Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:36 - 01/04/2012

Αποκάλυψη : Yποψήφιος με τον Καμμένο ο άνθρωπος που εγκατέστησε τη Rothschild στην Ελλάδα. Θέλει να απολύσει 200 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και αποκαλεί φεουδαρχική την περιουσία της εκκλησίας !!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Ο γνωστός οικονομολόγος κ. Ίων Στεριώτης θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το νεοσύστατο κόμμα Καμμένου στην Α΄ Αθηνών με βάση τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και μπήκαν σε διαβούλευση στη σελίδα του κ. Καμμένου στο facebook. Ο κύριος Στεριώτης δεν είναι όποιος κι όποιος όμως… Είναι ο άνθρωπος που έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό κι έχει διατυπώσει πρόσφατα θέσεις και αναλύσεις που γεννούν πολλά ερωτηματικά τόσο για τον ίδιο όσο και για τις προθέσεις του κόμματός του . Τι κρύβεται πίσω από τα φλογερά πατριωτικά αντιμνημονιακά κηρύγματα του υπερπατριώτη Καμμένου ;
Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για το στέλεχος των Α.Ε.

-Είναι κατά δήλωσή του ο άνθρωπος που Εγκατέστησε στην Ελλάδα και διηύθυνε επί 2 χρόνια το Γραφείο Αντιπροσωπείας της γαλλικής Τράπεζας Rothschild S.A. (σήμερα Κρατική Τράπεζα BUE).
http://www.steriotis.eu/index.htm

Ερώτημα : Φυσικά δεν είναι κακό , ο άνθρωπος συνεργάστηκε με έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους τραπεζικούς οίκους , ωστόσο πως αυτό συνδυάζεται με τον υπερ πάντων αγώνα του κ. Καμμένου ενάντια σε στους παγκόσμιους τραπεζίτες , τη νέα τάξη πραγμάτων κλπ ;
Ας δούμε εδώ και τη σχετική ανάρτηση με το ρόλο της οικογένειας Rothschild σύμφωνα με τον Erol Bilbilik
ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ-Το Στρατηγείο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
– Εξελέγη 2 φορές Πρόεδρος του Δ.Σ. (2000 – 2003) του “Συνδέσμου Εισηγμένων Εταιρειών Χρηματιστηρίου Αθηνών”, με Μέλη τις 216 μεγαλύτερες Εισηγμένες Εταιρείες.
-Υποστηρίζει σε ανάλυσή του ότι είναι άμεση ανάγκη η απόλυση 200 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων (βασικά λέει ότι από τους 800 χιλιάδες δ.υ. μόνο οι 400 χιλιάδες είναι απαραίτητοι , αλλά σε πρώτη φάση
200.000 Συμβασιούχοι και μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, ώστε να σωθούν 400.000 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.
t(tp://www.steriotis.eu/analyseis.htm ) όπως τονίζει στην προσωπική ιστοσελίδα του .
Ερώτημα : Είναι μια άποψη που εκφράζουν πολλοί αναλυτές και οικονομολόγοι κυρίως του φιλελεύθερου χώρου και πολιτικοί όπως ο κ. Μάνος . Πάντως η τρόικα έχει μιλήσει για μείωση κατά 150 χιλιάδες δ.υ. ενώ η Νέα Δημοκρατία δεν είναι και τόσο θετική για κάτι τέτοιο . Ο κ.Καμμένος που δεν έχει πει τίποτα για το πρόγραμμά του ,πέρα από το όχι στο μνημόνιο έχει τέτοιες απόψεις πιο σκληρές από τους τροικανούς ; Aν ναι δεν θα πρέπει να το ξέρουν οι υποστηρικτές του ;
-Υποστηρίζει ότι Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μια τεράστια, φεουδαρχική, περιουσία σε ακίνητα αλλά κατέχει κι ένα μέρος του πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και ενοικιάζει ακόμη και παραλίες και μπαρ.Και είναι καιρός η τεράστια περιουσία της:

είτε να περάσει στο Ελληνικό Δημόσιο και να συνεχίσει αυτό να μισθοδοτεί τους ιερείς – όπως γίνεται με τα μοναστήρια, όπου η περιουσία των μοναχών περιέρχεται στα μοναστήρια,

είτε να κρατήσει την περιουσία της αλλά να μισθοδοτεί εκείνη όλους τους ιερείς και τους μητροπολίτες, που συχνά τα τελευταία χρόνια έκαναν την κοινή γνώμη να εξοργίζεται με τις περιουσίες δισεκατομμυρίων, που μάζευαν και χρησιμοποιούσαν για να φέρουν κάποιους νεαρούς όχι στον ίσιο δρόμο αλλά στο κρεβάτι τους.

Νομίζω έχουμε φτάσει στο τέλος της ανοχής και σαν Πολίτες και σαν Φορολογούμενοι δηλώνει εξοργισμένος ο κ.Στεριώτης . http://www.steriotis.eu/arthra.htm
Ερώτημα : O κ.Καμμένος εμφανίζεται με ένα πολύ θρησκευτικό προφίλ . Συμφωνεί με την άποψη του υποψηφίου του ότι η περιουσία της εκκλησίας είναι φεουδαρχική κι ότι πρέπει το δημόσιο να την απαλλοτριώσει ;

-Στο προφίλ του στο facebook http://www.facebook.com/steriotis?ref=ts έχει αναρτήσει στην πρώτη σελίδα του την παρακάτω φώτο που απεικονίζει μεταξύ άλλων τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή στη φυλακή .

Ερώτημα : Γιατί τόσο μίσος κατά της Νέας Δημοκρατίας και των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή ;
Μπορούν να πολιτεύονται με τέτοιο τρόπο στελέχη πολιτικών κομμάτων που θέλουν να σώσουν την πατρίδα μας ; Έχουν σχέση με πολιτικό πολιτισμό τέτοιες ενέργειες ή κάποιοι ονειρεύονται άλλες καταστάσεις πέρα από την πολιτική ηρεμία και την ομαλότητα;

Θα πει κάποιος ότι όπως σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα ή ότι μπορεί ο κ. Καμμένος να μην γνωρίζει ακριβώς τι πρεσβεύει κάθε στέλεχος σε ένα νεοσύστατο κόμμα . Εδώ όμως έχουμε ένα πρόσωπο πάρα πολύ γνωστό , με εκτεταμένη αρθρογραφία , γνωστές θέσεις , με τον οποίο φωτογραφίζεται ο αρχηγός , ένα πρόσωπο που έχει υπάρξει πρόεδρος των εισηγμένων εταιρειών του χρηματιστηρίου σε μία περίοδο που ο κ. Καμμένος ήταν σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο πολύ ενεργός κι εύστοχος στις επενδυτικές του επιλογές στο χρηματιστήριο
Γιακουμάτος: “Ο Καμμένος καταγγέλλει, αλλά δεν κοιτάει την καμπούρα του, έβγαλε 280 εκατομ. από το χρηματιστήριο το 2000″

Εμείς δεν κρίνουμε τις θέσεις κανενός . Κρίνουμε την υποκρισία και το λαϊκισμό .
Mε αυτά που πιστεύει ο κ.Στεριώτης π.χ. για τις μαζικές απολύσεις από το δημόσιο θα μπορούσε να ναι υποψήφιος σε κόμματα όπως η Δράση του κ.Μανου , η Φιλελεύθερη Συμμαχία ,η Δημιουργία Ξανά του κ.. Τζήμερου .Τα κόμματα αυτά ,όμως είναι ξεκάθαρα . Λένε ότι πρέπει να γίνουν θυσίες κι ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό .
Με όσα λέει για την εκκλησία και την περιουσία της θα μπορούσε να ναι υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ , του ΣΥΡΙΖΑ ή και φιλελεύθερων κομμάτων. Η αριστερά όμως ,έχει κάποιες πάγιες απόψεις και σαφώς δεν επενδύει στο θρησκευτικό συναίσθημα των ψηφοφόρων .
Από την άλλη πλευρά ερώτημα τίθεται και για τον κ. Στεριώτη .Μήπως δεν γνωρίζει τις απόψεις Καμμένου ;
Ωστόσο ένας τόσο έμπειρος και με διασυνδέσεις άνθρωπος δεν είναι τυχαίο ότι θέλησε να είναι ιδρυτικό στέλεχος και υποψήφιος με τους Α.Ε.

Ο κύριος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οφείλουν κάποιες απαντήσεις στους Έλληνες πολίτες


Παρακάτω αναλυτικά 1) ανάλυση του κ.Στεριώτη για άμεση ανάγκη απόλυσης 200 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και 2) το άρθρο για την εκκλησιαστική περιουσία .

Σε ακόμη μεγαλύτερο Δημόσιο Χρέος οδηγεί

η σημερινή Οικονομική Πολιτική

Αναγκαία πλέον η άμεση απόλυση , 200.000 Συμβασιούχων

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου ΓεωΠολιτικών & Οικονομικών Μελετών, κ. Ίων Στεριώτης, έδωσε την κατωτέρω Ανάλυση στην δημοσιότητα:

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων στον Δημόσιο Τομέα και η συνεχής επιβάρυνση του συνόλου του Ελληνικού λαού με εξαιρετικά αυξημένους άμεσους και έμμεσους φόρους, έχει επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στην Ελληνική Οικονομία.

Τα εισοδήματα του μέσου Έλληνα μειώθηκαν κατά 20% περίπου και επιπρόσθετα ο πληθωρισμός, που ξεπέρασε το 5%, έκανε τους Έλληνες φτωχότερους κατά 25%.

Ο στόχος, που έχει τεθεί για μείωση του Δημόσιου Τομέα έχει πάψει πλέον να υφίσταται μια και η αυξημένη φορολόγηση οδηγεί αντίστροφα σε γιγαντισμό τον Δημόσιο Τομέα και στην πλήρη συρρίκνωση του Ιδιωτικού Τομέα.

Έτσι στον Ιδιωτικό Τομέα η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει ήδη το 20% σε ολόκληρη την Χώρα και σύμφωνα με χθεσινές εκτιμήσεις η μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έχει ήδη κλείσει ή κινδυνεύει να κλείσει. Σημειώνουμε ότι η ανεργία στην Ευρώπη υπολογίζεται σαν ποσοστό των μη εχόντων εργασία σε σχέση με τους κατοίκους της Χώρας ηλικίας 18 – 55 ετών. Αντίθετα στην Ελλάδα υπολογίζονται σαν άνεργοι μόνον όσοι έχουν δηλωθεί σαν άνεργοι και όχι οι πραγματικά άνεργοι – όπως οι χιλιάδες άνεργοι νέοι, που δεν έχουν γραφεί ακόμη σαν εργαζόμενοι, περνάνε τις μέρες τους στις καφετέριες της Χώρας αλλά δεν προσμετρούνται σαν άνεργοι.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα υφίστανται θυσίες αλλά διαισθάνονται ότι το αποτέλεσμα είναι μηδενικό και ίσως αρνητικό.

Πράγματι το Δημόσιο Χρέος αντί να μειώνεται, αυξάνει. Αυτό οφείλεται στα εξαιρετικά υψηλά επιτόκια, που πληρώνει η Χώρα μας – ακόμη και 10%, μετά την αντιστροφή του κλίματος από την αρχή του χρόνου, λόγω των αψυχολόγητων δημοσίων δηλώσεων των Υπουργών της κυβέρνησης ότι βυθιζόμαστε και ότι δεν υπάρχει δεκάρα στα Ταμεία Ασφάλισης.

Περιέργως, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση καταλαβαίνει για πρώτη φορά τα μαρτύρια, που έχουν υποστεί επί δεκαετίες οι Καταναλωτές, οι Επαγγελματίες και οι Επιχειρηματίες, που δανείζονται ακόμη και σήμερα από τις Ελληνικές Τράπεζες με τεράστια spread, που φθάνουν ακόμη και τις 1.800 μονάδες, εν σχέσει με το βασικό διατραπεζικό επιτόκιο του Ευρώ.

Όλες αυτές οι Επιχειρήσεις, οι Επαγγελματίες και οι Καταναλωτές, που πλήρωναν τόσα χρόνια αυτά τα υψηλά επιτόκια, κατέληξαν σε ζημιές, σε κλείσιμο, σε κατασχέσεις κατοικιών και περιουσιακών στοιχείων. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα και με το Ελληνικό Δημόσιο. Καιρός να κινητοποιηθούμε για να γλυτώσουμε την πλήρη κατάρρευση.

Περιέργως κανείς από την Κυβέρνηση δεν ανέθεσε σε Οικονομολόγους, σε ανθρώπους της αγοράς και σε Καθηγητές Πανεπιστημίου την σύνταξη μιας μελέτης για το πώς φτάσαμε εδώ και για το πώς θα βγούμε από αυτήν την κρίση. Ίσως γιατί φοβάται ότι θα βγουν καταδικαστικές ετυμηγορίες κατά των κυβερνήσεων της τελευταία εικοσαετίας. Σαν μοναδικούς συμβούλους η Ελλάδα φαίνεται να έχει μόνον τους ανθρώπους της Τρόικας, αγνοώντας το γεγονός ότι η κάθε πλευρά της Τρόικας έχει διαφορετικούς στόχους και σκοπούς.

Η εμπειρία των 9 μηνών, που πέρασαν, έδειξε ότι οι δημόσιες δαπάνες δεν μειώνονται με κάποιες περικοπές μισθών, με μείωση δαπάνης λειτουργίας των Υπουργείων και μείωση των πολυέξοδων ταξιδιών στο εξωτερικό. Τελικά, η μόνη λύση, για την ριζική μείωση των Δημοσίων Δαπανών και την μείωση του Δημόσιου Τομέα, δεν είναι άλλη από την απόλυση των υπεράριθμων Δημοσιών Υπαλλήλων.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα δεν μπορούν να καλύψουν με την εργασία τους και τις φοροδοτικές εισφορές τους ένα Δημόσιο με περισσότερους από 400.000 Δημοσίους Υπαλλήλους. Αλλά από την πρώτη καταμέτρηση, που μόλις τελείωσε, φαίνεται ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ξεπερνούν τις 800.000. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν ένας στους τέσσερεις εργαζόμενους στην Ελλάδα να είναι Δημόσιος Υπάλληλος.

Τον κίνδυνο πτώχευσης αντιμετώπισε πριν μερικά χρόνια και η Καλιφόρνια, η 5η μεγαλύτερη οικονομική οντότητα στον κόσμο. Και η λύση, που ήσαν υποχρεωμένοι να πάρουν ήταν η απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το μέτρο είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και θα δημιουργήσει προβλήματα σε χιλιάδες ανθρώπους αλλά είναι προτιμότερο να απολυθούν 100.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι παρά να χάσουν την δουλειά τους 200.000 εργάτες και υπάλληλοι στον Ιδιωτικό Τομέα μαζί με τις αντίστοιχες Επιχειρήσεις, που εργάζονται.

Η επιλογή αυτή γίνεται πλέον πιεστική – όσο και να είναι δύσκολη μια τέτοια απόφαση, αλλά θα πρέπει 200.000 Συμβασιούχοι και μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας, ώστε να σωθούν 400.000 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να στρέψει άμεσα το ενδιαφέρον της στις ήδη λειτουργούσες Επιχειρήσεις και στην διατήρηση των υφισταμένων ακόμη θέσεων εργασίας. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει – σε συνεργασία με τους Εκπροσώπους των Εργαζομένων, των Επαγγελματιών και των Επιχειρηματιών, να επανεξεταστούν οι υφιστάμενες δανειακές τους υποχρεώσεις και τα υφιστάμενα επιτόκια. Οι πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις για τους δανειολήπτες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Απλά τα μεταθέτουν για αργότερα. Και οι πτωχεύσεις, οι ακάλυπτες επιταγές, οι απολύσεις, οι κατασχέσεις σπιτιών, αυτοκινήτων, μηχανημάτων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων συνεχίζονται.

Παράλληλα οι φόροι θα πρέπει να κατευθυνθούν σε μια αναπτυξιακή πολιτική, που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει συνάλλαγμα στην Χώρα.

Πιστεύω ότι όλοι φορείς των Εργαζομένων, των Καταναλωτών, των Ελευθέρων Επαγγελματιών και των Επιχειρηματιών θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε από κοινού διαβούλευση και να καταθέσουν σαν κοινό μέτωπο Προτάσεις προς την Κυβέρνηση.

Οι μηχανισμοί της Οικονομίας λειτουργούν και αντιδρούν με απόλυτη ακρίβεια και με τεράστιες ταχύτητες παρά το γεγονός ότι εξωτερικά όλα φαίνονται να κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Και ο κ. Στεριώτης κατέληξε: Χρόνος δεν υπάρχει πια. Η Κυβέρνηση πρέπει να ακούσει την φωνή των Εργαζομένων, που εργάζονται πλέον μόνο και μόνο για να καλύψουν τα έξοδα διατροφής τους. Η κυβέρνηση πρέπει επίσης α προσέξει και τις προτάσεις των παραγωγικών τάξεων για να αποφύγουμε τον γκρεμό, στον οποίο κατευθυνόμαστε ολοταχώς.

Η περιουσία της Εκκλησίας

και οι μισθοί των ιερέων

Σε μια περίοδο, που το Κράτος ξανακοιτάζει όλες τις δαπάνες του, με τρεις Οργανισμούς να ελέγχουν την παραμικρή του κίνηση, σε μια στιγμή, που ακόμη και οι μισθοί των χαμηλόμισθων και όλες οι συντάξεις κόβονται σε μεγάλο ποσοστό, είναι καιρός να ξανακοιτάξουμε και την τεράστια δαπάνη, που δημιουργεί το σημερινό καθεστώς, της πληρωμής των μισθών και των συντάξεων χιλιάδων ιερέων, σαν να επρόκειτο για Δημοσίους Υπαλλήλους.

Σε όλη την διάρκεια ύπαρξης του Ελληνικού Κράτους οι μισθοί και οι συντάξεις των ιερέων κατεβάλλοντο από την ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος. Και μάλιστα τότε ο κόσμος πίστευε και εκκλησιαζόταν σε ποσοστά μεγαλύτερα του 95%.

Κάποια στιγμή – για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απεφάσισε να τους πάρει μαζί του και τους διόρισε Δημοσίους Υπαλλήλους. Ήταν οι καλές εποχές, που οι Πολιτικοί μας ενδιαφερόντουσαν μόνο για την ψήφο και όχι για το μέλλον της Χώρας και του λαού, και έδιναν συντάξεις δεξιά και αριστερά, όπως στους βοηθούς των καθηγητών στα Πανεπιστήμια, που είχαν εργαστεί μόλις οκτώ χρόνια.

Χαριστικές παροχές, που τις πληρώνουμε αγόγγυστα τόσα χρόνια σαν φορολογούμενοι και σαν καταναλωτές. Και αναρωτιόμαστε κιόλας, που πάνε οι φόροι. Και το ίδιο αναρωτιούνται περιέργως και οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι κατασπαταλούσαν τα χρήματα και τα δάνεια του Δημοσίου Χρήματος σε χαριστικούς διορισμούς και χαριστικές συντάξεις.

Έζησα κι εγώ αυτήν την αυτοκρατορική χλιδή, που απολαμβάνουν οι Έλληνες πολιτικοί με τα λεφτά του κοσμάκη. Ταξίδεψα σε μακρινά μέρη σαν μέλος επιχειρηματικών ή δημοσιογραφικών αποστολών. Και εκεί, που πήγαινα παλιότερα σαν απλός τουρίστας και πλήρωνα τεράστια ποσά, τώρα όλα σχεδόν ήσαν δωρεάν, όλα ήσαν άνετα, όλα ήσαν πληρωμένα με τα λεφτά τα δικά σας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μια τεράστια, φεουδαρχική, περιουσία σε ακίνητα αλλά κατέχει κι ένα μέρος του πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και ενοικιάζει ακόμη και παραλίες και μπαρ.

Καιρός να καταμετρήσει και πάλι η Εκκλησία της Ελλάδος τους ιερείς της και να αναλάβει την μισθοδοσία τους. Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Αλλά και γιατί σήμερα η Εκκλησία έχει χωρίσει από το Κράτος αλλά ίσως και από τον Λαό, μια και μόλις το 14% του πληθυσμού εκκλησιάζεται.

Και είναι καιρός η τεράστια περιουσία της:

είτε να περάσει στο Ελληνικό Δημόσιο και να συνεχίσει αυτό να μισθοδοτεί τους ιερείς – όπως γίνεται με τα μοναστήρια, όπου η περιουσία των μοναχών περιέρχεται στα μοναστήρια,

είτε να κρατήσει την περιουσία της αλλά να μισθοδοτεί εκείνη όλους τους ιερείς και τους μητροπολίτες, που συχνά τα τελευταία χρόνια έκαναν την κοινή γνώμη να εξοργίζεται με τις περιουσίες δισεκατομμυρίων, που μάζευαν και χρησιμοποιούσαν για να φέρουν κάποιους νεαρούς όχι στον ίσιο δρόμο αλλά στο κρεβάτι τους.

Νομίζω έχουμε φτάσει στο τέλος της ανοχής και σαν Πολίτες και σαν Φορολογούμενοι.

Ίων Π. Στεριώτης


http://www.steriotis.eu/arthra.htm

Και το αναλυτικό βιογραφικό του υποψήφιου των Α.Ε όπως ο ίδιος το παρουσιάζει στη σελίδα του 

http://www.steriotis.eu/steriotisgr.htm

Πρόεδρος του «Ινστιτούτου ΓεωΠολιτικών & Οικονομικών Μελετών & Προβλέψεων».

§ Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω ε.τ.

§ Σύμβουλος της UBS, 3ης μεγαλύτερης Τράπεζας του Κόσμου (23 χρόνια, από το 1985 – 2008).

§ Εξελέγη 2 φορές Πρόεδρος του Δ.Σ. (2000 – 2003) του “Συνδέσμου Εισηγμένων Εταιρειών Χρηματιστηρίου Αθηνών”, με Μέλη τις 216 μεγαλύτερες Εισηγμένες Εταιρείες.

§ Επί δεκαετία ήταν στο Πάνελ εκ Προσωπικοτήτων, που βαθμολογεί την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδος για την Ετήσια Έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου IMD (διοργανωτή του πασίγνωστου Davos Forum)

§ Πρόεδρος του Δ.Σ. της “Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών -EuroBusiness» με 260 Εταιρείες Μέλη

§ Αρθρογραφεί και σχολιάζει σε Οικονομικές και Πολιτικές Εφημερίδες, στην τηλεόραση (συμμετοχή σε περισσότερα από 250 πάνελ) και το ραδιόφωνο. 110 κείμενα του κυκλοφόρησαν το 2004 σε βιβλίο, που παρουσίασαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, και ο Υπουργός Δημ. Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας.

§ Συμμετείχε (2007) και συμμετέχει (2010-12) στην καμπάνια του Nicolas Sarkozy.

Εxει διατελέσει ακόμη (από το 1975 – 2010):

* Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος σε πολλές ελληνικές και διεθνείς Τράπεζες και Εταιρείες, μεταξύ αυτών και: * του Αμοιβαίου Κεφαλαίου “Δήλος” της Εθνικής Τράπεζας, * του ΕΒΕΑ (1975), * του Πετροχημικού Συγκροτήματος και της * Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

* Νομικός Σύμβουλος των Πρεσβειών: Ιαπωνίας (10 χρόνια), Σουηδίας, Νορβηγίας, Φινλανδίας.

* Εγκατέστησε στην Ελλάδα και διηύθυνε επί 2 χρόνια το Γραφείο Αντιπροσωπείας της γαλλικής ΤράπεζαςRothschild S.A. (σήμερα Κρατική Τράπεζα BUE).

* Εγκατέστησε στην Ελλάδα, οργάνωσε και διηύθυνε 4 χρόνια το Γραφείο Αντιπροσωπείας της γαλλικής Κρατικής Τράπεζας SOCIETE GENERALE. Το1979 η Οικονομική Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ του έκανε εκτενή παρουσίαση με τίτλο “Ο νεώτερος Έλληνας Τραπεζίτης”. Χάρις στα εξαιρετικά αποτελέσματα του Γραφείου Αντιπροσωπείας, που διηύθυνε ο κ. Στεριώτης επί 3 χρόνια, η SOCIETE GENERALE απεφάσισε να ανοίξει το 1981 Υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

* Διετέλεσε για 8 χρόνια Πρόεδρος της FINATEC M&A Ltd, η οποία συνεργαζόταν με τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές Τράπεζες.

* Έχει διδάξει 8 χρόνια Οικονομικό Δίκαιο και ΜΜΕ στα ελληνικά τμήματα του European University και Εισαγωγή στο Δίκαιο του Γαλλικού ΚρατικούΠανεπιστήμιου της Ορλεάνης.

* Μέλος ελληνικών και ξένων Εμπορικών Επιμελητηρίων.

* Έφεδρος Αξιωματικός Μάχιμος του Πολεμικού Ναυτικού (1974 – 2004, δηλ. 30 χρόνια!)

* Σπουδές: Νομικά και Οικονομικά, ευρωπαϊκό, οικονομικό, τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο: στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου των Αθηνών(πέτυχε 3ος μεταξύ 2.100 υποψηφίων) και εν συνεχεία στο Οικονομικό Τμήμα. Στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και

στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Σεμινάρια της Τράπεζας SOCIETE GENERALE (Παρίσι) σε θέματα Εξαγωγών, Χρηματοδοτήσεων Επενδύσεων & Εξαγωγών, Πετρελαίου, Συναλλάγματος, Χρηματιστηρίου.

Μεταπτυχιακοί τίτλοι: D.E.S. στα Χρηματο-Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης και D.E.S. από την Διεθνή Ακαδημία Συγκριτικού Δικαίου (Πανεπιστήμιο Στρασβούργου).

*Ο πατέρας του, καθηγητής Πέτρος Στεριώτης, ήταν Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ), Υπουργός Οικονομικών, Εμπορίου, Γεωργίας και Διοικητής της ΕΤΒΑ στην Κυβέρνηση Καραμανλή (1974 – 1977).

logia-starata
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*