«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ»-ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕΙΩΣΗΣ-ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φθάσει τα 10,1 δισεκατομμύρια, μέχρι το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύθηκε, την Τρίτη. Ο σημερινός πληθυσμός είναι περίπου 6,9 δισεκατομμύρια, ενώ αναμένεται να σταθεροποιηθεί περίπου στα 9 δισεκατομμύρια, στα μέσα του αιώνα.

Μεγάλο μέρος της αύξησης προέρχεται από την Αφρική, όπου ο πληθυσμός πρόκειται να τριπλασιαστεί αυτό τον αιώνα, από το 1 δισ.στα 3,6 δισ.

«Κάθε δισεκατομμύριο άνθρωποι, κάνουν πιο δύσκολη τη τη ζωή, για όλους – είναι τόσο απλό», όπως είπε ο δημογράφος John Bongaarts, στους New York Times.
«Είναι το τέλος του κόσμου; Όχι. Μπορούμε να θρέψουμε 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους; Μάλλον. Αλλά προφανώς θα είμασταν καλύτερα, με μικρότερο πληθυσμό».

Ο ΟΗΕ έχει εκφράσει την ανησυχία του, για το πώς η παγκόσμια κοινότητα θα παράσχει επαρκή τροφή, νερό, ενέργεια, εκπαίδευση και απασχόληση για εκατομμύρια ανθρώπους στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ένας λόγος για την προβλεπόμενη συνεχή ανάπτυξη είναι ότι η γονιμότητα δεν μειώνεται σε ορισμένες φτωχές χώρες, όσο αναμενόταν, και εμφανίζεται αύξηση σε αναπτυγμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Δανία.

«Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αυτής αναμένεται να προέλθει από τις χώρες υψηλής γονιμότητας, που αποτελούνται από 39 χώρες στην Αφρική, εννέα στην Ασία, έξι στην Ωκεανία και τέσσερις στη Λατινική Αμερική», τονίζει ο ΟΗΕ, σε δελτίο Τύπου.
http://www.liako.gr/news/home/33371-population-world.html
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *