12:08 - 20/04/2017

Πάει για πόλεμο σε δυο άξονες ο Ερντογάν – Ο ελληνικός στρατός έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης

Πάει για πόλεμο ο Ερντογάν: Mόνο που αντί για στρατεύματα, έχει «παρατάξει» στα μικρασιατικά παράλια δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, τους οποίους απειλεί να στείλει στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποδεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του μετά την «βρώμικη» νίκη του στο δημοψήφισμα.

Ένας ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας έχει ήδη καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση μεταναστών.

Πάει για πόλεμο σε δυο άξονες ο Ερντογάν – Ο ελληνικός στρατός έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης - Εικόνα0

Το σχέδιο αυτό το είχαν «αναφέρει» πολλοί Άγιοι μας γι αυτές τις κρίσιμες ημέρες μετά το δημοψήφισμα και το αλλοπρόσαλλο καθεστώς στην γειτονική χώρα.

Ολόκληρο το πλέγμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ έχει προσαρμοστεί όχι μόνο για την μεταναστευτική κρίση, αλλά και για ενδεχόμενο «πολεμικό επεισόδιο» με την Τουρκία.

Οι φόβοι στην Ευρώπη αυξάνονται ολοένα και περισσότερο ότι ο αυταρχικός Τούρκος πρόεδρος  της Τουρκίας θα απαιτήσει πολλά περισσότερα  για να δοθεί βίζα για  εύκολη πρόσβαση στην Ευρώπη σε  75 εκατομμύρια Τούρκους, ενώ απειλεί να καταργήσει την συμφωνία η οποία διέκοψε  την ροή μεταναστών του περασμένου έτους.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναμένουν ότι ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την εδραίωση των νέων εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του, θα ξεκινήσει  πολιτικές μάχες με την ΕΕ.

Οι ίδιοι φοβούνται ότι θα εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ),  θα διακόψει τις δικαστικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την ένωση ενώ θα δώσει τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες  για τα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Χθες, ο Τούρκος  πρόεδρος τόνισε στην ηγεσία της  ΕΕ ότι η χώρα του είναι σε  «αναμονή» και είπε ότι θα μπορούσε να διενεργήσει δημοψήφισμα για την προσπάθεια της χώρας να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ένωση .

Ο  Ερντογάν κέρδισε μέσα από βία και νοθεία το κρίσιμο γι αυτόν συνταγματικό δημοψήφισμα την Κυριακή, που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να ενεργεί χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου του και να παραμένει  στην εξουσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πάει για πόλεμο σε δυο άξονες ο Ερντογάν – Ο ελληνικός στρατός έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης - Εικόνα1

Η υπόσχεση της εύκολης πρόσβασης στην ΕΕ για τους Τούρκους ήταν το κύριο μέρος της  συμφωνίας του Μαρτίου  του περασμένου έτους, για να σταματήσουν να έρχονται πλοιάρια δια μέσου του Αιγαίου στην  Ελλάδα, ενώ είχε ρυθμίσει την αποδοχή από την Τουρκία της επιστροφής ορισμένου αριθμού  «παράνομων μεταναστών».

Λίγο μετά την υπογραφή της  συμφωνίας, η Τουρκία άρχισε να απειλεί την ΕΕ ότι θα  την καταργήσει και θα «ανοίξει τις πύλες» σε ένα νέο κύμα μεταναστών  προς την Ευρώπη εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Τούρκου προέδρου.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε τέτοιες απειλές και τις τελευταίες ημέρες, καθώς ένα νέο τελεσίγραφο αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Mevlüt Çavuşoğlu,  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προειδοποίησε ότι η συμφωνία θα «διακοπεί» χωρίς την ελεύθερη κυκλοφορία των Τούρκων πολιτών.

Ο Ömer Çelik, Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε, ότι  η ΕΕ θα πρέπει να αποδυναμώσει τις απαιτήσεις της για  μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία «ενώ θα πρέπει να δώσει απαλλαγή θεωρήσεων για τους Τούρκους».

Πάει για πόλεμο σε δυο άξονες ο Ερντογάν – Ο ελληνικός στρατός έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης - Εικόνα2

«Αν έχουμε μια αρνητική απάντηση από την ΕΕ τότε θα έχουμε  το δικαίωμα να επαναξιολογήσουμε  και να αναστείλουμε όλες αυτές τις συμφωνίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μερικές μόνο  ώρες μετά την ψηφοφορία, ο Ερντογάν είπε ότι ήθελε να επαναφέρει πίσω τη θανατική ποινή και αυτό αποτελεί σίγουρα μια κίνηση η οποία θα τερματίσει αυτόματα τις συνομιλίες για τις θεωρήσεις. Ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι το θέμα αποτελεί  «κόκκινη γραμμή» για την ΕΕ.

Ο Gianni Pittella, ο Ιταλός ηγέτης των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι η ΕΕ  και οι  ευρωβουλευτές θα έχουν  συνομιλίες για το αν θα ασκηθεί  βέτο για ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε πάντα πολύ απρόθυμοι να εξασφαλίσουμε ελεύθερο καθεστώς βίζας με την Τουρκία διότι κατά τη γνώμη μας η Άγκυρα δεν εφαρμόζει τα δημοκρατικά κριτήρια», είπε.

«Τώρα, μετά το δημοψήφισμα οι ανησυχίες μας είναι ακόμα μεγαλύτερες», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  πρόεδρος του κεμαλικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε δηλώσει  ότι η ισλαμιστική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να δώσει την τουρκική υπηκοότητα σε 4 εκ. Σύρους μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου εάν νικήσει το «ναι».

 «Ποιος έφερε τα 4 εκ. Σύρους μέσα [στην Τουρκία]; Το κοινοβουλευτικό σύστημα τους έφερε; Θα τους δώσουμε υπηκοότητα εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ναι», λένε αυτοί», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου σε συνάντηση στο Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα).

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ απαντώντας στον ηγέτη του CHP χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «επικίνδυνες»:

«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε το δημοψήφισμα για να δώσουμε υπηκοότητα σε Σύρους. Ούτε υπάρχει τέτοια απόφαση», είπε.

Πάει για πόλεμο σε δυο άξονες ο Ερντογάν – Ο ελληνικός στρατός έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης - Εικόνα3Η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν σχεδιάζει να δώσει υπηκοότητα σε Σύρους πρόσφυγες. Ένα μέρος τους θα το εγκαταστήσει στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να αλλοιώσει τη σύνθεση του πληθυσμού, και ένα άλλο θα το «επιστρέψει» στη Συρία και θα το θεωρεί «μειονότητα» του.

Οι Ευρωπαίοι όμως  από την πλευρά τους το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν δηλώσεις και τίποτα άλλο, καλό θα ήταν να είναι έτοιμοι να αποστείλουν άμεσα  ναυτική και χερσαία δύναμη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα και στο Αιγαίο για να κόψουν τον αέρα του Σουλτάνου. Τα υπόλοιπα είναι κοπανιστός αέρας.

 

pentapostagma

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 10
  0
  Παίδες χαλαρώστε… Ο σουλτάνος θα έχει την τύχη του Καντάφι… Είπαμε, όποιος σηκώνει κεφάλι, το κεφάλι αυτό κόβεται…
 2. 2
  3
  Βέβαια ο Ερντογάν κέρδισε το δημοψήφισμα με νοθεία, διότι ένας τέτοιος αυταρχικός άνθρωπος δεν μπορεί να μη χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να επιβληθεί. Τώρα από ε΄δω και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο Ερντογάν θα εκβιάσει την ΕΕ, για να πάρει χρήματα, για να κερδίσει το οτιδήποτε. Τώρα, εκτός από το όπλο των μεταναστών μπορεί να επιχειρήσει και πολεμικό επεισόδιο, σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη. Αυτό πότε θα γίνει δεν ξέρουμε. Πάντως σύμφωνα με Γεροντάδες του Αγίου Όρους, εντός του 2017. Είχε δοθεί ως ημερομηνία η εαρινή ισημερία, δηλαδή εάν μέχρι το αργότερο την 21 Μαρτίου δεν γινόταν επίθεση, τότε θα πήγαινε για αργότερα. Πάντως εντός του 2017. Τώρα τι θα γίνει πάρα πέρα, θα δούμε. Ότι αποφασίσει ο Θεός. Οι μεγάλοι, λέει ο Άγιος Παΐσιος έχουν τα σχέδιά τους, αλλά ο Θεός έχει τα δικά του σχέδια.
 3. 9
  0
  Αχ βρε Ερντογαν …………….. Έφτιαξες θέση προέδρου με εξουσίες τρανές !!!!!! ΘΑ τον χαρείς όμως ???? Η ο επόμενος Θα την βρεί έτοιμη ????? Στην θέση σου θα είχα ενα φόβο !!!!! Φόβο ΘΕΟΥ
 4. 4
  0
  οποιος κανη τον πουστη με ξενο κωλο,στο τελος τον πηδουν ποικιλοτροπος οσο για τον κανταφι, δεν εχη καμια σχεση με αδερφες με κολητα μουστακια που το πεζουν προεδροι και του λενε Ερτογαν.Την καλησπερα μου στην τουρκικη πρεσβεια
 5. 3
  0
  Ο Ρετζέπης σαφώς και θα το φάει το κεφάλι του, μωραίνει ο κύριος ον βούλεται απωλέσαι αλλά πρώτα θα κάνει μια περασιά από δω να κόψει λαιμούς και να σπείρει δυστυχία…και το χείριστο; οι δικοί μας το ξέρουν…άλλη μια προδοσία
 6. 0
  0
  Το λαθος ειναι… Η προσωποποιηση ταυτιση πολιτικων με Ερντογαν…. Βορειοκορεατη… Κ. Τ. Λ.. Δεν παει ετσι… Οπως και οι ασυμετρες απειλες… Προσφυγικο… Καθε νομισμα εχει δυο οψεις.. Με πληρωμενη απαντηση… Νους χρειάζεται.. Παραδειγμα η Βορειος Κορεα… Ειναι η Συρία… Στις πλατες των Ρώσων.. Και ζητημα ζωτικο για Κινα… Αν αφησουν τον τρελο… Θα το πληρωσουν και οι κινεζοι και οι Ρωσοι… Ο τρελος Ερντογαν.. Διελυσε τη Συρια… Μετα εβαλε την καπα του αλιως.. Και το χαβα του.. Σε καμια περίπτωση ομως θε θα αφησουν την Τουρκια… Στη Ρωσια… Θα την προστατεψουν… Μα ριναι τοσο βληματα οι Ρωσοιμε τους σχιστοματηδες… Σαλαμοποιηση… αποπροσανατολισμος.. Και χρονοκαθυστερηση εφεδρειων.. Η μαχη ειναι σε εξέλιξη σε ημιχρονα… Δεστε στο χαρτη.. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο… Ο στρατηγος Κλαρκ.. Της ουσα τα προειπε. Ο κιμ αν εστελνε στρατο πεζικο στη Συρια θα νικουσε εμεσα… Περοιμενε ακινητος στοχος… Τωρα η θα συειλει υποβρυχια.. Με πυρηνικα στο ουσα για πρωτο χτυπημα η τελειωσε μαζι και η κινα σειρα απο παραλληλες παραπλευρες γεωστραυηγιοικονομικοπυρηνικοπολιτκες απωλειες.. Η Ρωσια θα εκτθει στα νωτα θα μεινει ξεβρακωτη στα τέσσερα.. Θα το καταλαβει οταν θα ειναι αργα… Το ιραν ειναι το κεντρο ολου του παιγνιου.. Της πλανηταρχιας.. Βλεπουν το δενδρο χανουν το δασος… Νομιζουν οτι εχουν να κανουν με εθνη … Ξεχωριστα κανουν λάθος.. Ειναι ολοι μαζι γκλομποφασιστες νεοταξιτες αντιχριστοι…. Περικυκλωνουν ολη την περιοχη.. Τους ξεμοναχιαζουν αποπροσανατολιζουν σαλαμοποιουν…. Δεν εχουν α αστολες και βασιζο ται στην κοινη λογικη… Σε συνομιλιες οπως με τους ινδιανους απατσι…. Αραγες τι απεγιναν οι ινδιανοι.. Οι κινεζοι τα ιδια… Αν η Ρωσία ως ραχοκοκαλια δεν αντιδρασει εγκαιρα… Οι σχιστοματηδες και κεμπιες ειναι για χαβαλε με πασατεμπο στο CNN. Πουτιν ξυπνα η Ρωσία παντα νικουσε με στρατηγικο βάθος.. Σε περνουν απο πισω και κοιμασε… Αυτοι δε θα σταματησουν μεχρι να φερουν τον αντιχριστο… Εσυ μας εμεινες ο Θεός να σε φωτισει.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί