00:34 - 10/09/2017

«Έφυγε» στα 78 του ο θρύλος της country Don Williams

Έφυγε από τη ζωή ο «ευγενής γίγαντας» -ή «gentle giant» όπως ήταν το παρατσούκλι του στα Αγγλικά- της country μουσικής Don Williams. Όπως αναφέρεται λακωνικά στο δελτίο τύπου, ο τραγουδιστής έχασε τη μάχη για τη ζωή, μετά από μια «σύντομη ασθένεια», χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του.

Ωστόσο ο θρύλος της country μουσικής έχει προ πολλού κερδίσει την αθανασία μέσα από τα τραγούδια του, από τα οποία 17 έφτασαν στην κορυφή του top10 της Αμερικής και 45 κατάφεραν να μπουν μέσα στη δεκάδα. Δύο από τις μεγαλύτερες του επιτυχίες, είναι τα ‘Say It Again’ και ‘Some Broken Hearts Never Mend’.

Ενδιαφέρον στοιχείο για τη ζωή του Williams είναι πως κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, όταν και η επιτυχία του στην Αμερική περιορίστηκε κάπως, άρχισε να περιοδεύει σε όλο τον κόσμο συστηματικά, με αποτέλεσμα να χτίσει ένα τεράστιο κοινό σε άλλες Αγγλόφωνες χώρες του κόσμου, όπως στη Μεγάλη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία.

Τελικά, το 2010 κατάφερε να μπει στο Hall Of Fame της country μουσικής, πλάι στα μεγαθήρια του χώρου, μια θέση που σίγουρα του άξιζε και ίσως έπρεπε να του έχει δοθεί αρκετά χρόνια πριν.

straightonmusic

Loading...
Σχετικά με ΚΟΡΑΞ
Πατέρας 3 Ελλήνων, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρα μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να δω αυτόν τον κόσμο...εκεί που βρισκόμουν ήταν πολύ καλύτερα και αραχτά...τι να σας λέω!!! η μητέρα μου μ' έμαθε οτι η καρδιά μου θα είναι για πάντα ελληνική... Ο ιστορικός κώδικας των προγόνων μου με οδηγει τυφλά στην ελευθερία μας που είναι πολύ κοντά! Το χόμπι μου είναι η αυτοθεραπεία και η ερμηνεια της ανθρωπινης συμπερφοράς.

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί