Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
12:39 - 22/02/2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΤΟ MATRIX ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΑ …

… ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Ο Δρ. Μάνος Δανέζης μας λέει ότι το μοντέλο της ύλης που ξέραμε έχει πλέον ριζικά αλλάξει και μας αποκαλύπτει τι στην πραγματικότητα είναι η υλική υπόσταση του ανθρώπου.
Στο πλαίσιο αυτής της «νέας πραγματικότητας» ακόμα και ο θάνατος θα μπορούσε να ξεπεραστεί!

Ο Δημόκριτος με σαφήνεια μας λέει πως, «οτιδήποτε αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας είναι ψευδές.
Το μόνο πραγματικό είναι ότι αντιλαμβάνεται η νόησή μας».
Τα ίδια λέει και ο Πλάτωνας.

Με τον όρο νόηση εννοούμε τη συνείδηση, που ταυτίζεται με την έννοια του πνεύματος και της ελευθερίας.
Σκέφτομαι άρα υπάρχω.

Από τη στιγμή που διαθέτουμε νόηση, έχουμε ύπαρξη. (νοητή ζωή όπως μας λέει ο Ερμής Τρισμέγιστος χιλιάδες χρόνια πριν).

Το υλικό μας υπόστρωμα (τα αισθητά σώματά μας) παρόλα αυτά είναι κομμάτι του φυσικού κόσμου. (πυρ και πνεύμα)

Εφόσον δε η νέα επιστήμη έχει αλλάξει το παλιό μοντέλο για το φυσικό νόμο (ύλη, χώρος, χρόνος) καταλήγουμε στο ότι αυτό που ονομάζουμε «άνθρωπος» είναι επίσης ένα κατασκεύασμα των αισθήσεών μας.
(δικές μου σημειώσεις..ο άνθρωπος της Γης είναι η δίχως λογική φύση από πυρ και πνεύμα που παίρνει υπόσταση και ζωή από την νοητική ουσία της ψυχής).

Είμαστε δηλαδή ένα τίποτα; Όχι, είμαστε κάτι πολύ περισσότερο, απλά στην παρούσα κατάστασή μας δεν μπορούμε να το συλλάβουμε.

Ας το δούμε σε ένα άλλο επίπεδο: σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας αυτό που ονομάζουμε ύλη δεν είναι τίποτε άλλο από μια καμπύλωση του τρισδιάστατου χώρου προς την τέταρτη διάσταση (χρόνος).

Όταν προκύψει αυτή η καμπύλωση των τριών διαστάσεων προς την τέταρτη, και αν περάσει ένα ελάχιστο όριο, τότε η φυσιολογία του ανθρώπου αντιλαμβάνεται αυτή την καμπύλωση ως πυκνότητα υλοενέργειας.
(όταν οι ψυχές-συνειδητότητες εισέλθουν στην ενεργειακή καμπύλωση-εικονικό ολόγραμμα, δηλαδή ενωθούν με την πληροφορία της υλικής διπολικής υπόστασης ως ζωή, με την έννοια του χρόνου μέσω της αυξομείωσης της γέννησης και της φθοράς).
(Τότε προκύπτει ο τρισδιάστατος “υλικός”κόσμος, ενώ όλα είναι στην πραγματικότητα νοητά, όπου εισέρχονται στην τέταρτη διάσταση οι ψυχές για να ενωθούν με την “πληροφορία-πυρ και πνεύμα” και να γεννηθούν τα αισθητά σώματα μέσα στον εικονικό χώρο, που εμείς εδώ ονομάζουμε ως πυκνότητα υλοενέργειας).

Αν συνεχίσει να αυξάνεται αυτή η πυκνότητα του υλικού (το «πηγάδι» της καμπύλωσης να βαθαίνει κατά κάποιο τρόπο) και φτάσει πάλι ένα ανώτατο όριο, τότε θα χάσουμε από τα μάτια μας, δηλαδή από τις αισθήσεις μας, αυτή την πυκνότητα υλοενέργειας. Αυτό ονομάζεται Φαινόμενο των Μελανών Οπών.
(Όπως οι μαύρες τρύπες απορροφούν την ύλη και χάνεται από τα δικά μας μάτια..με τον ίδιο τρόπο όταν καμπυλώνεται ο χωρο-χρόνος ανάλογα με το “βάθος της αφύπνισης της συνειδητότητας των ανθρώπων” τα σώματα τους παύουν να υπάρχουν και αρχίζουν οι άνθρωποι να “βλέπουν” τον αόρατο νοητό κόσμο της ψυχής.

Άρα αν πάρω το χώρο των τριών διαστάσεων και αρχίσω να τον καμπυλώνω προς την τέταρτη διάσταση, αρχίζουμε να βλέπουμε το υλικό υπόστρωμα του ανθρώπου.
(όταν καμπυλώνεται ο χωρο-χρόνος (υλικός κόσμος), βλέπουμε να χάνεται η ύλη, αφού χώρος και χρόνος γίνονται ένα, ανάλογα το “βάθος της αφύπνισης συνειδητότητας των ανθρώπων” και τα σώματα τους παύουν να υπάρχουν και αρχίζουν να “βλέπουν” τον αόρατο νοητό κόσμο της ψυχής τους.

Αυτό το ονομάζουμε ανάπτυξη.
Αν αρχίζει να μικραίνει το «πηγάδι» της καμπύλωσης, αυτό το ονομάζουμε φθορά.
Την ανάπτυξη και τη φθορά μαζί την ονομάζουμε κύκλο της ζωής του ανθρώπου.
(όσο όμως βρισκόμαστε μακριά από την επίδραση της βαθιάς καμπύλωσης του χωροχρόνου-υλικού κόσμου, ζούμε μέσα στον αισθητό υλικό κόσμο ως πραγματικότητα).
(Η ανάπτυξη και η φθορά είναι επίσης ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων στην Γη).

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως το μόνο γεγονός που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι αισθήσεις μας είναι η αυξομείωση της τέταρτης διάστασης, που μας δίνει την αίσθηση της ύπαρξης της ζωής.
(το διττό πνεύμα είναι η τρισδιάστατη λογική μας, όπου βλέπει την τρισδιάσταση πραγματικότητα ως πραγματική ζωή μέσα από τις αισθήσεις συναισθήματα πάθη και επιθυμίες).
(η τρίτη και η τέταρτη διάσταση είναι ενωμένες, άρα συνυπάρχουν μαζί, όπως η ψυχή συνυπάρχει με το τρισδιάστατο “υλικό” αισθητό σώμα, το οποίο τρισδιάστατο αισθητό σώμα μας δίνει την αίσθηση ότι ζούμε!..)

Ακούγεται σαν υπάρχει η δυνατότητα μέσα από τη συνάρτηση αυτή να ξεφύγουμε από τον κύκλο της φθοράς.
Θα μπορούσαμε ίσως να αποφύγουμε το θάνατο. Θεωρητικά, ναι. Αφού η υλική μας υπόσταση δεν είναι τίποτα άλλο από μια καμπύλωση του χώρου, το πρωτογενές στοιχείο που γεννά αυτή την ύλη και εκείνη αρχίζει να διέπεται από όρους ανάπτυξης/ φθοράς, είναι ο χώρος.
(η υλική μας υπόσταση δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ζωή που της δίνει η ψυχή μας!!!! δίνει ζωή στο πυρ και πνεύμα.)

Ο χώρος, για να σας δώσω να καταλάβετε, είναι αυτό το τίποτα, το μη αντιληπτό γύρω μας- ένα κατασκεύασμα έξω από τη δυνατότητα των ανθρώπινων αισθήσεων. Ένα μαθηματικό γεγονός. Ε, αυτό δε χάνεται, υπάρχει πάντα πιθανότατα έτοιμο να ξανακαμπυλωθεί.
(δεν υπάρχει ο χώρος! διότι όταν καμπυλλώνεται στην τέταρτη διάσταση όπως τον καμπυλώνουν οι μαύρες τρύπες παύει ο χώρος να υπάρχει!!)

Τελικά, όταν λέμε ότι κάποιος γεννιέται ή πεθαίνει, εννοούμε επιστημονικά ότι χάνεται ή εμφανίζεται η δυνατότητα να τον αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας.

Και ο Απολλώνιος Τυανέας μας είπε:
Δεν υπάρχει θάνατος σε τίποτα παρά μόνο στην εμφάνιση.
Αυτό που περνά από την Ουσία στη Φύση μοιάζει να είναι γέννηση, ενώ εκείνο που περνά από τη Φύση στην Ουσία μοιάζει να είναι θάνατος, στην πραγματικότητα τίποτα δεν γεννιέται και τίποτα δεν πεθαίνει, αλλά μόνο εμφανίζεται τη μια στιγμή και την άλλη εξαφανίζεται, εμφανίζεται λόγω της πυκνότητας της ύλης και εξαφανίζεται λόγω της λεπτότητας της ουσίας, αλλά είναι πάντα το ίδιο, διαφέροντας μόνο σε κίνηση και κατάσταση.!!!!!!!! σωστά; και αυτό ειπώθηκε δύο χιλιάδες χρόνια πριν!!!!

Όλα αυτά τα λέμε στην αστροφυσική για τα αστέρια.
Δηλαδή για να πούμε ότι κάπου υπάρχει η ιδέα της δημιουργίας ενός αστεριού, πρέπει η πυκνότητα της υλοενέργειας να είναι από μια τιμή και πάνω.
«Όπως πάνω έτσι και κάτω» σύμφωνα με το γνωστό ερμητικό ρητό… Έχουμε μια αίσθηση ατομικότητας και διαίρεσης.

Εσύ είσαι εσύ και εγώ είμαι εγώ. Η διαίρεση, η τομή σε πολλά κομμάτια είναι προϊόν της δυνατότητας του εγκεφάλου μας και της φυσιολογίας μας.
Εκεί έξω στο σύμπαν δεν υπάρχουν τομές, όλα είναι Ένα.
(οι ψυχές είναι οι δυνάμεις της Αρμονίας! όπου όλα είναι ένα ενωμένα μέσα από την ολότητα του ενός! και το ένα Όλον!)

Υπάρχει ένα συστατικό, θες να το πεις ενέργεια, θες να το πεις αόρατο κενό, θες να το πεις Θεό;
Αυτή την ενιαία δημιουργία, αυτή τη κοχλάζουσα ενέργεια εκεί έξω, όταν την προσλάβει η φυσιολογία του ανθρώπου της δημιουργεί τομές, της δημιουργεί ατομικότητες.
(αυτή η ενιαία συνείδηση της ολότητας της ψυχής μας, όταν ενώνεται με το πυρ και πνεύμα, ζει τον τρισδιάστατο υλικό κόσμο όπου ο άνθρωπος ζει διασπασμένος διττός διπολικά, όπου το καθετί έχει το αντίθετο του μέσα από την εναντίωση και διαμάχη, όπου τότε εμφανίζεται το Εγώ μας, η ατομικότητα μας η διαφορετικότητα μας που θέλει να εξουσιάζει τα πάντα μόνος του! διαιρώντας την ολότητα του ενός του νοητού κόσμου της ψυχής!).

Εξαιτίας της νέας αυτής οπτικής, η σύγχρονη επιστήμη καθαίρει την ύλη από το μέχρι πρότινος θρόνο της;
Ένας ολόκληρος πολιτισμός, ο δυτικός, στηριζόταν στο εννοιολογικό περιεχόμενο αυτού που λέμε ύλη, ότι δηλαδή η ύλη είναι το πρωταρχικό γεγονός του σύμπαντος.
Έτσι είχε προκύψει από τις ανακαλύψεις του 16ου και 17ου αιώνα.
(τα μαύρα σκοτάδια που λέγαμε είτε της επιστήμης που κατευθύνει την ανθρωπότητα όταν εξουσιάζεται από το κατεστημένο της ελίτ, είτε των ιερατείων που δημιούργησαν τις θρησκείες και εξουσίαζαν τους ανθρώπους βλέποντας τους ως δούλους, όπου ο σκοταδισμός όταν κυριαρχεί στον άνθρωπο δαιμονοποιεί τα πάντα).

Εφόσον λοιπόν πιστεύαμε ότι η ύλη είναι το πρωταρχικό συμπαντικό γεγονός, και από την υλική πραγματικότητα ξεκίνησαν όλα, αρχίσαμε στη ζωή μας να αναζητάμε την ύλη και τα παράγωγά της, θυσιάζοντας προς όφελός της το σύνολο των αξιών, των ιδεών και των «πιστεύω» μας.

Φτάσαμε σε σημείο να εξευτελιστούμε για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ύλη και τα επακόλουθά της.
(οι άνθρωποι όταν γίνονται κτήνη!! και εκμεταλλεύονται τον συνάνθρωπο τους για να αποκτήσουν τα υλικά αγαθά προς ατομικό όφελος τους).

Σύντομα όμως η ύλη θα χάσει αυτόν τον αξιακό της χαρακτήρα. Διότι δεν είμαστε ύλη πια!

Μια τέτοια δήλωση θα μπορούσε να επιφέρει τρομαχτικές αλλαγές…
Ακριβώς. Για φαντάσου όμως έναν άνθρωπο που έχει αντιληφθεί τον ανώτερο χαρακτήρα του και το ανώτερο εγώ του, μέσα σε μια ενότητα συμπαντική- τι θα ζητάει από την κοινωνία;

Θα ζητάει άλλα αγαθά, τα οποία δεν είναι έτοιμα και δε μπορεί η παρούσα κοινωνική δομή να τα δώσει.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (25)

 1. Ανώνυμος 02/22/2017 @ 1:11 ΜΜ

  Ο κύριος Δανεζης, καταπληκτικός επιστήμονας, τον παρακολουθώ χρόνια… Μια πρόκληση για την σελίδα.. Γνωρίζω ότι η ανθρωπότητα είναι σε μια κατάσταση αλλαγής, αβεβαιότητας κτλ..όμως μπορούμε έστω μια φορά την ημέρα να εστιάζουμε σε κάτι θετικό… Γιατί υπάρχουν πάρα, πολλά απλός δεν ασχολούνται οι άνθρωποι με αυτά.

 2. Καταπληκτικό !!! 02/22/2017 @ 2:10 ΜΜ

  Χρειαζόμαστε περισσότερα άρθρα τέτοιου επιπέδου και λιγότερα καταστροφικά.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ 02/22/2017 @ 2:36 ΜΜ

  Ρε μην ακούτε μαλακίες… ξέρουμε πολύ καλά τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει. Η συχνότητα των δονήσεών μας είναι ίδια με αυτή της γύρω μας ύλης. Για παράδειγμα, ένας ανεμιστήρας βλέπουμε ότι έχει τρία φύλλα και όταν δε λειτουργεί, τότε μπορούμε να βάλουμε τα χέρια μας ανάμεσα στα κενά των φύλλων του. Όταν λειτουργεί ….. βλέπουμε έναν ενιαίο δίσκο γιατί τα φύλλα του γυρίζουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει ο καθυστερημένος μας εγκέφαλος να τα μετρήσει πόσο μάλιστα να μπορέσουμε να έχουμε τέτοια ταχύτητα ώστε να βάλουμε το χέρι μας ανάμεσα στα φύλλα του΄, τόσο γρήγορα χωρίς να μη μας χτυπήσει. Πράγμα αδύνατον. Άρα ο κόσμος μας έχει έκείνη τη δόνηση την απαραίτητη ώστε να επιβιώσουμε ως είδος με τις αισθήσεις μας που είναι ρυθμισμένες σε αυτή τη συχνότητα. Αν εσείς θεωρείται λάθος την αλλαγή των δονήσεων και λέτε ότι είναι πλάνη, τότε γιατί δεν πέφτετε με το αυτοκίνητό σας πάνω σε μια μάντρα με 150 χλμ; Αφού η μάντρα δεν υπάρχει, όπως λέτε; Δεν υπάρχει υλική πραγματικότητα λέτε. Είναι απάτη των αισθήσεων…..λέτε. Μην ακούτε μαλακίες από ανέραστους στοχαστές του κώλου. Ότι είναι υποκειμενικό, δε σημαίνει ότι είναι και λιγότερο αληθινό ή λιγότερο υπαρκτό; Ξεχάστε τις μπούρδες του Πλάτωνα (τον οποίο έχω μελετήσει καλύτερα από σας) …. το μάτριξ είναι αληθινό για κάθε βαθμίδα ύπαρξης στα όντα της ίδιας βαθμίδας. Αν είσαι πνεύμα θα περάσει μέσα από ένα τοίχο γιατί οι δονήσεις σου είναι ταχύτατες. Αλλά αφού δεν είσαι πνεύμα, βουλωσέ το και δέξου τον τοίχο ως αληθινό. Διότι και το πνεύμα, για παράδειγμα για ένα ον ανώτερων δονήσεων πάλι δεν θα μπορεί να περάσει από τον αντίστοιχο τοίχο μιας ανώτερης τάξης δονήσεων. κ.ο.κ. Γιαυτό σοβαρευτείτε και αφήστε τις ιδεώδεις μαλακίες.

  • O άνθρωπος έχει διπλή φύση, είναι ψυχή και δίνει ζωή σε ότι μπορεί να πάρει την ζωή.
   Ζωή είναι ότι κινείται.
   Νοητή ζωή είναι ότι έχει νόηση και κινείται.
   Η ψυχή είναι η νοητή ζωή (νοητική ουσία) και όταν ενώνεται με το πυρ και πνεύμα δίνει την νοερή ζωή στο πνεύμα και την δια-νοητική κίνηση στο σώμα.
   Η μεν ψυχή έχει τις δυνάμεις της Αρμονίας, το μεν πνεύμα είνα;ι δίχως λογική διότι γεννήθηκε στη μήτρα από τον αέρα και την φωτιά (ψυχρό-θερμό) εξού και το δίπολο των αντιθέσεων και διαμάχης των δύο αντίθετων πόλων (καλό-κακό).
   Όλα όσα σου λέω τα έχει γράψει ο Ερμής Τρισμέγιστος δεκάδες χιλιάδες πριν.

   Λες ότι αν πέσουμε σε ένα τοίχο με 150 χιλ θα πεθάνουμε, άρα υπάρχει ύλη. Δεν διαφωνώ σ’αυτό, διότι αυτό που ζεις με αισθητό σώμα ενυπάρχει με τους φυσικούς νόμους αυτού του σύμπαντος.
   Δεν σκέφτηκες όμως τι συμβαίνει μετά ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΈΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ.
   Διότι τι είναι η ζωή για σένα; το σώμα; ή ο Νους; διότι αυτό που αντιλαμβάνεσαι και ζεις προέρχεται από την όποια λογική διαθέτεις, ειδάλλως θα ήσουν σαν ένα φυτό με μια ζωή που θα ΠΕΡΙβΆΛΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΥΞΟΜΕΊΩΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟς ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙΣ.
   Η ΝΟΗΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.
   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ Η ΝΟΗΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ; Η Ο ΘΝΗΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.

   Κατηγορείς τον Πλάτωνα διότι είσαι ανίκανος να κατανοήσεις τον δικό του λόγο.
   Το να κατακρίνεις ότι δεν κατανοείς είναι η άλογη δική σου φύση που είναι δίχως λογική που βλέπει την εικόνα ως αλήθεια που παίρνει ζωή από την ψυχή.

   • στελιος 02/23/2017 @ 12:00 ΠΜ

    Επειδή είσαι άσχετος και συ και πολλοί άλλοι….. και δε φταις εσύ γιαυτό θα σου παραθέσω ένα απόσπασμα από το 2ο μεταπτυχιακό μου… και τιμή σου κάνω. Ο Πλάτωνας δεν είναι και κάτι το τέλειο ξέρεις. Το ξέρεις ότι πήγε να κάψει τα βιβλία του Δημόκριτου αλλά τον σταμάτησαν οι Πυθαγόρειοι Αμύκλας και Κλεινίας. ¨ηταν ένας αθεράπευτος εγωιστής που οι γνώσεις του …. δεν ήταν δικές του όπως πολλών φιλόσοφων.

    Αν θεωρήσουμε ότι ο άνθρωπος είναι το υποκείμενο που παρατηρεί τον κόσμο και ο κόσμος είναι το αντικείμενο που παρατηρείται από αυτόν, τότε ο παρατηρητής είναι και παρατηρούμενος ταυτόχρονα, καθόσον η νόηση και οι αισθήσεις του είναι κι αυτές μέρος του κόσμου που παρατηρεί. Από το κατακόκκινο τριαντάφυλλο που έχω απέναντί μου και στο οποίο έχω στραμμένο το βλέμμα μου, εκπέμπονται σύμφωνα με τη φυσική, ηλεκτρομαγνητικά κύματα 650 δισεκατομμυρίων δονήσεων το δευτερόλεπτο προς όλες τις κατευθύνσεις, συνεπώς και προς τον αμφιβληστροειδή μου χιτώνα, ο οποίος διεγείρει τα κατάλληλα κύτταρα, στέλνει ένα μήνυμα στον εγκέφαλο και εκείνος ως απάντηση μου χαρίζει την αίσθηση του κόκκινου. Ο άνθρωπος μετουσιώνει σε αίσθηση χρώματος μόνο μια γκάμα δονήσεων από 330μ.μ. (ιώδες) έως και 650μ.μ. (κόκκινο). Τις άλλες τιμές δονήσεων δεν τις μεταφράζει σε χρώμα, ενώ υπάρχουν για να μετουσιωθούν ως αίσθημα από άλλα όντα με τα ανάλογα αισθητήρια. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ήχοι που ακούει ο σκύλος ενώ δεν ακούει ο άνθρωπος και χρώματα που βλέπει η μέλισσα ενώ δεν βλέπει ο άνθρωπος. Συνεπώς αίσθημα είναι η υποκειμενική απεικόνιση του αντικειμενικού κόσμου για κάθε ον, με τέτοιο ξεχωριστό τρόπο, όσο του χρειάζεται για να επιβιώνει ως τέτοιο.
    Αν κάποιος γράψει μια λέξη με τόσο μεγάλα γράμματα όσο είναι μια πόλη, τότε δεν θα μπορεί να την διαβάσει κανείς από κάτω, παρά μόνο αν κοιτάξει από αεροπλάνο. Τότε σκεφτείτε τα άστρα που είναι τόσο μεγάλα και αραιά, πόσο αδύνατον είναι να δούμε τι παριστάνουν. Φανταστείτε ακόμα πως θα έβλεπε εμάς ένα μόριό μας, όπως βλέπουμε και εμείς τα άστρα την νύχτα, δεν θα καταλάβαινε ποτέ το σχήμα μας. Άρα και ως προς τα μεγέθη ο άνθρωπος έχει ένα πεπερασμένο όριο αντίληψης του κόσμου, όπως και κάθε ον.
    Αν αναπαράγουμε μια κασέτα με ομιλίες παίζοντας αυτή πολύ αργά ή πολύ γρήγορα, τότε κανείς δεν θα καταλάβει τι λένε οι ομιλίες. Στην πρώτη περίπτωση θα ακούει ένα μπάσο θόρυβο και στην δεύτερη περίπτωση μια στιγμιαία στριγκλιά. Οι στριγκλιές της φάλαινας είναι ομιλία με μαθηματική κανονικότητα όπως ηχογραφήθηκε και παίχτηκε πολύ αργά από ειδικά επιστημονικά μηχανήματα. Συνεπώς κι ως προς την ταχύτητα των δονήσεων ο άνθρωπος έχει πεπερασμένες δυνατότητες μετουσίωσης σε αντιληπτό αίσθημα.
    Ο άνθρωπος έχει πέντε συγκεκριμένες και πεπερασμένες αισθήσεις, με τις οποίες και με τη βοήθεια της νόησης μελετά τον κόσμο και τα όντα. Αν η γάτα που μελετά ο επιστήμονας έχει έξι ή επτά αισθήσεις, τότε κάποιες από αυτές θα του διαφύγουν της εποπτείας, θα νομίζει ότι την έχει μελετήσει, ενώ πιθανόν να τον μελέτησε εκείνη και λόγο μη συγγενών αισθητηρίων αυτό να μη το μάθει και ποτέ. Κάθε τι συνεπώς καθίσταται υπαρκτό, επειδή υπάρχει το αντίστοιχο ον που το αντιλαμβάνεται με τους μηχανισμούς του ως υπαρκτό, αλλά και το υποκειμενικό είναι μια πραγματικότητα άσχετα αν δεν ισχύει για όλους. Το αντικειμενικό είναι η κοινή ερμηνεία για τα όντα που δίνουν οι θετικές επιστήμες με βάση την παρατήρηση και το πείραμα που επιτρέπουν οι αισθήσεις και η νόηση του ερευνητή που τις επεξεργάζεται. Άρα ο διαχωρισμός υποκειμενικό-αντικειμενικό είναι εσφαλμένος γιατί το ένα επισφραγίζει το άλλο.
    Αν κοιτούσαμε ένα κομμάτι ατσάλι στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο θα βλέπαμε τεράστια κενά χώρου και ελάχιστα τμήματα ύλης. Συνεπώς και το πιο βαρύ υλικό είναι ένα τμήμα του άδειου χώρου όσο κι αν φαίνεται ο χώρος γεμάτος γύρω μας. Η πλάνη που έχουμε δεν είναι μειονέκτημα, είναι απαραίτητη και καθοριστική προϋπόθεση για την επιβίωσή μας. Αιώνες τώρα μάχονταν οι φιλόσοφοι για το αν ο κόσμος υπάρχει αντικειμενικά ή είναι απλή παράσταση ή ψευδαίσθηση των ανθρωπίνων αισθήσεων. Πόσο εγωιστικό και απλοϊκό ακούγεται. Δηλαδή αν δεν υπήρχε κανένα έλλογο ον να δει κάποιο δέντρο σημαίνει ότι και το δέντρο θα είναι ανύπαρκτο. Ένα μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας αναλίσκεται με την αποφυγή του ουσιώδους, αυτό είναι όμως ένα άλλο θέμα. Είναι σαν να λέμε λοιπόν ότι: ή θα έχει μόνο ο άνθρωπος όλη την αντικειμενική αλήθεια ή όλα είναι υποκειμενικά και έτσι δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα. Αυτό είναι ένα παιδιαρίστικο πείσμα που δεν ταιριάζει σε στοχαστές.
    Το ψάρι δεν βλέπει το νερό, όπως ο άνθρωπος δεν βλέπει τον αέρα. Το κάθε ον δεν βλέπει το πρωταρχικό του ζωτικό στοιχείο. Αν βγει για λίγο από το νερό τότε θα το δει, όπως και εμείς θα βλέπαμε την ατμόσφαιρα της γης από το διάστημα. Αυτό που λέγεται υπέρβαση δεν μας κάνει ούτε πιο αντικειμενικούς, ούτε πιο υποκειμενικούς με την αλήθεια, απλά πιο σκεπτόμενους.

    Πιστεύω πως ο κόσμος υπάρχει αντικειμενικά από μόνος του και δεν περιμένει να έρθουν τα υποκείμενα να τον επιβεβαιώσουν με τις όποιες αισθήσεις τους. Και κανένα μάτι να μην υπήρχε να δει το κόκκινο τριαντάφυλλο, αυτό θα συνέχιζε να εκπέμπει τις δονήσεις του. Η διαφορά είναι ότι δε θα μιλάγαμε για αυτό ποτέ, κι ούτε θα ξέραμε για δονήσεις αν δεν υπήρχαν οι θετικές επιστήμες, πράγματα που επινοήσαμε με τη νόηση η οποία έβαλε πρώτα τις αισθήσεις να πειραματιστούν με αυτό. Και να μην τις είχαμε ανακαλύψει τις δονήσεις αυτές πάλι θα υπήρχαν όπως υπάρχουν και δονήσεις στο απώτερο διάστημα και χωρίς την ανθρώπινη εποπτεία. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο άνθρωπος δεν έχει άλλο εφόδιο άμεσης εποπτείας από τις αισθήσεις κι αυτό δεν σημαίνει πως οτιδήποτε διαφεύγει από αυτές είναι και ανύπαρκτο. Οι αισθήσεις δεν είναι ένα απόλυτο αλγεβρικό μηχάνημα και αυτή είναι η χάρη τους, να μας δίνουν ένα κόσμο μέσα από ένα όνειρο κι όχι ένα κόσμο μέσα από ημιτονοειδείς γραφικές παραστάσεις. Η ξύλινη γλώσσα των φιλοσόφων που προσπαθεί να βρει κάτι που δεν έχει καν κατανοήσει οδηγεί σε πνευματική μεμψιμοιρία. Ένα ηλιοβασίλεμα δεν αποκτά χρώματα για να έρθει ο άνθρωπος να το χαρακτηρίσει όμορφο, είναι έτσι επειδή υπάρχουν κάποιοι νόμοι που δεν έφτιαξε ο άνθρωπος και ούτε έχει δικαίωμα να απορρίψει επειδή δεν τους κατανοεί εξολοκλήρου. Κάποτε θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τη μανία να πιστεύουμε ανάμεσα σε ένα αβέβαιο κάτι και ένα βέβαιο τίποτα. Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από την ίδια αστρική ύλη, η νόηση και η βούληση που ελέγχει όλα αυτά είναι μόνιμα μέρη του σύμπαντος κι όχι ένα προσωρινό επεισόδιο πάνω σε έναν μικρό πλανήτη.

    • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!! ΛΟΓΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!

    • Μ ενδιαφέρει αυτό το μεταπτυχιακό σου, το χεις δημοσιεύσει κάπου;

    • Ανώνυμος 02/23/2017 @ 9:05 ΠΜ

     Το ότι έχεις μεταπτυχιακό δεν σε κάνει ανώτερο πνευματικά αλλά πολύ απλά αυτό ονομάζεται ΠΟΛΥΜΑΘΕΙΑ ..ΠΛΑΤΩΝ..και έχει να κάνει με τις τέχνες και τις επιστήμες και όχι με την πνευματική σου μόρφωση.
     Το τι είναι ο Πλάτων το γράφει η ιστορία και τα κείμενα που έχει αφήσει, αν και το 98% της Ελληνικής Γραμματείας έχει εξαφανιστεί.
     Όλα αυτά που γράφεις σχετικά με τις επιστήμες και το πως βλέπει η επιστήμη την πραγματικότητα έχει να κάνει με την υλιστική λογική της επιστήμης που δεν διαθέτει καθόλου πνευματική μόρφωση, και όπως γράφει ο Ερμής Τρισμέγιστος η γνώση που μπορούν να φτάσουν τέτοιου είδους άνθρωποι (υλιστές) είναι μέχρι τα όρια του υλικού σύμπαντος, διότι πέραν της τρίτης διάστασης όλα είναι αόρατα για το σώμα και την λογική του σώματος και ορατά για την ψυχή, γι’αυτό και χρειάζεται η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΟΡΦΩΣΗ.
     Για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι πρέπει να σου γίνει κατανοητό ότι η αστρική σου υπόσταση είναι η θνητή σου υπόσταση, διότι ανήκουν στα ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και η ψυχή είναι ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΥΛΗΣ!
     ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ.

     • ΣΤΕΛΙΟΣ 02/23/2017 @ 1:54 ΜΜ

      πολλοί ανωνυμία και ασύνδετα σχόλια…. και πολύ ασχολήθηκα… ήταν λάθος μου.

    • Στέλιο τα σέβη μου! Επιτέλους, να και κάποιος άνθρωπος που έρχεται τόσο κοντά σε αυτά που σκέφτομαι κι εγώ. Γεμίσαμε ψευτοφιλόσοφους τού κώλου! Τα τελευταία χρόνια μάς έχουν ζαλίσει με αυτό το μάτριξ. Ανάθεμα και αν καταλαβαίνουν πολλοί την καραμέλα που πιπιλάνε…

     • στελιος 02/23/2017 @ 11:37 ΜΜ

      Είναι αργά. Είναι πολλοί και δεν γίνεται τίποτα. …. είχα πολλά να πω αλλά σταματάω εδώ.

  • ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ 02/22/2017 @ 8:32 ΜΜ

   «Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα/ κι είναι στη μυρωδιά της που το ψάρι αστράφτει/ μάταια μην ψάχνεις»

  • Σε βρίσκω πολύ σωστό Στέλιο. Φαίνεται ότι έχεις μελετήσει πολύ καλά. Μάς τα έχουν πρήξει με αυτό το Matrix, το οποίο αντιλαμβάνονται λανθασμένα, όπως και τις έννοιες “ύλη-πνεύμα”. Όλα είναι δονήσεις. Το πνεύμα είναι ύλη σε πιο λεπτοειδή μορφή και η ύλη είναι πνεύμα σε πιο χονδροειδή μορφή. Κατά συνέπεια το ένα αναιρεί το άλλο και αυτό που προκύπτει είναι ο κοινός παρονομαστής, η ενέργεια δηλαδή. Υπάρχουν μορφές ύλης πολύ περισσότερο πυκνές από την δική μας, οπότε μια οντότητα αυτών των επιπέδων θα αντιλαμβανόταν το δικό μας επίπεδο ύλης ως άυλο. Μ’ άλλα λόγια, οντότητες τής 5ης διάστασης θα αντιλαμβάνονταν τις αντίστοιχες τής 4ης ως υλικές, που για εμάς τής 3ης φαίνονται άυλες. Πόσο αμόρφωτες και απαίδευτες ρε πούστη μου είναι οι νέες γενιές… Πόσο εύκολα φαίνεται ότι δεν έχουν μελετήσει όσο πρέπει… Επηρεάζονται τόσο εύκολα από τις μαλακίες που τούς πλασάρει ο καθένας. Ξέρω ότι θα βγουν πολλοί τώρα και θα με αποδοκιμάσουν, αλλά στην τελική θα μού τα κλάσουν γιατί εγώ δεν είμαι ένα παιδάκι που τού καύλωσε τώρα να μελετήσει γι’ αυτά τα πράγματα. Είμαι πολύ παλιά καραβάνα σε αυτά…

   • ΚΑTOXIKA NEA
    Κάτι πρέπει να κάνεις με τα σχόλια διότι διάλογος έτσι δεν μπορεί να γίνει όταν κάθε σχόλιο για να περάσει χρειάζεται μισή ημέρα.
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΛ ΒΛΕΠΩ!!
    κΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΥΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

 4. ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ. ΟΛΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟΝ. Η ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΤΟ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ. ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΩΜΟΙΩΣΗ ΑΡΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΑΤΕΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ! ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.. ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΕΝΑΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ.. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ “ΚΤΙΣΤΟ” ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Ο ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩΦΕΡΗΣ ΚΥΚΛΟΣ. Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ (ΨΥΧΡΟ – ΘΕΡΜΟ) ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ.
   ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΟ ΣΩΜΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
   ΕΙΣΑΙΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ…ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΠΝ”

  • KI EΓΩ ΡΟΜΠΟΤ ΕΙΜΑΙ 02/22/2017 @ 6:36 ΜΜ

   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ reCAPTCHA ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ! ΚΙ ΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…ΚΑΨΩΝΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΤΡΟΛ ΜΑΚΡΙΑ!

 5. KI EΓΩ ΡΟΜΠΟΤ ΕΙΜΑΙ 02/22/2017 @ 6:38 ΜΜ

  ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΖΑΛΙΣΕ! ΕΛΕΟΣ!!! (ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ reCAPTCHA ΕΚΑΝΑ…

 6. Pantelis Dafnomilis 02/22/2017 @ 6:49 ΜΜ

  Ωωωωω!!!!! Χρόνε!!!!!

 7. ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΗΣΕΣ 02/22/2017 @ 8:37 ΜΜ

  ΚΑΜΠΥΛΩΣΗ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΦΟΒΕΡΗ ΡΟΥΚΕΤΟΕΙΔΗΣ ΛΟΓΟΔΙΑΡΡΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΟΝΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟ ΑΡΛΕΚΙΝΟ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΔΑΝΕΖΗ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΜΠΥΛΩΣΕ

  • στελιος 02/23/2017 @ 12:05 ΠΜ

   Σωστά …. και του εβραιογερμανού Αϊνστάιν, του στημένου επιστήμονα της βλακείας όπως ήταν και ο Φρόϋντ, ο Δαρβίνος και πολλοί άλλοι που με τις κατευθυνόμενες εντολοδοχούμενες μπούρδες τους καταδυναστεύουν το επιστημονικό κατεστημένο των τυχάρπαστων και πολιτικά διορισμένων καθηγητών.

   • Να ένας ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ! Ευχαριστώ για τον χρόνο σου φίλε!

   • ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ 02/23/2017 @ 3:32 ΜΜ

    Στυλιανε παλληκαρι μου ευγε σου! η παραπανω αναλυση σου εξαιρετικη. απο μονη της θα εκανε ενα εξαιρετικο αρθρο με πολλες προεκτασεις και για την φυση της ψυχης. ευγε σου παλληκαρι μου. σε χαρηκα

   • ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ 02/23/2017 @ 6:49 ΜΜ

    ΣΤΕΛΙΟ ΒΟΗΘΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΦΑΛΑΓΓΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΕΡΝ ΚΑΙ ΤΙΣ “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ” ΤΟΥΣ

 8. Ανώνυμος 02/22/2017 @ 8:49 ΜΜ

  ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ [ MATRIX ] ΠΑΓΙΔΑ…ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΔΑΝΙΚΟ… ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ… ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ…ΑΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΤΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ…ΩΣ ΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΟ…ΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ…ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ ΠΡΟΑΠΑΘΕΙΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ…ΥΓ-1 ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΕΡΩΤΑ…ΥΓ.-2 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ SAVE ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*