12:47 - 09/05/2023

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ “ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ”

Διαφημίσεις

ΤΟ WEF ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ “ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΔΕΝ” ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΆΝΘΡΑΚΑ

Γράφει ο Igor Chudov
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Μοιάζει η κατοικία σας με ένα από αυτά τα σπίτια;

Η κατοικία σας (μονοκατοικία ή πολυκατοικία) ΔΕΝ κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις 10 Αρχές Πράσινου Κτιρίου του WEF που δημοσιεύθηκαν το 2021; Μήπως το σπίτι σας ΔΕΝ μοιάζει με μια “καθαρή μηδενική δομή του μέλλοντος”, όπως φαίνεται παρακάτω:

Εάν ναι, να γνωρίζετε ότι το WEF πιστεύει ότι το σπίτι ή το εμπορικό σας κτίριο είναι υπερτιμημένο λόγω μιας φανταστικής “φούσκας άνθρακα” και θα έπρεπε να αξίζει μηδέν. Αν το WEF κάνει το δικό του, το κτίριό σας θα μπορούσε να γίνει ένα “αδρανές περιουσιακό στοιχείο” – δηλαδή να εγκαταλειφθεί λόγω αλλαγών στους κανονισμούς – εκτός αν κάνετε μια ακριβή και συχνά αδύνατη μετασκευή – με δικά σας έξοδα, φυσικά!

“Φούσκα άνθρακα” και τιμές ακινήτων

Ένα σημαντικό άρθρο της ημερήσιας διάταξης που αναφέρεται στις “κατευθυντήριες γραμμές διαχείρισης κινδύνου τιμολόγησης” που ενέκρινε το WEF και στις “αρχές της πράσινης δόμησης” εξηγεί:

Η ULI προειδοποιεί για μια πιθανή “φούσκα άνθρακα”, όπου η συνεχιζόμενη έλλειψη τιμολόγησης αυτού του κινδύνου μετάβασης διατηρεί τις αξίες των περιουσιακών στοιχείων τεχνητά υψηλές και διαιωνίζει περαιτέρω την πιθανότητα να γίνουν τελικά πολύ δαπανηρές για να μετασκευαστούν, με αποτέλεσμα την εκτεταμένη ακινητοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.

Εάν δεν έχετε συνηθίσει να διαβάζετε επιχειρηματικές αηδίες, μπορώ να σας εξηγήσω, καθώς έχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Το WEF μας προειδοποιεί: τα σπίτια και τα εμπορικά κτίρια μπορεί να έχουν μηδενική αξία, επειδή οι μελλοντικές μετασκευές που απαιτούνται για καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να κοστίζουν περισσότερο από την αξία τους.

Έτσι, το σπίτι σας ή τα εμπορικά σας ακίνητα μπορεί να μείνουν ξεκρέμαστα. Ο όρος stranded asset σημαίνει ότι είναι άχρηστο στην τρέχουσα μορφή του λόγω αλλαγής των κανονισμών.

“Ευρείας κλίμακας ακινητοποίηση περιουσιακών στοιχείων” είναι μια επιχειρηματική γλώσσα που μιλάει για πολλά κτίρια που εγκαταλείπονται.

Για να μην νομίζετε ότι διαλέγω μόνο μια παράγραφο σε ένα τυχαίο άρθρο του WEF, επιτρέψτε μου να σας δείξω αποσπάσματα από τέσσερα διαφορετικά έγγραφα του WEF, του CRREM, του UNEP και του ULI που λένε το ίδιο πράγμα:

(1) Αποκλιμάκωση του άνθρακα στα ακίνητα: Πώς να τιμολογήσουμε τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν για να αποφύγουμε μια “φούσκα άνθρακα

(2) ULI Transition Risk Assessment – Guidelines for Consultation (Εκτίμηση κινδύνου μετάβασης από το ULI – Κατευθυντήριες γραμμές για διαβούλευση)

Αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

Μας προειδοποιούν ότι μεγάλα τμήματα των πόλεων θα καταστούν μη κατοικήσιμα λόγω των πολιτικών Net Zero που καθιστούν τα κτίρια ακινητοποιημένα:

(3) Ομαδική συνεργασία για την απαλλαγή των ακινήτων από τον άνθρακα: Έτσι οι πόλεις μπορούν να επιτύχουν το καθαρό μηδέν μέσω εξαναγκασμού

(4) Διαχείριση του κινδύνου μετάβασης στα ακίνητα: Ευθυγράμμιση με τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα – Έκθεση CRREM & UNEP FI

Δείχνει ένα παράδειγμα για το πώς ΟΛΑ τα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία (κτίρια) θα μπορούσαν να περιέλθουν σε αχρηστία έως το 2050:

Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι το WEF και οι εταίροι του είναι αρκετά σοβαροί σχετικά με το ότι τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία θα “ξεμείνουν” – ή θα εγκαταλειφθούν λόγω του κόστους της μετασκευής – στο μέλλον.

Πυρκαγιά στον πύργο Grenfell

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρωτοπόρο στην απαίτηση από τους ιδιοκτήτες κατοικιών να μετασκευάσουν τα κτίριά τους προς την κατεύθυνση του Net Zero. Για παράδειγμα, πολλά κτίρια επενδύθηκαν πρόσφατα με ειδική “κλιματική επένδυση” για τη μείωση των απωλειών θερμότητας. Δυστυχώς, ένα από αυτά τα κτίρια, ο διαβόητος Πύργος Grenfell, έπιασε φωτιά στο εσωτερικό της επένδυσης.

Το κτίριο κάηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με πολλά θύματα που δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν.

Γιατί μπορεί να μην είστε σε θέση να αναβαθμίσετε το σπίτι σας

Δείτε τα χαρακτηριστικά ενός “Καθαρού μηδενικού σπιτιού του μέλλοντος”. Συγκρίνετε το με το σπίτι σας.

Η τοποθέτηση χαλιών με βάση το καλαμπόκι και το βάψιμο του εσωτερικού με χρώμα με βάση τη σόγια είναι το εύκολο μέρος. Ορισμένες ιδέες είναι τρελές, όπως το πότισμα του κήπου σας με νερό που βγαίνει από τα ντους και τα πλυντήρια ρούχων.

Η μετάβαση σε αντλίες θερμότητας και γεωθερμική θέρμανση ή η επένδυση του σπιτιού σας με προσαρμοσμένα πάνελ για μεγαλύτερη μόνωση πιθανότατα θα κοστίσει περισσότερο από την αξία του σπιτιού σας – γεγονός που θα καταστήσει αναγκαία την κατεδάφιση ή την εγκατάλειψη του σπιτιού σας.

Η εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριας στην οροφή σας είναι το “κερασάκι στην τούρτα”. Σκεφτείτε μόνο ότι όλος ο θόρυβος από την ανεμογεννήτρια μεταδίδεται στο σπίτι σας και ότι η στέγη σας τελικά καταρρέει κάτω από το βάρος της

Ηλιακούς ηλεκτρικούς πίνακες

Ηλιακά πάνελ θέρμανσης

Βάρος, ροπή και κραδασμοί της ανεμογεννήτριας που είναι τοποθετημένη στη στέγη

Πώς θα συμβεί η προσάραξη

Αν νομίζετε ότι το σπίτι ή το εμπορικό σας κτίριο δεν θα προσκρούσει ποτέ, ξανασκεφτείτε το. Μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα και μπορεί να φαίνεται φυσικό και όχι προσχεδιασμένο.

Η προμήθεια καυσίμων υδρογονανθράκων παγκοσμίως μπορεί να περιοριστεί λόγω φαινομενικά τυχαίων γεωπολιτικών προβλημάτων και περιορισμών στη χρηματοδότηση της εξερεύνησης πετρελαίου και του έκτακτου φόρου, που θα εμποδίσουν την αναπλήρωση του εσωτερικού κεφαλαίου των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι τιμές των υδρογονανθράκων ενδέχεται να αυξηθούν δραματικά.

Μπορεί να επιβληθούν πρόσθετοι φόροι άνθρακα επί των ήδη υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Εάν, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, ζείτε με περιορισμένο εισόδημα, το κόστος θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού σας και η πληρωμή των προστίμων μη συμμόρφωσης μπορεί να υπερβεί τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Η τράπεζά σας που έχει ευαισθησία για το κλίμα μπορεί να αρνηθεί να αναχρηματοδοτήσει το σπίτι ή το εμπορικό σας κτίριο εάν δεν είναι συμβατό με το Net-Zero.

Η πώληση του κτιρίου σας μπορεί να αποδειχθεί προβληματική, επειδή οι αγοραστές μπορεί να μην μπορούν να βρουν τραπεζική χρηματοδότηση και δεν θα ήθελαν να πληρώσουν υπέρογκα έξοδα κοινής ωφέλειας και πρόστιμα.

Ειδικά οι μονοκατοικίες απαιτούν πολύ περισσότερη ενέργεια ανά κάτοικο από ό,τι οι πολυκατοικίες και είναι πολύ πιο δαπανηρή η μετασκευή τους. Αποτελούν εμπόδιο στην επίλυση της κλιματικής αλλαγής.

Εάν συμβούν τα παραπάνω, πράγμα απολύτως πιθανό, η δυνατότητά σας να κατοικείτε στο κτίριό σας θα τερματιστεί και θα πρέπει να μετακομίσετε. Πού θα μετακομίσετε; Ποιος ξέρει! Ίσως, σε αυτό το σημείο, να σκεφτείτε την Πράσινη Πόλη του Μέλλοντος.

Κανένας από τους προαναφερθέντες ηθοποιούς δεν εξελέγη

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε την ιστορία μου σχετικά με το πώς σημαντικοί παράγοντες της παγκόσμιας σκηνής μπορεί να καταστήσουν το σπίτι ή το συγκρότημα διαμερισμάτων σας παρωχημένο και “παγιδευμένο”. Αν και ελπίζω ότι οι ανησυχίες μου θα αποδειχθούν αβάσιμες, ενδεχομένως να επαληθευτούν.

Αν ναι, να γνωρίζετε ότι κανένας από τους προαναφερθέντες παράγοντες – το WEF, το ULI, το CRREM Global, ο ΟΗΕ κ.λπ. Η ψήφος και η φωνή σας δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα.

Να γνωρίζετε ότι τέτοιες εξελίξεις χαιρετίζονται από ορισμένους ανθρώπους που υπερασπίζονται την κλιματική αλλαγή και φοβούνται από άλλους, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να διαβάζουν αυτό το άρθρο. Αλλά ακόμη και οι υπέρμαχοι της κλιματικής αλλαγής μπορεί να δουν τις δικές τους κατοικίες να γίνονται τελικά “παγιδευμένες”.

Σε ποια ομάδα ανήκετε; Θα τοποθετήσετε μια ανεμογεννήτρια στη στέγη σας ή θα μετακομίσετε στην έξυπνη πόλη του μέλλοντος;

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

The WEF Wants Your House to Be Worth ZERO, to Achieve “Net Zero” Carbon

apollodoros

ΠΗΓΗΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. ΜΥ NAME IS ΜΕΤΗΟS 05/09/2023 @ 3:01 ΜΜ

  ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΕΡΑ.
  78,084% ΑΖΩΤΟ (N2)
  20,9476% ΟΞΥΓΟΝΟ (O2)
  0,934% ΑΡΓΟ (Ar)
  0,0314% ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.
  και ίχνη άλλων αερίων.ΝΕΟΝ,ΗΛΙΟ,ΚΡΥΠΤΟΝ,ΞΕΝΟΝ,ΥΔΡΟΓΟΝΟ, MΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ, OΖΟΝ, MΕΘΑΝΙΟ, ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ,ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ, ΑΜΜΟΝΙΑ, ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΙΟΔΙΟ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 0,0314% ΤΟΥ CO2??
  ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 0,0314% ΤΟ CO2 ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??
  ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ?? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ CO2 ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.

  *ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΕΤΩ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ 500+m2, ΣΩΣΤΑ?

 2. Μερικοί ακόμα κοιμαστε στα χαμομήλια..θα γίνουν τρομερά πράγματα δεν έχετε δει τίποτα ακόμα..και το χειρότερο κανένας δεν θα μας σώσει..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*