in

Η θεωρία συνωμοσίας στην οποία βασίστηκε το Stranger Things….

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι συμμετέχοντες στο στρατιωτικό πείραμα «Montauk», που ισχυρίζονταν ότι ανέπτυξαν τηλεπαθητικές ικανότητες και ταξίδεψαν στον χρόνο…

Παιδιά-πειραματόζωα, ταξίδια στο χωροχρόνο, απόκοσμα πλάσματα και αδίστακτοι επιστήμονες. Η υπόθεση του Stranger Things είναι βασισμένη σε μία από τις πιο διαδεδομένες και αμφιλεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας στην Αμερική. Το περίφημο Montauk Project παρέμεινε μυστικό για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ένα από τα πρώην «πειραματόζωα» έφερε στο φως τα τεκταινόμενα της άγνωστης υπόγειας στρατιωτικής βάσης της Νέας Υόρκης. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Τα επόμενα χρόνια, όλο και περισσότερα θύματα των μυστικών πειραμάτων άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, υποστηρίζοντας την αλλόκοτη θεωρία.


Το ραντάρ του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου Montauk φαίνεται από μακριά.

Το απαγορευμένο πρόγραμμα Montauk

To 1943, εν μέσω Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έψαχνε απεγνωσμένα τρόπους έτσι ώστε τα πλοία του να περνούν απαρατήρητα από τα ραντάρ των ναζί. Τότε γεννήθηκε το περίφημο «πείραμα της Φιλαδέλφειας». Κορυφαίοι επιστήμονες, ανάμεσά τους κι ο Νίκολα Τέσλα, κλείστηκαν επί μήνες στη ναυτική βάση της Πενσυλβανίας, και δούλευαν ακατάπαυστα μέχρι να εφεύρουν την πολυπόθητη λύση.

Μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες, τον Οκτώβρη του ’43 τελικά πέτυχαν το ακατόρθωτο. Εξαφάνισαν ένα μεγάλο αντιτορπιλικό, όχι μόνο από τις οθόνες των ραντάρ, αλλά από προσώπου γης. Σύμφωνα με τον μύθο, κάνοντας χρήση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, άνοιξαν άθελά τους μία πύλη στο χωροχρόνο, μέσα στην οποία το πλοίο χάθηκε για πάντα.


Το USS Eldridge που, σύμφωνα με τη διάσημη θεωρία συνωμοσίας, εξαφανίστηκε.

Μετά το πέρας του πολέμου, μερικοί από τους επιστήμονες αυτούς θέλησαν να συνεχίσουν και να εξελίξουν το «πείραμα της Φιλαδέλφειας». Μάλιστα κατέθεσαν μία επίσημη πρόταση στο Κογκρέσο, ζητώντας έγκριση και χρηματοδότηση του νέου προγράμματος.

Το περιεχόμενο του προγράμματος αυτού περιελάμβανε ακραία πειράματα σε ανθρώπους που στόχο είχαν τον πλήρη έλεγχο του νου τους, μελέτες για την κατασκευή χρονομηχανών και για το άνοιγμα χωροχρονικών πυλών, αναζήτηση κι επικοινωνία με την εξωγήινη ζωή και τέλος, δημιουργία ιών, ικανών να εξελιχθούν σε πανδημίες και να εξαλείψουν πληθυσμούς εκατομμυρίων. Το Κογκρέσο θεώρησε ότι οι φιλοδοξίες των επιστημόνων υπερέβαιναν τα όρια της λογικής και της ηθικής και απέρριψε την πρόταση. Το Υπουργείο Άμυνας, όμως, είχε άλλη άποψη. Θεώρησε ότι πρόγραμμα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και τα όπλα ελέγχου του νου που οι επιστήμονες ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να κατασκευάσουν θα απέβαιναν σωτήρια στον πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Έτσι, με την παρασκηνιακή σύμπραξη του Υπουργείου Άμυνας, το πρόγραμμα πήρε σάρκα και οστά. Στους επιστήμονες παραχωρήθηκε μία μυστική χρηματοδότηση ύψους 10 δισεκατομμυρίων, καθώς και η στρατιωτική βάση του Montauk στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Επικίνδυνα πειράματα σε ανήλικα «πειραματόζωα» Η επιχείρηση Montauk ξεκίνησε στις αρχές του ’50 στα αχανή τούνελ της ομώνυμης στρατιωτικής βάσης. Μέχρι και τα μέσα του ’80, κανείς δεν είχε υποψιαστεί τι συνέβαινε στο υπέδαφος του Λονγκ Άιλαντ. Μάλιστα, προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρης μυστικότητα, ο Στρατός είχε παραχωρήσει την επίγεια βάση για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου αναψυχής, ανοιχτού στο κοινό.

Ήταν ο ιδανικός αντιπερισπασμός.


Λέγεται ότι το μεγάλο ραντάρ του στρατοπέδου εξέπεμπε ακτινοβολία στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιώντας όλους τους κατοίκους ως πειραματόζωα.

Εν τω μεταξύ, εντός των ειδικά διαμορφωμένων τούνελ, επιστήμονες και εκπαιδευμένοι στρατιωτικοί διεξήγαγαν απάνθρωπα πειράματα. Στόχος τους ήταν να ανακαλύψουν τεχνικές πλήρους ελέγχου της σκέψης, του ψυχισμού και της διάθεσης του ατόμου.

Απήγαγαν ντόπιους, κυρίως μικρά αγόρια που ζούσαν στο δρόμο, ορφανά, εκδιδόμενες και ζητιάνους, και τους μετέφεραν στα υπόγεια εργαστήρια. Εκεί τους εξέθεταν σε υψηλή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τους βασάνιζαν, τους χορηγούσαν πειραματικές ουσίες και τους υπέβαλλαν σε επίπονα πειράματα.

Μια από τις φημολογούμενες εκδοχές είναι ότι μερικά από τα αγόρια χρησιμοποιήθηκαν σε πειραματικά ταξίδια στο χωροχρόνο κι εξαφανίστηκαν για πάντα μέσα στις ανοιχτές πύλες.


Ο Πρέστον Νίκολς πέθανε τον Οκτώβριο του 2018.

Αυτά τουλάχιστον διηγήθηκαν ο Αλ Μπίλεκ και ο Πρέστον Νίκολς, δύο πρώην εργαζόμενοι στο Montauk Project. Οι δύο άντρες ισχυρίζονταν ότι μία μέρα οι σβησμένες τους αναμνήσεις άρχισαν να επιστρέφουν και σταδιακά θυμήθηκαν όλες τις φρικιαστικές σκηνές που αντίκρισαν στο μυστικό στρατόπεδο.

Ο Αλ Μπίλεκ μαζί με τον μικρότερο αδερφό του είχαν επιστρατευτεί αρχικά ως πειραματόζωα. Ειδικά ο αδερφός του, Ντάνκαν Κάμερον, λόγω του ασυνήθιστου μυαλού του, μετατράπηκε στο βασικό αντικείμενο έρευνας σχετικά με την τηλεπάθεια. Όπως περιγράφει ο Πρέστον Νίκολς στο βιβλίο που εξέδωσε το 1992 με τίτλο «The Montauk Project: Experiments in Time», το νεαρό αγόρι ανέπτυξε τηλεπαθητικές ικανότητες, οι οποίες του επέτρεπαν να μετακινεί αντικείμενα με τη δύναμη της σκέψης, αλλά και να διαβάζει το νου των γύρω του.

Βέβαια, προκειμένου να αποκτήσει τις μεταφυσικές δεξιότητες, είχε πρώτα υποβληθεί σε πλήθος βασανιστικών και ακραίων πειραμάτων. «Η διαδικασία ενός εκ των πειραμάτων ήταν η εξής: Κάποιος πλησίαζε τον Ντάνκαν ενώ ήταν δεμένος στην καρέκλα και του ψιθύριζε στο αυτί «τώρα είναι η ώρα». Ταυτόχρονα, απελευθέρωνε ένα τέρας από το υποσυνείδητό του. Και στην οθόνη πράγματι εμφανιζόταν ένα τριχωτό τέρας.

Ήταν μεγάλο, τριχωτό, πεινασμένο και βρώμικο. Δεν εμφανιζόταν στο ακριβές σημείο που λάμβανε χώρα το πείραμα, αλλά οπουδήποτε μέσα στη βάση. Έτρωγε και διέλυε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Πολλοί άνθρωποι το είχαν δει, όμως ο καθένας περιέγραφε ένα διαφορετικό θηρίο».


Σκηνή από τη σειρά του Netflix «Stranger Things».

Το κομμάτι αυτό του βιβλίου λέγεται ότι αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης της δημοφιλούς σειράς του Netflix.

Το τέλος του Montauk Σύμφωνα με τον συγγραφέα Πρέστον Νίκολς, πολλά από τα πειράματα της επιχείρησης Montauk στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια των τριάντα χρόνων της μυστικής λειτουργίας της βάσης, οι επιστήμονες έκαναν δυνατή την τηλεμεταφορά, άνοιξαν πύλες σε άλλες διαστάσεις, επικοινώνησαν με εξωγήινους και κατασκεύασαν μία λειτουργική χρονομηχανή. Ακόμα, στα υπόγεια εργαστήρια του Montauk δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ο ιός του AIDS, ο οποίος μετέπειτα δοκιμάστηκε σε υποανάπτυκτους πληθυσμούς της Αφρικής.

Το 1984 η επιχείρηση τερματίστηκε απότομα. Μετά τις αποκαλύψεις του Μπίλεκ και του Νίκολς, αρκετοί άντρες που ισχυρίζονταν ότι ανήκαν στην πειραματική φάρα των «Montauk Boys» άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ήταν από τους ελάχιστους που είχαν επιβιώσει από τα φρικτά πειράματα και από τους τυχερούς που αφέθηκαν ελεύθεροι με σβησμένες αναμνήσεις, αντί να θανατωθούν στα εργαστήρια της βάσης.


Ο Αλ Μπίλεκ ισχυριζόταν ότι είχε ταξιδέψει στο χρόνο μέσα από τα πειράματα στη βάση του Montauk.

Ωστόσο, τόσο οι ισχυρισμοί του Νίκολς και του Μπίλεκ, όσο και των υπόλοιπων αντρών δεν λήφθηκαν στα σοβαρά από την αμερικανική κοινωνία. Το βιβλίο του Νίκολς, όπως και η ομώνυμη ταινία-ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε, συγκαταλέχθηκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες τους αποτέλεσαν τη βάση μίας θεωρίας συνωμοσίας που με τα χρόνια πήρε τις διαστάσεις μύθου και σεναρίου συνωμοσίας που διαρκώς εμπλουτίζεται, χωρίς κανείς να μπορεί να επιβεβαιώσει τι ισχύει και τι όχι. Σήμερα στην πρώην στρατιωτική βάση του Montauk εδρεύει ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής. Το Camp Hero State Park καλύπτει μία έκταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων και διαθέτει ποδηλατόδρομους, τεχνητές λίμνες, παιδικές χαρές και χώρους για πικ νικ.

Παράλληλα, όμως, παραμένει γεμάτο με ταμπέλες που προειδοποιούν ότι «απαγορεύεται η είσοδος» σε αρκετά από τα κομμάτια του. Άλλωστε τα τούνελ στο υπέδαφος του πάρκου εξακολουθούν να βρίσκονται στη δικαιοδοσία του αμερικανικού στρατού. Και πρόσβαση σε αυτά έχουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Flickr…

mixanitouxronou.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. ΜΠΟΡΕΙΣ ,να κανεις ταξίδι χωρις αεροπλανο χωρίς μηχάνημα ,οχι βεβαια το υλικο σου σωματακι ..ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ …
    13,912 km ΑΠΟΣΤΑΣΗ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΩ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ & ΤΕΛΕΙΩΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Απαγορεύεται το χύμα τσίπουρο σε εστιατόρια, καφενεία αλλά και κάβες