03:16 - 26/02/2017

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017- η τελευταία ευκαιρία του Ερντογάν- η επεξήγηση των θέσεων του Ακάκιου

Γράφει ο Ακάκιος Δ.Σ.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το προηγούμενο (πρώτο άρθρο που έγραψα) προκάλεσε τόσες αντιδράσεις. Πρέπει αγαπητοί μου να καταλάβουμε μερικά πράγματα. Οι στρατιωτικοί μας (μιλάω για τη συντριπτική πλειοψηφία) δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν είναι ούτε συνωμοσιολόγοι, ούτε ακροδεξιοί, ούτε υπερπατριώτες. Μισθό παίρνουν όπως ο καθένας από εμάς.

Φυσικά υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά αυτές είναι σε αναλογία όπως και στους υπόλοιπους ενστόλους, δηλαδή κάτι παραπάνω από το ποσοστό που έχει η υπόλοιπη κοινωνία. Όχι όμως κάτι συντριπτικό. Και αυτοί βέβαια μετά την εποχή των διώξεων (2012-2014) κρατούν σιγήν ιχθύος και περιορίζουν αυστηρά τις εκφράσεις τους.
Πάμε λίγο στο άρθρο όμως γιατί οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τίποτα. Στο άρθρο δεν μίλησα για «προφητεία», ούτε έχω τέτοιους σκοπούς. Το αντίθετο, ανέκαθεν πίστευα ότι οι προφητείες κοιμίζουν τον ήδη υπνωτισμένο λαό, ο οποίος πάνω στην γενικότερη ηττοπάθεια του ψάχνει από κάπου για να πιαστεί.

Στο άρθρο μου μίλησα για στρατηγικό σχεδιασμό και συγκεκριμένες πληροφορίες. Όποιος έχει διαβάσει τα σχέδια και τη σχετική αρθρογραφία από τους τουρκολόγους αναλυτές, γνωρίζει ότι η Τουρκία ΠΟΤΕ δεν πράττει εν θερμώ και πάντα εφαρμόζει τα συγκεκριμένα σχέδια της (βλ. Βαριοπούλα) όταν προκαλεί θερμά επεισόδια. Οι υπηρετούντες στα ακριτικά νησιά (όπως είναι τα τρία μου αδέλφια που είναι σε δύο διαφορετικά νησιά) έχουν ακούσει τις ιστορίες των παλιών για τις «επικίνδυνες νύχτες χωρίς φεγγάρι». Έτσι έγινε με την Κύπρο, έτσι με το Χώρα, έτσι με το Σεισμίκ…

Να σας πω τώρα και κάποιες λεπτομέρειες προς επίρρωση των ισχυρισμών μου. Πόσοι από εσάς γνωρίζεται ότι το θερμό επεισόδιο στα Ίμια το 1996 δεν κράτησε 36 ώρες, αλλά 37 ημέρες;

Ναι κυρίες και κύριοι πολύ καλά διαβάσατε 40 ολόκληρες ημέρες και κανένας δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα (και τότε τους ίδιους αετούς πετούσαν δεν είναι κάτι παράξενο).
Τα Ίμια σαν περιστατικό είχαν δύο φάσεις. Την αφορμή που έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων του 1995 με την προσάραξη τουρκικού πλοίου στα Ίμια και μια διαδικασία ανταλλαγής χαρτούρας και υψηλής ετοιμότητας 4-5 ημερών. Η δεύτερη φάση προκλήθηκε από τον Δήμαρχο στις 25 Ιανουαρίου, δλδ 5 μέρες πριν το ζενίθ του επεισοδίου, όταν ανέβηκε στο νησί και τοποθέτησε τη σημαία (και πολύ καλά έκανε στο κάτω κάτω ελληνικό έδαφος είναι). Το χειρότερο είναι ότι το ελικόπτερο και τα 3 παλικάρια τα χάσαμε αφού το επεισόδιο είχε λήξει (αποκλιμάκωση) και αυτό γιατί η Τουρκία όλες αυτές τις 37 μέρες καλλιεργούσε κλίμα πολέμου και κάποιοι θερμοκέφαλοι Τούρκοι κομάντος αντί να υπακούσουν στις εντολές τους για αποχώρηση άρχισαν να πυροβολούν…

Αυτό που θέλω να σας πω με αυτή την επεξήγηση είναι ότι η Τουρκία εδώ και 3 μήνες καλλιεργεί το ίδιο κλίμα, σε απώτερο σκοπό φυσικά την εσωτερική κατανάλωση και να πάρει ο Ερντογάν τη νίκη στο δημοψήφισμα. Αυτό όμως απ΄ότι φαίνεται με πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ και αυτές τις μέρες θα του προστεθούν δύο ακόμα βαρίδια στα σχέδια τους. Οι επιτηρητές της Ε.Ε., της Ρωσίας και των ΗΠΑ., που σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλέψει! Κρατήστε αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό.

Αν λοιπόν θέλει να δημιουργήσει θέμα πρέπει να πράξει σύμφωνα με τα σχέδια του τουρκικού στρατού. Προσέξτε πάλι κάτι. ΣΑΣ ΛΕΩ ΑΝ, όχι ότι θα το κάνει, αλλά ΑΝ. Όμως τα σχέδια αυτά μιλάνε για συγκεκριμένες συνθήκες για να υπάρχει έστω και μια ελπίδα και αυτές οι συνθήκες μέχρι τουλάχιστον το δημοψήφισμα μπορούν να συνυπάρξουν μόνον τις επόμενες 2 ημέρες.

Μετά τέλος… (για τον Ερντογάν), γιατί το μόνο που θα επιτύχει αν προσπαθήσει οτιδήποτε σε διαφορετικό χρόνο θα είναι να γεμίσει τις τουρκικές πόλεις με φέρετρα (και αν δεν φτάσουν με κασόνια) για τους νεκρούς στρατιώτες από τα ελληνικά πυρά.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω και τους φίλους Αντώνη και Ζαχαρία που μου μετέφεραν τα σχόλια σας από το Facebook (εγώ δεν είμαι οπαδός αυτών των μέσω επικοινωνίας) αλλά και για την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με διαφορετικές απόψεις. Μην ξεχνάτε δεν είναι υποχρεωτικό να συγκλίνουν οι απόψεις των ανθρώπων. Απόψεις εκφράζουμε και είναι ατομικές, άρα και υποκειμενικές, με βάση την πληροφόρηση και την εικόνα που έχει ο καθένας μας.

 

πολεμικός ανταποκριτής

Loading...
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. Στέλιος Κομοτηνή 26 Φεβρουαρίου 2017 @ 03:28
  41
  0
  Ισταμεθα Αγρυπνοι καλέ μου άνθρωπε
 2. 30
  1
  Λογικά κ τεκμηριωμένα και τα δυο άρθρα. Γιατί ο εχθρός μας πάντα θα προσπαθεί να επωφεληθεί από τα λάθη μας.
 3. 12
  5
  Ωραίος και ψαγμενος συλλογισμος. Στο κομμάτι των προφητειών όμως σε βρίσκω αδιάβαστο. Οι προφητειες επαληθευονται μόνο εφόσον υπάρχει μετανοια και συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα. Λάθος λοιπόν συμπεραινεις ότι κοιμιζουν το λαό. Αυτοί που έχουν μυαλό προετοιμαζονται και πορευονται ανάλογα. Μη συμμετοχή σημαίνει μη επαλήθευση και αυτό το έχουν υπογραμμισει όλοι όσοι προρρησαν. Το γιατί αρνούνται μέχρι σήμερα να το καταλάβουν οι περισσότεροι είναι ανεξηγητο. Προφανώς εντάσσεται και αυτό στο πλαίσιο του νεολληνικου «επαναστατικου» πνεύματος των ημερών μας που έχει φέρει τη χώρα σε αυτά τα μεγαλεία που ζούμε! Ίσως αποτελεί μέρος της «φιλοσοφιας» αμφισβητουμε τα πάντα για να το παίζουμε έξυπνοι και ανατρεπτικοι….
 4. 3
  15
  μαλακιες
 5. 7
  0
  ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩς ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ..ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ας ΠΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΜΑΝΕ ΤΟΥς ΝΑ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ?ΓΙΑ ΝΗΣΙ ΔΕ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟς ΕΧΕΙ ΠΑΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΕΜΑς.. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΕΡΕς ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΕς…ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΙΣΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑ…ΜΕΣΑ ΣΕ ΩΡΕς ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΚΟΜΜΑΝΤΟ..ΑΡΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Κ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ..ΑΛΛΑ Κ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΠΟ ΣΤΡΑΤΗΤΙΓΙΚΟ…ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΚΥΡΙΩΣ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ,ΕΙΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗς ΕΙΤΕ ΡΩΣΙΑΣ..
 6. 2
  0
  Νέα Σελήνη έχουμε και στις 28 Μαρτίου 2017. Γιατί όχι τότε;
 7. 8
  0
  και ολα αυτα θα γινουν αν γινουν με τους αμερικανους στο Αιγαιο που δε θα κανουν τιποτα λογο του αρθρου 5 του ΝΑΤΟ .παντα για επισοδειο λεω οχι για πολεμο γιατι αν γινοταν πολεμος ,τα ναυλα τα επιναυλα και τα ασφαλειστρα για τα βαπορια που πιανουν στα λιμανια Ελλαδας – Τουρκιας θα ειναι τοσο ψηλα που θα εχει τεραστιο κοστος στο εμποριο ανατολης δυσης .Το κολπο ειναι μια χαρα φτιαγμενο και απο τις δυο μεριες οπως στον <> πολεμο του 1897 ,καλο βολη
 8. 6
  0
  Δινω μια απαντηση για καποιους που ισχυριζονται ..ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΒΑΦΗ γινεται στελθ ενα αντικειμενο και μαλιστα ενα πολεμικο πλοιο !!!—1) Η τεχνολογια στελθ ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΣΗΜΟΝΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ …,ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΔΑΠΑΝΗΡΟ !!! π.χ. Το Β-2 α/φ στελθ βομβαρδιστικο των ΗΠΑ στοιχιζει 1,35 δις $ ανα μοναδα !! Παρολα αυτα ,οταν ανοιγουν οι καταπακτες του για βομβαρδισμο ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ !! Αν λοιπον με βαφη στελθ εξουδετερωνοταν αυτο το ιχνος…ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΧΗΜΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΜ/ΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ,η οποια αεροδυναμικη αυτη ,του ΑΦΑΙΡΕΙ σημαντικα πλεονεκτηματα ελιγμων !!!!…2) Βασει λοιπον αυτου , μπορει να καταλαβει κανεις ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-16 κλπ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΘ !! Αν τα εβαφαν ετσι απλα…δεν θα ηταν πιο χρησημα; ..3) Τα F-35 για τα οποια γινεται τοσος ντορος ,παρατηρει κανεις τι ΣΧΗΜΑ ΕΧΟΥΝ και τι ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ελιγμων εχουν για ‘κλειστες εμπλοκες’; Αυτα τα γραφω εντελως -εντελωε απλα για να γινουν κατανοητα !! ΜΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΛΟΙΟΥ λοιπον ,γινεται αορατη με ενα απλο βαψημο ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ !!! κατηγορηματικα ΟΧΙ !! Η ΒΑΦΗ ΣΤΕΛΘ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ…ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ που αναφερθηκαν στο προηγουμενο αντιστοιχο αρθρο…ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΟΡΑΤΟΙ !!!—ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΟΡΑΤΟΙ….ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΥΡΑ !!! ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ !!!…..ΕΛΕΟΣ !!!!———–Οσοι ενδιαφερονται να μαθουν μερικα επιπλεον πραγματα για ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ,ειτε απο ΜΗ επανδρωμενα α/φ ,ειτε απο ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ…ας ανα τρεξουν ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΝΤΑΡ …CCIAS που το πρωτοτυπο του λειτουργει ηδη ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΞΕΝΟΥ ΡΑΝΤΑΡ (αντιστοιχου) !!!————Ας ειναι ΟΠΟΙΑ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ !!! Τα μεμετια θα φαγωθουν λαχανο !!!!——-Με ολο το σεβασμο μου στον ΖΑΧΑΡΙΑ και τον ΑΚΑΚΙΟ ,για την Ελληνικη ετοιμοτητα….ΛΕΩ… ‘ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ’ ….ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΣΕΛΗΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ…ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΟΥΛΟΥΜΑ !!!!!!!
 9. 22
  0
  ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ : Αλλα να φοβομαστε !!!! ΟΧΙ την ‘τυφλα’των ρανταρ μας , ΟΥΤΕ τα ‘κουλουμα’ και ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ‘δημοσιουπαλληλικη’ συμπεριφορα των Ε.Δ. μας , ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΟΥΣ!! Αλλα πραγματα μας καινε ..ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΡΩΜΙΑΣ !!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί