Ο «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΕ: Σχέδιο για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για εγκληματικότητα και τρομοκρατία «γρήγορα και αποτελεσματικά πέρα από τα σύνορα»

Ο «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΕ: Σχέδιο για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για εγκληματικότητα και τρομοκρατία «γρήγορα και αποτελεσματικά πέρα από τα σύνορα»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να αναγκάσει τις εταιρείες τεχνολογίας, όπου και αν βρίσκονται στην ΕΕ, να παραδίδουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κειμένου και επικοινωνίες εφαρμογής κάθε λογής υπόπτων για τρομοκρατία μέσα σε λίγες ώρες μετά από δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με τα σχέδια, οι δικαστές σε ένα κράτος μέλος θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία που τηρούνται σε πάροχο υπηρεσιών σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα μέσω διακρατικής ευρωπαϊκής εντολής παραγωγής.

Οι εξουσίες θα καλύπτουν περαιτέρω την κατάσχεση δεδομένων που πραγματοποιούνται εκτός της ΕΕ από μια εταιρεία τεχνολογίας «προσφέροντας υπηρεσίες στην ένωση και εγκατεστημένες ή εκπροσωπούμενες» σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

Οι πληροφορίες θα πρέπει να παραδοθούν από τον πάροχο υπηρεσιών εντός 10 ημερών από την παραλαβή του εντάλματος ή σε μόλις έξι ώρες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Επί του παρόντος, οι προθεσμίες για τις οποίες οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να απαντήσουν στα εθνικά δικαστήρια μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ 120 ημερών και 10 μηνών.

Ο Frans Timmermans, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε σχετικά πριν από λίγο: «Τα ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία είναι ολοένα και πιο σημαντικά σε ποινικές διαδικασίες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εγκληματίες και τους τρομοκράτες να εκμεταλλεύονται σύγχρονες και ηλεκτρονικές τεχνολογίες επικοινωνίας για να κρύβουν τις εγκληματικές ενέργειες τους και να αποφεύγουν τη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να υπάρχει κρυψώνα για εγκληματίες και τρομοκράτες στην Ευρώπη, σε απευθείας σύνδεση ή εκτός σύνδεσης. Οι σημερινές προτάσεις θα δημιουργήσουν πρωτοφανή εργαλεία που θα επιτρέψουν στις αρμόδιες αρχές όχι μόνο να συλλέγουν τα ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία γρήγορα και αποτελεσματικά πέραν των συνόρων αλλά και να διασφαλίζουν ισχυρές διασφαλίσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των θιγόμενων «.

Οι εταιρείες τεχνολογίας θα έχουν επίσης την υποχρέωση να μην διαγράφουν συγκεκριμένους τύπους δεδομένων.

Αντιδράσεις υπήρξαν ήδη και αρκετοί προειδοποίησαν ότι τα μέτρα αποτελούν απειλή για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων. Ωστόσο, η Επιτροπή επέμεινε ότι η εντολή θα εφαρμοζεται μόνο στις πιο σοβαρές περιπτώσεις και ότι θα υπήρχαν όλες οι συνήθεις εγγυήσεις της δικαστικής διαδικασίας.

Η Επιτροπή θέλει επίσης να δώσει στις αρχές επιβολής του νόμου πρόσβαση σε πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται τα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η χρηματοδότηση των τρομοκρατικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Ωστόσο, το επίπεδο πληροφόρησης θα είναι περιορισμένο σε επίπεδο εθνικών, συγκεντρωτικών μητρώων που θα επιτρέπουν στις αρχές να εντοπίζουν σε ποιες τράπεζες ο ύποπτος διαθέτει λογαριασμούς.

Δελτία ταυτότητος
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων πρωτοβουλιών που εκπονήθηκαν για την αντιμετώπιση επιθέσεων κατά του ευρωπαϊκού εδάφους τα τελευταία χρόνια, η ΕΕ επιδιώκει επίσης να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των δελτίων ταυτότητας που χρησιμοποιούν οι πολίτες των κρατών μελών στον χώρο της Σένγκεν. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι εικόνες του προσώπου θα αποθηκεύονται σε ένα τσιπ στις κάρτες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν σήμερα αναγνωρίσιμες μη αναγνώσιμες από μηχανές ταυτότητες χωρίς βιομετρικά αναγνωριστικά στοιχεία.

Ο Τζούλιαν Κινγκ, ευρωπαίος Επίτροπος του Ηνωμένου Βασιλείου, υπεύθυνος για την ασφάλεια, δήλωσε: «Παρέχοντας πρόσβαση στις σημαντικές οικονομικές πληροφορίες από το νόμο, κλείνουμε ένα άλλο κενό που εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες και χτυπώντας τους όπου πονάει – τα οικονομικά τους».

ΠΗΓΗ

thesecretrealtruth

One thought on “Ο «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΕ: Σχέδιο για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων για εγκληματικότητα και τρομοκρατία «γρήγορα και αποτελεσματικά πέρα από τα σύνορα»

  1. οι ανάπηροι πνευματικώς της πολιτικης says:

    ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ .ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ …ερχονται να κατακτήσουν την Ευρώπη  ν ΕΊΝΑΙ ΠΛΈΟΝ ΟΛΟΦΆΝΕΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ..Η επέκταση του Ισλάμ στην ΔΎΣΗ εξυπηρετεί αποκλειστικά και μονο τα συμφέροντα της Παγκοσμιοποίησης .ΤΑ ΠΡΌΒΑΤΑ ΠΆΝΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΛΥΚΟΎΣ ΓΎΡΩ ΜΆΣ ΠΟΥ  ΑΠΕΙΛΟΎΝ ΤΙΣ ΖΩΈΣ ΜΑΣ  ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΎΣ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΠΆΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΚΙΝΔΎΝΟΥΣ  . ΜΕ ΜΗΧΑΝΈΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ .ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *