23:15 - 29/11/2015

Τουρκικά ΜΜΕ: « Η Τουρκία ετοιμάζεται να κλείσει τα Στενά » – Ο τουρκικός Στρατός σφυροκόπησε θέσεις του συριακού Στρατού

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Kuznetsov

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

του Βασίλη Καπούλα
Η εφημερίδα yenisafak, «όργανο» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνει αυτό που σας μεταδώσαμε: Η Τουρκία επεξεργάζεται το σενάριο εκείνο που θα της επιτρέψει να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πολεμικά πλοία!

Στο πλαίσιο αυτό, ο τουρκικός Στρατός βομβάρδισε με όλμους και ρουκέτες θέσεις του συριακού Στρατού, περιμένοντας εμπλοκή με την οποία θα δικαιολογήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δηλαδή την «εμπόλεμη κατάσταση» που σύμφωνα με την Συνθήκη του Μοντρέ δίνει το δικαίωμα στη Τουρκία να κλείσει τα Στενά!

Η απόφαση της Ρωσίας για ανάπτυξη των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών πυραύλων S-400 Triumf στη Συρία και το «σφράγισμα» των συροτουρκικών συνόρων αυξάνει την «αντίληψη περί ρωσικής απειλής» στην Τουρκία και αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια το κλείσιμο των Στενών στα ρωσικά πλοία, λέει η τουρκική εφημερίδα!

Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας σε οικονομικό επίπεδο αλλά και η ρητορική υψηλόβαθμων στελεχών της ρωσικής κυβέρνησης, όπως της Ρωσικής Δούμας η οποία τόνισε πως η Μόσχα έχει δικαίωμα στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία, οδηγούν σε ένα συμπέρασμα, τονίζει η εφημερίδα YeniSafak: Έρχεται κλείσιμο των Στενών!

Η εφημερίδα Yenisafak όργανο και φωνή του ίδιου του προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν «διαρρέει» αυτό που σας έχουμε ενημερώσει εδώ και ημέρες: Η Τουρκία επεξεργάζεται το σενάριο εκεί που θα της επιτρέψει να δικαιολογήσει την κίνησή της, να κλείσει δηλαδή τα Στενά στα ρωσικά πλοία!

Η εφημερίδα συμπληρώνει λέγοντας πως η κύρια μεταφορά δυνάμεων της Ρωσίας προς τη Συρία γίνεται μέσω της Μεσογείου. Η Συνθήκη του Μοντρέ δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να κλείσει τα Στενά στα ρωσικά πολεμικά πλοία αν υπάρξει «απειλή»…

Το 1936 Βουλγαρία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία και ΕΣΣΔ υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μοντρέ η οποία αναφέρει ότι παρέχει το στρατιωτικό δικαίωμα στη Τουρκία αν υπάρχει κατάσταση πολέμου ή απειλή πολέμου να κλείσει τα Στενά..

Το όλο παιχνίδι γίνεται γύρω από τον όρο «αντίληψη απειλής» και το πως η Τουρκία θα το παρουσιάσει για να δικαιολογήσει με τη πράξη της το κλείσιμο των Στενών και ότι θα ακολουθήσει..

Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία προετοιμάζουν ήδη την κοινή γνώμη λέγοντας πως «ο ΟΗΕ συμφωνεί μαζί μας»….

Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία προκειμένου να υπάρξει δήλωση έκτακτης ανάγκης που θα σημάνει «κατάσταση πολέμου» και κλείσιμο των Στενών αρχίζει και προκαλεί.

Χτες μόλις έπεσαν όλμοι και ρουκέτες από την τουρκική επικράτεια προς θέσεις του συριακού Στρατού, σύμφωνα με ρωσικά και συριακά ΜΜΕ.

Ο τουρκικός Στρατός έβαλε εναντίον θέσεων του συριακού Στρατού και συγκεκριμένα «Χτες βράδυ υπήρξε σφοδρό σφυροκόπημα με όλμους σε θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από την περιοχή του βουνού Jebel Aqra το οποίο βρίσκεται στην τουρκική πλευρά είπε ο στρατηγός Ali Mayhoub κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Ο Αρχηγός του Επιτελείου του συριακού Αραβικού Στρατού προειδοποίησε για τους κινδύνους μιας τέτοιας συμπεριφοράς και ελπίζει η διεθνής κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στην ηγεσία της Τουρκίας για να εγκαταλείψει την άμεση και έμμεση υποστήριξη στη διεθνή τρομοκρατία».

Πιο αναλυτικά, το Σάβατο το πρωί στη βόρεια Λαττάκεια, η 103η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού μαζί με τις δυνάμεις NDF (National Defence Forces), SSNP (Syrian Social Nationalist Party), τους Muqawama Souri συνέχισαν την επέλαση στα βουνά των Τουρκμένων Jabal Al-Turkmen, Jabal Nabi Younis και Jabal Al-Akrad (Κουρδικά βουνά), παρά τον καταιγισμό βλημάτων όλμων από τον τουρκικό Στρατό κοντά στα σύνορα Λαττάκειας-Τουρκίας.

Ο συριακός Στρατός κατέλαβε τον στρατηγικό λόφο Point 1112 κοντά στο φρούριο των ισλαμιστών Al-Sirmaniyah, με συνέπεια την επέλαση βόρεια πτος την πόλη Jisr Al-Shughour στη δυτική πλευρά της Ιντλίμπ.

Μετά την κατάληψη του «Σημείου 1112», ο συριακός Στρατός κατέλαβε δύο ακόμη λόφους στη βόρεια Συρία το «Σημείο 803» που βρίσκεται στα βουνά Al-Zahiyah που «βλέπουν» προς τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και το Tal Maran.

Να σημειωθεί ότι από το σημείο οι ισλαμιστές περνούσαν και έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων και έστελναν κλεμμένες αρχαιότητες προς την Τουρκία.
Γι αυτό ο τουρκικός Στρατός άρχισε να ρίχνει όλμους και ρουκέτες προς τις θέσεις του συριακού Στρατού.

Η Συνθήκη του Μοντρέ όσο αφορά το καθεστώς των Στενών που υπογράφτηκε το 1936 επιβεβαιώνει την αρχή της ελευθερίας της διέλευσης και της ναυσιπλοϊας μέσω των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων που ελέγχονται από την Τουρκία.

«Οι κανόνες της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας μέσω των στενών Μαύρης Θάλασσας ρυθμίζονται από το διεθνές δίκαιο, από τη Συνθήκη του Μοντρέ, και βασιζόμαστε στο απαραβίαστο των κανόνων της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας μέσω των στενών της Μαύρης Θάλασσας. Οποιαδήποτε παραβίαση θα σήμαινε παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για την Τουρκία» είπε ο Ν.Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της Συνθήκης του Μοντρέ που υπογράφτηκε το 1936 οποιαδήποτε εμπορικά πλοία πρέπει να απολαμβάνουν απόλυτη ελευθερία μεταφοράς και ναυσιπλοϊας στα Στενά μέρα και νύχτα κάτω από οποιαδήποτε σημαία και οποιαδήποτε φορτίο χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις».

Αν η Τουρκία θεωρήσει πως βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μπορεί να επιτρέψει την διέλευση σε πολιτικά πλοία φιλικών και ουδέτερων εθνών αλλά μόνο τη νύχτα και σύμφωνα με το δρομολόγιο που θα υποδείξει η Άγκυρα.
Αν η Τουρκία δεν βρεθεί σε εμπόλεμη αλλά θεωρεί ότι απειλείται με επικείμενο κίνδυνο πολέμου όλα τα πλοία πρέπει να περνούν από τα Στενά μέρα και νύχτα ακολουθώντας το δρομολόγιο που υποδεικνύει η Άγκυρα.

Όσον αφορά τα πολεμικά πλοία σε καιρό ειρήνης, η Τουρκία πρέπει να επιτρέπει τη διέλευση σε μικρά και μεσαία πλοία όλων των εθνών.

Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα της Ρωσίας μπορούν να κατευθύνουν τα πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κλάσης μέσω των Στενών υπό την προϋπόθεση αυτά τα πλοία θα περνούν τα Στενά συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά.

Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πλοίων εναπόκειται εντελώς στην διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την Συνθήκη.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως σας αποκαλύψαμε χτες ασκήσεις αποκλεισμού και αποναρκοθέτησης των Στενών σε Βόσπορο και Δαρδανέλια πραγματοποιεί η Τουρκία με προσωπική εντολή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Δυνάμεις του τουρκικού Ναυτικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής άρχισαν ασκήσεις «προστασίας και αποναρκοθέτησης» στην θάλασσα του Μαρμαρά, που συνδέει τον Βόσπορο με την Μαύρη Θάλασσα, όπως και στα νότιο-δυτικά , στα Στενά των Δαρδανελίων που βλέπει στο Αιγαίο Πέλαγος.

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι σε περίπτωση που κλείσουν τα Στενά για να εμποδίσουν την διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων τότε οι Ρώσοι θα ναρκοθετήσουν τα Στενά (έχουν δυνατότητα και από αέρος ναρκοθέτηση) για να τους εμποδίσουν να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό Στόλο που εδρεύει στον μεγαλύτερο τουρκικό ναύσταθμο του Γκιουλτσούκ κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτό απέμεινε από νεκρό Τούρκο στα βουνά των τουρκμένων….

12316490_1066536470064207_798071237771790726_n

11148326_1066536453397542_6255933523532108781_n

12301562_1066536536730867_349923310457660509_n

pronews

triklopodia.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. Ο πόλεμος με την Ελλάδα θα δικαιολογούσε κλείσιμο των στενών. Αμέσως μετά επέμβαση των Ρώσων για δικό τους συμφέρον, που όμως μας βοηθάει. Έτσι επιβεβαιώνεται και ο Όσιος Παίσιος.

 2. Τα λευκα θυσιασαν ενα αλογο τους..και περιμενουν την κινηση των μαυρων .
  Τα μαυρα αν δεν προσεξουν…χανουν βασιλισσα , ‘η τα λευκα κανουν ρουα -ματ !!!
  Ιδωμεν !!
  Οι Ρωσοι…παιζουν καλο σκακι !!!

 3. Τα πραγματικά αίτια της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής κρίσης

  manosdanezis.gr/index.php/blog/379-2015-08-23-18-58-05

 4. ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΤΑΤΑΥΛΑ!

  (αυτά είναι τα Ταταύλα: -https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%B1)

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 11/30/2015 @ Νοέμβριος 30, 2015 10:06 πμ

  OΠΟΤΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, [ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΙΩΝ], ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΑ. ΑΡΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*