11:59 - 18/04/2017

Πήλιο: Εκτροχιάστηκε βαγόνι του Μουτζούρη -Λαχτάρησαν οι επιβάτες

Λαχτάρησαν οι 80 περίπου επιβάτες του Μουτζούρη, όταν το τρίτο από τα τέσσερα βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκε στο ύψος της Γατζέας όπου είναι σε εξέλιξη έργα εκσυγχρονισμού της γραμμής. Χρειάστηκε να αποκοπούν το τρίτο και τέταρτο βαγόνι ώστε το τρενάκι του Πηλίου να συνεχίσει το ταξίδι του για τις Μηλιές. Οι επιβάτες επέστρεψαν μετά την εκδρομή τους στο σταθμό των Κ. Λεχωνίων με λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ καθώς δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί η ζημιά.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας, Φιλάρετος Κανταρτζόγλου, το τρένο ξεκίνησε από το σταθμό των Μηλεών στις 10 π.μ. και στις 10:30 εκτροχιάστηκε το τρίτο βαγόνι την ώρα που το τραίνο κινούνταν με έξι χιλιόμετρα την ώρα, καθώς στη γραμμή εκτελούνταν έργα εκσυγχρονισμού της. Οι επιβάτες ανησύχησαν καθώς το τράνταγμα ήταν ιδιαίτερα έντονο ενώ ο μηχανοδηγός, χρειάστηκε να προχωρήσει για κάποια μέτρα το τρένο, έως ότου αντιληφθεί τι συνέβαινε.
Αμέσως το τρένο σταμάτησε και ο κ. Κανταρτζόγλου με τη συνοδό της αμαξοστοιχίας Βασιλική Πράπα αλλά και το μηχανοδηγό προχώρησαν στην αποκόλληση του τρίτου και τέταρτου βαγονιού.

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν όλοι στα δύο πρώτα βαγόνια, 40 άτομα στο καθένα (32 στις θέσεις και οι υπόλοιποι όρθιοι) και το τραίνο μετά από 20 λεπτά συνέχισε το ταξίδι τους προς τις Μηλιές.
“Κανείς δεν κινδύνευσε και όλοι ήταν συνεργάσιμοι. Φθάνοντας στις Μηλιές αποβιβάστηκαν και έκαναν την περιήγησή τους. Για την δική τους ασφάλεια πήρα εντολή από την υπηρεσία να επιστρέψουν όλοι με δύο υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ που ναυλώθηκαν. Το πρώτο αναχώρησε στις 3μ.μ. από τη διασταύρωση του κεντρικού δρόμου προς τις Μηλιές με αυτόν του σταθμού και το δεύτερο στις 3.30 μ.μ. Οι επιβάτες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 800 μέτρα για να φθάσουν στη διασταύρωση από το σταθμό” ανέφερε ο κ. Κανταρντζόγλου.

Στο σημείο του εκτροχιασμού έσπευσε συνεργείο του ΟΣΕ αλλά και προσωπικό του εργολάβου που εκτελεί έργα στη γραμμή για να εντροχιάσουν και πάλι το βαγόνι και να επιστρέψει στο σταθμό των Κ. Λεχωνίων.
Πηγή: magnesianews.gr

Loading...
Σχετικά με ΚΟΡΑΞ
Πατέρας 3 Ελλήνων, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρα μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να δω αυτόν τον κόσμο...εκεί που βρισκόμουν ήταν πολύ καλύτερα και αραχτά...τι να σας λέω!!! η μητέρα μου μ' έμαθε οτι η καρδιά μου θα είναι για πάντα ελληνική... Η Μοιρα με συμβούλεψε να αρπάξω την πένα και να μπλεχτώ με τους Κατοχικούς...ο Ερμής με ταξίδεψε δείχνοντας μου την λαμπρότητα της χώρας μου ΕΛ-ΛΑΣ... πετώντας μου διηγήθηκε την ιστορία των προγόνων μου και μου εξήγησε ότι η ελευθερία μας είναι πολύ κοντά! Σαν χόμπι μου αρέσει να εργάζομαι σαν Οικογενειακός θεραπευτής.

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ 18 Απριλίου 2017 @ 15:13
    2
    0
    Στον Βόλο? ….Λαχτάρσαν λέγεται…. Εκδίκηση της ΟΕΑ ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί