13:47 - 05/01/2011

Φεύγει η ταυτότητα… έρχεται η κάρτα του Πολίτη

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας θα μπει η αστυνομική ταυτότητα, η οποία θα αντικατασταθεί από την “υβριδική”, όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, κάρτα του Πολίτη, η οποία θα έχει το μέγεθος της πιστωτικής κάρτας και με την οποία, ο κάτοχος θα μπορεί να ταξιδέψει στις χώρες της Συνθήκης Σέγκεν.


Ο κ. Ραγκούσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αναλυτικών χαρακτηριστικών της κάρτας την Τρίτη (04/01), ανακοίνωσε πως, μεταξύ των προθέσεων του υπουργείου είναι, μέχρι το τέλος του 2011, τα 10.000.000 Ελλήνων πολιτών να την έχουν αποκτήσει, αλλά και να χρησιμοποιείται ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λ.π. Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά της, σύμφωνα με τον υπουργό, θα περιέχει ένα “έξυπνο” τσιπ στο οποίο θα ενσωματωθούν ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας.
Στη μία όψη της κάρτας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου, καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα. Σημειώνεται πως ο κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο, πως θα υπάρχει αυστηρή τήρηση και προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Παράλληλα, δήλωσε ότι με την κάρτα, οι πολίτες θα μπορούν, μέσω διαδικτύου, να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο και στα αρχεία που αφορούν στην περιουσία τους.
Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας
Τις αντιρρήσεις της για την επικείμενη αλλαγή στο δημόσιο έγγραφο, είχε εκφράσει η Ιερά Σύνοδος, με ανακοινωθέν της από τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι δύο βασικοί όροι που έθετε τότε, ήταν πρώτον “η “Κάρτα του Πολίτη” να μην περιέχει κατ’ ουδένα τρόπο εμφανή ή αφανή τον αριθμό “666” ή barcode”, κάτι που διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, και “κατ’ ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες”.
Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν:
1. Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αντικατάσταση της Αστυνομικής Ταυτότητος με την “Κάρτα του Πολίτη”, η τεχνολογία της οποίας θα την καθιστά απαραχάρακτη και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών από την δράση του κοινού εγκλήματος. Σε αυτή θα περιέχονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του κατόχου.
2. Αναμένεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση στις αρχές του νέου έτους 2011, και επομένως και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της “Κάρτας”.
3. Από την πλευρά των Μελών των Συνοδικών Επιτροπών τονίσθηκε, ότι η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως. Γι’ αυτό :
α) Η “Κάρτα του Πολίτη” δεν πρέπει να περιέχει κατ’ ουδένα τρόπο εμφανή η αφανή τον αριθμό “666”.
β) Επίσης κατ’ ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.
4. Τα στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως εδήλωσαν, ότι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις των Μελών των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας και θα τις λάβουν υπ’ όψιν τους.
Στις 8 Δεκεμβρίου, και αφότου είχε δοθεί προς διαβούλευση το Σχέδιο της Κυβέρνησης για τη νέα αστυνομική ταυτότητα, η ΔΙΣ επανήλθε με νέο ανακοινωθέν της στο οποίο υπογραμμίζε τα εξής:
“α. Εκ του περιεχομένου του κειμένου διαπιστώνεται ασάφεια, αντίφαση και σύγχυση. β. Η Εκκλησία σέβεται το ανεπανάληπτο του προσώπου του ανθρώπου και την θεόσδοτη ελευθερία του.
γ. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν μπορεί να απογυμνωθεί από την αξιοπρέπεια και τα χαρακτηριστικά του.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων η Εκκλησία δηλώνει την επιφύλαξή της επί του θέματος, το οποίο θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανύστακτο ενδιαφέρον, αναμένοντας το νομοθετικό πλαίσιο για την τελική τοποθέτησή Της. Δηλώνει δε ότι, εν τω μεταξύ θα παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής”. 

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*