13:50 - 11/09/2011

“Ντου” στις άδειες τσέπες από τον Βενιζέλο και την ανεκδιήγητη κυβέρνηση

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

“Άμα ζήσω, θα τους γ…ω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον π…ο!”
Τα λόγια αυτά του Καραϊσκου έρχονται πλέον στο στόμα κάθε Έλληνα, ύστερα από τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου. Και μια ακόμη φράση. Δεν πάει άλλο.
Ο τσάρος της οικονομίας, ο οποίος πλέον μετράει μέρες αυτός και η κυβέρνησή του, ανακοίνωσαν νέα μέτρα για να σώσουν, για ακόμη μια φορά την Ελλάδα. Τόσες φορές που την έχουν σώσει άλλωστε…

Καταλάβαμε όλοι καλά τι εννοούσε όταν έλεγε χθες ότι χρειάζεται να κάνουμε ένα …ντου. Εννοούσε να ξανακάνει ντου στα σπίτια μας, στις άδειες τσέπες μας. Το έκανε λοιπόν το ντου ανακοινώνοντας νέο τέλος ακίνητης περιουσίας για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, για περισσότερους από 5 εκατ. πολίτες που έχουν την ατυχία να έχουν από μια γκαρσονιέρα μέχρι μια πολυκατοικία.
Μετά τους κεφαλικούς φόρους έρχονται και οι φόροι σε κάθε κτίριο με την καινοφανή δικαιολογία ότι πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη για να σώσουμε τη χώρα.
Η πραγματική αιτία είναι ότι η κυβέρνηση απέτυχε και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι τα σπασμένα.
Φόρος, λοιπόν για δύο χρόνια σε όλα τα ακίνητα από 0,5 λεπτά έως 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, από το πρώτο τετραγωνικό. Θα τον πληρώσουμε φέτος εφάπαξ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και του χρόνου σε δόσεις. Πιστεύουν ότι θα πληρωθεί κατά μέσο όρο ένα ποσό γύρω στα 4 ευρώ/τ.μ. ώστε να βρεθούν τα 2 δισ. ή και παραπάνω για να κλείσει η μαύρη τρύπα του 2011.
Για να χρυσώσει το χάπι ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα γίνει με δίκαιο τρόπο, με τους έχοντες μεγάλα και ακριβά σπίτια να πληρώνουν περισσότερο και τους μη έχοντες λιγότερο.
Επίσης ανακοίνωσε περικοπή μισθού για όλους τους πολιτικούς και τους κρατικούς αξιωματούχους και αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Βενιζέλος μιλούσε επί μία ώρα για να μας πείσει ότι το κάνει με κρύα καρδιά αλλά πρέπει να σώσει τη χώρα.
Απίστευτη η δήλωσή του “μας λείπουν σχετικά μικρά ποσά για να κλείσουμε τη μαύρη τρύπα του 2011″. Είναι κατ’ αυτόν μικρή η φοροεπιδρομή 2 δισ στις τσέπες μας.
Ακόμη πιο απίστευτη η δήλωσή του ότι δεν θα υπάρξει καμιά επιπλέον επιβάρυνση για τους πολίτες!!!
Επίσης, ότι όλα αυτά τα κάνουμε για να αποστομώσουμε τους ξένους που λένε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Παραδέχθηκε υστέρηση στα έσοδα, παραδέχθηκε ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις για την ύφεση που πήγε στα 5,3%, παραδέχθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι ανίκανος να εισπράξει τα έσοδα που πρέπει.
Το εντυπωσιακό είναι η πρόβλεψή του ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο θα έχουμε επιτέλους πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ και ότι βγαίνουμε από το τούνελ των ελλειμμάτων.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόγνωση και καθώς πνέει τα λοίσθια, κάνει τραγικά λάθη. Μόλις μια εβδομάδα πριν ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει είπε ότι η τρόικα δεν τον πιέζει για τίποτε, ότι είναι καλό το κλίμα, ότι δε ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις. Έκτοτε ανακοινώνονται νέα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, ανακοινώνονται απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Κι όλα αυτά για να έρθει ξανά η τρόικα στην Αθήνα.
Ας πούμε, όμως, ότι τα μέτρα ήταν αναγκαστικά, δε γινόταν αλλιώς. Μας διαβεβαιώνουν ότι σε τρεις μήνες που θα έλθει η τρόικα για την 7η δόση δε θα ζητήσει κι άλλα μέτρα;
Μας διαβεβαιώνουν ότι θα εισπράξουν τους φόρους που πρέπει κι ότι το 2012 δε θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα;
Φυσικά όχι αλλά η ουσία είναι αλλιώς. Αυτή η κυβέρνηση είναι αδύνατο να προλάβει να εισπράξει κι αυτό το χαράτσι. Δε θα είναι εδώ για να το κάνει.
Α.Ψ.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*