«Ανατριχιάστε»: Τι θα παράγουν τα εργαστήρια εκτός από μεταλλαγμένο κρέας

Ένα γεγονός που, ενδεχόμενα, πρέπει να μας προβληματίσει.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Αυτό γιατί, επιστήμονες στο Hebrew University of Jerusalem (HU) παρουσίασαν έναν τρόπο μετατροπής κυττάρων του δέρματος σε τρία βασικά είδη κυττάρων από τα οποία αποτελούνται τα πρώιμα έμβρυα, ως βάση για την μελλοντική δημιουργία ανθρώπινων εμβρύων στο εργαστήριο.

Η εν λόγω έρευνα έγινε πάνω σε κύτταρα ποντικιών!

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες παρουσιάζουν ως αιτία της έρευνάς τους, την δυνατότητα μελέτης ασθενειών που επηρεάζουν τα έμβρυα και προκαλούν δυσλειτουργίες στον πλακούντα.


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Combat Fighter

Μάθε πώς να αμύνεσαι σε καταστάσεις ωμής βίας στο δρόμο

Πολλοί πιστεύουν ότι επειδή είναι γυμνασμένοι η επειδή έχουν κάποια μυική δύναμη ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μία ξαφνική επίθεση η οποία δεν θα έχει κανόνες και θα είναι βάναυση όσο ποτέ. Η εμπλοκή σε μάχη του δρόμου είναι το πιο δύσκολο πράγμα και δεν έχει να κάνει τίποτα με οποιεσδήποτε τέχνες μπορεί να νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Η ωμή βία είναι τελείως διαφορετική από μία κατάσταση κινήσεων σε μία προπόνηση. Μπορεί σύντομα να χρειαστεί να αμυνθούμε για τη ζωή μας, μπορεί σύντομα να βρεθούμε σε περιβάλλον όπου Η ωμή βία θα είναι ικανή να σοκάρει και τον πιο εκπαιδευμένο. Μάθε σήμερα πως μπορείς να αμυνθείς σε όλες τις συνθήκες, με ανορθόδοξους τρόπους, σε μία μάχη άνευ κανόνων που ο μόνος στόχος ειναι η νίκη και η επιβίωσή σου..

ΤΙΜΗ 32€ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτό όμως μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία ολόκληρων τεχνητών εμβρύων, μέσω κυττάρων του δέρματος.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Stem Cell», ο Yosef Buganim από το Τμήμα Εξελικτικής Βιολογίας και Καρκινικών Ερευνών του HU αποκαλύπτει πώς, μαζί με την ομάδα του, ανακάλυψαν σετ γονιδίων που είναι σε θέση να μετατρέπει κύτταρα από το δέρμα ποντικιών στα τρία είδη κυττάρων που συνθέτουν το πρώιμο έμβρυο:

Το έμβρυο αυτό καθ’ αυτό,
τον πλακούντα,
εμβρυϊκούς ιστούς, όπως, για παράδειγμα, ο ομφάλιος λώρος.

Όπως μάλιστα τονίζεται, μελλοντικά θα μπορούν, κατά πάσα πιθανότητα, να δημιουργούνται σε εργαστήρια ολόκληρα ανθρώπινα έμβρυα, έχοντας ως βάση ανθρώπινα κύτταρα δέρματος, δίχως την ανάγκη χρήσης σπέρματος ή ωαρίων.

Αυτά έμβρυα θα μπορούν να μεγαλώνουν σε… κυψέλες ή τεχνητές μήτρες;

Όλα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την υγεία ή μήπως η όποια εξουσία μπει σε πειρασμό, προκειμένου να ελέγχει τις γεννήσεις, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον του πλανήτη, όπως πολλοί πιστεύουν;

Εκτός από μεταλλαγμένο κρέας θα παράγονται και άνθρωποι;

el.gr

Loading...

One thought on “«Ανατριχιάστε»: Τι θα παράγουν τα εργαστήρια εκτός από μεταλλαγμένο κρέας

  1. Νέρια πρώην ανώνυμη says:

    Και κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία και ο δρόμος για ανθρώπους υποχείρια ως πολεμιστές ή κατασκόπους ή εργάτες ή εν δυνάμει δότες οργάνων και ποιος ξέρει τι άλλο.
    Τώρα θυμήθηκα και την ταινία Το νησί.

    Μέγιστη ύβρις προς το Θεό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *