11:37 - 04/10/2017

Ο Μεγάλος Αδελφός γνωρίζει πολύ περισσότερα για σένα από ότι εσύ για τον εαυτό σου!

Αφού το άρθρο είναι καλό να το καταταξεις μαζί με το άρθρο που σου έγραψα για τον πόλεμο μεταξύ της αλήθειας και του ψέματος, είναι μία προσπάθεια μου να σου δείξω την πραγματικότητα αυτής της στιγμής για το πως το σύστημα μπορεί να σε ελέγχει και να σε οδηγεί σε αποφάσεις που το ίδιο έχει ήδη λάβει!

Μέχρι χθες ο Μήτσος ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ειχε παντα μεσα του τη φιλοσοφία του και την άποψή του για τα πάντα, οι εποχές όμως που ζούσε δεν του έδιναν την ευκαιρία αυτές τις ιδεολογίες και τις απόψεις να τις διαμοιράσει παντού!

Η γυναίκα του η Νίτσα τον ερωτεύτηκε όταν ήταν νέοι για τις ωραίες του ιδέες αλλά περνώντας τα χρόνια και επιμένοντας ο Μήτσος να λέει τα ίδια και τα ίδια τον βαρέθηκε… Και έτσι ο Μήτσος Ίσως να έχασε τον πιο πιστό οπαδό του από το να μιλάει την ώρα που κάθεται καναπέ!

Ο Μήτσος στο παρελθόν προσπαθούσε να περάσει τις ιδέες και τις αντιλήψεις του στα καφενεία, αλλά εκεί όταν βρίσκεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλον η αντίθεση είναι έντονη! Και σε ένα τραπέζι καφενείου το πολύ να χωρέσεις στριμωχτά 6-7 φιλους …. Δύσκολο να πάρεις like από Άγνωστο!

Στα χρόνια των πατεράδων μας μία από τις κλασσικές συνωμοσιολογικές θεωρίες της εποχής ήταν ότι το σύστημα, το κράτος, η κυβέρνηση φακελωνε τους ανθρώπους! Ότι μπορούσαν μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας η απο τη διαδικασία του να μιλάς πολύ να σε καταχωρίσουν σε συγκεκριμένους φακέλους και αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή σου, άμα έβγαινε το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνες μετάθεση κοντά σε κάποια Πινέζα πάνω στο χάρτη, άμα έβγαινε η δεξιά θα έκανε διευθυντή τον Παναγιωτάκη που του τράβαγες σφαλιάρες για ηταν το παιδί για τα θελήματα και για την αφισοκόλληση!

Οι άνθρωποι υπήρξαν εποχές που ενώ είχαν πάντα απόψη και ιδεολογια φοβόντουσαν να την διαβιβάσουν ανοιχτά, μέχρι και σήμερα αυτό το φαινόμενο υπάρχει όταν ρωτησεις καποιον εσύ τι ψήφισες θα το δεις;

Μία ακόμα θεωρία που υπήρχε στο παρελθόν ήταν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί εύκολα να γίνει στόχος κατασκόπων γιατί είχε τόσο πολύ γραφειοκρατία που ήταν πολύ δύσκολο ο οποιοσδήποτε θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα να παρακάμψει αυτο το βουνό από χαρτιά! Βέβαια στην πορεία μαθεύτηκε ότι κάποιοι αλλοι λέγανε ότι στην Ελλάδα δεν ειναι ανάγκη να βάλεις κατάσκοπο οι Έλληνες μιλάνε τόσο πολύ που το μόνο που χρειάζεται να κανεις είναι να ακούσεις!

Επί της ουσίας όμως και όπως να το δούμε όταν ένας άνθρωπος δεν θέλει να διαμοιρασει ανοιχτά την άποψή του στον κόσμο και θέλει να κρατήσει τις σκέψεις του μόνο για τον εαυτό του τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι εύκολα χειραγώγησιμος!

Μέχρι και χθες στο κοντινό παρελθόν η έρευνα του συστήματος γινόταν χοντροκομμένα, το σύστημα σου έκανε κατάταξη ανάλογα με τα λίγα στοιχεία που είχε, αν ήσουν γραμμένος στην ΟΝΝΕΔ ήξερε ότι είσαι Δεξιός, αν στη δουλειά είχες μπλέξει και λίγο με το συνδικαλισμό ήξερε περίπου προς τα πού κατευθύνεσαι και η αστυνομία ακολουθούσε παντα την διαδικασία του να έχει ποινικα μητρωα … Όπως και ασφαλίτες οδηγούς σε ταξί ή λεωφορείο, περιπτεράδες , χασάπηδες κοκ!

Άρα η ουσιαστική κοινωνική μηχανική που νοιαζόταν για την πληροφορία και να σε ελέγξει σε βαθύ επίπεδο ήταν ακόμα στα σπάργανα, μπορεί να γνωρίζε λίγα πράγματα για σένα αλλά επί της ουσίας δεν μπορούσε να μπει μέσα σε σενα !

Και κάποια στιγμή ήρθε το ίντερνετ, τα κοινωνικά δίκτυα… Το Facebook!

Τώρα ο Μήτσος Δεν είναι ανάγκη να κοιτάζει με παράπονο τη Νιτσα κάθομενος στον καναπέ… Αν είναι η Νιτσα αποφάσισε να μην τον ακούει, αν Βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια…. Υπάρχουν χιλιάδες εκει εξω που θα τον ακούσουν και θα δεχτούν την οποια Ιδεολογία του…. Και επειδή το Facebook δεν ειναι ένα τραπέζι καφενείου… Μπορεί κάποιοι να του πάνε κόντρα, να του πούν την άλλη άποψη να ερθουν σε αντιπαράθεση μαζί του,… αλλά σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες με το δάχτυλο στη σκανδάλη του like!

Η κοινωνική μηχανική μόλις άρχισε να βαράει παλαμάκια… Τώρα πλέον γνωρίζει τι σκέφτεσαι, γνωρίζει πώς θα αντιδράσεις σε ιδεολογίες συγκεκριμένες, γνωρίζει πόσο εύκολα ή δύσκολα θυμώνεις και σε σκληρές περιπτώσεις μπορεί να γνωρίζει μέχρι και πότε η Ίριδα του ματιού σου ήρθε σε συστολή ανάλογα με τη εικόνα είδες!

Εδώ λοιπόν πλεον μιλάμε για το μεγάλο μικροσκόπιο της κοινωνικής μηχανικής από οπου μπορεί να δει μέσα σου ακόμα και τις τάσεις των σκέψεων σου!

Μία άποψη μπορεί να είναι σωστή ο άνθρωπος που την δηλωνει όμως μπορεί να είναι ανηθικος, ψεύτης, απατεώνας, εγκληματίας…!

Ο καθένας από μας που διαβάζει μια άποψη και συμμετεχει σε μία συζήτηση δεν ξέρει οτι απο πίσω ήδη γίνεται η ανάλυση του ποιος είναι τι!

Ένα μικροσκόπιο χρησιμεύει στο να βλέπουμε τα μικρότερα κομμάτια της ύλης τα οποία έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες, ένα μικροσκόπιο της κοινωνικής μηχανικής συμμετεχει στην ανακάλυψη για τα μικρότερα κομμάτια της ανθρώπινης κοινωνίας τα οποία έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες!

Πως θα μπορούσαν να γνωρίζουν ποιος ή ποιοι φέρουν μέσα τους τη σωστή Ιιδεολογία η την σωστή αλήθεια ή το σωστο ηθος ..η ποιος η ποια πλησιαζουν σε κρυμμενες αληθειες …η το ανάποδο ποιος ή ποιοι φέρουν μεσα τους άλλα συναισθηματα και μυστικες βλεψεις σαν ψυχες… τα οποία βολεύουν την κοινωνική μηχανική για να εξελίξουν το υπόλοιπο σχέδιο της!

Πως θα μπορούσαν να γνωρίζουν ποιο κύτταρο της ανθρώπινης κοινωνίας είναι επικίνδυνο για το αυριανο σχέδιο τους; η ποιο κύτταρο είναι χρήσιμο για το αυριανό σχέδιό τους;

Κατάφερε λοιπόν ο μεγάλος αδερφός να μας εξετάζει πλέον με μικροσκόπιο, πράγμα που εγώ και εσύ δεν το κάνουμε στον εαυτο μας γιατι δεν μπορούμε να φτάσουμε τόσο βαθιά… Ή τουλάχιστον ειναι ενα απο τα πιο δύσκολα πράγματα να φτάσεις στο επιπεδο να γνωριζεις τον εαυτο σου !

Η επεκταση και η χρήση του Facebook ως οπλο είναι τεράστια , γνωρίζει πού βρισκόμαστε, τι σκεφτόμαστε, για ποιο πράγμα θυμωνουμε,τι είμαστε ικανοί να κάνουμε,ποια υπέρβαση, με ποιον είμαστε ερωτευμένοι, τι και που ξοδεύουμε τα λεφτά μας, με ποιον τσακωθήκαμε, ποιον θαβουμε, με ποιον είμαστε πραγματικοί φίλοι, ποιον κοροϊδεύουμε,…και ειναι τοσο λιγα αυτα που αναφερω για το τι μπορει να κανει !! Επεκτείνοντας την κοινωνική μηχανική σε θέματα προσωπικης έρευνας στο τι ψάχνουμε μέσα στο internet… Μπορεί να φτάσει σε σημείο να γνωρίζει πότε ακόμα έχουμε την τάση να αυτοκτονήσουμε η να κάνουμε έγκλημα!!

Με αυτά τα λίγα παραπάνω… αλήθεια πιστεύεις οτι…οτι δημιουργείται μέσα από το ίντερνετ και το Facebook σαν κίνημα η αντίσταση η σαν μοδα η η η … Είναι απλά Επιλογή δική σου;

Η κατηγοριοποίηση της ανθρωπότητας εγινε, ο καθένας έχει μπει στο κουτάκι το ανάλογο.. Τι λες να έρχεται μετά;

Stranger…

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Stranger

Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 6
  0
  όταν αφήνεσαι στο έξω , το μέσα ποτέ δεν θα το γνωρίσεις. Κάθε ασχολία που εισέρχεται δεν είναι πάντα για καλό. Ναι βέβαια χρειάζονται πάντα οι επιβεβαιώσεις αλλά τις επιβεβαίωσεις χρειάζεται να τις βρεις μονάχος σου. εκτός εάν μπορείς κάθε φορά να ξεχωρίζεις πότε είναι ψέμα και ποια αλήθεια. Αλλά οι αλήθειες δεν φανερώνονται πάντα έτσι απλά. Αυτής της άποψης είμαι . Και εάν το στόμα είναι κλειστό δεν σημαίνει ότι δεν μιλάς.
 2. 2
  0
  να προσθέσω κάτι , μια που έρχονται τώρα. ΑΝ ΔΕΝ χρησιμοποιείς τα συνηθισμένα , έρχεται τότε με άλλη επικοινωνία για να σε διαβάσει. Αλλά για κακή τύχη αποτυπώνεται..η ταυτότητα. πΑΊζει και ρόλο και η απόχρωση . μάλλον…στο τέλος θα μας κλέισουην μέσα..χαχα
 3. 18
  1
  οσοι εχουν φεησμπουκ ειναι απλα ηλιθιοι..τοσο απλα και κατανοητα..χεστηκα πραγματικα για τα ντισλαικ.. μια φορα ανοιξα λογαριασμο πριν 10 χρονια και καταλαβα αμεσως τι παιζεται..βεβαια για να λεμε και την αληθεια δεν χρειαζεται να σαι στο φεησμπουκ γραμενος για να φακελωθεις..αρκει καποιοι να χουν μαρκαρει τα σαητ που εχουν στη μπουκα και βλεπουν ποιοι μπαινουν..απλα πραγματα..οσο για τους ηλιθιους που ανεφερα πιο πανω δεν το παιρνω πισω γιατι πραγματικα μιλαμε πλεον για εξαρτηση…
 4. Θανασης Γιαννιτσα 5 Οκτωβρίου 2017 @ 02:44
  0
  0
  Αν ολα τα αδελφακια εχουν την ιδια ηλικια δεν θα υπαρχει ο μεγαλος να μας παρακολουθει!!ουτε χαφιεδες ουτε φακελωματα πολεμους και μαλωματα,αλλα μεχρι να ερθει η ισοτης ηλικιακα και οχι μονο καλα ξυπνητουρια..απο το εικονικο προσωποβιβλιο του ματριξ.Υστ.ο βλακας Big Brather(στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει ειναι ματριξιανη πληροφορια) δεν χρησιμοποιει καμια τεχνολογια για ελεγχο και φακελωμα αλλα μονο για φασκελωμα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί