11:49 - 01/02/2014

Υποχρεωτικό το τσιπ στα κατοικίδια.Τσουχτερά πρόστιμα από 100 μέχρι 30.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες

Αλλαγές στον νόμο για τα κατοικίδια και «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας.
Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» είναι οι εξής:

Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς θα πρέπει να ενημερώνει τον κτηνίατρο του για την μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στην βάση δεδομένων.

Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση (τσιπ) ακόμα και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και την διασφάλιση της υγείας τους.

Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής, ακόμη και για ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.

Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, καθώς δεν είναι δυνατόν στους χώρους αυτούς να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες ευζωίας των ζώων.
Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι

Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορύν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ακόμα αυστηρότερα είναι τα πρόστιμα για περιστατικό κακοποίησης, παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας, ενώ προστέθηκαν και νέα πρόστιμα, όπως αυτά που απαγορεύουν την εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων και επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Τα κύρια πρόστιμα

Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ

Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ

Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ

Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ

Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση πρισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ

Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των 8 εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο

Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο

Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο

Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο

Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ

Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο
Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο

Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (18)

 1. 0
  0
  Τελικά στην Ελλάδα ανειδίκευτος και χωρίς άδεια μόνο βουλευτής μπορείς να γίνεις.(αρκεί να έχεις μπαμπά,μπάρμπα κ.τ.λ.)

  Πως αγαπητέ μου θα μπορέσεις να εκθρέψεις θηλυκό ζώο χωρίς άδεια; Αν σου γεννήσει; Αν πουλήσεις τα κουτάβια χωρίς Φ.Π.Α;

  Τα ζώα ,τα δίποδα, της βουλής αντιλαμβάνονται ότι είναι υπεύθυνα για την κατάλυση κάθε έννοιας ευζωίας των πολιτών ,των ιθαγενών , της χώρας ;; (Οι λαθροέποικοι απολαύουν προστασίας.)

  Προτείνω στη βουλή των επιγόνων να εγκαταλείψει τη νομοθέτηση και να ψάξει μες στα παντελόνια της ,μπας και βρεί, κάτι να περνά τα βράδια της.

  ΚΡΕΜΑΛΑΑΑ!!!
 2. 0
  0
  Άντε και στα δικά μας τσιπάκια με το καλό.
 3. 0
  0
  Νομιζετε πως τους επιασε ο πονος των ζωων; Αν τους ενδιεφερε πραγματικα, θα ψηφιζοταν νομος χρονια πριν που ο οποιος/α κακοποιησει ζωω θα εχει ποινη. Απλα, προσπαθουν να κανουν τον κοσμο να δεχτουν το τσιπακι. Και λυπαμαι πολυ που θα το αυτο, αλλα απεδειξε πραγματικα ποσο αβουλος ειναι αυτος ο λαος που μολις ψηφιστηκε ο νομος για τα τσιπακια στα σκυλια προπερυσι, πηγαν ολοι και τα τσιπαραν! Αυτο φυσικα κανει πολυ πιο ευκολη την αποδοχη του μικροτσιπ να φυτευτει στους ανθρωπους!
 4. 0
  0
  Eιναι ενας καλος τροπος να καταγραφουν οσοι εχουν κατοικιδιο
  για να μπει ενας νεος φορος !!!!!!!

  Για να εχεις να ταιζεις σκυλο, σημαινει οτι εχεις κομποδεμα….

  Μιλαμε για κυνοβουλιο… και για ψοφοσκυλα χωρις αρχ1δ1α…
 5. 0
  0
  Ανυπακοη !
  Τι λεει το αρθρο 120 του συνταγματος μας ?
 6. 0
  0
  Γραψτε τους στα ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΑΣ
 7. 0
  0
  αφηστε τα ΖΩΑ να ασχολουνται με τα ΖΩΑ…ελευθερον το ευψυχον…ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.ρε,,,ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ,,,ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
 8. 0
  0
  Πολυ σωστα Ανωνυμος 1 Φεβρουαρίου 2014 – 5:20 μ.μ. Αν θυμαμαι καλα, ο φορος για τα σκυλια συζητηθηκε στη βουλη περυσι αν δεν ψηφιστηκε ακομα.
 9. 0
  0
  Ρε αντε κ γ$^^&&%$!#@….που θα τσιπαρω το σκυλι μου…γ@μ$μ#νοι…που σας επιασε ο πονος…για τα ζωα!… την ωρα…που Γ@μησ@τε…ολη την Ελλαδα κ τους Ελληνες…!….Ρε τι μ@&ν&π@ν@…ειν'αυτα ρε…εχουμε μπλεξει…με "ΠΟΛΥ Γ@#%^&*^$Ρ#!!!
 10. 0
  0
  rot in hell go to hell a kai skata stous tafous sas paliomalakes
 11. 0
  0
  καλα μη μασατε,δεν προκειται να γινει…ειναι σαν τα σκατα στα παρκα με το προστιμο,σαν το προστιμο με τα αποτσιγαρα που πετιουνται στο δρομο,
  αυτα γινονται στην ευρωπη,στην ελλαδα δεν παιζει να γινει τιποτα….δες το καπνισμα…
 12. 0
  0
  Άντε και στα δικά μας τσιπάκια με το καλό.

  Άντε και στα δικά μας τσιπάκια με το καλό.
 13. 0
  0
  Αφιερωμένο στου υπάνθρωπους:

  Οι φίλοι μας τα "ζώα":

  Νέο κρούσμα βαρβαρότητας κατά των ζώων, αυτή τη φορά στην Αιδηψό… 52χρονος μόλις είδε ένα μικρό κανίς στον κήπο του έβγαλε την καραμπίνα και το σκότωσε εν ψυχρώ με δυο πυροβολισμούς.

  Ο δράστης συνελήφθη μετά από μήνυση του φιλοζωϊκού σωματείου "ΗΡΑ" και οδηγήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στον Eισαγγελέα.

  Σύμφωνα με το eviazoom, το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή στον οικισμό "Βαρβάρα" της Αιδηψού και έχει εξοργίσει την τοπική κοινωνία, που ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

  Ο δράστης έμεινε ένα βράδυ στα κρατητήρια και το Σάββατο το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκίδας, όπου πήρε τελικά προθεσμία για να απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερος.

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/environment/article/251108/varvarotita-52hronos-skotose-skulo-me-karabina/#ixzz2sBI8V7Ow

 14. 0
  0
  Μιας και μιλάμε για τσιπάκια, προχθές μου έστειλε η EUROBANK σπίτι με φάκελο μια κάρτα. Παραξενεύτηκα γιατί ξέρω ότι η κάρτα που έχω λήγει το 2016. Ανοίγω και τι να δω. Μου έστειλαν μια καινούργια με ενσωματωμένο RFID. Την ονομάζει "payWave" και λέει οτι μπορεί να πραγματοποιεί ανέπαφες συναλλαγές.
 15. 0
  0
  αυτα ειναι ολα ψεματα!!!βαζουν τσιπ στα ζωα με σκοπο να μας βαλουν κι εμας ωστε να μας κανουν δουλους του ακατανομαστου.δεν προκειται να γινει γιατι ο Κυριος Αυτος ο Βασιλιας θα επεμβει ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!ειτε πιστευεις ειτε οχι ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ!αναθεμα το καταραμενο γεγονος……:-(
 16. 0
  0
  Φόρο για τα κατοικίδια σκέφτεται η κυβέρνηση
  -ΑΝ ΕΧΩ ΜΥΡΜΉΓΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΧΑΘΗΚΑ!!!! απλώς τα μυρμήγκια είναι πολλά! εκατομμύρια και έστω και 1 ευρώ ανα μυρμήγκι φαντάσου για τι ποσό μιλάμε
  ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ Η μύγες γεννούν πολλά αυγά μέχρι και 12.000. Αν εχετε 100 χ12 000 = 1 200 000
  και ΟΙ 1 200 000 ΜΥΓΕΣ χ 12 000 =14 400 000 000 μέσα σε ένα χρόνο = ΟΥΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΕΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί