το καθεστώς του ασύλου εκεί. Τον Σεπτέμβριο, μόνο οι  αιτήσεις  ασύλου στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 126% τοις εκατό σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Δεν είναι τυχαίο όμως ότι έρχετε αυτο το βραβείο στην κατάλληλη στιγμή για την Καγκελάριο η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί πολλά ζητήματα στο εσωτερικό αλλα και στο εξωτερικό , τα οποία έχουν καταρακώσει την δημοτικότητα της. Στην Γερμανία δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την “εισαγωγη” προσφύγων αφού πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι τονίζουν ότι σκοπός της ίδιας και της κυβέρνησης της είναι η Γερμανια να αποκτήσει πολύ φθηνό εργατικό προσωπικό , πολιτική την οποία ήδη ασκεί έμμεσα η Γερμανια μέσω της Ε.Ε.

Οι φωνές που μιλούν για τεράστια λάθη; στο θέμα της Ελλάδας όλο και περισσότερο πληθαίνουν την ώρα που η Merkel προσπαθεί να σώσει το παιχνίδι “διεκδικόντας” το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Αν και το ερώτημα πολλών , πως γίνεται να το διεκδικει , αφου κανένας δεν γνωρίζει απο πριν τους προτεινόμενους και φυσικά τον νικητή , θα ήθελα να θυμίσω ότι Νόμπελ Ειρήνης έχει λάβει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα το 2009 ο οποίος ως “Ειρηνηστής” λίγο μετά ξεκίνησε τους πολέμους!!

Για την ιστορία οι υπόλοιποι προτεινόμενοι είναι οι:

  • Juan Manuel Santos & Timoleón Jiménez  (Προεδρος της Κολομβίας και ηγέτης των επαναστατων της Κολομβίας)
  • John Kerry & Mohammad Javad Zarif ( Γραμματέας του Κράτους των ΗΠΑ και Υπουργός Εξωτερικών του Ιραν)
  • Pope Francis ( Ο Πάπας Φραγκίσκος)
  • Dmitry Muratov & Novaya Gazeta ( Ρωσος εκδότης και η συντάκτρια του )

Η πλάστιγγα γέρνει προς την μεριά της Merkel; Αυριο Παρασκευή θα δούμε



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

    http://2.bp.blogspot.com/-1USkFBWwBis/UH1OdcQAYdI/AAAAAAAAAmk/k6K4yfW9Zbc/s320/578437_435475606488421_1976969232_n.jpg

    Ευρωπαϊκή Ένωση τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2012. Με τη σημαντική αυτή διάκριση ανταμείβεται για την εξηκονταετή συμβολή της στην ειρήνη και συμφιλίωση των λαών, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    “Είναι τεράστια τιμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2012. Το βραβείο αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη δυνατή αναγνώριση των βαθύτερων πολιτικών ιδεωδών της Ένωσης: της ανεπανάληπτης προσπάθειας όλο και περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών να ξεπεράσουν τον πόλεμο και τους διχασμούς για να οικοδομήσουν από κοινού μια ήπειρο ειρήνης και ευημερίας. Είναι ένα βραβείο όχι μόνο για την Ένωση και τα θεσμικά της όργανα που προωθούν τα κοινά συμφέροντα, αλλά και για τα 500 εκατομμύρια πολίτες που ζουν σ’ αυτήν”, δήλωσαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κοινή τους δήλωση.
    Αναφερόμενοι στο μέλλον, οι δύο πρόεδροι εξέφρασαν τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσει “να προωθεί την ειρήνη και την ασφάλεια στις γειτονικές χώρες και σ’ όλο τον κόσμο γενικότερα”.
    Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης εξήρε την εξηκονταετή συμβολή της ΕΕ στην προώθηση της ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Αναγνώρισε επίσης τον σταθεροποιητικό ρόλο της ΕΕ, η οποία “κατάφερε να μετατρέψει την Ευρώπη από μια ήπειρο πολέμου σε ήπειρο ειρήνης. Το έργο της ΕΕ αντανακλά “την αδελφοσύνη ανάμεσα στα έθνη” και συνιστά μια μορφή “ειρηνευτικής διαδικασίας”, την οποία αναφέρει ο Άλφρεντ Νόμπελ ως κριτήριο για την απονομή του βραβείου Ειρήνης στη διαθήκη του το 1895.

    http://ec.europa.eu/news/eu_explained/121012_el.htm

  2. ΑΛΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ 10/08/2015 @ 10:22 ΠΜ

    Εδώ είχε προταθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ για νόμπελ ειρήνης, αμέσως μετά την μικρασιατική καταστροφή και μάλιστα από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, η Μέρκελ θα μας εντυπωσιάσει;

  3. “Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Angela Merkel; Ρε πάτε καλα;”
    Λάθος ερώτηση. Γιατί όχι ΚΑΙ η Frau Αγγέλα; Εδώ ………….
    Το 2010, η νορβηγική επιτροπή απονέμει το βραβείο νόμπελ στο φιλοαμερικανό κινέζο ακτιβιστή Λιου Σαομπό. Για την ιστορία και μόνον…: Ο Σαομπό υποστήριξε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ σε Κορέα και Βιετνάμ, έχοντάς τους χαρακτηρίσει ως πολέμους ενάντια στον ολοκληρωτισμό. Και δεν έμεινε μόνο στα γειτονικά του γενοκτονικά εύγε. Ο ίδιος είχε εκφραστεί δημοσίως υπέρ των πολύνεκρων νατοϊκών στρατιωτικών επεμβάσεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    2009 η νορβηγική επιτροπή απονομής των βραβείων Νόμπελ (εξευτέλιζε) μεταφράζοντας με ρεαλιστικό τρόπο την έννοια της ειρήνης απονέμοντας το βραβείο στο νεοεκλεγέντα, τότε, πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Το κατά πόσο φιλειρηνιστής είναι ο πρώτος μη λευκός πρόεδρος των ΗΠΑ το διαβιούμε μέχρι και σήμερα…

    Το 2007 η επιτροπή απονέμει το νόμπελ ειρήνης στον Αλ Γκορ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπιλ Κλίντον και υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ το 2000. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Αλ Γκορ στο Λευκό Οίκο οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράκ (1993), τη Σομαλία (1993), βομβάρδισαν τη Σερβία (1998-99). Παράλληλα, κατά τη θητεία της κυβέρνησης την οποία στελέχωνε πέρασε στο αμερικανικό κονγκρέσο ο νόμος Χέλμς-Μπαρτον (1996) για την ενίσχυση του εγκληματικού οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας, ενώ εντατικοποιήθηκε ο ισραηλινός εποικισμός στα Παλαιστινιακά εδάφη.

    Το 2001 η επιτροπή απονέμει το νόμπελ ειρήνης στον τέως Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Ένας τύπος ή ατυχής ή συμβιβασμένος με τις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις. Αξίζει να αναφέρουμε την ανάμειξη του στο Κόσοβο, το περιβόητο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, τα εγκλήματα στη Ρουάντα και τη Συρία.

    Το 1994 η επιτροπή απονέμει το νόμπελ ειρήνης στον Σιμόν Πέρες, σημερινό πρόεδρο του Ισραήλ. Δύο χρόνια αργότερα (1996) ως πρωθυπουργός, ο Πέρες διέταξε τον βομβαρδισμό κτιρίου του ΟΗΕ στην πόλη Κανά του νοτίου Λιβάνου όπου είχαν καταφύγει τουλάχιστον 700 πολίτες. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τη μοίρα που έχει συνυπογράψει για τον παλαιστινιακό λαό.

    Το 1990 η επιτροπή απονέμει το νόμπελ ειρήνης στον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Άραγες ο Γκορμπατσώφ και η περίφημη “περεστροϊκα” του (1985-1991) δεν ήταν που οδήγησαν στη στοχευμένη διάλυση της ΕΣΣΔ;

    Το 1973 η επιτροπή απονέμει το νόμπελ ειρήνης στον Χένρι Κίσινγκερ, υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ στις κυβερνήσεις του Νίξον και του Φορντ. Λεπτομέρεια: Ο αποδεδειγμένα πολεμοχαρής Κίσινγκερ άφησε το στίγμα του στο Βιετνάμ, στον πόλεμο του Πακιστάν (1971), στον βομβαρδισμό της Καμπότζης, στη ανάμειξη της CIA στον εμφύλιο πόλεμο στην Ανγκόλα (1975), στο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Χιλή και προφανέστατα στην ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης Αλιέντε. Και στην Κύπρο…

    Πηγή

    http://rembazw.blogspot.gr/2012/10/blog-post_476.html

  4. Μην σας φαινεται παραξενο.Αυτοι ζουν στον δικο τους κοσμο.

  5. Ανώνυμος 10/08/2015 @ 12:13 ΜΜ

    το βραβειο νομπελ ειρηνης ακουγεται σαν το υπουργειο ειρηνης του Οργουελ!σ’αυτον τον κοσμο δεν ζουμε?το μονο που λειπει ειναι να μας ουρλιαζουν εντολες απο την τηλεοραση,ολα τα αλλα τα εχουμε “πετυχει”……..
    ο δε Νομπελ ο ιδιος,ηταν βιομηχανος εκρηκτικων,εφευρε ευχρηστες μορφες νιτρογλυκερινης,δυναμιτη δηλαδη,
    και ακαπνη πυριτιδα για τα τουφεκια της εποχης του…..οποτε συνεβαλλε τα μεγιστα στη διατηρηση της ειρηνης,δικαιως βραβευουνε στο ονομα του…..!
    πως και δεν δωσανε υποψηφιοτητα στον Πουτιν?μαλλον παει για του χρονου,να τελειωσει πρωτα τη βρωμοδουλεια……….

  6. δημητρης 10/08/2015 @ 2:33 ΜΜ

    ελα ενταξει…. η Σβετλανα το πηρε….

  7. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 10/08/2015 @ 5:40 ΜΜ

    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ.

  8. Πριν αρχισετε ολα αυτα που λετε..διαβαστε ποιος ηταν ο Νομπελ..ηταν εμπορος οπλων.δειτε την ιστορια του υπαρχει αν ψαξετε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*