Πικρή δικαίωση: Το συνθετικό κρέας «τελειώνει» την κτηνοτροφία – Έρχεται παγκόσμιος έλεγχος τροφών

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Πέντε χρόνια, μετά την πρώτη σύστασή του στα ολλανδικά εργαστήρια, το συνθετικό μεταλλαγμένο κρέας εργαστηρίου έχει ρίξει κατακόρυφα την μέχρι πρότινος υπέρογκη τιμή του.

Συγκεκριμένα, το κόστος από 325.000 δολάρια ανά λίβρα το 2013, έχει πέσει σε μόλις 11,36 δολάρια ανά λίβρα.

Αυτό οδηγεί ειδικούς στο συμπέρασμα πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί στα ίσια το κρέας από εκτρεφόμενα ζώα.

Τι σημαίνει αυτό για τον κλάδο της κτηνοτροφίας;

Στις μέρες μας, η κτηνοτροφία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος του πρωτογενούς τομέα. Απασχολεί 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντούτοις, ενδεχόμενη αναγωγή του συνθετικού κρέατος σε εμπορικά βιώσιμη λύση θα σημάνει την ανακοπή αυτής της τάσης και πιθανότατα την συρρίκνωση αν όχι μελλοντική εξαφάνιση του κλάδου.

Σύμφωνα με ερευνητές, διαβάζουμε στο ypaithros.gr, η βιομηχανία συνθετικού κρέατος δύναται να αντικαταστήσει τη βιομηχανική κτηνοτροφία.

Επιπλέον, οι εκτάσεις που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κτηνοτροφικών σιτηρών και ζωοτροφών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή σιτηρών και ελαιούχων σπόρων για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι και αυτά μεταλλαγμένα.

Φυσικά τα προαναφερθέντα αλλά ζουν την δομή της παραδοσιακής κτηνοτροφίας.

Οι υποστηρικτές του συνθετικού κρέατος επικαλούνται –μεταξύ άλλων– τον υποτιθέμενο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής του, καθώς και το γεγονός ότι το κρέας εργαστηρίου, συνεχίζουν, είναι απαλλαγμένο από νόσους που σχετίζονται με τα ζώα και τη διατροφή τους.

Πέραν τούτου, επικαλούνται, την μείωση της εκμετάλλευσης και των θανατώσεων των ζώων, καθώς και της επιβάρυνσης της καλλιεργήσιμης γης, της σπατάλης νερού και ενέργειας κτλ. κτλ.

Θα μας πουν τα πάντα, προκειμένου οι μεταλλαγμένες τροφές να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές και η διατροφή μας να γίνει πλήρως ελεγχόμενη από τις πολυεθνικές που θα κατασκευάζουν… «υγιεινό» ψεύτικο κρέας, με ουσίες αμφιβόλου αξίας.

Με τις προοπτικές για το εργαστηριακό κρέας να φαντάζουν πιο ευνοϊκές από ποτέ, η ανησυχία στις τάξεις των φορέων της κτηνοτροφικής βιομηχανίας είναι έκδηλη.

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα για θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας «Ύπαιθρος», οι Αμερικανοί παραγωγοί ζωικού κεφαλαίου απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές τη θέσπιση κανόνων επισήμανσης για τη διάκριση μεταξύ συνθετικών και κτηνοτροφικών κρεάτων, σε ένα σήριαλ που αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια.

Η κτηνοτροφία αλλά και η γεωργία απειλούνται λοιπόν από τις τροφές εργαστηρίου και πλέον οι φόβοι είναι έκδηλοι σχετικά με την αντικατάστασή τους από τις πολυεθνικές.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο πλανήτης οδηγηθεί σε παγκόσμια διακυβέρνηση, η παραγωγή μεταλλαγμένων τροφών, δεν αποκλείεται, να περάσει στον έλεγχο ενός κέντρου διαχείρισης, από το οποίο θα εξαρτώνται οι πολίτες των χωρών που θα δηλώσουν εκεί την υποταγή τους.

Ποιος είχε προειδοποιήσει χρόνια τώρα για την προώθηση των κρεάτων εργαστηρίου; Πικρή δικαίωση, καθώς πλέον οι κτηνοτρόφοι φοβούνται για την ίδια την ύπαρξή τους.

Τεχνητό κρέας

el.gr

Loading...

3 thoughts on “Πικρή δικαίωση: Το συνθετικό κρέας «τελειώνει» την κτηνοτροφία – Έρχεται παγκόσμιος έλεγχος τροφών

  1. LUPUS IMMORTALIS says:

    Φάτε ρε πεινάλες, φάτε! Καλύτερα τιγκαρισμένος και υγιής παρά λιμασμένος και ασθενής! Φάτε!

  2. καλά να πάθετε says:

    Κόψτε τα κρέατα ρε ψοφίμια όλοι. Στη λιγούρα και τη λαιμαργία σας βασίζονται και πουλάνε. Έχει ζήτηση και υπερκατανάλωση για αυτό γεννήθηκε η ανάγκη για επιπλέον. Κανείς σας δεν έχει προσέξει ρε ζωντόβολα ότι εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον σας πουλάνε τζάμπα το κρέας και για να γεμίσεις ένα καλάθι λαχανικά, όσπρια, λίγα ψάρια και δημητριακά θες πάνω από 70 ευρώ. Και σας πουλάνε κοτόπουλα 1,50 ευρώ και συκώτι μοσχαρίσιο με 2 ευρώ; το πιο ακριβό μέρος του μοσχαριού, το πάλαι ποτέ συκώτι που έτρωγαν μόνο οι εκλεκτοί; κρέας μοσχαρίσιο με ένα 5 ευρω και πάτε μαζικά και τα αγοράζετε και τα τρώτε; είστε ηλίθιοι; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ, φάτε και σκατά δε θα το καταλάβετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *