O Mιλτιάδης ακουμπάει βαριά ονόματα του καρτέλ της ηρωίνης. Κινδυνεύει με μπουμ;


Παίζει με την φωτιά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όσο σκαλίζει την υπόθεση του βαποριού της ηρωίνης «Noor One».

Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιθανόν-όπως όλα δείχνουν- να κρύβονται βαριά εφοπλιστικά ονόματα πίσω από την άσπρη σκόνη με αποτέλεσμα ο Μιλτιάδης να μπει στο στόχαστρο του καρτέλ της ηρωίνης.

Ετσι καθώς θα πηγαίνει βαρκάδα με θαλαμηγό σε Πάρο-Μύκονο εγια μόλα εγια λέσα, θωπεύοντας αλύτρωτους γυναικείους πισινούς να γίνει μπουμμμ και να εκραγεί η θαλαμηγός, όπως βλέπουμε στις ταινίες του τζειμς μποντ.

«Έχουμε ακουμπήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και χαιρέτισε τον επαγγελματισμό των στελεχών του λιμενικού σώματος που ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις «χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα».

Όπως είπε ο Υπουργός, ο 40χρονος που έχει συλληφθεί ήταν ένας εκ των βαρονών της ηρωίνης, ωστόσο εκτιμάται πως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι «εντός και εκτός Ελλάδας», οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, είτε γιατί δεν έχει ακόμα «δέσει» η υπόθεση σε βάρος τους, είτε γιατί δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

«Δεν θα έλεγα ότι, αυτή τη στιγμή, ψάχνουμε αναγκαστικά άλλη ποσότητα ναρκωτικών, όχι ότι έχουμε σταματήσει. Αυτό που ψάχνουμε είναι και άλλους εμπλεκόμενους σε αυτό το μεγάλο καρτέλ», είπε επίσης σε δηλώσεις του στο Star.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΒΑΡΒΑΤΟΙ!

Στο μεταξύ το ΒΗΜΑ και ο ψαγμένος δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, δίνει άλλη διάσταση στην όλη υπόθεση.

Ένας 52χρονος «εφοπλιστής», όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», που συμμετείχε σε πετρελαϊκή εταιρεία μαζί με έναν άλλο επιχειρηματία, πρώην ιδιοκτήτη περιφερειακής ΠΑΕ που είχε κατηγορηθεί για «στημένους αγώνες», εμφανίζεται ναυλωτής του πλοίου «Noor One» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο.

Ο 52χρονος, ο οποίος εμφανίζεται να είναι και μέλος επιμελητηρίου σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είχε αποκτήσει διασυνδέσεις στο Ντουμπάι και, σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, είχε προπληρώσει 100.000 ευρώ για τη ναύλωση του πλοίου με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη.

Η «παρέα του Ντουμπάι» και οι τρεις ΠΑΕ

Οι αξιωματικοί της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και του Λιμενικού έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για το ότι συμμετοχή στις συναλλαγές αυτού του πλοίου είχε ο ήδη προφυλακισμένος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης αλλά και ένας συνεταίρος του στο Ντουμπάι που είχε πέσει θύμα «δολοφονικής ενέδρας» πριν από μερικούς μήνες στην παραλιακή λεωφόρο αλλά είχε κατορθώσει να διαφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται αναφορές και στοιχεία για το ότι η «αποθήκη με τα κοτέτσια» στο Κορωπί όπου βρέθηκαν προ διημέρου άλλα 987 κιλά ηρωίνης σχετιζόταν με πρώην συνεργάτη του εν λόγω επιχειρηματία. Επιπλέον ερευνώνται στοιχεία και αναφορές για εμπλοκή και άλλων ναυτιλιακών παραγόντων και πλοιάρχων όπως των Παντελή Κ., Γιώργου Μπουρ., Παναγιώτη Φ., που είχαν συναλλαγές σχετιζόμενες με το εν λόγω πλοίο και οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν στην «παρέα του Ντουμπάι».

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με τρεις ΠΑΕ, κάτι που ερευνάται περαιτέρω από τις αρχές ασφαλείας.

Το δεξαμενόπλοιο και το φορτίο

Κεντρικός στόχος των ερευνητών της υπόθεσης είναι λοιπόν η πλήρης διευκρίνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά και των διαδικασιών ναύλωσης του δεξαμενόπλοιου «Νoor 1», σημαίας Τόνγκο, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας. Από την έρευνα των αξιωματούχων του Λιμενικού και της DEA διαπιστώθηκε ότι με αυτό έγινε η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στις δύο αποθήκες του Κορωπίου και στη Φιλοθέη, ποσότητα η οποία φορτώθηκε από τον Περσικό κόλπο.

Βασικός κατηγορούμενος για τη μεταφορά της ηρωίνης θεωρείται μέχρι σήμερα ο 41χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ιδιοκτήτης της έπαυλης στη Φιλοθέη, ο οποίος φερόταν από τους ιδιοκτήτες του πλοίου.

Όμως οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έχουν ξετυλίξει το νήμα των «χειριστών» αυτού του δεξαμενόπλοιου έμφορτου με ναρκωτικά. Στην πρόσφατη επιχείρηση των αρχών ασφαλείας συνελήφθη η διαχειρίστρια του πλοίου, που είναι σύζυγος του επιχειρηματία Παντελή Καλ. Ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται να είχε επαφές στο Ντουμπάι με τον Ευ. Γιαννουσάκη και τον συνεταίρο του (εκείνου που πυροβολήθηκε στην παραλιακή).

Ντιλ σε πολυτελές ξενοδοχείο

Το «παρών» στην ίδια παρέα φέρεται να έδινε τον τελευταίο καιρό ο 52χρονος «εφοπλιστής» Βασίλης Κ., ο οποίος είναι αυτός που ναύλωσε το «Noor One» και εμφανιζόταν ως πρόεδρος πετρελαϊκής εταιρείας με εγκαταστάσεις στην Αχαΐα και στα Δωδεκάνησα και σχέσεις με επενδυτές σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ιδιοκτήτης αυτής της ελληνικής πετρελαϊκής εταιρείας φερόταν πρώην πρόεδρος περιφερειακής ΠΑΕ, ο οποίος ωστόσο δηλώνει τελείως άσχετος με τις τελευταίες συναλλαγές του συνεργάτη του και με τη ναύλωση του δεξαμενοπλοίου.

Ο 52χρονος, που φέρεται να είχε σειρά χρεών, έδινε συχνά το «παρών» τους τελευταίους μήνες στο Ντουμπάι, διέμενε στο γνωστό ξενοδοχείο Grosvenor House και επιχειρούσε να αποκτήσει επαφή με ιρανούς «επιχειρηματίες» με τη βοήθεια του εμπόρου χρυσού Κώστα Κ., ο οποίος διέμενε στην ίδια τουριστική μονάδα, αλλά και των άλλων προαναφερόμενων επιχειρηματιών.

Επισήμως φαινόταν να εξετάζει μεταφορά καυσίμων στη Μέση Ανατολή, όμως τώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν το «ακριβές περιεχόμενο αυτών των επαφών του». Ο 52χρονος φέρεται να ναύλωσε το «Noor One» με πρόσχημα μεταφοράς πετρελαίου από τον Περσικό στη Λιβύη ή και αντιστρόφως, σε συμφωνία με ναυτιλιακή εταιρεία που έχει έδρα στην οδό Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα και τον εκπρόσωπό της Παναγιώτη Φ.

Οι αξιωματικοί των αρμόδιων αρχών και οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν το πλέγμα ναύλωσης και ιδιοκτησίας του «Noor One» και είναι πιθανόν να προχωρήσουν τις επόμενες ώρες σε νέο κύκλο συλλήψεων ή ποινικών διώξεων.
kourdistoportocali.com

freepen.gr

Loading...

5 thoughts on “O Mιλτιάδης ακουμπάει βαριά ονόματα του καρτέλ της ηρωίνης. Κινδυνεύει με μπουμ;

 1. Ανώνυμος says:

  Προς το παρόν, ο Μιλτιάδης δεν θα πάθει τίποτα απολύτως…

  Βεβαίως πίσω από όλα αυτά, κρύβονται οι Η.Π.Α. που ήθελαν να "χαλάσουν" κάποιες συμφωνίες με το Ιράν. Το ότι χρησιμοποιήθηκε το Λιμενικό σε αστικό περιβάλλον… και όχι η Δίωξη Ναρκωτικών, δείχνει ότι οι Η.Π.Α. ΔΕΝ έχουν εμπιστοσύνη σε μια πολύ γερμανόφιλη Ελληνική Αστυνομία.

  Ο Μιλτιάδης… προς το παρόν έχει την προστασία των Η.Π.Α. για το μέλλον βλέπουμε, μιας και η ζωή… είναι κύκλος.

  這些

 2. Ανώνυμος says:

  απλά ο έλεγχος περνάει σε άλλα χέρια…
  αντί να καθαρίσουν τις φατρίες, αλληλο-καταδίδονται…
  άλλα ονόματα θα κάνουν πλέον τη δουλειά…
  άλλα κράτη μπαίνουν στη μέση
  οι τέως ισχυροί είναι σήμερα οι αδύναμοι της παρέας…

 3. Ανώνυμος says:

  ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ Ο ΜΙΛΤΟΣ …ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΘΕΣΩ ΚΥΡΙΕΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *