Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:58 - 18/12/2013

Το λιώσιμο των πάγων μετακινεί τους πόλους της Γης

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πώς επιδρά η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας

Οι γεωγραφικοί πόλοι της Γης αλλάζουν σιγά-σιγά θέση υπό την επίδραση και της κλιματικής αλλαγής, καθώς εξαιτίας της λιώνουν οι πάγοι της Γης, με συνέπεια να μεταβάλλεται ελαφρώς ο άξονας περιστροφής του πλανήτη μας, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων.

Η ανακάλυψη σημαίνει πως πιθανώς είναι δυνατό να παρακολουθεί κανείς την εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως, μέσω καταγραφής της θέσης του Βορείου Πόλου, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Τζιανλί Τσεν του πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικής στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το «New Scientist», έδειξαν ότι το λιώσιμο των πάγων επηρεάζει την κατανομή της μάζας στην επιφάνεια της Γης. Αυτό, με τη σειρά του, μεταβάλλει ανεπαίσθητα τον άξονα περιστροφής του πλανήτη μας, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από επιτόπιες μετρήσεις και στους δύο πόλους.

Η αργή μετακίνηση του άξονα περιστροφής της Γης προκύπτει κυρίως από ένα συνδυασμό δύο διαφορετικών παραγόντων: του γεγονότος ότι η Γη δεν είναι απολύτως άκαμπτη και του γεγονότος ότι ο πλανήτης μας περιφέρεται σε ετήσια βάση γύρω από τον Ήλιο. Όμως κι αν υπολογισθούν αυτές οι δύο αιτίες, πάλι ένα μέρος της μετακίνησης του άξονα μένει ανεξήγητο.

Από τότε που άρχισαν οι πρώτες μετρήσεις το 1899, υπολογίζεται ότι ο γεωγραφικός Βόρειος Πόλος μετακινείται προς τα νότια με μέσο ρυθμό δέκα εκατοστών το χρόνο, κατά μήκος της γραμμής του γεωγραφικού μήκους που βρίσκεται 70 μοίρες δυτικά και η οποία διέρχεται από τον ανατολικό Καναδά.

Αυτή η αργή μετακίνηση οφείλεται επίσης στην μεταβολή της κατανομής της μάζας της Γης, καθώς ο γήινος φλοιός αργά αλλά σταθερά ανασηκώνεται συνεχώς μετά το τέλος της τελευταίας εποχής των πάγων, όταν το μεγαλύτερο μέρος τους έλιωσε κι έτσι απάλλαξε την επιφάνεια του πλανήτη από το βάρος τους. Όμως, σύμφωνα με τη νέα αμερικανική μελέτη, το 2005 υπήρξε μια ξαφνική και απρόσμενη μεταβολή, καθώς ο γεωγραφικός Βόρειος Πόλος άρχισε να μετακινείται προς τα ανατολικά πλέον και ήδη από τότε μέχρι σήμερα έχει διανύσει συνολικά 1,2 μέτρα περίπου.

Αναλύοντας στοιχεία παρατηρήσεων από τον περιβαλλοντικό δορυφόρο GRACE της NASA, που παρακολουθεί τις διαχρονικές διακυμάνσεις στο γήινο βαρυτικό πεδίο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι γι’ αυτή την αλλαγή του άξονα περιστροφής προς τα ανατολικά ευθύνεται κυρίως το πιο πρόσφατο μαζικό λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας, της Ανταρκτικής και των άλλων παγετώνων του πλανήτη μας, που είχε ως συνέπεια τη σταδιακή άνοδο της στάθμης των υδάτων των θαλασσών.

«Το λιώσιμο των πάγων και η άνοδος της στάθμης των θαλασσών μπορούν να εξηγήσουν το 90% της μετακίνησης προς τα ανατολικά. Η κινητήρια δύναμη γι’ αυτή την ξαφνική αλλαγή είναι η κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Τζιανλί Τσεν.

Σύμφωνα με τους νέους υπολογισμούς, η μεγαλύτερη συνεισφορά στην μετακίνηση του γήινου άξονα και, κατά συνέπεια, των γήινων πόλων προέρχεται από το λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας, η οποία χάνει περίπου 250 γιγατόνους ετησίως. Το λιώσιμο των παγετώνων των βουνών συνεισφέρει 194 γιγατόνους και το λιώσιμο της Ανταρκτικής άλλους 180 γιγατόνους το χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης αλλάζουν θέση με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τους γεωγραφικούς.

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. —ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ—

    ΄΄Υπενθυμίζεται ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης αλλάζουν θέση με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τους γεωγραφικούς. ΄΄

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΜΟΝΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ.
    Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΝΟΗΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΓΗ.
    Ο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΡΕΥΣΤΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΙΔΗΡΟ ΣΕ ΥΓΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, Ο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ
    (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ)
    ΜΗΠΩΣ Ο ΠΟΛΟΣ ΜΕΤΑΠΕΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΤΙΑ
    (ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ)
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΞΙΔΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΟΤΙΑ.

    ΗΔΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΣΗ… ΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑΣ, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ – ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΜΟΙΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΞΙΔΕΣ.

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1904 ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ.
    ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΟΜΩΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΕ 15 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1989 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟ 2001 ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 65 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
    65 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ;

    ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΜΒΕΙ.

    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ; (ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΓΑΙΑΣ)
    ΝΕΜΕΣΙΣ ; (ΑΣΤΡΑΙΑ)
    ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ
    (17/01/2014 – ΑΝΤΩΝΙΕ ΑΡΚΑΔΑ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (ΦΑΝΗΣ) ;

    ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ;
    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ / ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ / Α-ΦΟΒΙΑ

    ΕΝΑΣ
    ΠΟΥ
    ΒΛΕΠΕΙ

  2. ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΑΦΟΥΝ… ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ?

    ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΙΩ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΔΙΠΑΡΑΛΛΗΛΟ, ΚΟΥΜΠΑΣΟ, ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΙΓΩΝ (ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ) ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΑΚΡΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ… Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ… ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

    ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΑΤΕ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ.

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΝΟΣΕΙ, Ή ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣ ΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΛΩΝΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ, Η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΨΥΧΩΝ… ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ.

    ΙΩ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*