Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:42 - 08/11/2018

ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ €20.000.000 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ!;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ

Εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από «ανώτερες πηγές» δαπανώνται καθημερινά με τη συναίνεση εθνικών κυβερνήσεων για να δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα και να επιδρούν στην ψυχοσύνθεση και στην υγεία των ανθρώπων.

Τα Chemtrails είναι πραγματικά! Κάθε χώρα πληρώνει € 20.000.000 την ημέρα για να μας δηλητηριάσει!

Chemtrails – Γεωμηχανική

Το ιταλικό δημοτικό συμβούλιο ζητά την εκπαίδευση του πληθυσμού

Η Ιταλία πληρώνει 20εκατομμύρια ευρώ ημερησίως ..

Στο επόμενο βίντεο, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ermanno Giorgi μιλά για την ιταλική πόλη L’Aquila σε δημόσια ομιλία τον Φεβρουάριο του 2016 σχετικά με τις χημικές ουσίες στο L’Aquila και ζητεί διευκρινίσεις από την ιταλική κυβέρνηση για τους κινδύνους για την υγεία.

Βίντεο: Chemtrails Geoengineering: Το Ιταλικό Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την εκπαίδευση του πληθυσμού

Chemtrails Geoengineering Italienischer Stadtrat fordert Aufklärung der Bevölke

Το ζήτημα, όπως ζητήθηκε και εγκρίθηκε σε λαϊκή εξέγερση στο Τορίνο και σε άλλες πόλεις της περιοχής, στην Emilia Romagna στην πόλη Sant’Arcandelo και σε πολλές κοντινές κοινότητες, προτείνει τώρα σε όλα τα τοπικά συμβούλια των επαρχιών Forli και Cesena, οι δήμοι Ladispoli και Cerveteri (κοντά στη Ρώμη), επιπλέον υπάρχουν άλλες πόλεις που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί.

Η ημερήσια διάταξη απευθύνεται στη διοίκησή μας, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει ενεργά στην ερώτηση της κυβέρνησης για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ότι η ιταλική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία στο ΝΑΤΟ το 2001 και όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση. Μια συμφωνία που διαρκεί 25 χρόνια. Δεν γίνονται μόνο πειράματα σε υπολείμματα, αλλά και πειράματα σχετικά με τη δυνατότητα ελέγχου του κλίματος σε μακροοικονομικό επίπεδο και σε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο ο Πρωθυπουργός, αλλά και ο Ιταλός Πρόεδρος υπέγραψαν. Δεν καλώ τους προέδρους, διότι οι επόμενες κυβερνήσεις ενήργησαν με τον ίδιο τρόπο.

Ο έλεγχος του κλίματος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αυτός δεν είναι μόνο στρατιωτικός. Όλοι γνωρίζετε πότε ένας συνασπισμός στρατευμάτων όπως το ΝΑΤΟ, (και η Ρωσία δεν παρακολουθεί μόνο), χρησιμοποιεί συνασπισμό σε αυτό το επίπεδο του ΝΑΤΟ που καταναλώνει 22 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Και μιλάμε μόνο για την Ιταλία εδώ. Είναι σαφές ότι υπάρχει πειρασμός να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά αυτές οι δυνατότητες, όπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν τεχνητά πλημμύρες στον πόλεμο του Βιετνάμ. Φανταστείτε, αυτοί οι στρατοί επωφελούνται από αυτό και έτσι πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε το παράδειγμα του Hiroshima και του Nagasaki.Δεν θέλουμε μόνο να λάβουμε υπόψη τις στρατιωτικές πτυχές, επειδή αυτό συμβαίνει ήδη σε πολιτικό επίπεδο.

Τώρα μιλάμε για drones. Τα drones της Sigonella ελέγχουν τις μεταδιδόμενες πληροφορίες που προέρχονται από τους δορυφόρους και αυτό χρειάζεται έναν ευνοϊκό καιρό. Τα σήματα των δορυφόρων είναι περισσότερα από 10 gigahertz και υπό ορισμένες συνθήκες η μετάδοση των σημάτων είναι εξαιρετική, λέγεται 10 ντεσιμπέλ. Αυτά τα drones δεν είναι παιχνίδια, όπως θέλουν να πιστεύουμε .. ή απλά λένε ότι ελέγχουν. Σκοτώστε αυτά τα drones!

Για παράδειγμα, ο έλεγχος του κλίματος σχετίζεται επίσης με προγραμματισμένους πόρους τροφίμων. Φανταστείτε ότι είστε σε θέση να κάνετε μια κερδοσκοπία στην παραγωγή τροφίμων. Ναι, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό είναι αυτό που κάνει η κυβέρνηση πριν προσκαλέσει στο χρηματιστήριο, μια μυστική έκθεση για τους γεωργικούς πόρους που θα καθορίσει όλες τις διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο.

Φανταστείτε αν οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν αυτή την ευκαιρία, τι μεγάλο κέρδος μπορεί οι κερδοσκόποι να έχουν μαζί τους.

Τώρα στην Ιταλία:

Χθες κάτι στρατοσφαιρικό συνέβη στον ουρανό του L’Aquila. Πολλοί από εμάς το έχουμε παρατηρήσει. Κάλεσαν τον αντιδήμαρχο και μερικούς δημοτικούς συμβούλους. Ο αντιδήμαρχος ήταν τόσο σοκαρισμένος όσο οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τι κάνουν αυτά τα αεροπλάνα;

Irrefutable Film Footage Of Climate Engineering Aerosol Spraying ( GeoengineeringWatch.org )

Αυτά τα αεροπλάνα δεν ήταν ούτε στρατιωτικά αεροπλάνα σε εκπαιδευτική πτήση, ούτε αεροσκάφη, επειδή τα αεροπλάνα γραμμών πετούσαν σε υψόμετρο 8000 μέτρων. Μας λένε: «Αυτές είναι μόνο λωρίδες συμπύκνωσης». ΟΧΙ ..! Το βλέπετε με γυμνό μάτι, όταν κάποιος παίρνει κιάλια, το βλέπει. Οι λεγόμενες χημικές δράσεις από τι συνίστανται ; από φιστίκια, βόμβες, λιπάσματα, τι είναι αυτά; Κάποιος θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση γιατί δαπανούν 22 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, επειδή υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία. Αυτό είναι σοβαρό! Η επιστήμη θέλει να παρέμβει και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αλλά δεν πρέπει να γίνει αντιληπτή.

Λοιπόν, τι γίνεται …!

Τι ψεκάζεται στην ατμόσφαιρα ..;

Αυτό που συνέβη δεν ήταν πολιτικές αεροπορικές διαδρομές. Στην πραγματικότητα, έχουν κάνει ομόκεντρους κύκλους, υπάρχουν φωτογραφίες για αυτό. Με τι έχει ποτιστεί η ατμόσφαιρα; Το ζητούμε αυτό γιατί οι άνθρωποι ανησυχούν. Πολλοί αγρότες, όχι μόνο στην L’Aquila στην Emilia Romagna, στην Κοιλάδα του Πάδου, κλπ. αρχίζουν να συγκεντρώνουν τα δείγματα αυτών που πέφτουν. Επίσης στη γεωργία υπάρχουν πεδία όπου το σιτάρι παράγει αυτιά χωρίς κόκκους, σίγουρα θα υπάρχει μια εξήγηση.

Ένας καλώς πληροφορημένος πολίτης της L’Aquila, ένα πρόσωπο με μια συγκεκριμένη ευθύνη, και έδωσε ένα δείγμα αντίγραφο (Fallout from Heaven), ένα δείγμα που δεν προέρχεται από το Cesena, το Τορίνο ή άλλους τομείς, αλλά από την L’Aquila , Ένα αντίγραφο δείγματος από ένα πεδίο στο L’Aquila. Αυτό το δείγμα θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας λεγόμενος ιστός αράχνης, ο οποίος παράγεται. Αυτός ο ιστός αράχνης πρέπει να παραμείνει στην ατμόσφαιρα για περίπου 30-48 ώρες για να επηρεάσει το επίπεδο υγρασίας. Ένας φακός, ο οποίος επιτυγχάνεται επίσης, αλλά αυτό που στη συνέχεια πέφτει στη γη, είναι μέταλλα! Δεν είναι γνωστό αν είναι ιωδιούχο ασήμι ή κάτι άλλο, αλλά είναι μέταλλα που είναι ανθυγιεινά. Αυτό το υλικό πέφτει στην επικράτειά μας, στα γεωργικά μας προϊόντα και μπαίνει στον φυσικό κύκλο. ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Μερικοί πολίτες είπαν: «Ξεχάστε τις πολυεθνικές εταιρείες …», επειδή είναι σαφές ότι αυτές οι εταιρείες, είναι επικίνδυνες. Πρέπει να μιλήσουμε για την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Ποια αρχή είναι υπεύθυνη για την προστασία της υγείας; Η ανώτατη αρχή είναι η τοπική κυβέρνηση. Είναι ο δήμαρχος. Πρέπει να διαχειρίζεται και να προστατεύει την υγεία των πολιτών.

Ιταλοί πολίτες βγαίνουν πλέον στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τους ψεκασμούς.

Chemtrails Italien geht auf die Strasse!

Τι κάνουμε τώρα ..;

Πολύ απλά, όπως έχουν ήδη κάνει και άλλες κοινότητες. Καλούμε την κυβέρνηση να μας πει τι συμβαίνει στον ουρανό μας, επειδή ξοδεύονται τόσα χρήματα σε αυτό. Σκεφτείτε ποιος ξοδεύει 22 εκατομμύρια την ημέρα (μόνο στην Ιταλία), σίγουρα δεν θα σας εκφοβίσει και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένου του DESINFORMANTEN για να κρατήσει τον πληθυσμό ήσυχο ή εκφοβισμένο.

Επιπλέον, υπάρχουν εκείνοι που κερδίζουν καλά χρήματα και προωθούν την παραπληροφόρηση. Τώρα καλούμε τον δήμαρχο, τη διοίκηση και την κυβέρνηση να σχολιάσουν αυτή τη συμφωνία και να μας διαβεβαιώσουν για το τι συμβαίνει. Αυτό είναι όλο ..! Είναι ίσως μια περίεργη ερώτηση ..; Ή νομίζετε ότι οι άνθρωποι που διεξάγουν δημοψηφίσματα στο Τορίνο και σε άλλες πόλεις έχουν ξαφνικά τρελαθεί … ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Ένα θεσμικό όργανο που πρέπει να προστατεύει την υγεία του πληθυσμού. Και αυτοί της κυβέρνησης που υπέγραψαν αυτή τη διεθνή συμφωνία γνωρίζουν τι είναι το θέμα. Έχουμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε την υγεία μας! Τι είναι σκανδαλώδες;

Η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να σκεφτεί πριν μιλήσει, διότι μιλούσε για τον αμίαντο και έχοντας τα σπίτια μας γεμάτα αμίαντο, σκέφτηκε ότι απλά δούλευε μέχρις ότου ένας εισαγγελέας στο Πεδεμόντιο έκανε έρευνες που αποκάλυψαν τα πάντα. Αλλά όχι μόνο υπάρχει αμίαντος. Πριν παίξετε τους αστούς, που μιλάει μόνο παραμύθια .. Τα γνωστά όλα πρέπει να έρθουν σε μια αντιπαράθεση με εμάς και θα ήταν απαραίτητο να εμβαθύνουμε μαζί αυτά τα επιχειρήματα. Για να συζητήσετε αυτά τα θέματα στο ίδιο επίπεδο. Σε αντίθεση με όσα συζητάμε σήμερα, η συνταγματική μεταρρύθμιση είναι ένα ασήμαντο θέμα. Δεν γίνεται επίσης δημοψήφισμα για αυτά τα επιχειρήματα. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό.

Αν μπορούσαν, θα μας συντρίψουν ..!

Έχετε υπολογίσει πόσα 22 εκατομμύρια ευρώ φορές 365 ημέρες πολλαπλασιάζονται από όλα τα δυτικά κράτη ..;

Υπολογίστε το ποσό ..!

Και νομίζετε ότι σταματούν από μόνα τους, ποιος ξέρει πόσοι άνθρωποι μπορούν να δωροδοκηθούν. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά αυτό και επίσης να μην χαμογελάει για αυτά τα πράγματα. Τουλάχιστον θα πρέπει να σκεφτούμε τις μελλοντικές γενιές, νομίζω ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε .. αλλά θυμηθείτε τους απογόνους μας. Ως εκ τούτου, με τη βοήθεια μερικών πρωτοβάθμιων ιατρών, θα κάνουμε αυτό για να αναλύσουμε αυτά τα δείγματα δειγμάτων πυρετού σε ένα καλά εξοπλισμένο και ουδέτερο εξειδικευμένο εργαστήριο. Και έτσι προσφέρουμε μια συγκεκριμένη συμβολή στην επίσημη επιστήμη, έτσι ώστε να ξεκινήσει η ίδια να διερευνά τα θέματα αυτά λεπτομερώς.

ΣΟΚ – Μας Ψεκάζουν

Πιλότος: Αναγκαίο κακό οι αεροψεκασμοί

Στην Ιταλία Γερουσιαστής ζητεί την απελευθέρωση των chemtrails εγγράφων

Παρατηρήσατε ότι οι περιπτώσεις του Alzheimer και του αυτισμού αυξάνονται; Το CDC πρόσφατα παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των αυτιστικών ατόμων έχει διπλασιαστεί κατά την τελευταία δεκαετία και ότι πάνω από πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από άνοια. Υπάρχουν πολλά αίτια που συμβάλλουν στο φαινόμενο αυτό, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης χρήσης εντομοκτόνων φυτών και εντομοκτόνων, της πτώσης των πραγματικών τροφίμων και των αυξανόμενων ζημιών στο περιβάλλον μας συνολικά. Ωστόσο, οι chemtrails πιθανότατα διαδραματίζουν επίσης κεντρικό ρόλο στην πτώση της συνείδησης του έθνους μας.

Αλλά οι πολιτικοί μας αρνούνται να πουν κάτι για αυτό. Μόλις ένας πληροφοριοδότης ταλαντεύεται, επανέρχεται γρήγορα στο προσκήνιο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους ηγέτες τους. Τώρα ένας Ιταλός γερουσιαστής ζητά να δημοσιοποιηθούν τα σημαντικά κρατικά μυστικά, ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει στον ουρανό.

Ο γερουσιαστής Domenico Scilipoti δεν είναι λαϊκός ήρωας στην Ιταλία. Ξανά και ξανά κατηγορείται ότι ανησυχεί ιδιαιτέρως για το δικό του πλεονέκτημα. Αλλά ζητά την αποδέσμευση εγγράφων για το θάνατο της Ilaria Alpi, Ιταλού δημοσιογράφου που σκοτώθηκε το 1994, αφού ανακάλυψε ότι τα ραδιενεργά απόβλητα αποστέλλονται στη Σομαλία.

Υπάρχει ένα ελεύθερο ντοκιμαντέρ για το θέμα, αλλά δεν επιτρέπεται να εκπέμπει στον αέρα στις ΗΠΑ. Τι είναι αυτή η λογοκρισία;

Ο γερουσιαστής θέλει επίσης να κυκλοφορήσει έγγραφα σε chemtrails ή χρησιμοποιώντας τον καιρό ως όπλο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι ΗΠΑ υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την κλιματική έρευνα με την Ιταλία στο πρόσωπο του Vittorio Prodi. Το 2003, ο τότε Ιταλός υπουργός Άμυνας Αντόνιο Μαρτίνο έδωσε την άδεια της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στον ιταλικό εναέριο χώρο για να πετάξει.

Τώρα ο γερουσιαστής του κόμματος της Forza Italia θέλει να αποκαλύψει κρατικά μυστικά σε χημικά μυστικά – τα ροκανίδια των οποίων η ύπαρξη εξακολουθεί να αποκρύβεται από τις ΗΠΑ. Τα αεροσκάφη που διέσχισαν τον ιταλικό εναέριο χώρο την εποχή εκείνη ψέκασαν με βαριά μέταλλα την ατμόσφαιρα, προκαλώντας ατμοσφαιρική ρύπανση και βροχή που ήταν επιζήμια για τη γεωργία.

Είναι η ίδια δηλητήριώδης βροχή που βρέχει κάτω μέσα από τα chemtrails στη χώρα μας, για εμάς. Απόλυτα αποδεδειγμένα στα έγγραφα του τελευταίου Δρ. Ilya Perlingueri.

«Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, και στη συνέχεια ο Καναδάς, έχουν εκτεθεί σε επίθεση αεροζόλ μέρα με τη μέρα και όλο το εικοσιτετράωρο. Χρησιμοποιήθηκαν τοξικά παρασκευάσματα τοξικών βαρέων μετάλλων, χημικών ουσιών και άλλων επιβλαβών συστατικών. Κανένα από τα βασικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφερε οτιδήποτε για αυτό το θέμα. Συστηματικά, το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας και ο στρατός κάλυψαν τον ουρανό πάνω από εμάς με chemtrails (επίσης γνωστό ως «στρατηγική γεωμηχανική αερολυμάτων»).

Ο Scilipoti κάλεσε τον Ιταλό Πρωθυπουργό να τερματίσει την μυστικότητα γύρω από την Chemtrails. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους

Αν ξανά λογοκρίνεται .. εδώ και πάλι το ίδιο βίντεο .. τα παραπάνω είναι επίσης συνδεδεμένα.

UN Debate on Chemtrails Weather Modification SRM

Ο πρώην αρχηγός του FBI: να σταματήσουν να μας δηλητηριάζουν με ψεκασμούς εδώ και τώρα

Τα συμπτώματα δείχνουν ότι ο Ted L. Gunderson έχει δηλητηριαστεί από τα λεγόμενα The death dumps η chemical trails, ψεκασμοί «Οι θάνατοι , γνωστοί και ως χημικά μονοπάτια, πέφτουν και ψεκάζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη. Κράτη μέλη, αλλά στο Μεξικό και τον Καναδά.Τα πουλιά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο.Τα ψάρια πεθαίνουν κατλα εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο.Αυτό είναι γενοκτονία.Αυτό είναι δηλητήριο.Αυτό είναι δολοφονία από τα Ηνωμένα Έθνη.Αυτό το στοιχείο μέσα στην κοινωνία μας που αυτό συμβαίνει πρέπει να σταματήσουμε.

Μπορώ και γνωρίζω ακριβώς από πού και από ποιες τοποθεσίες τα αεροπλάνα μας ρίχνουν τα δηλητήρια επάνω μας. Τα τέσσερα από τα αεροπλάνα είναι έξω από την εθνική φρουρά αέρα στο Λίνκολν της Νεμπράσκα και τα άλλα αεροπλάνα είναι έξω από το Fort Sill της Οκλαχόμα, προσωπικά έχω παρατηρήσει τα αεροσκάφη που βρίσκονταν ακόμα στη Νεμπράσκα, στο Λίνκολν της Νεμπράσκα, στην Εθνική Φρουρά της Air, που δεν φέρουν σημάδια πάνω τους, είναι τεράστια αεροπλάνα που δεν μοιάζουν με βομβιστικά αεροπλάνα.

Πρόκειται για έγκλημα: έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα έγκλημα κατά της Αμερικής, ένα έγκλημα κατά των πολιτών αυτής της μεγάλης χώρας. Πρέπει να σταματήσει. Τι συμβαίνει με το συνέδριο; Αυτό επηρεάζει τον πληθυσμό τους, τους ανθρώπους τους και τους φίλους τους, τους συγγενείς τους και τους ίδιους.

Τι συμβαίνει με αυτούς? Τι συμβαίνει με τους πιλότους που πετούν σε αυτά τα αεροπλάνα και απορρίπτουν αυτά τα χάλια, αυτό το δηλητήριο, στις δικές τους οικογένειες; Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι γι ‘αυτό. Κάποιος στο Κογκρέσο πρέπει να προχωρήσει και να σταματήσει τώρα. Ευχαριστώ. Είμαι ο Ted Gunderson. »

Former FBI Chief poisoned for saying Chemtrails

ΙΣΤΟΣ…

Κάποιοι ξεπουλημένοι μασόνοι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεόραση, ακόμα και κατευθυνόμενα μπλοκ, μας θεωρούν πρόβατα και προσπαθούν να μας φορέσουν ακόμα και γυαλιά. Λένε ότι όλα αυτά που ισχυριζόμαστε είναι fake news , ψέματα κ.τ. λ.
Τότε πώς είναι δυνατόν:
Οι πιλότοι, οι γιατροί και οι επιστήμονες αναφέρουν για τα χημικά σωματίδια Chemtrails και τα καταγγέλλουν.

Piloten, Ärzte & Wis¬sen¬schaft¬ler berichten über Chemtrails

Linda Moulton Howe- Διείσδυση άλλων διαστάσεων στο γήινο πεδίο

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

Βίντεο ντοκουμέντο – Αεροψεκασμοί από το 1923!

«Δεν Είναι Θεωρία Συνωμοσίας ότι μας Ψεκάζουν»

Συνέντευξη με τον άνθρωπο που πρώτος έφερε στην Ελλάδα τη συζήτηση περί αεροψεκασμών.

www.vice.com

Όταν μου ανατέθηκε να γράψω για το εάν μας ψεκάζουν ένιωσα μια παροδική πλήξη. Θα έπρεπε να δω κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές. Να διαβάσω «σεντόνια» από σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα που κατακεραυνώνουν τους «συνωμοσιολόγους» συμπολίτες μας, (30% είναι αυτοί, δεν είναι και λίγοι), να αναλύσω ομιλίες πολιτικών. Να διαβάσω δεκάδες πανομοιότυπες απόψεις διαφόρων ειδικών -ψυχολόγων, κοινωνιολόγων και έγκριτων επιστημόνων- που προσπαθούν, (ματαίως) να αντικρούσουν την συλλογική παράκρουση που προκαλούν οι λευκές ουρές των αεροπλάνων και «μουτζουρώνουν» για ώρες τον καθαρό ουρανό.

Μπορούσε άραγε μια έκφραση που σύντομα θα καταχωρηθεί στο ερμηνευτικό λεξικό ως νεοελληνική αργκό, «μας ψεκάζουν», να εμπεριέχει έστω και μια ρανίδα σοβαρότητας; Αποφάσισα να μιλήσω με έναν άνθρωπο που ήταν από τους πρώτους που έφεραν την συζήτηση στην Ελλάδα περί αεροψεκασμών και εάν και ο ίδιος παλιός ακτιβιστής κατά των πυρηνικών, παραμένει ανεξάρτητος από τα μαζικά κινήματα. Ο λόγος για τον Αυστραλό Γουέιν Χολ ο οποίος μάλλον περισσότερο Έλληνας είναι, αφού έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ελλάδα. Σήμερα ζει στην Αίγινα.

Στην συνέντευξη που μου παραχώρησε δεν ξέρω εάν πείστηκα πως ήδη έχουν ξεκινήσει να μας ψεκάζουν. Όμως προβληματίστηκα αρκετά για το εάν στην Ελλάδα της κρίσης, όπου το περιβάλλον έχει περάσει στις τελευταίες προτεραιότητες της πολιτείας και της κοινωνίας, μπορεί να ξεπεραστεί η γραφική αντιπαλότητα (μας ψεκάζουν ή δεν μας ψεκάζουν) και μπορούμε να λάβουμε μέρος στην παγκόσμια συζήτηση που μαίνεται μεταξύ επιστημόνων με εκτενή αρθρογραφία στα πιο έγκριτα αμερικάνικα και διεθνή περιοδικά για το εάν είμαστε σε θεωρητική βάση υπέρ ή κατά των ψεκασμών;

Με ποιους επιστημονικούς όρους είμαστε υπέρ ή κατά οποιασδήποτε τεχνολογικής παρέμβασης στον πλανήτη, όπως είναι οι αεροψεκασμοί, για να γίνει δυνατή η αναστροφή της κλιματικής αλλαγής;

VICE: Τι σας έκανε να πιστέψετε ξαφνικά ότι οι λευκές ουρές των αεροπλάνων έχουν κάποια χημική σύσταση και δεν είναι απλά αέρια;

Γουέιν Χολ: Την εποχή που πρόσεξα για πρώτη φορά τους ψεκασμούς, η απορία μου για το ανεξήγητο φαινόμενο λύθηκε, παρακολουθώντας την έρευνα του Καναδού δημοσιογράφου William Thomas, ο οποίος πρώτος κατέγραψε τον όρο χημικές ουρές, (chemtrails) το 1999. Η ταινία του «Χημικές ουρές – μυστηριώδες γραμμές στον ουρανό» προβλήθηκε μάλιστα και στην Αίγινα το 2003.

Τι ανταπόκριση είχε η ταινία;

Ακόμα και πριν από την προβολή της ταινίας είχε ήδη ξεκινήσει η πρώτη ευρωπαϊκή προσπάθεια να ληφθούν νομικά μέτρα. Ο τότε δημοτικός σύμβουλος Αίγινας Νεκτάριος Κουκούλης παρουσίασε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ο τότε και νυν δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, αποφάσισε να κάνει μήνυση κατʼ αγνώστων. Η δικηγόρος στην οποία ανέθεσε την υπόθεση όμως δεν μπόρεσε να προχωρήσει λόγω έλλειψης, όπως είπε, στοιχείων.

Πως πιστεύετε ότι γίνονται οι ψεκασμοί;

Οι ψεκασμοί είναι μυστικοί και γίνονται τόσο από εμπορικά, όσο και από στρατιωτικά αεροπλάνα.

Από ποιον υποκινούνται;

Ξεκίνησε από κρατικούς φορείς των ΗΠΑ αλλά η ανεξέλεγκτη ιδιωτική πρωτοβουλία παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε με απλά λόγια γιατί μας ψεκάζουν;

Αυτό που προβάλλεται, παρόλο που δεν αναγνωρίζεται ρητά, είναι ότι πρόκειται για προγράμματα εφαρμογής της γεωμηχανικής, δηλαδή παρεμβάσεις στο κλίμα με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Θυμίζω ότι το 2010 στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας τα 193 κράτη που υποστηρίζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα επέβαλαν μορατόριουμ για οποιαδήποτε ιδιωτικά ή δημόσια πειράματα με στόχο τη χειραγώγηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Πόσο δύσκολο είναι μια ομάδα ακτιβιστών, όπως εσείς και άλλοι, να μπορέσετε να αποδείξετε ότι οι λευκές ουρές των αεροπλάνων δεν είναι απλά νέφη;

Η ερώτηση που κάνετε δεν έχει την σωστή προσέγγιση. Δεν έχω καμία υποχρέωση σαν πολίτης να αποδείξω τίποτα. Οι επιστήμονες-«πλασιέ» της γεωμηχανικής χρειάζεται να αποδείξουν ότι αυτό που λένε οι ίδιοι, δηλαδή ότι δεν γίνονται αεροψεκασμοί, είναι αλήθεια.

Εννοείται ότι η συζήτηση ότι μας ψεκάζουν είναι λάθος αφού δεν αποδεικνύεται;

Ας ξεκινήσουμε από κάτι άλλο, πιο βασικό. Η συζήτηση για το εάν μας ψεκάζουν δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και δεν είμαστε η μόνη χώρα στην οποία η συζήτηση έχει εκτραπεί με στόχο φυσικά να μην γίνεται κατανοητή στο ευρύ κοινό. Σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά προβάλλεται μια συζήτηση για τις επιστημονικές δυνατότητες της αποκαλούμενης γεωμηχανικής. Η θέση των ακτιβιστών είναι ότι αυτό που παρουσιάζεται ως «γεωμηχανική» ήδη εφαρμόζεται. Αυτό λοιπόν που λέω είναι ότι θεωρώ λάθος να συζητάμε μόνο για την παρατήρηση του ουρανού, αλλά θα πρέπει να συζητήσουμε για την ίδια την γεωμηχανική. Και τότε να δούμε: επιτρέπεται κάποιος να παρεμβαίνει στο κλίμα και μάλιστα κρυφά;

Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε.

Ποια ήταν η συμμετοχή των ακτιβιστών κατά των ψεκασμών στην φετινή παγκόσμια ημέρα δράσης για το κλίμα;

Στην Μελβούρνη από τους 30.000 ακτιβιστές για το κλίμα, μόνο 3 ήταν ακτιβιστές κατά των ψεκασμών. Στην Αθήνα κανένας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τόσο λίγοι οι ακτιβιστές κατά των ψεκασμών. Απλώς μειοψηφούν οι ακτιβιστές κατά των ψεκασμών που πιστεύουν ότι είναι χρήσιμο να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για το κλίμα.

Μήπως το κίνημα βρίσκεται σε ύφεση;

Ό,τι δεν ανταποκρίνεται ο απλός κόσμος δεν σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν συμβαίνει ή ότι η λύση για το θέμα της γεωμηχανικής είναι να κατέβουμε στους δρόμους. Σήμερα επικρατεί μια γενική σύγχυση. Ο επιστημονικός κόσμος καθοδηγείται από λόμπι, που το καθένα έχει την ατζέντα του. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι η πτήση των αεροπλάνων συμβάλλει στο πρόβλημα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Οι οπαδοί της γεωμηχανικής ισχυρίζονται ότι τα αεροπλάνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ψυχράνουν τον πλανήτη. Για μένα η λύση είναι να υπάρξει μια δεύτερη Ευρωβουλή ενεργών πολιτών όπου εκεί μπορούν να τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα, χωρίς να αλλοιώνονται και να φιλτράρονται με κακόβουλο τρόπο από τα ΜΜΕ.

Είναι διχασμένος ο κόσμος των οικολόγων σε σχέση με την γεωμηχανική;

Οι μόνοι οικολόγοι που αναγνωρίζουν το γεγονός ότι η γεωμηχανική δεν είναι θεωρία αλλά πλανητική πραγματικότητα είναι οι Πράσινοι της Κύπρου.

Σε τόσα χρόνια ακτιβισμού τι έχετε πετύχει;

Μπορέσαμε να εισακουστούμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έκρινε πως το αίτημα της ομάδας Skyguards που επιδιώκει να αναγνωριστεί ότι γίνονται αεροψεκασμοί και ότι πρέπει να απαγορευτούν, είναι ένα θεμιτό ζήτημα για να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί των διαφόρων πτυχών του προβλήματος.

Δεν σας έχει περάσει από το μυαλό ότι υπάρχει μια συλλογική παράκρουση λόγω τη οικονομικής κρίσης;

Κανένας ακτιβιστής, ακόμα και του χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου, δεν συνδέει την οικονομική κρίση με τους ψεκασμούς, με την έννοια ότι δεν λέει ότι «μας ψεκάζουν για να μην αντιδρούμε σε αυτό που μας κάνουν». Η προσέγγιση αυτή είναι ένα δημιούργημα των ΜΜΕ ή κάποιων πολιτικών για να εισπράξουν οφέλη και για να γελοιοποιήσουν την συζήτηση. Σε αυτό που διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις είναι οι στόχοι πίσω από τους ψεκασμούς. Δηλαδή κατά πόσο τα κίνητρα αφορούν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πόσο είναι «στρατιωτικά» και/ή κερδοσκοπικά. Φυσικά το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Η τροποποίηση του κλίματος για στρατιωτικούς σκοπούς δεν είναι τίποτα το καινούργιο. Η επιχείρηση Popeye στο Βιετνάμ από τους Αμερικάνους είναι μια από τις πιο γνωστές τέτοιες προσπάθειες.

Δεν θα μπορούσε δηλαδή οι αεροψεκασμοί να είναι άλλη μια θεωρία συνωμοσίας;

Η ιδέα των «θεωριών συνωμοσίας» είναι ένα μεταψυχροπολεμικό φαινόμενο που οφείλεται στην έκλειψη της ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Η μόνη κατηγορία που δέχομαι ως θεμιτή είναι ότι αρκετοί από τους λεγόμενους «θεωρητικούς της συνωμοσίας» είναι άτομα προληπτικά, χωρίς πίστη στις δυνατότητες των πολιτών.

Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μην μας ψεκάζουν;

Έχω ήδη διευκρινίσει ότι δεν σκοπεύω να συζητώ άλλο το θέμα του εάν μας ψεκάζουν ή όχι. Ας μείνουμε στο ότι αυτό που παρουσιάζεται ως «γεωμηχανική» ήδη εφαρμόζεται.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
nikosxeiladakis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στοιχεία ΣΟΚ – Πώς μας “σπέρνουν” τον καρκίνο και μας δολοφονούν καθημερινάΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. Όποιος καταρχάς ,θεωρεί ότι δεν μας ψεκάζουν είναι τουλάχιστον βλάκας…..και στην Ελλάδα έχουμε πολλούς….πάρα πολλούς….δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως…
  Αν μας ψεκάζουν μόνο για να ελέγξουν τον καιρό…θα ήταν καλά…
  Απλα σκέψου… σε ένα χωράφι για πχ. ..για ποιον λόγο ψεκάζουν οι γεωργοί?????????
  — Για να ελέγξουν και να εξοντώσουν ότι μπορεί να βλάψει την καλλιέργεια τους….σωστά???
  Είναι και πολύ εύκολο να πω ποιοι κάνουν τους αεροψεκασμους σε όλες τις χώρες….όπως και στην δικιά μας….
  -πως????
  ας βρούμε σε ποια , η’ σε ποιες χώρες δεν δεν κάνουν ποτέ….δεν θα είναι κορόιδα να ψεκάζουν τον εαυτό τους… (ο ποιο απλός αγρότης ξέρει ότι δεν ψεκάζει κοντά στο σπίτι του)
  σίγουρα μόλις έχουμε αυτήν την πληροφορία θα ξέρουμε όλοι…

 2. Ανώνυμος 11/08/2018 @ 4:26 ΜΜ

  Σε μια μικρη χωρα δεξια της Κυπρου ΔΕΝ ψεκαζουν.

 3. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ 11/08/2018 @ 6:35 ΜΜ

  Ενα μίσι μήνα ,ψεκάζουν συνέχεια πανω απο την Αττική,δεν έχω δει ουτε εναν η μια ! να σήκωση το κεφαλι ψηλά να δη.Γελαω ,γιατί ψεκαζονται και οι σκατιαρηδες που τους προσκυνούν.

 4. Στο Ισραηλ δεν ψεκαζουν.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*