Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Η φυλή χωρίς χρόνο και οι άνθρωποι με “χρόνο” (και αλαζονεία)…

Μια φυλή (Amondawa) στον Αμαζόνιο δεν φαίνεται να έχει την έννοια του χρόνου ενσωματωμένη στη γλώσσα της [πηγή: BBC News]. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το «παρελθόν» ή το «μέλλον», πράγματα τα οποία φαίνονται τουλάχιστον προφανή σε εμάς. Και αν και το άρθρο του BBC προσπαθεί να δείξει πόσο ανώτεροι είμαστε εμείς από αυτή τη φυλή ακριβώς επειδή καταλαβαίνουμε τον χρόνο ενώ αυτοί όχι, η αλήθεια είναι το ακριβώς ανάποδο:

Έχουμε δημιουργήσει μία τεχνητή έννοια όπως ο «χρόνος», τη μετράμε με τεχνητά μέσα όπως τα ρολόγια και τολμάμε να αποκαλούμε χαζούς αυτούς που δεν την κατανοούν; Πολύ αλαζονικό και πολύ τεχνητό για να είναι αληθινό…


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου: Harmonia Philosophica
http://www.ramnousia.com/2011/05/blog-post_5032.html Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *