in ,

Τουρκικές Δυνάμεις Έτοιμες για Απόβαση σε Ελληνικό Νησί! Σφυρίζει αδιάφορα το ΥΠΕΞ !

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Άκρως περίεργες μετακινήσεις δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού, απέναντι από το νησί Μεγίστη (Καστελόριζο), έθεσαν άμεσα τον Ελληνικό Στρατό σε συναγερμό. Οι Τουρκικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με ένα πρόσθετο, αλλά άγνωστο αριθμό από καταδρομείς και βατραχανθρώπων.

Η κινητικότητα του Τουρκικού στρατού έγινε άμεσα αντιληπτή από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, όπου αστραπιαία αντέδρασε και απάντησε με άσκηση που έλαβε χώρα χθες, τη στιγμή που οι Τούρκοι ξεκινούσαν τους τσαμπουκάδες, με άμεση αμφισβήτηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Λευκωσίας, να διεξάγει έρευνες για την άντληση υδρογονανθράκων, και με κορύφωση της προκλητικότητας τους, την είσοδο του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, και δύο Τουρκικά πολεμικά πλοία να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Στο Υπουργείο Άμυνας ανησυχούν ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα θερμό επεισόδιο αντίστοιχο της κρίσης στα Ίμια 1996. Οι φόβοι τους αυτοί ενισχύονται γιατί οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε επιχειρήσεις κατάληψης νησιών, και διαθέτουν σημαντικές και αξιόλογες δυνάμεις εξοπλισμένες με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, τα οποία στην περίπτωση της Μεγίστης, θα μπορούσαν να εξορμήσουν από τουλάχιστον δύο απομακρυσμένα σημεία που βρίσκονται απέναντι από το ελληνικό νησί, στη χερσόνησο πλησίον του λιμανιού Κας και σε απόσταση 6,4-7 χλμ.

Δυστυχώς κύκλοι του Υπουργείου εξωτερικών δεν ήθελαν να διεξαχθεί αυτή η άσκηση, ώστε να μην δυναμιτίσουν το ήδη βεβαρημένο σκηνικό στην περιοχή, (αυτή είναι συνήθως η πάγια τακτική του Υπουργείου Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια, στο να υποχωρεί σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα, με τα γνωστά αποτελέσματα, Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί να έχουν αποθρασυνθεί και να διεκδικούν απροκάλυπτα Ελληνική Γη!)

Αναγκαστικά το Υπουργείο Άμυνας υποχώρησε και ονόμασε την άσκηση έρευνας και διάσωσης! Η άσκηση διεξήχθη ανατολικά του Καστελόριζου και συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage 2000-5, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ελικόπτερο Super Puma, προσωπικό της 31ης ΜΕΕΔ και από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού μία κανονιοφόρος. Υπήρξε επίσης και συνδρομή από το Λιμενικό Σώμα. Τώρα τι σόι άσκηση Έρευνας και Διάσωσης γίνεται με τη συνδρομή επιθετικών Μαχητικών όπως είναι το F-16 και Mirage 2000-5, είναι πράγματι για γέλια!

Πάντως για την ώρα δεν αναμένεται η Τουρκία να προκαλέσει κάποιο θερμό επεισόδιο, κι αυτό γιατί η Τουρκία τα βρίσκει δύσκολα στην ΑΟΖ της Κύπρου, με τη Ρωσία να έχει δεσμεύσει μία τεράστια περιοχή για τη διεξαγωγή αεροναυτικών γυμνασίων με πυρά, και το Ισραήλ να συμμετέχει με την Κύπρο επίσης σε αεροναυτική άσκηση η οποία ξεκινάει σήμερα με την παρουσία τόσο αεροσκαφών F-16 και F-15 όσο και πολεμικών πλοίων.

Για άλλη μια φορά δυστυχώς αποδεικνύεται η δειλία της πολιτικής μας ηγεσίας ,στο να αποδείξει πράγματι ότι είναι η εγγυήτρια χώρα που θα προστατεύσει την Κύπρο σε οποιαδήποτε απειλή, αυτό αποδεικνύεται περίτεχνα όταν από την Λευκωσία τέθηκε το ζήτημα «Τουλάχιστον μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να έρθει στην περιοχή για να μην νομίζει η Τουρκία ότι είμαστε μόνοι μας», αλλά κατόπιν διαβούλευσης στο υπουργείο Εξωτερικών απορρίφθηκε το ενδεχόμενο. (και το φίδι από την τρύπα για άλλη μια φορά το έβγαλαν τρίτες χώρες όπως π.χ. Ισραήλ και Ρωσία!).

Τι θα γίνει όταν η άσκηση με αυτές τις χώρες τελειώσουν και αποχωρήσουν από την περιοχή; Αυτό περιμένουν στην Τουρκια! Όπως έχω επισημάνει στο άρθρο μου με τίτλο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν Εκτάκτως Υποβρύχιο στη Σούδα-Ενισχύονται οι φόβοι πως η Τουρκία ετοιμάζει θερμό Επεισόδιο! Οι Τουρκοι ενδιαφέρονταν να εντοπίσουν το ηχητικό στίγμα του νέου Ελληνικού Υποβρυχίου «Πιπίνος»που καθελκύστηκε πρόσφατα από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Φαίνεται ότι η ενίσχυση του Ελληνικού υποβρυχίου στόλου έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στο τουρκικό Ναυτικό και τοποθετούν σε Αιγαίο και Κύπρο ανθυποβρυχιακούς αισθητήρες προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «τείχος» έγκαιρης προειδοποίησης και εντοπισμού του Ελληνικού Υποβρυχίου. (Και όπως επεσήμανα, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Δεν θα φύγουν οι Ρώσοι και Ισραηλινοί! Τότε θα δούμε τον λύκο να βγαίνει από τη φωλιά του! Το θέμα είναι ότι το Υπουργείο Άμυνας θέλει να αντιμετωπίσει και να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στην Τουρκία! Αλλά για το υπουργείο Εξωτερικών πρωτεύει η Τρόικα το ΔΝΤ και η αποπληρωμή ενός χρέους που δεν είναι βιώσιμο!).

Σπύρος Πρίφτης

makeleio

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΚΕΜΑΛΙΚΟΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 1919, 1922. ΤΟΣΟ ΑΤΥΧΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ 1919 ΚΑΙ 1922. ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ?

  2. Και πως διαψευεται, ρε φιλε η ειδηση?? Επειδη κα@λωσ@ς, να το γραψεις εσυ??? Ολα τα λαμογια μπαινουν και γραφουν!!!

  3. Ουτε θεος ουτε ρωσος, μονοι μας παντα μονοι, μσ γιστυ ρε γμτ δεν στελνουμε ενα μηχανοκίνητο ταγμα πεζικού να εγκατασταθεί στο Καστελόριζο μονιμα, να τοποθετηθεί και μια σκοπια στην μέγιστη οποτε αυτόματος Έχουμε δύναμή ταχείας αντίδρασης μέχρι να ερθουν ενισχύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

FortyTwo 42 this number is for you !!!!

Για αυτούς που ελπίζουν πως οι Ισραηλινοί θα κόψουν τον τσαμπουκά στους Τούρκους…