Πάνω από 20.000 δρομείς θα πάρουν μέρος στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 31 Οκτωβρίου, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.
Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός, πως ο φετινός αγώνας συμπίπτει με την επέτειο των 2.500 χρόνων από την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα, προσελκύοντας έτσι μεγάλο μερίδιο δημοσιότητας παγκοσμίως.
«Αισθανόμαστε με τη βοήθεια όλων ότι θα εκπληρώσουμε την υποχρέωση όχι μόνο να αναβαθμίσουμε τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και να τον αναγάγουμε ως κεντρικό ιστορικό γεγονός για την χώρα μας στέλνοντας ανάλογο μήνυμα σε όλο τον κόσμο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος ελπίζει ο Μαραθώνιας της Αθήνας να αποκτήσει νέα πνοή και να συμπεριληφθεί δίπλα στους αντίστοιχους αγώνες πόλεων όπως η Νέα Υόρκη και το Βερολίνο.
12.500 περίπου αθλητές από 89 χώρες έχουν κάνει αίτηση για να τρέξουν στην κλασική διαδρομή, η οποία θα ξεκινάει από τον Μαραθώνα, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα τρέξουν τις διαδρομές των 10 και 5 χιλιομέτρων.
Ρεκόρ συμμετοχών για τον Μαραθώνιο της Αθήνας
· Κατοχικά Νέα

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ
Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις
FEATUREDΤα Κατοχικά Νέα αλλάζουν: Πώς λειτουργούν πλέον το BREAKING, το LIVE, τα στατιστικά, η συμμετοχή — και τι έρχεται στη συνέχεια
ΔΙΕΘΝΗΟ κόσμος χωρίς εφεδρείες: Η αθέατη ενεργειακή κρίση που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας
ΚΑΤΟΧΙΚΑ
Αφήστε μια απάντηση