Tamiflu: Άλλο ένα φάρμακο απάτη για το οποίο μας έκαναν πλύση εγκεφάλου!

Tamiflu: Άλλο ένα φάρμακο απάτη για το οποίο μας έκαναν πλύση εγκεφάλου!

Με το ξέσπασμα του ιού H1N1 ή γρίπης των χοίρων τον Απρίλιο του 2009, η παγκόσμια χρήση του φαρμάκου Tamiflu εκτινάχτηκε στα ύψη. Οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι οργανισμοί δημόσιας υγείας ισχυρίστηκαν ότι η χρήση του θα ανακούφιζε από τα συμπτώματα, θα μείωνε την πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο και εμφάνισης επιπλοκών, όπως είναι η πνευμονία, η βρογχίτιδα, η ιγμορίτιδα ή η ωτίτιδα.

Καθώς οι φόβοι για μια πανδημία γρίπης αυξήθηκαν, οι ΗΠΑ ξόδεψαν πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να συγκεντρώσουν αποθέματα σε Tamiflu και Relenza (άλλο είδος αντιιικού) για την καταπολέμηση της εποχικής και της πανδημικής γρίπης. Αντίστοιχα, η βρετανική κυβέρνηση ξόδεψε σχεδόν 424 εκατομμύρια λίρες για να προμηθευτεί περίπου 40 εκατομμύρια δόσεις από τα φάρμακα αυτά.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, θα ήταν προτιμότερο τελικά να έχουν συγκεντρώσει αποθέματα σε φάρμακα πλασέμπο.

Το Tamiflu (οσελταμιβίρη) ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων γνωστών ως αναστολείς της νευραμινιδάσης. Το Relenza (ζαναμιβίρη) έχει παρόμοια δράση. Το Tamiflu χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της γρίπης σε ασθενείς ηλικίας μόλις δύο εβδομάδων και το Relenza χρησιμοποιείται σε ασθενείς ηλικίας 5 ετών και άνω.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


Σε μια ιδιαίτερα δηκτική κριτική όσον αφορά το Tamiflu και το Relenza, ερευνητές από την οργάνωση Συνεργασία Κοχρέιν, ενός ανεξάρτητου, παγκόσμιου δικτύου έρευνας υγειονομικής περίθαλψης, καλούν τους γιατρούς και τους φορείς υγειονομικής περίθαλψης να αναθεωρήσουν επειγόντως τις τρέχουσες συστάσεις για τη χρήση των αναστολέων της νευραμινιδάσης σε άτομα με γρίπη.

Τα ευρήματά τους αμφισβητούν την ιστορική παραδοχή ότι οι αναστολείς της νευραμινιδάσης είναι αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της γρίπης. Οι συγγραφείς της μελέτης δεν βρήκαν καμία απόδειξη για το ότι οι ασθενείς, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να χρησιμοποιούν αυτά τα φάρμακα για την πρόληψη των σοβαρών συνεπειών τόσο της ετήσιας όσο και της πανδημικής γρίπης.

Οι ερευνητές επανεξέτασαν τις πλήρεις εσωτερικές εκθέσεις των 20 δοκιμών του φαρμάκου Tamiflu (Hoffman-La Roche) και των 26 δοκιμών του φαρμάκου Relenza (GlaxoSmithKline) στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 24.000 άτομα. Οι πληροφορίες αυτές είχαν κρατηθεί απόρρητες για χρόνια από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Βάσει της αναθεώρησης αυτής, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα φάρμακα είχαν ελάχιστη επίδραση στην πρόληψη της γρίπης. Ανακάλυψαν επίσης πολύ λίγες αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα των αναστολέων της νευραμινιδάσης ως προληπτικών παραγόντων κατά τη διάρκεια επιδημιών γρίπης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το Tamiflu μείωσε τη διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης κατά 14,8 ώρες, δηλαδή από 7 ημέρες σε 6,3 ημέρες συγκριτικά με το εικονικό φάρμακο. Όσον αφορά τη νοσηλεία ή τις επιπλοκές σε ενήλικες ή παιδιά δεν υπήρξε καμία μείωση.

Ωστόσο, το Tamiflu αύξησε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ναυτίας και εμετού σε ενήλικες (4%) και παιδιά (5%). Ακόμη, όταν χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές πρόληψης, ο κίνδυνος εμφάνισης πονοκεφάλων, ψυχιατρικών διαταραχών και προβλημάτων στα νεφρά αυξήθηκε.

Μία από τις χειρότερες παρενέργειες του φαρμάκου Tamiflu ήταν ότι εμπόδισε τον οργανισμό ορισμένων ανθρώπων να παράγει τα δικά του αντισώματα για τη φυσική καταπολέμηση του ιού της γρίπης.

Ομοίως, το Relenza μείωσε τη διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης στους ενήλικες κατά 14,4 ώρες, δηλαδή από 6,6 ημέρες σε 6 ημέρες σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο. Δεν υπήρξε σημαντική επίδραση στα παιδιά. Το Relenza δεν κατάφερε επίσης να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας ή εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη.

Πώς λοιπόν μπόρεσαν οι μεγάλες κυβερνήσεις και οι οργανισμοί υγείας να συστήσουν και να προμηθευτούν ένα φάρμακο που αποδείχτηκε τόσο ανεπαρκές, ακόμα και επιζήμιο;

Οι προμήθειες των φαρμάκων έγιναν με βάση τις συστάσεις οργανισμών, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Ο ΠΟΥ καταχώρησε το Tamiflu ως απαραίτητο φάρμακο για τη θεραπεία των σοβαρά άρρωστων ασθενών ή όσων ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Πάνω σε ποιά βάση έγιναν αυτές οι συστάσεις;

Οι ερευνητές της Συνεργασίας Κοχρέιν ισχυρίζονται ότι οι αρχικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων που παρουσιάστηκαν στους κρατικούς φορείς σε όλο τον κόσμο ήταν ελλιπείς. Ήδη από το 2009, οι ίδιοι προσπάθησαν να ελέγξουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των αναστολέων της νευραμινιδάσης, αλλά οι παρασκευαστές φαρμάκων αρνήθηκαν να παράσχουν πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα των κλινικών μελετών.

Χρειάστηκαν χρόνια καθώς και μια ανελέητη εκστρατεία εναντίον των φαρμακευτικών εταιρειών προτού αυτές δεχτούν να παραδώσουν τα δεδομένα των δοκιμών στα φάρμακα. Όταν τελικά αυτό συνέβη δημοσίως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 60% των στοιχείων των ασθενών από τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙΙ της θεραπείας με Tamiflu δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ. Οι δοκιμές αυτές περιελάμβαναν τη μεγαλύτερη έρευνα της θεραπείας με οσελταμιβίρη που έγινε ποτέ με τη συμμετοχή πάνω από 1400 ατόμων όλων των ηλικιών.

Αυτή είναι η πρώτη ανάλυση των ερευνητών της Συνεργασίας Κοχρέιν με βάση όλες τις σχετικές πλήρεις εκθέσεις κλινικών μελετών μιας κατηγορίας φαρμάκων στην οποία ενσωματώθηκαν ρυθμιστικά σχόλια. Με άλλα λόγια, είχαν πρόσβαση σε όλες τις κλινικές μελέτες που υποβλήθηκαν στους ρυθμιστικούς φορείς για έγκριση. Δεν βασίστηκαν στα δεδομένα των δοκιμών, όπως αναφέρεται στα βιοϊατρικά περιοδικά.

Στο παρελθόν, τέτοιου είδους εκθέσεις κλινικών μελετών γενικά παρέμεναν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Διαθέσιμες ήταν μόνο κάποιες επιλεκτικά δημοσιευμένες μελέτες. Αυτό πρέπει να αλλάξει, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, οι οποίοι τόνισαν ότι η έγκριση και η χρήση φαρμάκων δεν μπορεί να βασίζεται πλέον σε μεροληπτικές ή ελλιπείς πληροφορίες. Δεν είναι δυνατόν να διακινδυνεύουμε την οικονομία μας και την υγεία του πληθυσμού.

Τα ευρήματα της μελέτης αυτής πηγαίνουν πιο μακριά από το γεγονός των αποκαλύψεων σχετικά με τα φάρμακα Tamiflu και Relenza. Δείχνουν σαφώς ότι το σύστημα έγκρισης φαρμάκων είναι σαθρό. Τονίζουν επίσης την ανάγκη δημοσιοποίησης όλων των κλινικών μελετών από τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε να λαμβάνουν ανεξάρτητη αξιολόγηση.

Οι ερευνητές ονόμασαν την πολύχρονη μάχη τους να αποσπάσουν τις σχετικές μελέτες από τις φαρμακευτικές εταιρείες GlaxoSmithKline και Hoffman-La Roche μια «μικρή αλλά σημαντική νίκη για την ανοιχτή πρόσβαση στις επιστημονικές πληροφορίες».

Η δρ Fiona Godlee, αρχισυντάκτρια του βρετανικού ιατρικού περιοδικού «BMJ», αναφέρει ότι αυτή η ανάλυση είναι το αποτέλεσμα πολυετών αγώνων για την απόκτηση πρόσβασης και χρήσης των στοιχείων των δοκιμών, τα οποία στο παρελθόν ήταν αδημοσίευτα ή ακόμη και απόρρητα. Τονίζει με βεβαιότητα ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για την αγορά και τη χρήση φαρμάκων, ιδιαίτερα σε μαζική κλίμακα, θα πρέπει να βασίζονται σε μια πλήρη εικόνα των στοιχείων, δημοσιευμένων και αδημοσίευτων. Είναι απαραίτητη η πρόσβαση στα πλήρη δεδομένα των κλινικών δοκιμών για όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Μετάφραση/Επιμέλεια: Σωτηρία Κακαγιά

Πηγή άρθρου

16 thoughts on “Tamiflu: Άλλο ένα φάρμακο απάτη για το οποίο μας έκαναν πλύση εγκεφάλου!

 1. Ανώνυμος says:

  Μπορείτε να μην κάνετε εμβόλια στα παιδιά σας. Κανείς δεν σας υποχρεώνει. Μπορείτε να γίνετε όλοι γιατροί αφού όλοι οι γιατροί είναι άχρηστοι και εξυπηρετούν το σύστημα.

  Η φυσική επιλογή του Δαρβίνου εξηγεί ότι τα πιο δυνατά είδη και άτομα αυτών των ειδών επιβιώνουν στην φύση (εφόσον δεν υπάρχει εξωτερική παρέμβαση) και εξελίσσονται. Το ίδιο ισχύει και στον άνθρωπο. Οι πιο δυνατοί και υγιείς θα επιβιώσουν. Με ή χωρίς εμβόλια. Με ή χωρίς φάρμακα.

  Τώρα αν μετά από 10-15 χρόνια τα παιδιά σας κολλήσουν κάποια ασθένεια από αυτές για τις οποίες υπάρχουν εμβόλια (φυματίωση, ηπατίτιδα, ιλαρά, κλπ.) από κάποιον τυχαίο άλλο άνθρωπο που έτυχε να έχει ανοσία (μιας και του είχαν κάνει εμβόλιο όταν ήταν αυτός/αυτή παιδί), τότε να τους το πείτε για να ξέρουν ποιον να κατηγορήσουν για εγκληματική αμέλεια.

  • Ανώνυμος says:

   Μπορείτε να γίνετε όλοι γιατροί αφού όλοι οι γιατροί είναι άχρηστοι και εξυπηρετούν το σύστημα.

   ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ !!!

   Ηigher patient satisfaction (απο τον "ιερεα" του "Ιατρο – Φαρμακο-Καρτελλικου ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ" ) was associated with less emergency department use but with greater inpatient use, higher overall health care and prescription drug expenditures, (αυτο τωρα, για νεο μας το λες ? ) and increased mortality. !!!

   ( Να τι παθαινει οποιος ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ, αυτοματα σαν "Παβλοφιανος Σκυλος" στα κελευσματα του "Ιατρο – Φαρμακο-Καρτελλικου ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ" )

   The Cost of Satisfaction ¨: A National Study of Patient Satisfaction, Health Care Utilization, Expenditures, and Mortality

   Arch Intern Med. 2012;172(5):405-411.

   doi:10.1001/archinternmed.2011.1662 Vol. 172 No. 5, March 12, 2012

   http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/short/172/5/405

  • Ανώνυμος says:

   ΠΑΡΕ ΝΑΧΕΙΣ !!!!!

   ΠΑΡΕ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΣΑΛΕΥΕΙ !!!!

   ΤΡΕΧΑΤΕ ΚΟΣΜΕ !!!

   ΝΑ ΤΡΩΕΙ Η ΜΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙ !!!!!!

   150 Years of Disatrous Advice on Children's Health http://www.naturalnews.com/022389_doctors_bad_medicine.html

   The false gods of scientific medicine revealed: It's a cult, not a science http://www.naturalnews.com/021922_junk_science_conventional_medicine.html

   http://www.naturalnews.com/009173_organized_medicine_prescription_drugs.html Experiment shows medical doctors to be glorified drug dealers, easily manipulated by drug companies

   Doctors are the Third Leading Cause of Death in the US http://www.alkalizeforhealth.net/Ldoctordeath.htm

  • Ανώνυμος says:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_Pharma

   Bad Pharma: How Drug Companies Mislead Doctors and Harm Patients

   is a book by British physician and academic Ben Goldacre about the pharmaceutical industry, its relationship with the medical profession, and the extent to which it controls academic research into its own products.[1]

   The book was published in September 2012 in the UK by the Fourth Estate imprint of HarperCollins, and in February 2013 in the United States by Faber and Faber.

   Goldacre argues in the book that "the whole edifice of medicine is broken,"

   because the evidence on which it is based is systematically distorted by the pharmaceutical industry.[2]

   He writes that the industry finances most of the clinical trials into its own products, that it routinely withholds negative data, that trials are often conducted on small groups of unrepresentative subjects, that it funds much of doctors' continuing education, and that apparently independent academic papers may be planned and even ghostwritten by pharmaceutical companies or their contractors, without disclosure.[3]

   Goldacre calls the situation a "murderous disaster," and makes suggestions for action by patients' groups, physicians, academics and the industry itself.[4]

  • Ανώνυμος says:

   http://www.bbc.com/news/health-26954482

   10 April 2014 Last updated at 00:56 GMT

   Tamiflu: Millions wasted on flu drug, claims major report

   By James Gallagher Health and science reporter, BBC News

   Hundreds of millions of pounds may have been wasted on a drug for flu that works no better than paracetamol, a landmark analysis has said.

   The UK has spent £473m on Tamiflu, which is stockpiled by governments globally to prepare for flu pandemics.

   The Cochrane Collaboration claimed the drug did not prevent the spread of flu or reduce dangerous complications, and only slightly helped symptoms.

 2. Ανώνυμος says:

  ΤΟ '' TAMIFLOY ''….ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ…ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ…Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ROCHE…ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ…ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ…ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΚΑΡΑΤΣΙ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ ΚΛΠ…ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ …ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ…Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ …ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 12.34 ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ [ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ] ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΑΡΒΙΝΟ…ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ [ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ] …ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΡΘΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΟΥ…ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ…ΠΟΣΟ ΔΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΟ ΕΡΓΟ…ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΥΠΕΡΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΜΒΥΟ ΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 3. Ανώνυμος says:

  Έμπαινε Γιάννο γίγαντα, τιτάνα, μόνο σε παρακαλώ μην τους προκαλείς, πες αυτό που είναι να πεις χωρίς να τους σκανδαλίζεις.. Είναι ευαίσθητα όντα κι ευέξαπτα μερικά..
  ICE21

  • Ανώνυμος says:

   ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ICE-21. [ Ο ICEMENOS EΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΑΛΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ] ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ…ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ…ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΟΥΝ…ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ [ ΕΙΡΩΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ]…ΝΑ ΣΕ ΕΥΤΕΛΙΣΟΥΝ …ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ [ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ] …ΤΟ ΧΩΣΙΜΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕ Ι]…ΤΙ ΕΥΕΞΕΠΤΑ ΤΩΡΑ …ΔΙΠΟΔΑ.[………….].ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *