Το facebook είναι το μεγαλύτερο κατασκοπευτικό project στην ανθρώπινη ιστορία

Αυτή είναι η θέση που εξέφρασε μιλώντας στο ρωσικό πρόγραμμα RT, ο άνθρωπος που γονάτισε τις ΗΠΑ με τις διαρροές εκατομμυρίων διαβαθμισμένων εγγράφων της ομοσπονδιακής κυβέρνησής τους, ο Τζούλιαν Ασάνζ. Και αυτό, γιατί συλλέγει αυτόματα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και τα περνάει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Έτσι, οι Αμερικανοί γνωρίζουν τις συνήθειες, τις κοινωνικές επαφές, τις διευθύνσεις, τους τόπους διαμονής, τους συγγενείς και πολλές άλλες πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα αποθηκεύονται στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Ασάνζ, ο οποίος όπως είναι φυσικό, βρίσκεται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, τόνισε ότι το facebook είναι το πιο αηδιαστικό από όλα τα κατασκοπευτικά εργαλεία που ανακαλύφθηκε ποτέ. Και υπογράμμισε ότι οι χρήστες θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι προσθέτοντας μια επαφή στον λογαριασμό τους, στην ουσία δουλεύουν για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας την δεξαμενή πληροφοριών που διαθέτουν. Φυσικά, ο Ασάνζ δεν εξαίρεσε και άλλους ενδιαφερόμενους, λέγοντας ότι μπορούν άνετα να «χακέψουν» την πλατφόρμα ή να πάρουν τις πληροφορίες που θέλουν απευθείας από τους Αμερικάνους, σε αντάλλαγμα για άλλες υπηρεσίες.

Και δεν έμεινε εκεί: το facebook, η Google and το Yahoo, όλες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, έχουν προνοήσει για την πρόσβαση στα δεδομένα τους των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Και μπορεί να μην είναι όλα στα χέρια τους, αλλά οι μυστικές υπηρεσίες έχουν το πολιτικό & νομικό οπλοστάσιο να ασκήσουν πίεση και αν αποσπάσουν αυτού που θέλουν, όταν το θέλουν…

Είναι πάντως χαρακτηριστικό το ότι ο ιδρυτής του facebook, Mark Zuckerberg, πρόσφατα εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την ανωνυμία στο διαδίκτυο. Η θέση του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με επιχειρηματίες του χώρου να τονίζουν ότι η διατήρηση του incognito επιτρέπει στους ανθρώπους να αποκαλύπτουν εαυτούς σε όλη τους την ωμή πρωτόγονη ομορφιά… Σύμφωνα όμως με τον Ασάνζ, οι κυνηγοί των ψυχών των ανθρώπων, έκαναν μια κίνηση ματ, στοιχηματίζοντας στην κοινή βλακεία των ανθρώπων…

Έτσι, πάνω από ένα δις άνθρωποι, «παγιδεύτηκαν» στο διαδίκτυο και ο αριθμός τους ολοένα αυξάνεται. Μάλιστα, το management μεγάλων εταιρειών των media, υποχρεώνουν πλέον τους εργαζομένους, να δημιουργούν προφίλ στο facebook ή στο ρωσικό του ανάλογο, VKontakte. Όμως, τα προβλήματα με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων, δεν τελειώνουν εκεί: υπάρχουν αναφορές ότι τα κινητά τηλέφωνα και πολλά λειτουργικά συστήματα για κινητά, διατηρούν φωτογραφίες και πληροφορίες για τις κινήσεις των κατόχων των συσκευών και τα στέλνουν σε δίκτυα! Ήδη, ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στη Ρωσία, με την FSB να εξελίσσεται σε σπουδαίο χρήστη νέων τεχνολογιών! Ήδη, η εταιρεία Yandex (ρωσική μηχανή αναζήτησης) παραδέχθηκε ότι έδωσε στη ρωσική μυστική ομοσπονδιακή υπηρεσία υλικό… Η μεγάλη δυσκολία; Η διαχείριση του μεγάλου όγκου των πληροφοριών και η αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με Ρώσους δημοσιογράφους, οι δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, βασίζονται στην αρχή της πυραμίδας του Maslow. Δηλαδή: η μεγαλύτερη των αναγκών, είναι η ανάγκη έκφρασης. Έτσι, λίγοι αναλογίζονται για τις πληροφορίες που τοποθετούν στα δίκτυα και τις οποίες «λιμπίζονται» οι μυστικές υπηρεσίες… Δεν μπορούν πια οι άνθρωποι να ζήσουν πλέον χωρίς την κοινωνική δικτύωση, λένε ειδικοί…


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

elkosmos.gr

Σχετικό άρθρο εδώ

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *