20:44 - 10/11/2017

Προσεχε το ατιμο το copy paste θα σας ξεβρακωσει ..!!

Ο δήμος Περιστερίου κάνει διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα οικονομικά προσφορά για την προμήθεια αδρανών υλικών από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Η προκήρυξη αναρτήθηκε στη διαύγεια και προβλέπει ότι ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 17 Νοεμβρίου, με προϋπολογισμό 38.998,64 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι μια από τις εκατοντάδες που αναρτώνται καθημερινά.

Ωστόσο στη σελίδα 8 του κειμένου που δημοσιοποιήθηκε και στην παράγραφο 9.3 που αφορά στην τεχνική ικανότητα και την επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει μια αναφορά που από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών…”.

Εδώ λοιπόν το επίσημο κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση που μπήκε από άγνωστο πρόσωπο, και στην οποία αναφέρεται: Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το.

Δηλαδή εκείνος που πρόσθεσε τη συγκεκριμένη σημείωση, ερωτά κάποιον υπεύθυνο «Κώστα” με τον οποίο έχει προφανή οικειότητα, εάν ο συγκεκριμένος όρος καλύπτεται από κάποιους προμηθευτές που θέλει ο ίδιος και κάποιοι άλλοι.

Το πρωτοφανές αυτό λάθος δηλαδή αποκαλύπτει μία ενδεχόμενη προσπάθεια να προωθηθούν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό «προμηθευτές που θέλουμε” αλλά και εσωτερικές συνεννοήσεις που γίνονται μεταξύ κάποιων εντός του Δήμου ώστε να διασφαλίζεται ότι συγκεκριμένοι «ημέτεροι” προμηθευτές θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Η αποκάλυψη αυτή αφήνει έκθετες τις υπηρεσίες του Δήμου και εγείρει εύλογες υπόνοιες και για άλλες προσπάθειες επηρεασμού των διαγωνισμών υπέρ συγκεκριμένων «προμηθευτών που θέλουμε”.

To Capital.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει τόσο με τον υπεύθυνο για πληροφορίες που αναφέρεται στην προκήρυξη κ. Κωνσταντίνο Μίχα, όσο και με το γραφείο Τύπου του δήμου Περιστερίου, ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη εκδόθηκε από τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη, ωστόσο το κείμενο υπογράφεται από τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής του Δήμο και αντιδήμαρχο Περιστερίου Π. Λύκο, με αρμόδιο για την πληροφόρηση τον κ. Κ. Μίχα.

Χ. Φλουδόπουλος

capital.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Χρήστος κατω ρουγα 10 Νοεμβρίου 2017 @ 20:58
  27
  1
  Δεν υφίσταται διαγωνισμός…. Τα εχουν προμηθευτεί και τυπικά αναρτουν στο διαδίκτυο κατεπειτα!
 2. 0
  0
  Μια ζωή έτσι δεν είναι?ολοι αυτοί οι διαγωνισμοί και πολλοί άλλοι είναι φωτογραφικοί…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί