Elon Musk: Υπερασπιστής του ελεύθερου λόγου ή λύκος με τομάρι προβάτου;

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι ο Έλον Μασκ, ναι, ο γνωστός πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, απέκτησε το Twitter. Ο Μασκ ισχυρίζεται και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι «απολύτως υπέρ τη ελευθερίας του λόγου» και η εξαγορά της εταιρείας υποκινήθηκε από το πάθος του για τον ανοιχτό διάλογο. Χμ, πολύ καλό για να είναι αληθινό, περισσότερο ταιριάζει στους εύπιστους.

Ο Μασκ αποκάλεσε το Twitter «την ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας». Νιώθει ότι η ελευθερία του λόγου είναι «το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας» και γι’ αυτό δεν άντεχε να βλέπει την τεχνολογική πλατφόρμα να εμπλέκεται σε τέτοια αυθάδη λογοκρισία.

Πολύ καλό ακούγεται αυτό, σωστά;

Εξάλλου, πολλοί από εμάς έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για την άνοδο της λογοκρισίας από τον Οργουελικό κοινωνικό συρφετό τα τελευταία χρόνια, και ιδού ένας δισεκατομμυριούχος που μας πλαισιώνει, για πρώτη φορά.

Στην πραγματικότητα, λίγες μέρες μετά την αποδοχή της προσφοράς του Μασκ από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, άρχισαν να επιστρέφουν στην πλατφόρμα λογαριασμοί που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν.

Φαίνεται σχεδόν πάρα πολύ-πολύ καλό για να είναι αληθινό… και ίσως είναι.

Ποιος είναι ο Έλον Μασκ;

Πριν επιβιβαστούμε στο Musk express, καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και τι αντιπροσωπεύει. Ο Πάτρικ Γουντ του Technocracy.news έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα στο οποίο προσδιορίζει τον Μασκ ως έναν τύπο με τέσσερις διακριτές ταυτότητες – «Υπερανθρωπιστή», «Τεχνοκράτη», «Πρωτοπόρο του Διαστήματος» και «Εκκεντρικό Πατέρα».

1. Υπερανθρωπιστής

Μην κάνετε λάθος, ο Έλον Μασκ είναι ένας ξεκάθαρος υπερανθρωπιστής. Η εταιρεία του «Neuralink» αναπτύσσει επί του παρόντος το μέλλον των διεπαφών εγκεφάλου. Ο Musk ισχυρίζεται ότι ο βραχυπρόθεσμος στόχος της Neuralink είναι να βοηθήσει όσους έχουν κλινικά προβλήματα και ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του Neuralink είναι να εκπληρώσει το υπερανθρωπιστικό όνειρο της συμβίωσης ανθρώπου/AI. Πράγματι, οι υπερανθρωπιστές εκθειάζουν τα «πλεονεκτήματα» των διεπαφών τεχνο-ζωής για την «ενίσχυση» της ανθρώπινης ζωής. Ένα τέτοιο όραμα μπορεί να εντοπιστεί στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Zbigniew Brzeziński, και στο βιβλίο του 1970 “Between Two Ages”, στο οποίο περιγράφει τις φιλοσοφίες του σχετικά με τον τεχνοκρατικό έλεγχο της κοινωνίας.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά, υποστηρίζουν ορισμένοι, μπορεί να προκαθοριστεί και να υποβληθεί σε εσκεμμένο έλεγχο. Ο άνθρωπος (ή σωστότερα, αυτοί που τον ελέγχουν) θα αποκτά ολοένα και περισσότερο την ικανότητα να καθορίζει το φύλο των παιδιών του, να επηρεάζει μέσω των ναρκωτικών την έκταση της νοημοσύνης τους και να τροποποιεί και να ελέγχει την προσωπικότητά τους. Μιλώντας για ένα μέλλον το πολύ μόλις δεκαετίες μακριά, ένας πειραματιστής στον έλεγχο νοημοσύνης υποστήριξε:

«Προβλέπω την ώρα που θα έχουμε τα μέσα και επομένως, αναπόφευκτα, τον πειρασμό να χειραγωγήσουμε την συμπεριφορά και την διανοητική λειτουργία όλων των ανθρώπων μέσω περιβαλλοντικών και βιοχημικών χειραγώγηση του εγκεφάλου».

Αναπτύσσει ο Musk τεχνολογία δημιουργίας υπερανθρώπου επειδή θέλει να θεραπεύσει τον αυτισμό ή απλώς πραγματοποιεί το υπερανθρωπιστικό όνειρο; Ε, κοντά στον νου κι η γνώση. Ποιός νοιάζεται για μια χούφτα αυτιστικούς; Εδώ δεν δίνουν δεκάρα για τόσους ανθρώπους που λιμοκτονούν καθημερινά εν έτει 2022, για τους αυτιστικούς θα νοιαστούν!!! Μην λέμε και προπάντων μην πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν. Είναι βασική-βασική αρχή προπαγάνδας να ντύνεις τις προθέσεις σου -όσο άσχημες κι αν είναι- (ειδικά τότε) με λαμπερό περιτύλιγμα.

2. Τεχνοκράτης

Ο παππούς του Musk, Joshua Haldeman, DC, ήταν ο Διευθυντής Έρευνας για την Technocracy, Inc στον Καναδά κατά τις δεκαετίες του 1930 και του ’40. Ο ίδιος ο Μασκ συνεχίζει το έργο του παππού του χτίζοντας το τεχνοκρατικό πλέγμα ελέγχου με το δίκτυο Starlink, την τεχνολογία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και, φυσικά, την πρωτοποριακή του δουλειά στην τεχνητή νοημοσύνη. Το 2014, ο Μασκ παρακολούθησε το DARPA Robotic Challenge και έχει μιλήσει πολλές φορές για το πώς τα ρομπότ θα αναλάβουν θέσεις εργασίας που οδηγούν στην θέσπιση ενός Καθολικού Βασικού Εισοδήματος …και την καθολικότητα μιας ανθρωπότητας ηλιθίων. Ναι, πολύ πιο ηλίθιων απ’ ότι είναι σήμερα.

3. Space Pioneer

Ο Μασκ είναι ο ιδρυτής της εταιρείας πυραύλων SpaceX και ένας από τους απώτερους στόχους του είναι να αποικίσει την Άρη. Το 2020, η SpaceX υπέγραψε σύμβαση 102 εκατομμυρίων δολαρίων με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την «παροχή διαμετακόμισης από σημείο σε σημείο για φορτίο μέσω του διαστήματος». Σύμφωνα με ερευνητές, (και είναι εύκολο να το βρεις) η ατζέντα της «Μεγάλης Επαναφοράς» συμβαδίζει με μια προσπάθεια μεταφοράς όλης της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την οικονομική εκκαθάριση, καθώς και τον κοινωνικό έλεγχο, στο διάστημα. Και φαίνεται ότι οι Globalists επέλεξαν τον Musk για την δουλειά.

Η SpaceX έχει υποβάλει αίτηση για την εκτόξευση περίπου 40.000 δορυφόρων σε τροχιά χαμηλής γης (12.000 από τους οποίους έχουν ήδη εγκριθεί) σε ένα σχέδιο δήθεν παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο 5G παγκοσμίως. Εδώ λιμοκτονούν, και δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό οι άνθρωποι, εμβόλια και ίντερνετ τους προσφέρουν!!!

Αλλά, και αυτό είναι το χειρότερο, η χρήση ενός τέτοιου δικτύου υπερβαίνει κατά πολύ το καταναλωτικό 5G. Οι πιθανές χρήσεις περιλαμβάνουν την παρακολούθηση, τον εντοπισμό, την οικονομική εκκαθάριση και την δήθεν «άμυνα». Με άλλα λόγια, όχι μόνο ο Μασκ συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό, (είναι δηλαδή καθαρά συστημικός) αλλά οι δορυφόροι του θα αποτελέσουν την βάση για το τεχνικό πλέγμα ελέγχου που βασίζεται στο διάστημα. Γι’ αυτό τον χρηματοδοτούν και του επιτρέπουν να είναι αβέρτος και να μας παριστάνει τον καμπόσο.

4. Εκκεντρικός Δισεκατομμυριούχος.

Το να περιγράφεις τον Μασκ ως «εκκεντρικό» μπορεί να είναι υποτιμητικό. Ο Μασκ είναι ο πατέρας 8 παιδιών συνολικά, τα δύο τελευταία του με την πιο πρόσφατη φίλη του “Grimes”, μια αυτοαποκαλούμενη παγανίστρια-μάγισσα που ισχυρίζεται ότι μπορεί να ταξιδεύει αστρικά σε διαφορετικές διαστάσεις. Το πρώτο αρσενικό παιδί του Μασκ με την Γκράιμς ονομαζόταν αρχικά «X Æ A-12». Αυτό αργότερα άλλαξε σε “X Æ A-Xii” (και στην συνέχεια συντομεύτηκε σε “X”), ένα πολύ παράξενο όνομα, αλλά, μόνο για όποιους είναι αδαείς.

Σύμφωνα με την Grimes , το “X” σημαίνει “η άγνωστη μεταβλητή”, το “Æ” είναι η “ξωτική” της ορθογραφία του Ai που σημαίνει “Τεχνητή Νοημοσύνη” και το αρχικό “A-12” ήταν ένα νεύμα στην CIA. Αναγνωριστικό αεροπλάνο Lockheed A-12 (στάθμευσε στην περιοχή 51). Είπε επίσης σε έναν χρήστη στο Instagram ότι το όνομα προφέρεται “Χ” (όπως το γράμμα) και μετά “AI”.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι ο Musk είχε ένα δεύτερο παιδί με την Grimes, το “Exa Dark Sideræl”. Σύμφωνα με την Grimes, το “Exa” σημαίνει “exaFLOPS”, έναν όρο υπερυπολογιστών (άλλο ένα νεύμα στην τεχνητή νοημοσύνη), το “σκοτεινό” αναφέρεται στην “σκοτεινή ύλη” και το Sideræl είναι ένα είδος αστρολογίας, το οποίο, σύμφωνα με την Grimes, αντιπροσωπεύει τον «αληθινό χρόνο του σύμπαντος».

Τα ονόματα των δύο τελευταίων παιδιών του Μασκ αντικατοπτρίζουν τέλεια την σχέση του με την Grimes, καθώς αντιπροσωπεύουν την συνάντηση ενός τεχνοκράτη και ενός αποκρυφιστή, η σύνθεση της τεχνολογίας και του εσωτερισμού. Αυτός ο ίδιος συνδυασμός παλιού και νέου, Μαγείας και Υλικού, είναι μια οικεία έννοια σε όποιον έχει μελετήσει τον μετανθρωπισμό.

Τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την εξαγορά του Μασκ στο Twitter;

Αυτό μας φέρνει λοιπόν στο πολύ σημαντικό ερώτημα – ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για την απόκτηση του Twitter από τον Musk; Όταν ο Μασκ έδωσε την αρχική του δήλωση σχετικά με τα σχέδιά του για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε μια φράση που ξεχώρισε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

“Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων.”

Έτσι για να μην λες ότι δεν ήξερες. όλα τα δείχνουν σε δημόσια τελετουργική θέα.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για το αν ο Musk θα ακολουθήσει κάποια άλλη από αυτές τις υποσχέσεις (ειδικά αυτή για την δημιουργία των αλγορίθμων του Twitter ανοιχτού κώδικα), το μέρος που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το σχόλιό του σχετικά με την «αυθεντικότητα όλων των ανθρώπων».

Για μένα, ο μόνος τρόπος για να «επαληθεύσω» άτομα στην πλατφόρμα είναι να ενσωματωθώ με κάποιο είδος ψηφιακής ταυτότητας ή βιομετρικού αναγνωριστικού. Και αυτό ακούγεται τρομερά παρόμοιο με το όραμα του WEF να καταστήσει απαραίτητο να έχουμε μια «ψηφιακή ταυτότητα» προκειμένου να έχουμε πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες. Διάολε, ίσως ο Μασκ έχει επιφορτιστεί να το καθιερώσει και αυτό. Ε, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Σε αμερικανικά συμφραζόμενα, αυτή η περίεργα καθηλωμένη στον χρυσό οικονομική άποψη συνδυάστηκε από πολύ νωρίς αφενός με τα αυτοχαρακτηριζόμενα ως φιλοσοφία του «Αντικειμενισμού» γραπτά της Άιν Ραντ και από την άλλη με μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας που επιπολάζουν στο ιδιαίτερα θρεπτικό γι’ αυτές περιβάλλον των Ρεπουμπλικάνων. Η Άιν Ραντ εξέθεσε την κάπως ιδιαίτερη σκέψη της στο αριστούργημά της, την τριλογία «φιλοσοφικών» αντι-μυθιστορημάτων με γενικό τίτλο «Ο Άτλας Επαναστάτησε». Είναι ένα τρομερά καλογραμμένο, σημαντικό και πλήρες διδακτικό κείμενο. Κοντά στο τέλος, ο κεντρικός ήρωας εκφωνεί έναν λόγο που συμπυκνώνει διδακτικά τις αρχές του. Η Ραντ έχει καταφέρει να συλλέξει εδώ όλες τις αξίες για την ηθική αυταξία του αρίστου, του μοναδικού και της ιδιοτέλειας.

Πρόκειται για μια θεωρία που θα την ανέπτυσσε περαιτέρω και θα την έκανε μια από τις βασικές ηθικές αρχές της η Σχολή του Σικάγου: Το ιστορικό άρθρο «Τα ιδιωτικά ελαττώματα είναι δημόσιες αρετές», το συνέγραψε ο Τζορτζ Στίγκλερ, μεγάλη μορφή της Σχολής αυτής. Στο άρθρο αυτό, ο πλούτος θεωρείται ως ένα κοινωνικά απαραίτητο ελάττωμα, επειδή επάνω στα ένστικτα πλούτου κι αριστείας των κεφαλαιοκρατών εδράζεται η οικονομική και επομένως κοινωνική πρόοδος, η έξοδος των φτωχών από την φτώχεια τους, η ευζωία και ευτυχία όλων μας.

Η Ραντ ήταν αντίθετη στον «κρατισμό», στον οποίο ενέτασσε περίπου τα πάντα· γιατί εκτός από την απόλυτη μοναρχία, τον φασισμό, τον κομμουνισμό και την δικτατορία, κρατισμός ήταν και αυτό που αποκαλούσε «δημοκρατικό σοσιαλισμό», δηλαδή οποιοδήποτε καθεστώς αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας φορολογεί τον πλούτο, όπως το καθεστώς των ΗΠΑ.

Σε μια κανονική θεωρία συνωμοσίας οι σατανικές, μυστικές μασονίες συνωμοτούν, με σκοπό να βλάψουν τις ευρείες λαϊκές μάζες. Εδώ αντίθετα, είναι οι πλατιές απρόσωπες μάζες που συνωμοτούν κατά των φωτισμένων, ολιγομελών καπιταλιστικών πρωτοποριών. Επειδή μάλιστα οι μάζες δεν είναι ικανές για σκέψη, την συνωμοσία αναλαμβάνει να την φέρει σε πέρας το καπιταλιστικό κράτος, το οποίο, σε μια ενδιαφέρουσα αντιστροφή της πραγματικότητας, εκπροσωπεί επιτελικά τις σατανικές αλλά ηλίθιες μάζες.

Σε αυτή την φιλολογία ήρθε να προστεθεί και μια πιο κανονική θεωρία συνωμοσίας, όταν την δεκαετία του ’50 ο αντισημίτης και φιλοναζιστής Eustace Mullins (που είχε δουλέψει ένα φεγγάρι και για τον Μακάρθι) διατύπωσε την θεωρία του στο κυριότερο βιβλίο του, το «Secrets of Federal Reserve», δηλαδή «Μυστικά της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ». Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο αποκαλύπτεται ότι η Fed είναι ουσιαστικά υποχείριο των τραπεζών του Σίτι του Λονδίνου, οι οποίες είναι βασικά μια βιτρίνα για τους Illouminati, οι οποίοι όμως, είναι στην πραγματικότητα όργανα που ελέγχουν τις οικογένειες των Ρότσιλντ, δηλαδή των Εβραίων τραπεζιτών, όπως και τους Ροκφέλερ.

Η συνωμοσία αυτή ήρθε και έδεσε με το κίνημα των λαϊκών πολιτοφυλακών που πολλαπλασιάστηκαν την δεκαετία του ’90, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο μια ιδεολογική θηλιά γύρω από τον λαιμό της αμερικάνικης κοινωνίας. Οι αντιλήψεις αυτές θεωρούν την οπλοκατοχή ως ιερό δικαίωμα, το ομοσπονδιακό κράτος ως έναν συνωμοτικό οργανισμό καταπίεσης (όντως είναι) ο οποίος ελέγχεται από τους σοσιαλιστές (λέγε κομμουνιστές). Η δε φορολογία είναι σκλαβιά και καταπίεση της ελεύθερης αγοράς και επιδότηση των ανάξιων και των τεμπέληδων, που σαν βδέλλες ρουφάν το αίμα. Όλα αυτά είναι διαδεδομένα πλέον στο πολιτικό mainstream και αρωγός τους είναι μεγάλο τμήμα και στα δύο κόμματα.

Σε αυτό τον κύκλο πολιτικής, οικονομίας και συνωμοσιών, ήρθε να προστεθεί η Silicon Valley και το μείγμα τεχνολογίας και lifestyle που προσφέρει. Οι επιχειρηματίες των νέων τεχνολογιών είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών, φοιτητές σε διάφορα πανεπιστήμια από αυτά που δεν είναι φτιαγμένα για να σπουδάζει τα παιδιά της η φτωχολογιά και είχαν την τύχη να αποφοιτήσουν την εποχή, που μια σειρά τεχνολογίες θα απογειώνονταν.

Μιλάμε για μια μικρή ομάδα δισεκατομμυριούχων, γνωστών μεταξύ τους από παλιά, που για πολλούς από αυτούς σημαντικός ή και κυριότερος πελάτης τους είναι το αμερικανικό δημόσιο (π.χ. Space-X). Όλοι αυτοί ασχολούνται με ιντερνετικές εφαρμογές σχετικές με διαφήμιση και ψηφιακό εμπόριο, ή και με θρασύτατες απάτες μεγάλου μεγέθους, και φυσικά με εμπόριο χρήματος. Ο Πίτερ Τιλ (Peter Thiel) του PayPal, όπως αναφέρεται στο βιβλίο «The PayPal Wars» είχε πει ήδη το 1999:

«Το PayPal θα δώσει στους πολίτες σε όλον τον κόσμο πιο άμεσο έλεγχο επάνω στα νομίσματά τους από όσο είχαν ποτέ. Θα γίνει σχεδόν αδύνατον για τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις να κλέψουν τον πλούτο των πολιτών τους [δημιουργώντας πληθωρισμό ή και νομισματικές υποτιμήσεις] επειδή αν το δοκιμάσουν οι άνθρωποι θα γυρίσουν αυτόματα σε δολάρια, ή λίρες ή γιεν, πετώντας στον κάλαθο το εξευτελισμένο τοπικό νόμισμα».

Ο Thiel, μαζί με τον Ίλον Μασκ (Elon Musk) και τους περισσότερους άλλους αυτής της γενιάς, είναι πολύ ξεκάθαροι στις οικονομικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις, ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζουν Ρεπουμπλικάνους ή Δημοκρατικούς: είναι ελευθεριάζοντες (libertarian), πολύ κοντά στις πεποιθήσεις της Αυστριακής Σχολής και πολλοί από αυτούς θαυμαστές της Άιν Ραντ. Το χρήμα πρέπει να είναι διεθνές, όχι κρατικό, όχι παραστατικό. Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να καταργηθούν ή να ιδιωτικοποιηθούν. Το κράτος είναι κλέφτης, κλέβει πλούτο είτε άμεσα με την φορολογία ή έμμεσα με τον πληθωρισμό. Η φορολογία χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των φτωχών, των ανίκανων να πλουτίσουν, των κατώτερων –και οι ίδιοι δεν νιώθουν καμία υποχρέωση να μοιραστούν τα λεφτά τους με αυτόν τον αγνώμονα όχλο, είτε μέσω φορολογίας, είτε μέσω πληθωρισμού.

Υπάρχει μόνο ένας ρόλος για το κράτος: να είναι πελάτης των βιομηχανιών τους και των εταιριών υπηρεσιών τους, όπως η Palantir του Thiel, της οποίας πελάτης είναι και το Ελληνικό Δημόσιο. Και αν ο ρόλος των εταιριών αυτών είναι κάπως σκοτεινός, αν είναι η παρακολούθηση των πολιτών και των εχθρών του κράτους, τόσο το χειρότερο για τους πολίτες αυτούς. Ας πρόσεχαν, να είχαν και αυτοί φτιάξει δικές τους πολυεθνικές.

Τα καλά του ελέγχου σας

Όπως αναφέρει το CNN, (15-06-2022) ο Liu, ένας 39χρονος εργαζόμενος στον τομέα της τεχνολογίας στο Πεκίνο, έφτασε στην κεντρική πόλη Zhengzhou. Είχε βγει αρνητικός στον Covid-19 την προηγούμενη μέρα. Το ξενοδοχείο του είχε επιβεβαιώσει ότι μπορούσε να κάνει check in και ο κωδικός υγείας στην εφαρμογή του τηλεφώνου του ήταν πράσινος – που σημαίνει ότι δεν είχε εκτεθεί σε άτομα ή μέρη που θεωρούνταν κίνδυνοι και επομένως ήταν ελεύθερος να ταξιδεύει.

Αλλά όταν ο Liu σάρωσε έναν τοπικό κωδικό QR (ψηφιακό πάσο) για να βγει από τον σιδηροδρομικό σταθμό Zhengzhou, ο κωδικός υγείας του επέστρεψε στο κόκκινο που συνήθως αποδίδεται σε άτομα που έχουν μολυνθεί με Covid ή θεωρούνται από τις αρχές ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης και γίνονται αμέσως persona non grata. Απαγορεύονται από όλους τους δημόσιους χώρους και τα μέσα μεταφοράς και συχνά υπόκεινται σε κυβερνητική καραντίνα για εβδομάδες.

Ο Liu είχε πάει στο Zhengzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας της επαρχίας Henan, για να αναζητήσει επανόρθωση από μια τράπεζα που έχει παγώσει τις καταθέσεις του. Είχε βάλει τις οικονομίες της ζωής του — συνολικού ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων γιουάν (890.000 $) — σε μια αγροτική τράπεζα στο Χενάν και από τον Απρίλιο δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη.

Τους τελευταίους δύο μήνες, χιλιάδες καταθέτες όπως ο Liu αγωνίζονται να ανακτήσουν τις αποταμιεύσεις τους από τουλάχιστον τέσσερις αγροτικές τράπεζες στη Χενάν σε μια υπόθεση που αφορά δισεκατομμύρια δολάρια. Στα τέλη Μαΐου, εκατοντάδες από αυτούς ταξίδεψαν στο Zhengzhou από όλη την Κίνα και οργάνωσαν μια διαμαρτυρία έξω από το γραφείο της τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής της Henan για να ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω, χωρίς αποτέλεσμα.

Μια άλλη διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα. Αλλά καθώς οι καταθέτες έφτασαν στο Zhengzhou, έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι οι κωδικοί υγείας τους στο ψηφιακό πάσο – οι οποίοι ήταν πράσινοι κατά την αναχώρηση – είχαν γίνει κόκκινοι. Οι καταθέτες κατηγόρησαν τις αρχές του Zhengzhou ότι παραβίασαν το σύστημα του υγειονομικού κώδικα για να τους εμποδίσουν να επιστρέψουν στην πόλη κι έτσι να ανατρέψουν τα σχέδιά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Η Επαρχιακή Επιτροπή Υγείας της Χενάν είπε στον κρατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο thepaper.cn ότι «διερευνά και επαληθεύει» τις καταγγελίες από καταθέτες που έλαβαν κόκκινους κωδικούς.

«Τώρα οι αρχές μπορούν να σας εμποδίσουν να υποβάλετε αιτήματα βάζοντας απευθείας ψηφιακά δεσμά πάνω σας, δηλαδή δίνοντάς σας κόκκινους κωδικούς», είπε ένα σχόλιο στο Weibo, την κινεζική πλατφόρμα που μοιάζει με Twitter.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.-

Καλός Μπάτσος, κακός Μπάτσος

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μασκ συμμερίζεται ολόκληρη την τεχνοκρατική/μεταανθρωπιστική ατζέντα, οπότε γιατί ξαφνικά θεωρείται υπέρμαχος της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου; Απλώς, οι παγκοσμιοποιητές της “Μεγάλης Επανεκκίνησης” παίζουν το γνωστό έργο, «καλός μπάτσος, κακός μπάτσος». Ο Klaus Schwab, ο Bill Gates, οι Rockefellers, ο Soros κ.λ.π. είναι οι «κακοί» και ο Musk είναι ο «καλός» που ήρθε για να προσφέρει στην ανθρωπότητα έναν καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Το όραμα του Schwab για το μέλλον και το όραμα του Musk για το μέλλον είναι ακριβώς το ίδιο. Οι διαδρομές για να φτάσουν εκεί μπορούν να είναι διαφορετικές, αλλά ο προορισμός δεν έχει αλλάξει.

Γιατί λοιπόν να βάλουν τον Musk για να παίξει τον ρόλο του «καλού μπάτσου»; Πρώτα απ’ όλα, έχει την σωστή προσωπικότητα, είναι εκκεντρικός και ήδη λατρεύεται ως ιδιοφυΐα της εποχής μας. Δεύτερον, δεν συνδέεται ούτε με την πολιτική δεξιά ούτε με την αριστερά και έτσι απευθύνεται εξίσου στις ανθρωπόμαζες και στα δύο άκρα του φάσματος.

Αν και είναι καλό που οι απαγορευμένοι λογαριασμοί επέστρεψαν στο Twitter (είναι το τυράκι στην φάκα) και η ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα έχει (είναι το καροτάκι για τον λαγό) αποκατασταθεί, προσωρινά είναι σημαντικό, να είστε προσεκτικοί πριν υποκύψετε στην γοητεία του Musk ως κάποιου είδους απελευθερωτή ή σωτήρα από τους “κακούς μπάτσους”.

Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμείς δεν εμπιστευόμαστε τον Elon Musk (ούτε και κανέναν άλλο από τον συρφετό τους) για να μας πει την ώρα, σε ένα δωμάτιο γεμάτο ρολόγια.

@Ηώ Αναγνώστου / terrapapers.com/2022

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Εν μέρη τα λέει ω σωστά. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως προτείνει οι κεντρικές τράπεζες να καταργηθούν ή να γίνει ιδιωτικές, ενώ ξέρουμε ότι σχεδόν όλες ανήκουν στους Ροτσαιλ

  2. αγνωστος 07/04/2022 @ 3:56 ΜΜ

    ανθρωπέ μου όλοι είναι λύκοι με προβιές και μονο αν αποδειχτει το αντιθετο αλλαζει η εικονα οκ;;;

  3. ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ 07/04/2022 @ 4:18 ΜΜ

    Μου έρχεται στο μυαλό το κόλπο του “κακού” και του “καλού” μπάτσου. Ο πρώτος το παίζει θυμωμένος,σκληρός και αυστηρός ενώ ο δεύτερος ήρεμος,διαλλακτικός και φιλικός. Το θύμα τελικά υποκύπτει στον δεύτερο μετά από ανήλεη πίεση του πρώτου, και μιλάει ή συνεργάζεται.
    Όλα τα μεγάλα κεφάλια και πορτοφόλια του κόσμου επιζητούν τον απόλυτο έλεγχο,Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, για να είναι σίγουροι… Κανείς τους δεν θέλει το καλό των ανθρώπων.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*