15:21 - 28/01/2014

TO ΒΑΤΙΚΑΝΟ “ΟΜΟΛΟΓΕΙ” ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η φωτογραφία με ιερείς που δημοσιεύουν ρωσικά και ευρωπαικά μέσα

O Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κυριακής προσευχής στο Βατικανό δήλωσε με νόημα ότι “οι προσευχές του είναι για την Ουκρανία και ιδιαίτερα για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειές τους”. Παρά το ότι ευχήθηκε “ειρήνη και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας”, οι προθέσεις του προδόθηκαν από την αρπαγή των 2 περιστεριών της ειρήνης που συμβολικά ελευθέρωσε.

Δεν είναι μόνο τα λευκά περιστέρια που πρόδωσαν τις πραγματικές προθέσεις και βλέψεις του Βατικανού που εδώ και χρόνια προσπαθεί να προσεταιρισθεί πνευματικά την Ουκρανία μέσα από το διορισμό “ελληνοκαθολικού Πατριάρχη” , παρά τις ενστάσεις του Πατριαρχείου Μόσχας ότι ένας τέτοιος τίτλος ανήκει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο τέως Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος, είχε επανειλλημένα καταγγείλει την επέμβαση της Καθολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία κατηγορώντας το Βατικανό για ανέντιμο προσηλυτισμό.

Το χριστιανικό καθολικό ειδησεογραφικό Aleteia (27/01/14), αποκαλύπτει χωρίς περιστροφές την αμέριστη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας στους επαναστατημένους φιλοευρωπαιστές διαδηλωτές. Συγκεκρμένα αναφέρει ότι “από την αρχή της επανάστασης, ιερείς διαφορετικών ομολογιών είναι παρόντες στα οδοφράγματα για να ευλογήσουν τους διαδηλωτές και να τους μεταδώσουν την απαραίτητη πνευματική υποστήριξη”.Μεταφέρει δήλωση του επονομαζόμενου “αρχιεπισκόπου” Κιέβου και πάσης Γαλλικίας ,Sviatoslav Shevchuk περί έκκλησης για ειρήνη, χωρίς να προσδιορίζει στο κοινό ότι πρόκειται για καθολικό κληρικό .

Σε δεύτερο δημοσίευμα της ίδιας ημέρας το Aleteia επί λέξει παραδέχεται ότι “από τον περασμένο Νοέμβριο , η Ελληνοκαθολική Εκκλησία εξέφρασε την υποστήριξή της στους Ουκρανούς διαδηλωτές που είναι υπέρ μιας προσέγγισης με την Ευρώπη.”

Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕ ΙΕΡΕΙΣ

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται από το Aleteia με την ερμηνεία ότι ιερείς εξορκίζουν με Σταυρό τις κυβερνητικές δυνάμεις

Η καθολική προπαγάνδα φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί με επιλεκτικό τρόπο μια από τις φωτογραφίες κληρικών που τάχθηκαν ανάμεσα των δυο αντιμαχόμενων στρατοπέδων κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων με την εξής ερμηνεία: ” Η εικόνα που χαράχθηκε στα πνεύματα όλων μας τις τελευταίες ημέρες είναι αυτή του Σταυρού που οι ιερείς ύψωσαν απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. Πολλοί ιερείς βρίσκονται στα οδοφράγματα και ευλογούν τους διαδηλωτές“(aleteia). Την ίδια στιγμή άλλες φωτογραφίες δείχνουν ορθόδοξους ιερείς να είναι στραμμένοι προς τη μεριά των διαδηλωτών για να σταματήσουν τη βία. Λόγω της ταυτόσημης αμφίεσης των ορθοδόξων και των “ελληνοκαθολικών” το επικοινωνιακό παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο.

Η ανάμιξη του Βατικανού στο εσωτερικό μιας χώρας που ματώνει από τις αντίρροπες πνευματικές και πολιτιστικές δυνάμεις που πολιτικά εκφράζονται με τον εναγκαλισμό Ρωσσίας ή Ευρωπαικής Ένωσης αντίστοιχα, δε σταματάει εδώ. Σε συνάντηση του λεγόμενου Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και των Θρησκευτικών Οργανώσεων με τον Πρέδρο Ianoukovitch, του επέστησαν την προσοχή στην παραβίαση της Μωσαικής Εντολής “Ου Φονεύσεις”, που αποτελεί πρωτοφανές επικοινωνιακό στιγματισμό ενός αρχηγού κράτους.

Ενίοτε, τα καθολικά ειδησεογραφικά ονομάζουν τον αποκαλούμενο “ελληνοκαθολικό αρχιεπίσκοπο Κιέβου και πάσης Γαλλικίας”, “Πατριάρχη”, παρά τη ρητή απαγόρευση χρήσης του όρου στην Ουκρανία για τον καθολικό επίσκοπο . Xαρακτηριστικά αναφέρεται: “O Πατριάρχης, στις 22/01/14, απεύθυνε έκκληση στις αρχές να ακούσει τις φωνές των διαδηλωτών και να μην χρησιμοποιεί κατασταλτικά μέσα εναντίον τους”.

Ο καθολικισμός υπό το μανδύα της ορθόδοξης πίστης και λατρείας έχει δυεισδύσει στις μη ρωσσόφωνες δυτικές επαρχίες, δημιουργώντας εδώ και δεκαετίες το κατάλληλο πολιτισμικό υπόβαθρο για την αποξένωση της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Οι πολιτικοί εκτιμητές θεωρούν ότι η κρίση στην Ουκρανία δεν είναι παρά μια εκδίκηση των Δυτικών απέναντι στη Ρωσία η οποία θριάμβευσε διπλωματικά στο Συριακό και για αυτό οι εντάσεις αποκορυφώθηκαν την περίοδο της Διάσκεψης της Γενεύης. Καταγγέλουν ότι προσπαθούν να διαρρήξουν την πολιτιστική κοιτίδα που η Ρωσία προσφέρει στις γειτονικές χώρες.

“Όταν στο Vilnius, στις 29/11 /13, ο Πρόεδρος Viktor Yanoukovitch απέρριπτε την προσφορά της ΕΕ για ειδική συνεργασία με το επιχείρημα των οικονομικών κριτηρίων, στην ουσία έκανε μια πολιτισμική επιλογή (Andreï Gratchev, πολιτειολόγος και πρώην σύμβουλος του Mikhaïl Gorbatchev, ΤV 5 02/12/13). O παραγωγός του ραδιοφώνου Φωνή της Ρωσίας, Mikhail Gamandiy Egorov, επισημαίνει ότι “όλοι αυτοί οι διαδηλωτές έφτασαν στο Κίεβο από τις δυτικές επαρχίες” . Συνεχίζει ότι ” πρόκειται για εξτρεμιστικά στοιχεία που δε δίστασαν να σκοτώσουν αστυνομικούς τη στιγμή που σε χώρες της ΕΕ ή των ΗΠΑ αν γινόταν δολοφονική επίθεση σε εκπροσώπους της έννομης τάξης, γνωρίζουμε πολύ καλά πως θα είχαν τελειώσει με αυτά τα κινήματα. ”

Παραστρατιωτικές ομάδες καταγγέλουν τα ρωσικά μέσα

Η Πράβδα με εκτενές επιτόπιο ρεπορτάζ στην Ουκρανία καταγγέλλει ότι δρούν καθαρά παραστρατιωτικές ομάδες πλήρως εξοπλισμένες , ενώ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι υπάρχουν ένοπλοι διαδηλωτές οι οποίοι είναι υπήκοοι ξένων χωρών και καταζητούνται με διεθνή εντάλματα (Φωνή της Ρωσίας, 24/01/14).

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Οι καθολικοί πάντα έπαιξαν αρνητικά ενάντια στην ορθοδοξία. Αρχής γενομένης με τη κατάληψη και καταστροφή της Κωνσταντινούπολης. Δυστυχώς απ'ότι βλέπω έχουν ρόλο και στην Ουκρανία. Παραβρέθηκα προσφατα σε ένα γάμο στο Λιβόβ και ενώ έλεγαν ότι ειναι ορθόδοξοι, η εκκλησία είχε και ένα άγαλμα της Παναγίας που απο ότι γνωρίζω μόνο στις καθολικές εκκλησίες υπάρχουν αγάλματα . Μού είπαν δέ οτι η εκκλησία ειναι ελληνοκαθολική. Ειναι φαίνεται καινουρια εφεύρεση ουτή. Καλό θα είναι η ορθόδοξη εκκλησία να επέμβει και να ξεσκεπάσει τους καθολικούς που κυκλοφορούν με περιβολή ορθόδοξου ιερέα και απροσανατολίζουν τους πιστούς.
 2. 0
  0
  5.44 σε ποια ορθοδοξη εκκλησια απευθυνεσαι αδερφε ; Εδω σφαζουν σαν αρνια τους Ελληνορθοδοξους στη Συρια και δεν βγαζουν κιχ ουτε για τα ματια οι τ-ρ-αγοι της , θα παρουν θεση για την Ουκρανια ; Ας αφησουμε τους Ρωσους να κανουν τη δουλεια τους που εχουν γκαγκαλα και ασε το βωθρολομαιο να νομιζει πως θα μας κανει ολους οικουμενιστες και νεοταξιτες σαν τα μουτρα του .
 3. 0
  0
  ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΝΤΑ "ΕΠΑΙΖΕ" ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΘΡΗΣΚΕΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ…

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ.. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΩΝ… ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

  ΑΥΤΑ.
 4. 0
  0
  Είναι πράγματι πολύ αποκαλυπτικά των διαθέσεων της δύσης και του Βατικανού ειδικότερα. Το πρόβλημα της Ουνίας είναι παλαιό, αλλά θα πρέπει η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία να αφήσει τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα με τους αιρετικούς Λατίνους, διότι αυτοί είναι προβατόσχημοι λύκοι. Ο Πατροκοσμάς είχε πει "τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός είναι η αιτία" δηλαδή η αιτία όλων των δεινών. Εμείς οι ορθόδοξοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι να καταφεύγουμε σε συμπροσευχές και συλλείτουργα, όπως ο Βαρθολομαίος, Διάλογος με τους αιρετικούς δεν μπορεί να υπάρξει. Η Ρωσία και ιδίως η ηγεσία της θρησκευτική και πολιτική (Πούτιν και Μεντβέντεφ) πρέπει να προσέξουν πολύ τις ημέρες των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, μήπως υπάρξουν τρομοκρατικές ενέργειες ή προβοκάτσιες στην Ουκρανία ή αλλού, Γεωργία ή και μέσα στην ίδια τη Ρωσία. Ο Θεός να μας προστατεύει όλους η Ορθοδοξία, που είναι η μόνη αλήθεια θα νικήσει

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί