NEW YORKER: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΡΑΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Το ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις, όταν τα συμφέροντά τους το επιβάλλουν, χρησιμοποιούν τοπικές «τρομοκρατικές» οργανώσεις σε όποιο μέρος του πλανήτη συντρέχει λόγος είναι γνωστό. Παρόλα αυτά αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που υπογράφει ο βραβευμένος δημοσιογράφος Seymour M. Hersh στο New Yorker.

Σύμφωνα με αυτό, στελέχη της Μικτής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Joint Special Operations Command: JSOC) των ΗΠΑ παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση σε μέλη της ιρανικής οργάνωσης Mujahideen-e-Khalq (M.E.K.) σε μυστική τοποθεσία στη Νεβάδα από το 2005 έως τουλάχιστον το 2007.


Η εκπαίδευση των μελών της Μ.Ε.Κ διεξήχθη στις καλά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στην έρημο της Νεβάδα (Nevada National Security Site: N2S2), όπου είχε πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών πυρηνικών δοκιμών, μία περιοχή που προσομοιάζει τη μορφολογία του βορειοδυτικού Ιράν.


O Hersh επικαλείται απόστρατο στρατηγό, σύμφωνα με τον οποίο οι Ιρανοί έλαβαν τη βασική εκπαίδευση διάρκειας έξη μηνών, στο αντικείμενο οπλισμού, τακτικής περιπόλου, επικοινωνιών και κρυπτογραφίας. Η αντιπολιτευόμενη στο θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης οργάνωση Μ.Ε.Κ ιδρύθηκε από ομάδα μαρξιστών-λενινιστών φοιτητών που αρχικά στήριξε και στη συνέχεια συγκρούστηκε με τον Αγιατολλάχ Khomeini, συνδέεται με το θάνατο έξη Αμερικανών πολιτών και βρίσκεται στη σχετική λίστα του State Department για τις τρομοκρατικές οργανώσεις από το 1997.


Από το 2002 η οργάνωση παρέδιδε στοιχεία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Mohamed ElBaradei, τα μέλη της Μ.Ε.Κ ήταν εκείνα που διαβίβασαν στην ισραηλινή Mossad τις πρώτες πληροφορίες για την έναρξη εμπλουτισμού ουρανίου στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.


Σημείο καμπής της συνεργασίας της Μ.Ε.Κ με τις ΗΠΑ θεωρείται η πτώση του ιρακινού καθεστώτος το 2003, οπότε και φημολογείται ότι οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις ξεκίνησαν τις πρώτες τους αποστολές συλλογής πληροφοριών σε ιρανικό έδαφος.Στις 9 Φεβρουαρίου του 2012, το αμερικανικό Τ/Δ NBC μετέδωσε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Obama επιβεβαιώνουν πως πίσω από τις μυστηριώδεις δολοφονίες του επιστημονικού και στρατιωτικού προσωπικού που εμπλέκονται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, βρίσκεται η οργάνωση Μ.Ε.Κ, η οποία χρηματοδοτήθηκε, εκπαιδεύθηκε και εξοπλίστηκε από την ισραηλινή Mossad. 
(New Yorker & defencenet)

http://www.liako.gr/news/home/37475-new-yorker—–.html
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *