“Κόκκινη κάρτα” από τους φορολογούμενους στη φοροκάρτα

σχόλιο ID-ont: Βεβαίως το Υπουργείο μπορεί να θεσπίσει κίνητρα (έκπτωση ΦΠΑ για τον καταναλωτή, έκπτωση φόρου εισοδήματος για τον επιχειρηματία κλπ) προκειμένου να την καταστήσει πιο θελκτική στους καταναλωτές και στους επιχειρηματίες. Το θέμα όμως για ακόμη μια φορά είναι:

– Τι αξία έχουν μερικά αργύρια (ευρώ) μπροστά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων;
– Γιατί οι Έλληνες να γίνονται πειραματόζωα σε όλα τα συστήματα παγκοσμίως; Μνημόνιο, Τρόϊκα, Φοροκάρτα κ.ο.κ.
– Η Φοροκάρτα – όπως και άλλες κάρτες – έχουν δηλώσει οι ιθύνοντες ότι θα ενσωματωθεί στην Κάρτα του Πολίτη. Γιατί λοιπόν να συμμετάσχουμε εθελοντικά σε συστήματα προσομοίωσης της Κάρτας του Πολίτη;
Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να πούμε συνειδητά ΟΧΙ στην Φοροκάρτα(Κάρτα Αποδείξεων) και να μην υποκύψουμε όπως έκαναν οι Ινδιάνοι στις χάντρες και τα καθρεφτάκια που τους έδιναν οι άποικοι, με αντάλλαγμα το χρυσό τους…

Λόγοι απόρριψης της Κάρτας Αποδείξεων: Λέω ΝΑΙ στις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, λέω ΟΧΙ στην “ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ”.
Διαβάστε τι είναι η Κάρτα του Πολίτη: Εξειδικευμένο έντυπο σε μορφή pdf: “Κάρτα του Πολίτη: Εισιτήριο χωρίς επιστροφή;”
 
www.capital.gr: Την πλάτη τους γύρισαν οι φορολογούμενοι στην πολυδιαφημισμένη «κάρτα αποδείξεων» που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η «φοροκάρτα», όπως είναι περισσότερο γνωστή, βρίσκεται στο πορτοφόλι λιγότερων από το 1% των φορολογούμενων πιστοποιώντας την αποτυχία του όλου εγχειρήματος. Ο εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός των επιχειρήσεων που δέχονται τη φοροκάρτα, ο φόβος των φορολογούμενων για καταγραφή προσωπικών τους δεδομένων, η απώλεια χρόνου κατά τη χρήση της και κυρίως η απουσία οικονομικών κινήτρων για τη χρήση της είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που η φοροκάρτα έμεινε στα αζήτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων οι φορολογούμενοι που έχουν ενεργοποιήσει την «κάρτα αποδείξεων» συνδέοντάς την με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους ξεπερνούν τους 30.000. Ωστόσο πολύ λιγότεροι είναι αυτοί που τη χρησιμοποιούν καθημερινά για τις αγορές τους. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της αποτυχίας αρκεί να σημειωθεί ότι το σύνολο των φορολογούμενων ξεπερνούν τα 8.000.000, δηλαδή τη χρησιμοποιεί μόνο το 0,3% των φορολογούμενων. Οι κυριότεροι από τους λόγους για τους οποίους οι φορολογούμενοι δεν πήραν τη φοροκάρτα στο πορτοφόλι τους είναι:
– Η απουσία οικονομικών κινήτρων για τη χρήση της κάρτας. Εφόσον η χρήση της συνοδευόταν από κάποια έκπτωση φόρου τότε η χρήση της θα ήταν πιο διαδεδομένη.
– Η απροθυμία πολλών επιχειρήσεων να τη δεχτούν καθώς φοβούνται ότι καταγράφονται τα πραγματικά τους έσοδα τα οποία στο μέλλον μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.
– Ο περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων που τη δέχονται. Οι περισσότερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης δεν έχουν ακόμη ρυθμίσει τα ειδικά τερματικά που διαθέτουν προκειμένου να γίνεται αποδεκτή η φοροκάρτα. Για παράδειγμα, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μόλις πρόσφατα ρύθμισαν τα τερματικά τους. Έτσι, ακόμη και φορολογούμενοι που ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν αντιμετώπιζαν άρνηση σε πολλές επιχειρήσεις που έκαναν τις αγορές τους λόγω έλλειψης της σχετικής τεχνικής προετοιμασίας.
– Απώλεια χρόνου κατά τη χρήση της. Πολλοί φορολογούμενοι διαπίστωσαν ότι θα έπρεπε να χάσουν χρόνο για να τη χρησιμοποιήσουν. Για τη χρήση της απαιτείται αντίστοιχος χρόνος με αυτόν που χρειάζεται για την έγκριση πληρωμής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
– Φόβος των φορολογούμενων για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την καθημερινότητά τους η καταγραφή από την εφορία των δαπανών τους. Υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής σε διαφημιστικές εταιρείες των καταναλωτικών τους συνηθειών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους (τηλεφωνικές οχλήσεις κλπ).
Η κάρτα αποδείξεων διατίθεται δωρεάν από τις τράπεζες και για τη χρήση της ο φορολογούμενος θα πρέπει να την ενεργοποιήσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr/karta. Με την ενεργοποίηση η κάρτα συνδέεται με τον ΑΦΜ του φορολογούμενου. Σε κάθε αγορά του ο φορολογούμενος μπορεί να ζητήσει να καταγραφεί η συναλλαγή με την κάρτα. Η αξία της συναλλαγής καταγράφεται αυτόματα σε ειδική ηλεκτρονική «μερίδα» του φορολογούμενου. Η συνολική αξία των αγορών υπολογίζεται για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων αποδείξεων.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να μην πληρώσει επιπλέον φόρο ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματος που δηλώνει. Για την αξία των αποδείξεων που του λείπει τιμωρείται με φόρο 10% επί αυτής της αξίας.
πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *