12:53 - 14/12/2016

«Ελπίζω να μας θυμάστε, το μόνο που θέλαμε ήταν η ελευθερία»

Τη φρίκη στο Χαλέπι περιέγραψε ένας Σύρος καθηγητής Αγγλικών σε ένα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο, με το χαρακτηρισμό «το τελευταίο μήνυμα» από μια πολιορκούμενη γειτονιά στο ανατολικό Χαλέπι που κατείχαν αντάρτες.

Το τραβηγμένο από κινητό βίντεο καταγράφει τον Abdulkafi al-Hamdo να έχει βρει καταφύγιο πίσω από έναν πέτρινο τοίχο.

«Αυτό που θέλω να πω είναι, μην έχετε εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ. Μην έχετε εμπιστοσύνη στη διεθνή κοινότητα… είναι ικανοποιημένοι που δολοφονούμαστε», ακούγεται να λέει, ενώ περιγράφει το βομβαρδισμό στο Χαλέπι ως «την πιο φρικτή σφαγή στην ιστορία μας».

«Μόλις χτες, δίπλα μας, όλο το κτίριο κατέρρευσε και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν».

«Θέλαμε ελευθερία, δεν θέλαμε τίποτα άλλο παρά ελευθερία. Αυτός ο κόσμος δεν θέλει την ελευθερία. Εάν λες ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις, υπάρχει, μπορείς να βγεις στους δρόμους», συμπλήρωσε.

«Ελπίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει και ότι θα μπορούμε να φύγουμε και πως θα μιλήσουμε μαζί ξανά… Ελπίζω ότι θα μας θυμάστε», καταλήγει.

‘We only wanted freedom, nothing else’: Abdulkafi al-Hamdo’s ‘last’ message from besieged Aleppo

Δημοσιεύτηκε από Middle East Eye στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

newsbeast.gr

Loading...
Σχετικά με Chris_
Κανείς δεν είναι τέλειος και Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιαυτο ψάξε κάτω από την επιφάνεια.. Οτι δεν καταλαβαίνεις δεν ειναι μαλακία και μπορείς να γίνεις καλύτερος, αρκεί να προσπαθήσεις. Μην κάνεις οτι δεν θες να σου κάνουν. Μας αξίζει καλύτερη ζωή και αρκεί μόνο να την ζητήσουμε, φανταστούμε.. Το κλειδί είναι η Πίστη.!!!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 18
  4
  Τώρα έχει πρόβλημα που έρχονται οι Ρώσοι; Τόσο καιρό με τους τρομοκράτες ισλαμιστές δεν είχε πρόβλημα; Μήπως (και αυτός) με τα «καλά αγγλικά του» ήταν δίπλα στους Αμερικάνους πράκτορες που «συμβούλευαν» τους «αντάρτες»; (Πολλά ερωτηματικά και εισαγωγικά)
 2. 11
  4
  Eipe o tzixatzistis daskalos……….re oust
 3. 9
  1
  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «Θέλαμε ελευθερία να αποκεφαλίζουμε και να σταυρώνουμε άπιστους, να πηδάμε άπιστες, να τσεπώνουμε τα 2.000€ μηνιαία, να καταστρέφουμε ξένες χώρες και λαούς και να μαστουριάζουμε με τα χαπάκια του κάπταγκον που μας έστελναν οι καλοί νατοϊκοί. Τώρα -αν οι Ρώσσοι δεν μας στείλουν στα πιλάφια και τις παρθένες- ελπίζουμε να σας ξαναδούμε στις χώρες ΣΑΣ, όπου θα συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα μας για ελευθερια. Ετοιμάστε τα συσσίτια και τα πανώ με τα γουέλκαμ-ρέφιουτζις.»
 4. Θωμάς Χρήστος 14 Δεκεμβρίου 2016 @ 23:10
  5
  0
  Τι σόι ελευθερία είναι αυτή όταν σκοτώνεις και βιάζεις τους συμπολίτες σου που δε συμφωνούν μαζί σου.Τρελός είσαι?
 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ 15 Δεκεμβρίου 2016 @ 02:22
  4
  0
  ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ??? ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΟΥΣ ΙΣΙΣ !!!!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ !!!!!! ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΒΙΑΖΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ !!!!!!
 6. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 15 Δεκεμβρίου 2016 @ 21:06

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί