Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:55 - 14/10/2022

Ίδρυμα Γκέιτς: 200 ​​εκατομμύρια δολάρια για την κυκλοφορία παγκόσμιων ψηφιακών ταυτοτήτων

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς σε άμεση συνεννόηση με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ανακοίνωσε δωρεά 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την δημιουργία παγκόσμιων ψηφιακών ταυτοτήτων και «βάσεων δεδομένων δημοσίου μητρώου».

Η χρηματοδότηση της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Digital ID, η οποία απειλεί να παρακολουθεί, να ανιχνεύει και να παρακολουθεί θέματα από την κούνια μέχρι τον τάφο, παραδόθηκε από το Ίδρυμα Γκέιτς ως μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» του ΟΗΕ.

Μετά την εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Γκέιτς σε ένα δελτίο τύπου επιβεβαίωσε ότι 200 ​​εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την επέκταση της «Ψηφιακής Δημόσιας Υποδομής».

«Αυτή η χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην επέκταση των υποδομών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος για να γίνουν πιο ανθεκτικές σε κρίσεις όπως οι ελλείψεις τροφίμων, οι απειλές για τη δημόσια υγεία και η κλιματική αλλαγή, καθώς και για να βοηθήσουν στην πανδημία και την οικονομική ανάκαμψη. Αυτή η υποδομή περιλαμβάνει εργαλεία όπως διαλειτουργικά συστήματα πληρωμών, ψηφιακή ταυτότητα, συστήματα κοινής χρήσης δεδομένων και βάσεις δεδομένων δημοσίου μητρώου» αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η διεθνής ψηφιακή ταυτότητα (international digital identity) ΙD2020 και μερικές έξτρα πληροφορίες!

Η κίνηση αυτή του Ιδρύματος Γκέιτς για τη χρηματοδότηση των Αναπτυξιακών Στόχων Αειφορίας του ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα ειρωνική καθώς ο Μπιλ Γκέιτς εκτέθηκε πρόσφατα παραδεχόμενος στον στενό κύκλο του ότι η «καθαρή ενέργεια» και η αειφόρος ανάπτυξη είναι παγκοσμιοποιημένη απάτη.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, ο Μάικλ Ρετενγορντ, συγγραφέας του «Google Archipelago: The Digital Gulag and the Simulation of Freedom», προειδοποίησε ότι η παγκόσμια αρχιτεκτονική επιτήρησης ψηφιακών ταυτοτήτων είναι ένα κακόβουλο εργαλείο που απειλεί τις πολιτικές ελευθερίες παγκοσμίως.

«Από όλα τα άλλα μέσα αναγνώρισης και παρακολούθησης, η ψηφιακή ταυτότητα αποτελεί ίσως τη σοβαρότερη τεχνολογική απειλή για την ατομική ελευθερία που έχει συλληφθεί», είπε στο The Defender. «Έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να αναγνωρίζει άτομα και συνήθειες και να συντάσσει ένα πλήρες αρχείο όλων των δραστηριοτήτων, από την κούνια μέχρι τον τάφο».

«Η ψηφιακή ταυτότητα θα χρησιμεύσει ως μέσο καταναγκασμού και αναγκαστικής συμμόρφωσης με τις εξωφρενικές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα ενός καθεστώτος εμβολίων που δεν θα έχει τέλος» , πρόσθεσε.

«Δεν είναι περίεργο που το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χρηματοδοτεί αυτήν την επεμβατική τεχνολογία που καταργεί τα δικαιώματα, δεδομένων των επενδύσεων του Γκέιτς, τόσο οικονομικά όσο και ιδεολογικά, σε καταναγκαστικές νεομαλθουσιανές και αναμφισβήτητα φιλικές προς την ευγονική μεθόδους».

Το Ίδρυμα Γκέιτς συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) για να προωθήσει ψηφιακά αναγνωριστικά για τα οποία καυχιούνται ότι θα χρησιμοποιηθούν «σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής σας».

Το WEF του Κλαόυς Σβαμπ, εξέδωσε ένα δελτίο τον Φεβρουάριο αναλύοντας το πώς θα εισαχθεί η τεχνολογία ψηφιακής ταυτότητας στον κόσμο που τελικά θα «ενσωματωθεί στο δέρμα» για «να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο ταυτότητας σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής σας».

Το Ίδρυμα του Τόνι Μπλερ προέτρεψε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας νωρίτερα φέτος, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Ωστόσο, οι επικριτές έχουν επισημάνει πως οτιδήποτε λέει ο Τόνι Μπλερ δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν επίσης την πρωτοβουλία για την ψηφιακή ταυτότητα/ το κινεζικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν, ένας νέος παγκόσμιος ηγέτης του WEF, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι η γαλλική κυβέρνηση εργάζεται για την επιβολή ενός συστήματος ψηφιακής ταυτότητας που θα χρησιμοποιεί τα smartphone των πολιτών για τη σάρωση των βιομετρικών δελτίων ταυτότητάς τους, ώστε να παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Ομοίως, η καναδική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Τζάστιν Τριντό, ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την επιβολή ενός εθνικού συστήματος ψηφιακής ταυτότητας.

«Η πανδημία COVID-19 τόνισε την ανάγκη ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι προσβάσιμες και ευέλικτες στην ψηφιακή εποχή», εξηγεί το έγγραφο «Digital Ambition» (Ψηφιακή Φιλοδοξία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Αποκάλυψη της Απάτης «Η Ψηφιακή Ταυτότητα».

«Το επόμενο βήμα για να γίνουν οι υπηρεσίες πιο βολικές στην πρόσβαση, είναι ένα ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Ψηφιακής Ταυτότητας, ενσωματωμένο με προϋπάρχουσες πλατφόρμες. Η ψηφιακή ταυτότητα είναι το ηλεκτρονικό ισοδύναμο ενός εγγράφου αναγνωρισμένου αποδεικτικού ταυτότητας (για παράδειγμα, άδειας οδήγησης ή διαβατηρίου) και επιβεβαιώνει ότι «είσαι αυτός που λες ότι είσαι» σε ψηφιακό πλαίσιο…

primenews.pressΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. το προβλημα τους δηλαδη αυτο ηταν; το ποσα χαρτια θα τυπωσουν η ποσα ψψιφιακα μυδενικα θα προσθεσουν διπλα σε ενα νουμερο; μπααααα δεν το νομιζω. αυτοι η βιτρινα της κυριαρχειας αυτοι και οι κατεχοντες της εξουσιας που μετριετε αναλογα με το ποσα χαρτια τυπωθηκαν… το χρημα ειναι η σταχτιι στα ματια οπου εσυ νομιζεις πως με αυτο υπαρχει και καποιο οριο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*